Podľa informácií katalánskeho denníka Sport, Barcelona vybrala 5 hráčov, a to Marc-André ter Stegena, Paua Cubarsího, Pedriho, Fermína Lópeza a Lamine Yamala, ktorí sú toto leto absolútne nepredajní. Okrem spomínaných piatich hráčov sa na rovnakom zozname ocitol aj Gavi, ale Xavi si uvedomuje, že na začiatku budúcej sezóny nemôže využiť služby tohto záložníka.

Pri sprostredkovaní informácie novinár David Bernabeu nezaradil Gaviho medzi týchto 5 nepredajných hráčov, pretože hovoríme o hráčoch, ktorí sú teraz aktívni a hrajú. Medzitým sa Bernabeu rozhovoril aj o Sergim Robertovi, pričom spomenul, že očakáva pokračovanie tohto veterána aj v ďalšej sezóne najmä preto, že Barcelona neočakáva, že by za neho dostala výrazné ponuky.

"Dobre, toto je 5 futbalistov, za ktorých Barça v žiadnom prípade nebude predávať - Ter Stegen, Cubarsi, Pedri, Fermin Yamal," povedal Bernabeu. "Toto je päť futbalistov, za ktorých Barcelona v žiadnom prípade nebude počúvať ponuky," dodal.

Kto teda môže opustiť Barcelonu?

V súčasnosti Barcelona pracuje na niekoľkých operáciách a zlý finančný stav v klube znamená, že by mohol byť nútená rozlúčiť sa s niekoľkými elitnými hráčmi, ako sú Ronald Araujo a Frenkie de Jong. Predpokladá sa, že Barcelona by sa mohla spojiť s potenciálnou výmenou, do ktorej by sa zapojil jej uruguajský obranca a Joshua Kimmich z Bayernu Mníchov.

Pokiaľ ide o De Jonga, Barça vyhodnocuje stav mužstva a len niekoľko hráčov bude mimo prestupového termínu. Napriek tomu holandský hráč zostáva pevne presvedčený, že chce zostať.  Jeho výnimočný talent je nespochybniteľný, ale klub potrebuje, aby sa zaviazal k predĺženiu zmluvy, ktoré ešte nebolo sfinalizované. Podobne ako v prípade Arauja je cieľom rýchlo si zabezpečiť jeho budúcnosť, ale ak sa tak nestane, Barça môže zvážiť jeho predaj v prípade lukratívnej ponuky.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-04 15:27:31
S Pedrim na takom zozname moc strpenia už nemám. Stačí sa pozrieť na rozdiel medzi ním v posledných rokoch a Bellinghamom napríklad a potom na to čo ponúka trh, čiže Wirtza.
2024-05-04 16:43:16
Prečo vlastne chceme Kimmicha na DM keď on DM vôbec nie je? A nebol on náhodou v Bayerne nespokojný s tým, že hrá DM (resp. nízko) a chcel by hrať vyššie?