Všetci fanúšikovia FC Barcelona, ale aj celá futbalová verejnosť netrpezlivo čakajú do chvíle, kedy táto žijúca legenda a ikona klubu predĺži svoj pobyt na Camp Nou. Hráč a klub sú blízko dohode, ktorá by mala trvať až do roku 2016, lebo tá terajšia vyprší už o dva roky.

Posledné rokovania klubu s Xaviho agentom postupne doladzujú nové podmienky jeho zotrvania v drese blaugranas. Josep Maria Bartomeu a Andoni Zubizarreta sa snažia čo najskôr dohodnúť s populárnym El Maestrom na pokračovaní spolupráce. Všetko ale je na dobrej ceste a nová zmluva je na spadnutie.

Iniciátorom tohto všetkého bol klub, ktorý začal s Xavim vyjednávať o novej zmluve, ktorá by ho mala v stánku blaugranas udržať až do roku 2016, teda keď bude Xavi už vo veku 36 rokov.

Xavi, ktorý debutoval pod rukami Louisa van Gaala v roku 1998, nastúpil do akadémie ako 11 ročný, teda v roku 1991. Odvtedy začal ako hráč rásť a jeho potenciál sa prudko zvýšil. Už vtedy v ňom videli tréneri a spoluhráči budúci mozog futbalu, hráča, ktorému nejde o strieľanie gólov, ale o pripravovanie gólových príležitostí pre ostatných.

So 700 zápasmi, ktoré už odohral, či už za Barcelonu, alebo za španielsky národný tím, sa Xavi definitívne zaradil medzi najlepších hráčov sveta a medzi najväčšie legendy histórie futbalu. Tvorí zohratú partiu s Andrésom Iniestom a Sergiom Busquetsom, čo sa považuje za najlepší stred poľa na svete.

Za svoju kariéru nazbieral 3 trofeje pre víťaza Ligy Majstrov, 6 ligových titulov, 2 trofeje z Majstrovstiev sveta klubov, 2 španielske poháre, 1 trofej z Majstrovstiev sveta, 2 trofeje EURO, a jednu trofej pre majstra sveta do 20 rokov. Bol tiež vyhlásený najlepších hráčom EURO2008.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.