Tréner Barcelony Xavi sa rozhodol, že bude v klube pokračovať aj v budúcej sezóne po tom, čo pôvodne oznámil svoj odchod po skončení tejto kampane. Klub začal s prípravou kádra na novú sezónu s Xavim a madridský denník Marca informuje, že tréner nemá v plánoch žiadneho hráča Barcelony, ktorý je v súčasnosti na hosťovaní v inom klube.

Barcelona má momentálne štyroch hráčov na hosťovaní - Clementa Lengleta v Aston Ville, Érica Garciu a Pabla Torreho v Girone a Sergiña Desta v PSV Eindhoven. Žiadny z týchto hráčov na hosťovaní nemá v zmluve opciu na kúpu a ich kluby ich nemôžu po skončení hosťovania kúpiť, preto sa pred sezónou vrátia späť do metropoly Katalánska.

Barcelona vyradila všetkých štyroch hráčov, ktorí na začiatku tejto sezóny odišli na hosťovanie, zo svojich plánov a situácia sa pravdepodobne nezmení ani smerom k nadchádzajúcemu ročníku. Najmä Clement Lenglet a Sergiño Dest boli tak či tak nútení odísť, pretože Blaugranas sa snažili vymotať zo zlej finančnej situácie. Stojí za to sledovať, či sa o kúpu tohto dua zaujímajú nejaké kluby vrátane Aston Villy a PSV.

Nie je vylúčené, že celok Unaia Emeryho sa bude uchádzať o trvalý prestup Lengleta, keďže hráč má za sebou 23 vystúpení a bol slušnou sekundárnou opciou. Destova situácia však bude komplikovaná, keďže PSV si možno nebude môcť dovoliť jeho plat. Éric Garcia a Pablo Torre budú pre Gironu pravdepodobne cenovo nedostupní na trvalý transfer, ale vzhľadom na to, že majú 23, resp. 21 rokov, existuje šanca, že sa pre nich nájde miesto inde.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-02 15:36:25
Girona ak skončí aspoň tretia v lige a nebude mať na Garciu? 15-20 mega si budú snáď môcť dovoliť hoc aj na splátky, aby sme boli féroví rovnako ako oni boli s nami s Oriolom.
2024-05-02 21:32:28
Este je na hostovani Julian Araujo v Las Palmas.....