Xavi sa po dnešnom tréningu na stretnutí s predstaviteľmi klubu na čele s prezidentom Joanom Laportom dozvedel, že končí svoje pôsobenie na trénerskej lavičke FC Barcelona. Jeho posledným zápasom v úlohe trénera Blaugranas bude posledné stretnutie sezóny proti FC Sevilla.

Vyhlásenie FC Barcelona

"Prezident FC Barcelona Joan Laporta dnes popoludní oznámil Xavimu Hernándezovi, že nezostane trénerom prvého tímu v sezóne 2024/25. Stretnutie sa uskutočnilo v Ciutat Esportiva Joan Gamper a zúčastnili sa na ňom viceprezident Rafa Yuste, športový riaditeľ Deco, ako aj Xaviho asistenti Oscar Hernández a Sergio Alegre. Barcelona ďakuje Xavimu za jeho prácu trénera, ktorá sa spája s jeho bezkonkurenčnou kariérou futbalistu a kapitána tímu, a želá mu všetko najlepšie. Xavi povedie svoj posledný zápas ako tréner prvého tímu v nedeľňajšom zápase proti Seville. FC Barcelona oznámi novú štruktúru prvého tímu v nasledujúcich dňoch."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2024-05-24 14:14:19
Pokiaľ ide o trénersku kvalitu tak som s výmenou Xavi - Flick spokojný. Avšak to, ako vedenie celú túto situáciu zvládlo... to bol úplný hnus.. Ešte pred pár týždňami sa tam "maznali" na tlačovke po tom ako Xaviho presvedčili aby zostal .. len kvôli tomu aby následne (po prehre s Gironou) znovu začal lov na čarodejnice a podľa toho čo doteraz vyšlo von o Xaviho blížiacom sa konci vedeli všetci, len nie Xavi... Takto by sa klub ako Barcelona nemal zachovať ani k trénerovi ako bol Setién, ktorý s FCB nemal predtým žiadne "puto" a nie to ešte k legende Barcelony... Mes Que Un Cirkus
2024-05-24 14:16:22
Škoda té otočky před měsícem. Mohlo to být daleko klidnější.

Jinak Xavimu děkuji za to v jaké chvíli k týmu přišel a co s ním dokázal. Hned ve druhé sezóně vyhrát Ligu se Supercopou byla paráda Hodně štěstí v další kariéře

Tuto sezónu kouzlo trochu opadlo a hlavně hru obrany nedokázal nijak zlepšit a myslím, že je ideální čas zkusit trochu jiný přístup.

Pokuď bude nástupce opravdu Flick, tak to bude mít opravdu symsl a nebu to jen změna pro změnu