Keďže Xavi Hernandez bude na konci sezóny pravdepodobne nútený odísť z FC Barcelona, klub hľadá nového trénera. Médiá tvrdia, že Barcelona svojho nového kormidelníka už našla - je ním Hansi Flick.

Skutočne, včerajšie správy naznačovali, že Deco a Bojan Krkić sa stretli s nemeckým taktikom v Londýne, hoci niektoré iné médiá tieto tvrdenia odmietli. Bez ohľadu na to, či sa stretnutie uskutočnilo alebo nie, Flick sa zdá byť veľmi dychtivý prevziať opraty v FC Barcelona.

Fabrizio Romano uvádza, že bývalý šéf Bayernu Mníchov, sa veľmi usiluje o prestup do Barçy. Bývalý tréner Bayernu Mníchov a Nemecka bol údajne veľmi blízko k prevzatiu kormidla minulý mesiac, než Xavi urobil obrat a rozhodol sa pokračovať.

Keďže sa však situácia opäť otočila, zdá sa, že Flick túži získať túto prácu a dokonca odmieta návrhy z Premier League, aby sa presťahoval do Barcelony. Médiá počas včerajška písali o stretnutí Deca a Bojana s Flickom v Londýne a katalánsky denník Sport uviedol, že stretnutie prinieslo predstaviteľom FC Barcelona veľmi dobrú náladu. Počas stretnutia sa rozprávali o projekte FC Barcelona, najmä o mladých talentoch, ktorí sa presadzujú v prvom tíme, a tiež o Flickovej budúcej zmluve.

Fernando Polo a Roger Torelló z katalánskeho denníka Mundo Deportivo k téme doplnili, že Hansi Flick včera telefonoval s Decom, ktorý akceptoval Nemca ako Xaviho nástupcu. Športový riaditeľ Barçy včera ráno odcestoval do Londýna spolu so svojím asistentom Bojanom Krkićom a hoci sa počas celého dňa špekulovalo, že sa v anglickej metropole stretli s Flickom a jeho agentom Pinim Zahavim, pravdou je, že k žiadnemu stretnutiu nedošlo a jediný kontakt medzi Decom a Flickom bol telefonický na príkaz prezidenta Laportu.

José Álvarez z Chiringuito, ktorý ako prvý informoval, že Laporta sa chce predsa len rozlúčiť s Xavim, uvádza, že novým trénerom FC Barcelona sa stane Hansi Flick: "Xavi sa práve dozvedel, že novým trénerom bude Flick," hovorí novinár. Túto informáciu potvrdila aj katalánska televízia TV3, ktorá uvádza, že Flick sa na 95% stane trénerom FC Barcelona.

 

 

19:55 Relevo: Barça sa už cielene dohodla s Hansi Flickom. Zmluva s nemeckým trénerom je až na niekoľko detailov hotová, ale o všetkom sa rozhodne na zasadnutí predstavenstva budúci týždeň. Niektorí členovia predstavenstva stále tlačia na Márqueza.

17:58 Sport: Barça je blízko k podpisu zmluvy s Flickom na dve sezóny. Nemec čaká na posledné stretnutie predstavenstva s Xavim. Jeho skúsenosti a dohoda o posilách a predaji sú kľúčom k tomu, aby sa stal prioritou pred Rafom Márquezom.

10:55 Florian Plettenberg (Sky Sports): Ak by Xavi na konci sezóny opustil Barcelonu, všetko je pripravené na Flickov príchod! Medzi Barcelonou a Flickom existuje ústna dohoda! Flick predložil Barcelone jasný plán. Ak Xavi odíde, Flick je teraz absolútne najlepším kandidátom! Laporta je o Flickovi stopercentne presvedčený.

9:43 Xaviho výraz tváre po príchode do tréningového centra.

9:35 Javi Miguel z AS: Flick bude novým trénerom Barcelony. Predbežná dohoda bola dosiahnutá po rýchlom výlete Deca a Bojana do Londýna a uspokojivom stretnutí s Nemcom a Pinim Zahavim. Tréner by mal byť s Blaugranou spätý na dva roky. Teraz musí klub vyriešiť situáciu so zmluvou Xaviho a jeho zamestnancov. Trénerovi stále nebolo oficiálne nič odovzdané a stane sa tak až po stretnutí so Sevillou, kde sa vysvetlia dôvody trénerovho odvolania. Na štvrtkovom zasadnutí predstavenstva sa bude musieť rozhodnutie schváliť, ale neočakáva sa žiadne prekvapenie, keďže väčšina členov tohto predstavenstva sa už vyjadrila v prospech Xaviho odchodu.

9:15 Florian Plettenberg zo Sky Sport potvrdzuje, že Flick bude jedným z kandidátov v prípade odchodu Xaviho z Barcelony a je pripravený pripojiť sa k Blaugranas. Zahavi zostáva v kontakte s Laportom a v posledných týždňoch sa uskutočnilo niekoľko rozhovorov. Ďalším potvrdeným kandidátom je aj Rafa Márquez.

8:15 Fabrizio Romano: Barcelona je v kontakte s Hansi Flickom, ktorý už niekoľko mesiacov čaká, že Barça bude jeho preferovanou voľbou. Nemec sa s Chelsea nikdy nerozprával a v prípade odchodu Xaviho z klubu sa bude plne sústrediť na Blaugranas. Flick je hlavnou možnosťou prezidenta Laportu.

zdroj: TV3
foto: twitter

Diskusia

15 komentáre
2024-05-23 07:06:49
vyborna sprava, ak to nieje kacica:)
2024-05-23 08:18:10
Ak je to pravda, tak Laporta odrbal Messiho, odbal i Xaviho, a odrbava i nas neustale. Napis Mes que un club uz ani na novy stadion nemusia davat...