Andre Cury, ktorý je na brazílskom trhu veľmi uznávaným agentom, v jednom rozhovore uviedol, že Vitor Roque môže odísť len na základe definitívneho prestupu. Takéto riešenie sa nepáči klubu, ktorý nemá v úmysle Brazílčana ani predať, ani vyvíjať tlak na Xaviho, aby ho nechal hrať.

Prvá sezóna Vitora Roqueho rozhodne nepatrí medzi najlepšie. 19-ročný mladík strávil na ihrisku len 310 minút a klub ho plánuje poslať na hosťovanie. Tieto zámery vyvolali u útočníka a jeho okolia obavy. "Najlepšie by bolo, keby zostal v Barçe, ale ak tu nemôže zostať, budeme pracovať na tom, aby odišiel natrvalo," vyhlásil Andre Cury, futbalistov agent. V barcelonských kanceláriách prevláda tvrdý postoj; klub sa nehodlá skloniť pred požiadavkami futbalistu a jeho zástupcov, Xavi a Deco hovoria v tejto veci jedným hlasom.

Náklady na prestup útočníka z Athletica Paranaense predstavovali 30 miliónov eur fix a 31 miliónov eur bonusy, viac-menej ťažko splniteľné. Keď už Roque hral, vyzeral slušne na dorastenca, pre ktorého to bola prvá sezóna v európskom futbale. Strelil dva góly proti Osasune a Deportivu Alavés, pričom v druhom menovanom zápase dostal (nezaslúženú) červenú kartu. Xavi, ktorý má možnosť denne sledovať Brazílčana počas tréningov, nevyzerá spokojný s hráčovými dispozíciami a nedáva mu veľa šancí ukázať svoje schopnosti. Problémom je aj obrovská konkurencia v útoku, kde sú trénerovi stále k dispozícii Lewandowski, Lamine Yamal, Raphinha, João Felix a Ferran Torres.

"Súperí s Lewandowskim. Súperí so všetkými útočníkmi, ktorých máme v mužstve. Takže to nie je jednoduché. Dostával minúty, mal príležitosti. Myslím si, že nám veľmi pomohol a môže tak robiť do konca sezóny. Bude ďalším hráčom v tíme. Ak si to zaslúži, nastúpi a bude hrať ako všetci ostatní," komentoval situáciu svojho zverenca Xaviho Hernándeza počas tlačovej konferencie.

Keď Vitor Roque prišiel do Barcelony, chcel byť významnou postavou tímu a situácia, v ktorej sa nachádza, v ňom vyvoláva frustráciu. Andre Cury kritizoval Xaviho a tvrdí, že ten sa s futbalistom nechce ani rozprávať: "Vitor Roque potrebuje dostať viac minút a nikto nechápe, prečo mu ich nedávajú. Xavi sa s hráčom nikdy nerozprával a ja tejto situácii nerozumiem." Barcelona ubezpečuje, že tréner mal s Brazílčanom veľa stretnutí, počas ktorých mu vysvetlil situáciu a načrtol svoje očakávania.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2024-05-06 16:50:43
Tak teď fakt brečím smíchy obrovská konkurence hlavně ten Torres mě pobavil🤣🤣🤣
2024-05-06 17:16:21
"...Xavi sa s hráčom nikdy nerozprával a ja tejto situácii nerozumiem." Barcelona ubezpečuje, že tréner mal s Brazílčanom veľa stretnutí, počas ktorých mu vysvetlil situáciu a načrtol svoje očakávania. NEJAK MI TO NEVYCHADZA :D