Guillem Balagué, známy novinár a autor mnohých kníh o Barcelone, Leovi Messim a Cristianovi Ronaldovi, poskytol rozhovor pre Przegląd Sportowy. V rozhovore so Sebastianom Parfjanowiczom prezradil podrobnosti o Xaviho rozhodnutí, slávnej grilovačke Lewandowskeho a budúcnosti Poliaka v Barcelone.

"Ešte pred začiatkom ročníka bol Xavi zbavený časti svojich právomocí. Klub nepredĺžil zmluvy s riaditeľmi, ktorým Xavi dôveroval: Jordim Cruyffom a Mateuom Alemanym. Tréner chcel aj konkrétne prestupy. Napríklad defenzívneho záložníka Zubimendiho z Realu Sociedad. Nedostal ho. Dostal ofenzívneho Joãa Felixa, ktorého nechcel."

"Xavi svoj odchod neplánoval, bolo to spontánne rozhodnutie, myslím, že ho ovplyvnilo oznámenie Jürgena Kloppa o rozchode s Liverpoolom, deň predtým. Xavi prehral ďalší zápas, rozčúlil sa a povedal, že po sezóne skončil aj on. Spontánnosť, intuícia, šoková terapia. Taký už je."

"Keď Xavi odstúpil, Robert doma zorganizoval grilovačku, aby stmelil tím v ťažkom období. Pozvali celý tím, ale značná časť ani neprišla. Myslím si, že to hovorí o mnohom. Ktorá časť odmietla pozvanie? To neviem. Nechajme to tak."

"Hovorí sa o Saudskej Arábii. Podľa môjho názoru však Robert zostane, pretože Laporta ho veľmi chráni. Ako som povedal, prestup Lewandowskeho bol pre prezidenta veľmi dôležitý, takže sa k nemu bude správať s rešpektom až do konca. Aj keď si v klube myslia, že bez Poliaka by to bolo ľahšie, nikto ho odtiaľto nebude vytláčať nasilu."

zdroj: Przegląd Sportowy
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-21 15:32:04
Bolo by dobré prestať s takýmito článkami, kde sa vždy rieši jeden konkrétny hráč, a potom sa tu fanúšikovia zbytočne hádajú. Lewa nám minulú sezónu pomohol vyhrať LL. A napriek dnešným nedostatkom je stále platný hráč. Bez neho by to bolo lepšie? To je presne typ vety, ktorá sa snaží fanúšikov vyprovokovať k hádkam.
2024-04-21 19:25:09
Alirael: 😂 nikto si už nepamätá, že v Barci bol nejaký Dembo 😂
Preto Barcu v 2 zápasoch odjebal, aby ste nezabudli. Krutý týždeň pre niektorých, že?