Letné prestupové obdobie je za rohom a Barcelona sa chystá posilniť svoj tím novými hráčmi a vystužiť oblasti, ktoré to naliehavo potrebujú. Blížiaci sa návrat prestupového obdobia prináša aj špekulácie o hráčoch, ktorí boli s Blaugranas spájaní už skôr.

Bernardo Silva, známe meno katalánskych novín, je opäť v hľadáčiku Barcelony, keďže tento rok bude platiť odstupná klauzula vo výške 58 miliónov eur. Neočakáva sa však, že podpis Bernarda Silvu bude prechádzkou ružovou záhradou. Hoci sa jeho cena môže po novej zmluve s Manchestrom City znížiť, finančná situácia Barçy ju núti konať opatrne.

Madridský denníka Marca v každom prípade uvádza, že na to, aby Barcelona mohla podpísať Bernarda Silvu, musí predať hviezdneho hráča. Odísť by mohli Ronald Araujo, Frenkie de Jong alebo Raphinha. Keďže vytvorenie priestoru na mzdovom účte bude nevyhnutné, iba jedno z vyššie uvedených mien bude schopné vytvoriť finančnú flexibilitu potrebnú na takúto významnú akvizíciu.

Všetci traja hráči majú svojich záujemcov, pričom De Jong a Raphinha majú najväčšie šance, že v lete odídu. Napriek tomu, aj keď sa Barcelone podarí predaj hviezdneho hráča, pravdepodobne bude sledovať defenzívneho záložníka predtým, ako sa zameria na Bernarda Silvu.

Marca navyše tvrdí, že prípadný prestup Bernarda Silvu do Barcelony by mal veľký finančný dopad. Keď sa zohľadní plat a amortizácia, jeho predpokladané ročné náklady dosiahnu viac ako 25 miliónov eur. Aby si tak Katalánci mohli dovoliť transfer Silvu bez toho, aby prekročili svoje finančné limity, Frenkie de Jong je jediným hráčom, ktorého predaj by priniesol potrebnú finančnú úľavu. V skutočnosti by odchod hráčov ako Raphinha alebo Ronald Araujo nebol postačujúci.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2024-04-28 09:41:53
Nedává žádný smyl mít Silvu například namísto Dejonga. Nehraje Silva převážně na pravém křídle?
2024-04-28 10:30:15
Asi zbytočný nákup nepochybne kvality Silva má ale Barca potrebuje posilniť iné pozície