Prezident Barcelony Joan Laporta po nedávnej prehre klubu s Realom Madrid otvorene kritizoval VAR a spôsob, akým sa uplatňuje v La Lige, a naznačil, že s Barcelonou sa zaobchádza nespravodlivo. Laporta poukázal najmä na incident, pri ktorom VAR neuznal gól Lamineho Yamala, hoci sa zdalo, že lopta prekročila čiaru predtým, ako ju Andrij Lunin vytlačil.

Keďže v La Lige chýba technológia na bránkovej čiare, VAR musel rozhodnúť a na prekvapenie Barçy bol gól zrušený. Laporta, sklamaný rozhodnutím VAR, si od vyžiadal všetky zábery a videozáznamy tohto neuznaného gólu a dokonca sa vyjadril, že v prípade zistenia akéhokoľvek pochybenia bude presadzovať opakovanie zápasu.

Len niekoľko dní po prehre Cadena SER tvrdí, že Barcelona pod vedením Joana Laportu zvažuje podanie právnej sťažnosti. Zdá sa, že Barcelona si berie príklad z belgickej Jupiler League, keďže chyba VAR viedla k možnosti opakovania zápasu medzi Anderlechtom a Genkom v tejto sezóne. Po tom, ako sa Genk cítil poškodený rozhodnutiami VAR, požiadal o opakovanie a disciplinárna rada belgickej federácie s tým súhlasila. Samozrejme, o niekoľko mesiacov neskôr, v marci toho istého roku, belgický Športový arbitrážny súd vyhovel odvolaniu Anderlechtu a rozhodnutie zrušil.

Napriek tomu, že k opakovaniu v tomto prípade nedošlo, Barça ho chce využiť ako precedens a je pripravená obrátiť sa na súd. Katalánci totiž chcú, aby zasiahol Športový arbitrážny súd, ktorý je vrcholným orgánom pre všetko, čo sa týka športu. Zdá sa, že Barcelona očakáva, že RFEF a CTA v tejto veci odmietnu spolupracovať. Preto sú Katalánci pripravení obrátiť sa na arbitrážny súd a sú chcú vyčerpať všetky možnosti na nájdenie priaznivého riešenia.

zdroj: cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-23 18:57:04
Opakovanie zápasu je zbytočné, Real by aj v prípade nádej výhry titul získal. Keby sa zápas opakoval, bola by to ešte väčšia fraška ako naposledy. Skôr by mal trvať na presadení kamery na bránkovej čiare, nech sa takáto situácia do budúcna nestane.
2024-04-23 19:00:05
Ja by som ocenil, keby sme si nerobili hanbu. Nech zavedú kamery a minulosť nech nechajú tak.