Bojovať o miesto v základnej zostave Barcelony s Robertom Lewandowskim nebolo pre Vitora Roqueho nikdy jednoduché. Mladík bol však privedený ako stávka na budúcnosť a jeho postupné začlenenie bolo vždy v pláne. A to je aj dôvod, prečo nehráva veľa.

Od svojho januárového príchodu bývalý hráč Athletico Paranaense skóroval v La Lige 2-krát, hoci jeho minutáž bola veľmi obmedzená. V skutočnosti nastúpil len v jednom z posledných štyroch zápasov tímu. Včera sa v médiách objavili správy o možnom odchode Roqueho na hosťovanie, keďže klub videl problém prispôsobiť sa jeho platu vzhľadom na limit finančnej fair play.

Koniec koncov, Barcelona stále bojuje s ťažkou finančnou situáciou a mohla by byť nútená k odchodom dôležitých hráčov, najmä ak chce podpísať zmluvy. Podľa správ Fabrizia Romana však Barcelona momentálne o možnosti odchodu Roqueho, dokonca ani na hosťovanie, nediskutuje. Laporta, Deco a Xavi chcú hráča chrániť a postupne ho začleňovať do tímu.

4 ohrození hráči

Zatiaľ čo Tigrinho možno prežije nadchádzajúce letné prestupové obdobie, viaceré veľké hviezdy šatne zrazu hľadia na neistú budúcnosť v klube. Hráči vrátane Ronalda Arauja, Frenkieho de Jonga, Roberta Lewandowskeho a Raphinhu, ktorí boli pôvodne považovaní za nepredajných, tento status stratili.

Najmä Holanďan sa ukázal ako hlavný kandidát na odchod vzhľadom na to, že jeho odchod je jediným krokom, ktorý môže otvoriť dvere vysnívanému podpisu Xaviho. Lewandowski sa medzitým sústredí na zotrvanie, ale v prípade príchodu lákavej ponuky by sa mohol z tímu vytlačiť. V takomto prípade Roque nepochybne zaujme miesto v útoku.

zdroj: @fabrizioromano
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-28 15:05:40
Je čas si uvedomiť to, koľko Roque skutočne stál a spolu s tým, že mi už len tak pravidelne 40-70 mega za niekoho dať nevieme. Hosťovanie Roqueho pre nás nie je vôbec, ale že vôbec k úžitku. Sakra už nech dajú tomu chlapcovi minúty a najlepšie začať od zajtra s Valenciou, keď je aj tak už po sezóne. Buď tu ten chlapec uspeje, alebo uspeje. Iné možnosti nie sú a nemali by byť.
2024-04-28 15:28:51
Hlavní důvod proč Roque nehraje je Xavi podle kterého musí být Lewandowski vždy v základní sestavě a vždy musí odehrát plnou porci minut. Takže Roque nastoupí občas z lavičky na pár minut na křídlo...