Gerard Romero z Jijantes sa dnes objavil v Ciutat Esportiva, kde mal možnosť urobiť rozhovor s Joãom Felixom. Portugalčan hovoril o svojom dobrodružstve v Barcelone, o hre na svojom poste či o príchode Bernarda Silvu.

"Radšej hrám každé dva dni. Sú to zápasy, ktoré nás najviac motivujú. Áno, máme veľa dní na to, aby sme sa na tento zápas pripravili z ofenzívneho aj defenzívneho hľadiska. Cítime sa veľmi dobre, sme veľmi motivovaní a sebavedomí. Nachádzame sa v dobrej chvíli."

"V zápasoch proti veľkým tímom máme obrovskú motiváciu. Vtedy sa ukážu najlepší hráči, to sú veľké dni. Berieme do úvahy zbrane ich tímu: Mbappé, Dembélé... Vieme, kde nás môžu ohroziť, a dúfame, že vyhráme."

"Je mi jedno, že všetko, čo poviem, je kontroverzné, som na to zvyknutý. Stalo sa mi to už v Portugalsku, som na to pripravený. V Španielsku sa mi to s Atléticom až tak nestalo, pretože tu sú to hlavne Real Madrid a Barça."

"Barça je španielsky klub, ktorého najlepší hráči pochádzajú z La Masíe. Som veľmi prekvapený novými talentami, ako sú Cubarsí a Lamine. Pred piatimi rokmi šestnásťroční chlapci nemysleli tak ako teraz. Teraz sú vyspelejší. Sú hráči, ktorí sa rozpadnú, keď urobia chybu. Lamine alebo Cubarsí však futbalovo rastú. Veľa to vypovedá o osobnosti týchto chlapcov."

"Nečakali sme, že Xavi odíde. Bolo to prekvapenie. Sme stále rovnako motivovaní a hráme s rovnakou dynamikou. Predtým sme z každej strely dostali gól, ale taký je futbal. Nie je to tak, že by povedal, že odchádza, a preto sme teraz získali túžbu."

"Áno, bol by som rád, keby Xavi prehodnotil svoju situáciu. Odvádza dobrú prácu. Má skvelé nápady a je to veľmi mladý tréner. Ľudia v Barcelone ho majú veľmi radi. Na začiatku som hral v mnohých zápasoch za sebou, ale konkurencia v Barcelone je veľmi vysoká. Sú to veľmi dobrí hráči."

"Samozrejme, že by som chcel hrať na Camp Nou. Je škoda, že nemôžeme hrať v tejto sezóne, tribúny na Montjuïc sú príliš ďaleko. Uvidíme, čo bude v budúcej sezóne, moja rodina je šťastná a ja som šťastný. Rád by som zostal, ale nezáleží to na mne."

"V Benfice som hral len na svojej prirodzenej pozícii, ako druhý útočník. Tam mi všetko vychádzalo najlepšie. Teraz, v tejto formácii, keď hrám na krídle, sa snažím robiť to, čo mi ide najlepšie."

"Môj brat je lepší, pomýlili sa (smiech). Jeho exekúcia voľných a rohových kopov je úžasná. Keď vám dám kompiláciu, uvidíte, že nie je normálny. Nie je to preto, že je to môj brat, pretože keď urobí chybu, tiež mu to poviem. Má veľkú presnosť, je úžasný."

"Nech privedú Bernarda Silvu, nech ho privedú! Je veľmi dobrý a ako človek ešte lepší. Pýta sa ma na Barcelonu, má tu rodinu. Pýta sa ma, ako sa tu darí. Povedal som mu, že všetko je v poriadku, aby prišiel. Keby som bol Deco aspoň na jeden deň, bezpochyby by som podpísal Bernarda Silvu."

"Nosiť číslo "10" za Barçu je veľká zodpovednosť. Vždy to bolo moje obľúbené číslo, ale nikdy som nemal príležitosť ho nosiť. Uvidíme, či sa mi podarí zostať a čo sa stane."

"Podpís zmluvu s Barçou v posledný deň prestupového obdobia. Nič nebolo plánované. Ráno som musel ísť na štadión odblokovať zmluvné záležitosti, ktorých som sa musel vzdať. Buď podám výpoveď, alebo ma do Barçy nepustia. Uvidíme, čo bude potrebné, aby som v Barçe zostal, veľa vecí sa môže zmeniť, nezávisí to len odo mňa."

"Messiho a Cristiana by nemali porovnávať, mali by sa tešiť. Vybrať si jedného z nich je veľmi zložité, obaja urobili veľmi dobré veci, ktoré sa už nebudú opakovať."

"Nikdy som nepotreboval psychologickú pomoc. Mám otca a mamu, ktorí mi veľmi pomáhajú. Zvyčajne nevnímam, čo sa hovorí na sieťach, a ak si myslím, že áno, nevenujem tomu pozornosť a netrápi ma to."

"Vrátim sa do Atlética? Pfff... ale vy sku***syni... (smiech)."

"Rozhovor s Fabriziom Romanom o tom, že chcete prísť do Barçy? Niekedy o tom budem hovoriť, ale ešte nie teraz. Ak odídem z Atlética? Možno."

"V portugalskom národnom tíme máme veľmi dobrý tím a veľmi dobrého trénera, aby sme si na Majstrovstvách Európy počínali dobre. Samozrejme, sú tam veľmi dobré tímy, ale myslím si, že budeme dobre konkurovať."

zdroj: jijantes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.