V posledních týdnech mohli culés vidět nové vizualizace modernizovaného Spotify Camp Nou a díky jednomu z nadšenců Eduardu Bareovi, který z rendrů vytváří 3D simulace, vzniklo parádní video. Zachycuje kamerou průlety okolo stadionu, nad ním i v samotném vnitřku. Kdo z vás se již teď těší, až (staro)nový stadion navštíví? 

zdroj: youtube.com/@eduardobarea.modelado3d871
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-04 22:23:18
ten oblúk na streche to má byť nejaká vyhliadková trasa alebo niečo také?
2024-04-04 23:10:49
Ako študent architektúry toto viem fakt oceniť. Neviem kde sa dostal k modelu a koľko práce mu trvalo ho ešte upravovať, ale fakt s tým nie sú srandy, čo sám dobre viem.

Čo raz viac ma mrzia hlavne 2 veci v návrhu a to odobratie 360 stupňovej obrazovky a to ešte po tom čo pre ňu urobili to parádne miestečko. Druhá vec, že absentuje nočné osvetlenie. Tie boky fasády, tie terasy a hlavne ten stred strechy, čo je polopriesvitný mohli byť nasvietené ako v pôvodnom návrhu. Už keď tam natrepali toľko solárnych panelov, tak nakoniec šetria elektrinou. Ta logika urobia miesto a nedajú tam 360 obrazovku, natrepú solárne paneli a šetria elektrinou ... čo viac dodať. Ale krásne to ukazuje ten zmätok už pomaly za posledné 10-ročie od prvého návrhu až po dnes koľko krát sa robili zmeny za Bartomea, za Laportu, takže žiaľ dnes budeme radi ak sa to nejako vôbec dostáva.