Rozhodnutie ponechať Xaviho v Barcelone zablokovalo šance Rafu Márqueza na postup do prvého tímu. Aká bude najbližšia budúcnosť mexického trénera, ktorému v júni vyprší zmluva s klubom?

Podľa niektorých médií bol Márquez dokonca jediným kandidátom na nahradenie Xaviho a počas jedného mediálneho vyjadrenia priamo vyhlásil, že by túto pozíciu prijal. Rozhodnutie vedenia Barcelony však znamená, že Mexičan si na post trénera prvého tímu ešte musí počkať. A to v čase, keď sa Márquez bude rozhodovať o svojej budúcnosti, keďže jeho zmluva vyprší už 30. júna. Podľa madridského denníka AS si tréner bude môcť vybrať, či zostane v rezerve, alebo prijme jednu z ponúk, ktoré dostal.

Veľa by mohlo závisieť od toho, ako dopadne koncovka sezóny v podaní Barça Atlètic. Rezerva je momentálne na druhom mieste v tabuľke a na vedúce Deportivo stráca 6 bodov. Priamy postup do Segunda División si vybojuje len jeden tím. Zvyšné štyri tímy budú súťažiť v play-off. Barça Atlètic je k tomu veľmi blízko, keďže 5 kôl pred koncom sezóny má pred šiestym tímom tabuľky 9-bodový náskok.

Denník AS vysvetľuje, že Barcelona si chce Márqueza ponechať aj preto, aby mal klub plán B pre prípad, že by spolupráca s Xavim nevyšla. Mexičanovým snom je viesť prvý tím, ale neexistuje záruka, že sa mu to podarí, najmä preto, že Barça bude mať v budúcom roku k dispozícii niekoľko možností medzi trénermi bez zmluvy.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.