Čerstvá správa z The Athletic vrhá svetlo na Xaviho Hernandeza a niektoré kľúčové kontroverzie, ktoré spečatili jeho odchod z Camp Nou. Správa najmä odhalila, že Barça nebola úplne spokojná s Xaviho tréningovým režimom v Barcelone, pričom Španiel neprejavil dostatočnú snahu zabezpečiť, aby tím zostal v optimálnej fyzickej kondícii.

Po správach o nespokojnosti hráčov s intenzitou tréningov pod vedením Xaviho Hernandeza vyplávala na povrch ďalšia záležitosť. Podľa The Athletic sa zdá, že Xavi Hernandez sa pokúšal predať Roberta Lewandowskeho. Dokonca požiadal vedenie, aby sa pokúsilo poľského reprezentanta predať v nadchádzajúcom lete. Už skôr sa objavili informácie, že Lewandowski bol jedným z prvých hráčov, ktorí vzniesli námietku voči Xaviho tréningovému režimu a nedostatočnej intenzite tréningov.

V januári sa Lewandowski dokonca obrátil priamo na Xaviho, aby vyjadril obavy z nedostatočnej intenzity tréningov. Zdá sa však, že Xaviho riešenie len vystupňovalo napätie. Jeho rozhodnutie často striedať Lewandowskeho v šiestich z posledných siedmich zápasov spôsobilo trenice s hráčom, pričom vedenie považovalo Xaviho konanie za bezohľadné.

Teraz Xaviho údajná túžba predať Lewandowskeho slúži ako ďalší ukazovateľ napätého vzťahu medzi hráčom a trénerom. Zlé vzťahy Lewandowskeho s Xavim nevrhajú na trénera dobré svetlo pred ostatnými hviezdami. Nakoniec bolo len otázkou času, kedy Barcelona požiada Xaviho o odchod z klubu.

Lewandowski zasa dúfa, že ho čakajú šťastnejšie časy, keďže sa chystá opäť spojiť s trénerom Bayernu Mníchov Hansim Flickom. Títo dvaja majú výborný vzťah, ktorý by mohol Lewandowskemu v nadchádzajúcej sezóne pomôcť naplniť jeho potenciál.

zdroj: The Athletic
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-26 08:04:23
Nuž veľa veci nevieme,aby sme mohli hodnotiť,Xaviho,Laportu vedenie.
Ja za seba viem len výsledky 1:4,2:4
3:5,Šachťar,Ajax .....
/ale radšej by som Kloppa/
2024-05-26 08:32:12
No predaj Lewu niekde do Saduskej za veľké prachy by nám teraz padol maximálne vhod. Tréningy sme museli mať slabé, takže to asi sedí, ale za predaj Lewu by som bol určite.