Všetko smeruje k tomu, že Hansi Flick čoskoro nahradí Xaviho na poste trénera Barcelony. Katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že to bude oficiálne oznámené v pondelok.

Novinári katalánskeho denníka Fernando Polo a Roger Torello sú presvedčení, že Nemec bude trénerom Blaugranas v sezóne 2024/2025 a dodávajú, že hoci sa detaily Flickovej zmluvy ešte len dolaďujú, dohodnutý vzorec bude ročná spolupráca s opciou na predĺženie o ďalšiu sezónu v závislosti od dosiahnutých cieľov. Mundo Deportivo uvádza, že po telefonickom rozhovore medzi Decom a Flickom športový riaditeľ schválil angažovanie bývalého trénera Bayernu.

Polo a Torello uvádzajú, že v pondelok sa uskutoční aj stretnutie Xaviho s Joanom Laportom, Decom a ostatnými členmi športového oddelenia. Počas neho bude súčasnému trénerovi oznámené, že už nepovedie mužstvo. Xaviho posledným zápasom tak bude nedeľňajší súboj so Sevillou.

AKTUALIZÁCIA

 

14:30 Christian Falk (Bild): Hansi Flick podpíše zmluvu s Barcelonou do roku 2026.

14:12 Sport informuje, že Hansi Flick súhlasil s podpisom zmluvy s platom o 30% nižším, ako mal v budúcej sezóne dostávať Xavi.

13:58 David Bernabéu (Sport): Laporta sa zastavil na výjazdovej rampe z Ciutat Esportiva, keď videl, že na ulici na neho čaká dav novinárov. Otočil sa a vybral sa inou cestou von.

13:55 Vyhlásenie FC Barcelona

"Prezident FC Barcelona Joan Laporta dnes popoludní oznámil Xavimu Hernándezovi, že nezostane trénerom prvého tímu v sezóne 2024/25. Stretnutie sa uskutočnilo v Ciutat Esportiva Joan Gamper a zúčastnili sa na ňom viceprezident Rafa Yuste, športový riaditeľ Deco, ako aj Xaviho asistenti Oscar Hernández a Sergio Alegre. Barcelona ďakuje Xavimu za jeho prácu trénera, ktorá sa spája s jeho bezkonkurenčnou kariérou futbalistu a kapitána tímu, a želá mu všetko najlepšie. Xavi povedie svoj posledný zápas ako tréner prvého tímu v nedeľňajšom zápase proti Seville. FC Barcelona oznámi novú štruktúru prvého tímu v nasledujúcich dňoch."

13:41 OFICIÁLNE: Barcelona vyhodila Xaviho! Klub oficiálne potvrdil odchod Xaviho.

13:32 Toni Juanmarti, Gerard Romero, Matteo Moretto alebo Achraf Ben Ayad potvrdili, že Laporta oznámil Xavimu, že tréner nezostane na budúcu sezónu.

13:27 Alex Pintanel: Xavi už vie, že v Barcelone nezostane!

13:23 Alex Pintanel: Rafa Yuste opustil Ciutat Esportiva s veľmi vážnou tvárou.

13:20 Sport: Pre Xaviho bude ťažké sedieť na lavičke v stretnutí so Sevillou.

13:18 Alex Pintanel (Relevo): Stretnutie už prebieha.

13:10 José Álvarez: Xaviho okolie nás ubezpečilo, že to bol Joan Laporta, kto požiadal o stretnutie s trénerom. Prepustenie trénera by mohlo byť oznámené ešte dnes.

12:37 Fabrizio Romano: Hansi Flick čaká len na to, až mu Barcelona oznámi, že sa rozišla s Xavim a je pripravený podpísať zmluvu. Nemec sa s anglickými klubmi ani len nerozprával.

12:30 Médiá: Rafa Yuste sa pripojí k stretnutiu - tiež prišiel do Ciutat Esportiva.

12:26 Javi Miguel (AS): Pôvodný plán je predstaviť Flicka vo štvrtok alebo v piatok.

12:19 Gerard Romero: Všetko nasvedčuje tomu, že Laporta odovzdá Xavimu rozhodnutie o jeho odchode z klubu 30. júna.

12:19 Gerard Romero: Všetko nasvedčuje tomu, že Laporta oznámi Xavimu rozhodnutie opustiť klub 30. júna.

12:12 Juan Jimenez (AS): Deco a Laporta sa v posledných mesiacoch pýtali niektorých futbalistov - Ter Stegena, Gündoğana a Lewandowskeho - na Flicka.

12:09 Gerard Romero: Stretnutie sa uskutoční na podnet trénera po nedávnych správach médií o dohode s Flickom.

11:56 Mari Carmen Torres z denníka Marca potvrdzuje, že Barça sa už dohodla s Flickom, ale dodáva, že v klube sú ľudia, ktorí si nie sú Xaviho odchodom istí kvôli ťažkostiam týkajúcim sa finančných otázok spojených s možným ukončením jeho zmluvy.

11:49 Gerard Romero informuje, že Joan Laporta a Deco sú na Ciutat Esportiva. Oznámia konečne svoje rozhodnutie Xavimu? Prvý tím trénuje od 11:00. Po tréningu sa uskutoční stretnutie Xaviho, Deca a Laportu.

11:26 Podľa Floriana Plettenberga zo Sky Sports Barcelona informovala Flicka o svojom rozhodnutí urobiť ho svojím novým trénerom. Xavi je na pokraji odchodu z klubu. Matteo Moretto medzitým píše o úplnej dohode s Flickom do stretnutia Joana Laportu so súčasným trénerom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

17 komentáre
2024-05-24 11:42:54
Barcelona potrebuje zmenu, normálneho trénera. Nie niekoho kto je vždy vylučovaný za jeho gesta.
2024-05-24 12:22:37
Nemecka fyzička, pracovitost, pedantnost, priamociarost a efektivita...uz tu nepojde len o AMIGOS! tieto aspekty fo nasej hry....☺️...konečne...uz sa na to tesim