Jednou z najväčších tém druhého týždňa štvrťfinále Ligy majstrov bola prehra Barcelony s PSG po víťazstve v prvom zápase. Barça dominovala dobrých 30 minút a viedla 1:0, kým Ronald Araujo nedostal červenú kartu po tom, čo tesne pred pokutovým územím stiahol Bradleyho Barcola. Toto vylúčenie úplne zmenilo vývoj dvojzápasu pre Kataláncov.

Uruguajčan, ktorý sa zvyčajne objavuje počas veľkých zápasov, ako napríklad v prvom zápase proti PSG, nedokázal v druhom zápase podať očakávaný výkon, čo vyvolalo množstvo diskusií o jeho pokračovaní v klube. Barcelona sa údajne snažila predĺžiť Araujovu zmluvu a ponúknuť mu väčšiu zmluvu s lepším platom, najmä keď sa črtá záujem Bayernu Mníchov.

Bavori sa o Arauja z Barcelony zaujímajú už dlhšie a údajne sú pripravení ponúknuť za jeho služby až 100 miliónov eur. A podľa katalánskeho denníka Sport Barcelona už diskutuje o predaji Uruguajčana. Prezident Joan Laporta sa veľmi zdráha pustiť ho toto leto, zatiaľ čo v predstavenstve sú funkcionári, ktorí sú pripravení dať zelenú predaju, ak príde ponuka v hodnote viac ako 80 miliónov eur.

Araujo má zmluvu do roku 2026, ale jeho plat je v porovnaní s ostatnými dôležitými hráčmi tímu veľmi nízky. Barcelona mu pri novom predĺžení zmluvy prisľúbila zvýšenie platu a rokovania o predĺžení zmluvy už prebiehajú. O Arauja sa okrem Bayernu zaujímajú aj tímy z Premier League, ktoré by v lete mohli predložiť zaujímavé ponuky.

Ktorí ďalší hráči sú na predaj?

Správy naznačujú, že Barcelona je ochotná vypočuť si ponuky za Andreasa Christensena a Julesa Koundeho a jeden z týchto dvoch hráčov by mohol byť v lete na odchode. Frenkie de Jong bol istý čas spájaný s odchodom, ale zdá sa, že Holanďan zostane v katalánskej metropole minimálne na budúcu sezónu. Medzitým sú na odchode hráči na hosťovaní, ako napríklad Clement Lenglet, Sergiño Dest a Éric Garcia, pričom ich súčasné kluby sú pripravení udržať si ich služby.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2024-04-19 08:50:04
Velmi hlupy clanok naviac hlupo nacasovany. To akoze urobil vhybu tak tu mas za trest ta predame .... Pfffff. Ze by to fungovalo ako na pieskovisku ? Ty si mi vzal gulicku ja ti vezmem lopaticku.....
2024-04-19 09:15:28
Ako dobre bol vylúčený spravil chybu beriem to všetko ale proste toľkokrát hral výborné a my ho pre to predáme