Pred svojím odvolaním z funkcie trénera Xavi spolu s Decom a Laportom plánovali mužstvo na budúcu sezónu. Podľa katalánskeho denníka Gol a gol, tréner a Deco nevideli v kádri miesto pre piatich hráčov, z ktorých dvoch si chcel prezident ponechať v klube.

Program Gol a gol patrí zvyčajne dobre informovaným katalánskym médiám: Catalunya Ràdio a TV3. S odvolaním sa na svoje zdroje uviedli zoznam piatich hráčov, ktorých Xavi v spolupráci s Decom vytypoval na odchod. Boli na ňom Robert Lewandowski, João Felix, Oriol Romeu, Marcos Alonso a Vitor Roque. Joan Laporta odmietol súhlasiť s predajom poľského útočníka a Felixa, ktorý je na hosťovaní z Atlética.

Lewyho prítomnosť na zozname hráčov určených na odchod môže byť prekvapením. Hoci Poliak nemal vynikajúcu sezónu, Xavi s ním počítal v každom zápase a stavil na neho až do konca, takže Vitor Roque nedostal šancu. Podľa informácií, ktoré prinieslo Catalunya Ràdio, Joan Laporta počíta s tým, že Hansi Flick dostane z Lewandowskeho opäť to najlepšie a umožní mu vrátiť sa na úroveň, ktorú predvádzal v Bayerne Mníchov.

Ďalším hráčom, ktorého si chcel prezident ponechať, bol João Felix. V tomto prípade je Xaviho neochota ponechať si Portugalčana pochopiteľná. Bývalý tréner Barçy bol od začiatku skeptický voči jeho príchodu a Laportove väzby na Mendesa, ktorý je Felixovým agentom, sa ukázali ako kľúčové. Dá sa predpokladať, že z podobných dôvodov prezident nemohol dovoliť, aby hráča odovzdal späť Atléticu. Jorge Mendes je agentom Lamine Yamala, ktorého si klub musí za každú cenu udržať.

Ostatní hráči na zozname, konkrétne Oriol Romeu, Marcos Alonso a Vitor Roque, ktorí sú na zozname ďalej, sú kandidátmi na odchod z klubu. Zatiaľ čo Brazílčan môže dúfať v prestup (s čím jeho agent nechce súhlasiť), obaja Španieli strávia budúcu sezónu mimo Barcelony. V prípade obrancu sa hovorí o záujme Atlética Madrid, zatiaľ čo Oriol Romeu by sa vrátil do Girony, kde vyzeral prinajmenšom slušne a patril k lepším defenzívnym záložníkom v lige.

zdroj: Catalunya Radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-05-26 12:04:00
Nesúlad v športových otázkach medzi Laportom, Decom a Xavim bol priveľký, bez toho podľa mňa nemôže žiaden klub dobre fungovať.
2024-05-26 12:59:50
Každý tréner, ktorý dosiahne s Barcou na konci sezóny výsledky, co dosiahol Xavi túto sezónu, musí ísť...