Bývalý prezident Poľského futbalového zväzu (PZPN) a súčasný viceprezident UEFA Zbigniew Boniek poskytol rozhovor egyptskej televízii v programe Number 10 na. V ňom sa 68-ročný Boniek okrem iného vyjadril k výkonom Roberta Lewandowskeho v Barcelone v porovnaní s jeho pôsobením v Bayerne.

"Lewandowski sa rozhodol prestúpiť do Barcelony, aby bol v súlade s ekonomickým záujmom, ktorý riadi prestup každého hráča z jedného tímu do druhého. Lewandowski bol v Bayerne Mníchov a hral na neho celý tím, ale v Barcelone sa situácia zmenila. Na individuálnej úrovni podával v Barcelone výborné výkony, ale na výkonnostnej úrovni je to iné."

"Favorit na EURO? Ťažká otázka. Kandidátom je Taliansko, Poľsko, ale aj nemecká reprezentácia. Je tu 6 alebo 7 kandidátov, takže je ťažké hovoriť o víťazovi EURO, ale ak by som mal vybrať silného kandidáta na titul, povedal by som, že je to Francúzsko."

 

"Téma Superligy je teraz uzavretá. Teraz existuje Liga majstrov a európsky futbal nikdy nebude akceptovať Superligu, ktorej sa zúčastní len niekoľko tímov. Projekt európskej Superligy už neexistuje. Každý seriózny tím sa zúčastní Ligy majstrov. Zvýšenie počtu zápasov Ligy majstrov bude dobrou príležitosťou zarobiť veľa peňazí a bude aj dobrou šancou pre hráčov. Európska únia sa stará aj o menšie kluby a snaží sa, aby zarábali viac peňazí."

"Hral som za Rím a Juventus, dva najväčšie kluby v Európe, a hral som po boku mnohých skvelých futbalistov. Možno je môj štýl hry podobný štýlu Mohameda Salaha."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
iamculeForever Premium
2024-05-09 16:14:46
Tak Poľsko nie je ani zďaleka kandidátom na výhru Eura…
2024-05-09 20:46:48
Hral som za Rím a Juventus, dva najväčšie kluby v Európe, a... 🤣😂🤣