Vitor Roque bol najväčším prestupom Barcelony v zimnom prestupovom období. Klub sa v januári rozhodol priviesť bývalú hviezdu Athletico Paranaense, keďže hľadal posily do útoku. V lete však tento hráč môže z klubu na čas odísť.

Roque, ktorý minulé leto podpísal zmluvu v hodnote 61 miliónov eur (vrátane bonusov), prichádzal na základe hviezdneho pôsobenia v rodnej Brazílii a mnohí očakávali, že sa v Barcelone okamžite stane dôležitým hráčom. S blížiacou sa záverečnou fázou ročníka sa však Roque zatiaľ len ťažko adaptuje na podmienky v Španielsku, čo viedlo aj k neistote ohľadom jeho budúcnosti v klube.

Pomalý štart Vitora Roqueho v Katalánsku je pre Barcelonu dosť alarmujúci a je zrejmé, že mladík potrebuje trochu viac času, aby sa usadil v najvyššej európskej futbalovej súťaži. Vzhľadom na to katalánsky denník Sport naznačuje, že Barcelona úplne nevylúčila možnosť odchodu Roqueho na hosťovanie počas budúcej sezóny. Roque má za sebou len niečo vyše 300 odohraných minút v drese Blaugranas a v 13 vystúpeniach strelil len 2 góly, takže ak chce v Barcelone uspieť, potrebuje viac herného času a skúseností. Ideálnym riešením by preto mohlo byť prestup na hosťovanie.

Silná konkurencia zo strany Marca Guiu

Aj keď Vitor Roque nakoniec zostane v Barcelone aj v budúcej sezóne, útočník to nebude mať jednoduché. Robert Lewandowski sa vrátil do formy a aj v budúcej sezóne bude hlavným ťahúňom Barçy v ofenzíve. Okrem toho má Xavi k dispozícii mnoho ďalších talentov vrátane Ferrana Torresa a predovšetkým Marca Guiu.

Tento mladík zanechal v tejto sezóne svojimi príchodmi solídny dojem a zaslúži si viac herného času v seniorskom tíme. Zdá sa, že Xavi Guiuovi veľmi dôveruje a nebude prekvapením, ak sa mladý Španiel stane v budúcej sezóne spoľahlivou opciou pre Barcelonu, čo by mohlo ešte viac zmenšiť Roqueho úlohu v tíme.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-04-26 14:21:06
Neviem či mu bude stačiť aj čas do konca svojej kariéry aby niečo ukázal .Zatiaľ sa skôr podobá na svojho krajana Douglasa.
2024-04-26 14:31:32
Mal by mu dávať Xavi väčší priestor. Čo už môže ukázať za tých pár minút čo dostane.