Toni Kroos spolu so svojím bratom Félixom vedie podcast Einfach mal Luppen. V najnovšej epizóde nemecký stredopoliar analyzoval víťazstvo svojho tímu nad Barçou a zverejnil Ancelottiho "klamstvo", ktorým chcel motivovať hráčov.

Kroos začal kritikou úrovne oboch tímov: "Treba povedať, že to nebol dobrý zápas z hľadiska úrovne. Obe strany urobili veľa chýb a stratili veľa lôpt. Bol to vlastne zápas, v ktorom, keby sme hrali dobre, mohli sme ich poraziť 4:0. V skutočnosti nemali veľa entuziazmu, najmä v prvom polčase," povedal. Záložník potom zhrnul svojich 28 vystúpení v El Clásicu týmito slovami: "Vyhrali sme 14, 3-krát sme remizovali a 11-krát sme prehrali, a to som si dnes overil. Občas som bol mimo. Po troch či štyroch som určite zaostával, v domácom zápase som dokonca prehral 4:0. Myslím, že v posledných dvoch alebo troch rokoch sme vyhrali 6 alebo 7 El Clásico v rade."

Kroos tiež opísal zvláštny spôsob, akým sa Carlo Ancelotti rozhodol motivovať tím počas konca sezóny. Kroos rozprával, ako im týždeň pred zápasom s Mallorcou taliansky tréner oznámil, že ak vyhrajú, otázka zisku titulu bude uzavretá. Po víťazstve na výjazde Ancelotti v šatni vyhlásil: "Klamal som vám. Ak na budúci týždeň vyhráme, bude po všetkom." Na druhej strane, po skončení El Clásica, pred slávnostným nástupom tímu, vyhlásil: "Po prvé, gratulujem. Po druhé, všetko sa skončí, keď v piatok porazíme Real Sociedad. Po tretie: dva dni odpočinku." Samozrejme, Talianova schopnosť motivovať mužstvo si zaslúži uznanie, ale ani víťazstvo nad Realom Sociedad nezaručí tímu z hlavného mesta prvenstvo. Ak Barcelona aj Real budú naďalej vyhrávať svoje nadchádzajúce zápasy, Los Blancos spečatia zisk ligového titulu 12. 5., keď vycestujú na výjazdový zápas s Granadou.

zdroj: marca.com
foto: twitter/realmadrid

Diskusia

4 komentáre
2024-04-25 10:25:50
A my ak by sme nestratili v prvej polovici sezóny toľko bodov sme dnes prví. Takéto dohady štýlu ak by to a ak by ono...
2024-04-25 11:33:40
*ebat celeho kroosa. nesympaticke muzstvo s rozhodcami v kapse a velkohubym vinim na cele.