asi tak:D snazim sa byt pozitivny vo fandeni a za kazdych okolnosti sa sustredit hlavne na pozitiva (vela ich za posledne roky nie je:D), ale vsadil by som sa, ze ak Flick dorazi, o rok ho budu vyhadzovat a niektori fans budu tvrdit, ze sa tento trener nepodaril preto, ze nedostal potrebny cas:D Aby bolo jasne, netvrdim, ze tim za Xaviho hra futbal aky vsetci chceme vediet, len si myslim, ze jeho pokracovanie dalsi rok by bola lepsia volba ako Flick.
rominho - súhlasím. Jediné s čím nesúhlasím a čo sa mi nepáči je spôsob akým to vedenie rieši a ako si Laporta kaká do úst. Keď Xavi oznámil že končí a stále opakoval že sa na tom nič nezmenilo, mali to nechať tak a neukecávať ho aby svoje rozhodnutie zmenil. Toto čo robia je neúctivé voči Xavimu
stockey:
jestli kvůli něčemu potřebujeme změnu, tak kvůli hře obrany. Není prostě normální, aby po roce a půl co nás Xavi trénoval hrála obrana tímto způsobem. Defenzivní je to asi nejhorší sezóna co pamatuji a kvalita tam určitě špatná není. Ancelloti je takticky úplně jinde, ten tým pod ním ví co hrát, jsou na tom fyzicky daleko lépe a těžko si dokážu představit, že mi by jsme pod Xavim přešli přes City.
Xaviho mám rád, ale dle mě je potřeba příchod trenéra s úplně jinou povahou.
MarianH ak sa musíš riadiť aj financiami, ktoré nemáme, tak zmena trénera o rok s možnosťami ako Klopp a možno aj Pep znie snáď tisíckrát lepšie ako meniť trénera tento rok bez financii na odvolanie Xaviho a bez financii pre nového trénera a ešte okrádaním sa takto financiami na nové DMko. Čakám od Flicka zlepšenie v kondičke, fyzičke, ale keď aj jemu budú chýbať dôležitý hráči na dôležitých postoch, tak s tým vôbec nič nespraví. Absolútne že nič, žiadne mávnutie prútikom.
Ihsahn: ja som to tak trochu cakal. Rok predtym sme mali skvelu obranu. Odisiel Bus a vedel som ze to bude problem. Ako zaplata prisiel Oriol a snad sme necakali ze to bude to iste. No nebolo. Bez kvalitneho DM ani nebude
Tu nejde o to že klub potřebuje změnu trenéra IDE o to že Xavi to musí čítať v novinách . Este nebolo ani děkujeme Xavi za tvoji práci , Este ani nerozviazali kontrakt a už čte že Deco jezdí za flickom do Londýna a že on koncí. Za zády zákeřné hnusně. Ako Messi tak aj Xavi si toto nezasloužili. Ten nápis tam za laportu určitě nepatří
Milan87 to je také netradičné, lebo Xavi už bol pol roka na odchode. Potom mesiac už nie a teraz zase. Je to kúsok nefér to áno, ale to aj jeho postoj k Roquemu.
aky postoj k Roquemu? Roque je mlady chalan z Brazilie ktory je unas tri mesiace aj s cestou a neviem preco prave jeho si vybrali fanusikovia ako nejakeho baranka ktoreho treba chranit pred zlym trenerom. Ak by bol lepsi ako dalsi hraci tak hra, nie je tak sedi a ma trenovat. Ci sa medzitym casy zmenili a povinnost hrat ma kazdy?
Či sa časy zmenili, že mladý hráč z južnej ameriky potrebuje čas na adaptáciu a lepší prístup. Neadaptuje sa z tribúny, ale herným časom na ihrisku a nielen na tréningoch, ale aj v zápasoch. Nemusí hrať non-stop 90 minút, ale aspoň každý zápas 10-15 minút a ani to nie je nereálne mu dať, keď tam máš len 35 ročného, ktorý si tiež zaslúži nejaký oddych. Stál nás nemalé peniaze, tak nemôžeš ho hodiť na tribúnu len preto, že má ešte nejaké nedostatky. Správny tréner musí pracovať s hráčom na ich vyriešení krucinál.
Casy sa nijako nezmenili, hra ten kto je pripraveny zapas aj odohrat. Ak na to Roque nema, tak este potrebuje cas a aj cas na adaptaciu ako pises. Xavi pracuje vyborne s GAvim, Pedrim, Yamalloom, Cubarsim, Baldem ci Ferminom. Ale z nejakeho dovodu si ludia myslia ze Roque je vynimka :)
Všetkých, ktorých si vymenoval sú Španieli a drvivá väčšina z la masie. Tu máš dôvod. Aj Fermin a ostatný majú ešte svoje nedostatky v hre, ale z nejakého dôvodu sa u nich prehliadajú a oni hrajú a u Roqueho je to naopak a sedí.
Jj suhlasim s komentujucimi vyssie, ta obrana sice robila cely rok neospravedlnitelne individualne chyby, ale odchod Busquetsa sa takisto velmi citelne prejavil. Kym nebude dobre DM, bude problem aj v obrane.
mikimi122 Fermin dal 10 golov ako zaloznik, v prepocte na minuty da gol kazdy druhy zapas. Jeho prinos je nepopieratelny vzdy ked naskoci do zapasu. Roque ma este od toho daleko
Ja nepopieram Ferminov prínos ani náhodou. Ja len poznamenávam, že za veľa jeho plusmi sú ešte aj nejaké nedostatky v medzihre, v napádaní a podobne. Ak sú u neho podobne nedostatky prehliadané, tak prečo nie aj u Roqueho? Ten dal v 300 minútach 2 góly, čiže v podstate štatistika tiež nie na zatratenie. Nehovoriac o tom, že Fermin hrá v Barce už xy rokov a Roque len teraz prišiel a ešte potrebuje čas na adaptáciu.
Nesouhlasím s tím, že se hází to, že obrana dostane přes 40 gólů v lize na odchod Buse :D Nebuďte směšní. Real vypadnout všichni stopeři a oni stejně nedostávají góly a přejdou přes City a Bayern. Proč? Protože mají skvělej systém při bránění, což je něco co Xavi nebyl schopen za dva a púl roku. Loni sice obrana v lize fungovala ale v LM proti Top týmům to byl taky cedník. Obrana hraje hluboko pod možnosti.
Nemyslím si, že Flick je ten pravý. Jaké má výsledky? Jasně, s Bayernem něco vyhrál, ale reálně přebral tým, který byl jinde i než současná Barca. S repre nic nevyhrál.
Celý život byl "jen asistent" a nyní by měl zvládnout ukočírovat Barcu? Lidi, nebuďte naivní proboha
no takto, co sa tyka Bayernu, si uplne mimo. Bayern hral totalne hovno pod Kovacom, nic im v tej hre nefungovalo, zapasy vyhravali individualnou kvalitou. Po Flickovom prichode sa do 5 tyzdnov absolutne zmenil herny obraz - zrazu to malo hlavu a patu a z bayernu sa stal neskutocne ofenzivny tim. To boli plusy. Minusy bolo to, ze defenziva bola derava - isto si pamatas zapas 2:8, uz tam si barcelona chodila na obranu bayernu v presile, akurat to vzdy posrali. Takisto vo finale proti Parizu bol Pariz lepsi.
O rok na to vo stvrtfinale Mbappe tu vysunutu obranu bayernu doslova roztrhal sam na kusky - bayern mal milion sanci, ale mbappemu stacilo, ze si predkopol loptu a vysprintoval na prekonanie celej mnichovskej obrany, Flick vobec neprisposobil taktiku tomu, ze tam ma Pariz Kyliana.
Takze suma sumarum - extremne ofenzivny a potentny futbal, ti boli schopni dat 5 golov kazdemu, ale ich aj 5 dostat. Ligu rozstrielal, v LM dokazal vyhravat zapasy rovnako, avsak, trochu skoda, ze neprisposoboval tu hru bayernu velmi superovi - na to PSG rok po sextuple stacili male takticke zmeny a bayern by siel dalej.
Ale to je asi nieco co sa da odpustit, proste bayern bol konkurencieschopny a ofenzivny.
to v repre ale? to bolo ciste peklo. Nedokazal okyslicit kader a stale povolaval tu staru gardu, snazil sa naraz nadrbat do zalohy sandokana, kimmicha aj goretzku co nefungovalo v ziadnom vesmire (pozrite teraz na nagelsmanna, kimmicha poslal doprava na obranu a nehanbil sa miesto hviezdy goretzku zavolat andricha, ktory nie je tak dobry futbalista ako Leon, ale sedi ovela viac do systemu). Dokonca sa hovori, ze v zapase na MS ktory prehrali s Japonskom poslal goretzku (to ten zapas nemcom prehralo) na travnik len preto, aby bol pokoj v kabine.
Inak hra nemecka vyzerala ze drzime loptu, drzime loptu, drzime loptu, tuk tuk tuk na poliacej ciare, potom 15 metrov od vapna, potom stratime loptu a dostaneme gol.
Hrali hovno a Flick nemal odvahu ako nagelsmann tam poslat neokukanych hracov.
Takze v Mnichove to bolo fajn, takych 8 bodov z 10.
V repre hotova katastrofa.
sracky ako muller na hrote nespominam. Najviac funny bolo to, ze sa nehanbil poslat v bayerne na ihrisko aj mladika, cisteho hrotaka Zirkzeeho - to v repre tam daval mullera, havertza a podobne sracky len preto, ze mali vacsie meno ako Fullkrug, aj ked na hrote nikdy dobre nezahrali.
Repre Nemecka je dlhodobo problémová, tam to nie je len o tréneroch. Pod Nagelsmannom hrajú tiež slabo a rovnako postavil Kimmicha na RB aj keď ho v Bayerne hrával na DM a Havertz taktiež bol na hrote niekoľkokrát aj pod Nagelsmannom. Co sledujem Bayern, s ich novým vedením budú mat tiež podľa mna veľké problémy nasledujúce sezóny.
v poslednych zapasoch to vyzeralo, ze Nagelsmann nasiel system, v ktorom to moze fungovat., takze ta tvoja druha veta vobec nesedi. Porazili naposledy francuzov aj holandanov po dobrych vykonoch - presne potom, co Nagelsmann nasiel gule nepovolat tie "stalice" a dzubnut tam Andricha.
Repre nemecka je dlhodobo problemova? ano, je. Trenoval ju Low, ktoremu sa stalo to iste, co del Bosquemu a po Lowovi nastupil Lowov asistent pri vsetkom moznom v nemeckej repre, ktory nadviazal do bodky na Lowa (Flick). Aktualne maju nemci vyrovnany a kvalitny kader. Nagelsmann to stavia tak, aby mal 14 hracov, co sa pobiju o zaklad a zvysok budu jasni nahradnici, co by malo dat kabine pokoj, ktory tam pod Flickom nebol.
Nie, Flick Kimmicha na RB nestaval. Postavil ho raz, dva krat. To je rozdiel. Nagelsmann sa vyjadril, ze prenho je to dlhodobe riesenie.
Proste v nemeckej repre vybuchol a pod nagelsmannom sa to zacalo davat dokopy a nemci zacali opat verit.
Bayern problemy mat bude, ale velke zrejme nie - aj ked su vo vedeni kari, tak stale to financne vedu rozumne. A stale budu v nemecku ikonou, do ktorej bude chciet ist kazdy nemec. Do sraciek v akych je/bola Barca sa Bayern nedostane.
Ja som si zle prečítal ten prvy komentár ohľadom Kimmicha. V repre ho nedával na RB, to až Nagelsmann ale pod Nagelsmannom hral obe sezóny ako DM a sextuple sezónu pod Flickom hral tiež ako RB. Aktuálne sa mi Kimmich na RB vobec nepáčil, podľa mna jeho najslabšia sezóna za posledné roky. Ale máš prehľad o Nemecku, to sa mi páči. 👍
No, ja nechcem povedat, ze je zly trener. Iba, ze mal jeden skvely angazman a jeden absolutne mizerny, kde pokracoval do bodky v Lowovych slapajach z poslednych rokov a robil presne tie iste chyby ako Low pred odchodom.
Za mě dobrá zpráva,je načase na změnu žádné pohodové tréninky ani snaha o to hrát stylem který už je překonán a hrát a žít jen z minulosti.Barcelona na tom není nejlíp finančně,ale stále je na tom odost lépe než většina španělských klubů i klubů obecně a mělo by to být znát i na hřišti.Nebaví mě furt nějaké výmluvy a tak,jinak mám xaviho rád ale měl by být trochu sebekritický a uznat že to teď takhle bude lepší.Časem se třeba může vrátit až získá další zkušenosti.Flick by mohl donést nový vítr disciplínu a tak dále.Která nám chybí a dost často prohrame zápas v posledních. Minutách.
si sa zucastnil tych pohodovych treningov? Ci si sa dostal do pocitaca Xaviho a stiahol si si jeho treningovy plan a porovnal s inymi ktore mas stiahnute zasa z inych pocitacov inych trenerov?
Tak pokud vím o barcelonských treninkách už několik hráčů mluvilo o menší intenzitě po příchodu do Barcelony,ikdyby ne tak taky víme na co je soustředěný trénink Barcelony a jak to pak vypadá pak I o zápase,když koukneš i na naše hráče nevypadají moc atleticky zaměření.
Barcelona hra technicky a nie silovy futbal. Nasich hracov nevidno na konci zapasu v krcoch a vo viacerych zapasoch aj v LM sme nabehali viac ako super. Tam chyba nebude. To ze Malcolm sa vyjadroval o treningoch je jeho pravo, nejak som nezachytil ze by mu lepsia intenzita pomohla.
To ano souhlasím ale běhat nestačí ani to nemusí být výpověď o tom kdo je lepší většinou běhá tým co je bez míče,nebo nevím co sním,myslel jsem spíš silovost,výbušnost a celkovou dravost věřím že by to naším dost hráčům pomohli i se sebevědomím.Zkusit se i více zaměřit na protiútoky a tak.
Nj, ako priklad by som uviedol Busquetsa, ktory bol snad najpomalsi hrac v klubovej historii, ale nikdy nebol zle pozicne postaveny, cim to kompenzoval. Povedal by som, ze tam neni taky rozdiel v nabehanych km, ale vsimam si to napr. u nabehov do sestnastky. Nasi hraci tam maju fakt niekedy problem fyzicky sa presadit, lahsie ich odtlacia / zastavia / vyvedu z rovnovahy...
Keby Xavi ostaI, tak by mi to určite neprekážaIo, avšak FIick je super náhrada, a obzvIášť teraz, keď sa potvrdiIo, že Iewa zostáva aj daIšiu sezónu, mysIím si, že ho bude vedieť Iepšie využiť ako Xavi.
No treba si počkať na oficiálne potvrdenie Flicka, ale bola by to super správa si myslím keby prevzal mužstvo. Otázne je, koľko mu klub ponúkne financií na premenu kádra
Ak sa ukaze, ze je to pravda, naozajstne utrpenie spociva v tom, ze Laporta ma v time ludi, ktori su absolutne neprofesionalni a vynasaju informacie novinarom v realnom case. A Xaviho sa budu opat desiati novinari na tlacovke pytat, ci odchadza a on povie, ze o nicom nevie a nikto s nim o tom nekomunikoval:D Vsetci vedia vsetko, len nas trener, ktoreho sa to tyka neviem o nicom. Jedna vec je, ze si media zivia vlastne pribehy, ktore nie su pravdive a nikto to neovplyvni a druha vec je, ked mas v najblizsom okruhu ludi, ktorym mas doverovat a ti vynasaju info do medii.
Ako fanúšika ma už unavuje toto neustále hľadanie svätého Grálu a otáčanie situácie rýchlosťou kolotoča...včera xavi zostáva dnes Flick zajtra Tuchel ...... Áno máme finančné problémy, áno staviame tím na 16,17,18 ročných ktorý v mnohom predčía svojich starších kolegov.
Toto čo sa tu deje mi ale nedáva, ziadne pozitívne pocity do budúcna, žiadny dlhodobý projekt len riešenia ako sa vyspím. Úprimne neviem ci Xavi je tým pravým,to neviem ani o Flickovi..ale Xavi prišiel a vyhral ligu a druhu sezónu skončil na druhom mieste...
Xavi podla sezon
1. 2 miesto (Vytiahol Barcu z 9. miesta ked prisiel)
2. 1 miesto (Vyhra La Ligy, Vyhra Superpohara)
3. 2 miesto (Stvrtfinale LM - prehra kvoli individualnym chybam, Copa Del Rey stvrtfinal prehra s Athletic Bilbao, neskorsim vitazom)
Mohol Xavi tuto sezonu s tymto teamom dosiahnut viac? Jedine v LM. Teoreticky to mohol dotiahnut az do finale kde by sa aj tak prehralo s Realom Madrid, lebo idu jak namazany stroj.
Dalsiu sezonu proti Madridu podla mna sanca neni, v Copa ked sa narazi na RM, a hotovo. Proste ak si tu niekto mysli ze Flick dojde, a vsetko sa vyhra, tak silno pochybujem.
Ak sa aspon 4 kvalitny hraci nekupia, tak to treba zabudnut.
jestli kvůli něčemu potřebujeme změnu, tak kvůli hře obrany. Není prostě normální, aby po roce a půl co nás Xavi trénoval hrála obrana tímto způsobem. Defenzivní je to asi nejhorší sezóna co pamatuji a kvalita tam určitě špatná není. Ancelloti je takticky úplně jinde, ten tým pod ním ví co hrát, jsou na tom fyzicky daleko lépe a těžko si dokážu představit, že mi by jsme pod Xavim přešli přes City.
Xaviho mám rád, ale dle mě je potřeba příchod trenéra s úplně jinou povahou.
Celý život byl "jen asistent" a nyní by měl zvládnout ukočírovat Barcu? Lidi, nebuďte naivní proboha
O rok na to vo stvrtfinale Mbappe tu vysunutu obranu bayernu doslova roztrhal sam na kusky - bayern mal milion sanci, ale mbappemu stacilo, ze si predkopol loptu a vysprintoval na prekonanie celej mnichovskej obrany, Flick vobec neprisposobil taktiku tomu, ze tam ma Pariz Kyliana.
Ale to je asi nieco co sa da odpustit, proste bayern bol konkurencieschopny a ofenzivny.
Inak hra nemecka vyzerala ze drzime loptu, drzime loptu, drzime loptu, tuk tuk tuk na poliacej ciare, potom 15 metrov od vapna, potom stratime loptu a dostaneme gol.
Hrali hovno a Flick nemal odvahu ako nagelsmann tam poslat neokukanych hracov.
Takze v Mnichove to bolo fajn, takych 8 bodov z 10.
V repre hotova katastrofa.
Repre nemecka je dlhodobo problemova? ano, je. Trenoval ju Low, ktoremu sa stalo to iste, co del Bosquemu a po Lowovi nastupil Lowov asistent pri vsetkom moznom v nemeckej repre, ktory nadviazal do bodky na Lowa (Flick). Aktualne maju nemci vyrovnany a kvalitny kader. Nagelsmann to stavia tak, aby mal 14 hracov, co sa pobiju o zaklad a zvysok budu jasni nahradnici, co by malo dat kabine pokoj, ktory tam pod Flickom nebol.
Nie, Flick Kimmicha na RB nestaval. Postavil ho raz, dva krat. To je rozdiel. Nagelsmann sa vyjadril, ze prenho je to dlhodobe riesenie.
Proste v nemeckej repre vybuchol a pod nagelsmannom sa to zacalo davat dokopy a nemci zacali opat verit.
Bayern problemy mat bude, ale velke zrejme nie - aj ked su vo vedeni kari, tak stale to financne vedu rozumne. A stale budu v nemecku ikonou, do ktorej bude chciet ist kazdy nemec. Do sraciek v akych je/bola Barca sa Bayern nedostane.
Toto čo sa tu deje mi ale nedáva, ziadne pozitívne pocity do budúcna, žiadny dlhodobý projekt len riešenia ako sa vyspím. Úprimne neviem ci Xavi je tým pravým,to neviem ani o Flickovi..ale Xavi prišiel a vyhral ligu a druhu sezónu skončil na druhom mieste...
1. 2 miesto (Vytiahol Barcu z 9. miesta ked prisiel)
2. 1 miesto (Vyhra La Ligy, Vyhra Superpohara)
3. 2 miesto (Stvrtfinale LM - prehra kvoli individualnym chybam, Copa Del Rey stvrtfinal prehra s Athletic Bilbao, neskorsim vitazom)
Mohol Xavi tuto sezonu s tymto teamom dosiahnut viac? Jedine v LM. Teoreticky to mohol dotiahnut az do finale kde by sa aj tak prehralo s Realom Madrid, lebo idu jak namazany stroj.
Dalsiu sezonu proti Madridu podla mna sanca neni, v Copa ked sa narazi na RM, a hotovo. Proste ak si tu niekto mysli ze Flick dojde, a vsetko sa vyhra, tak silno pochybujem.
Ak sa aspon 4 kvalitny hraci nekupia, tak to treba zabudnut.