Barça Femení vo finále Ligy majstrov žien porazila Olympique Lyon Féminin 1:0. Víťazný gól katalánskeho tímu strelila spoľahlivá Aitana Bonmatí. Je to už tretí triumf barcelonského ženského tímu v tejto súťaži.

V prvom polčase zápasu to boli hráčky Barcelony, ktoré udávali tempo hry a mali viac príležitostí. Hráčky Lyonu raz museli vykopávať loptu z bránkovej čiary po strele Patri Guijarro, po ktorej sa lopta odrazila od obrankýň súpera. Poriadny prievan pred pokutovým územím Lyonu vytvorila Caroline Hansen, ale napriek jej pokusom sa jej nepodarilo poslať loptu do siete.

Druhý polčas začali hráčky Lyonu celkom dobre, ale s pribúdajúcimi minútami prevzali kontrolu nad zápasom zverenkyne Jonatana Giráldeza. V 63. minúte po krásnej akcii a prieniku do pokutového územia zasiahla ľavou nohou z ostrého uhla držiteľka Zlatej lopty Aitana Bonmatí a poslala loptu do siete Lyonu.

Barça Femení kontrolovala priebeh zápasu, hoci jej súperky sa nevzdávali a až do konca zápasu bojovali o vyrovnanie. V 95. minúte však posledný úder zasadila Alexia Putellas, ktorá prišla na ihrisko chvíľu predtým. Katalánske futbalistky sa právom tešia z ďalšej trofeje Ligy majstrov.

Pre hráčky Barçy je to tretí triumf v Lige majstrov a, čo je zaujímavé, prvé víťazstvo nad Lyonom v histórii stretnutí týchto tímov. Zároveň je to štvrtý tohtoročný titul pre tím Barça Femení, ktorý už triumfoval v španielskom Superpohári, Kráľovskom pohári a španielskej lige.

FC Barcelona Femení 2:0 Olympique Lyon

1:0 Aitana Bonmatí 67'
2:0 Alexia Putellas 90+5'

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-25 20:29:56
Nič v zlom, ale prvá veta v nadpise je nesprávna.
Gratulujem FC Barcelona Femení k fantastickej sezóne.
Bola radosť pozerať každý ich zápas.
2024-05-25 20:36:48
Gratulujeme 🏆