DĚKUJEME za okamžitý překlad! Rozhovory s Messim bych mohl číst celé dny, nepřestane mě fascinovat, jak je skromný a pokorný i přes tu obrovskou slávu a bohatsví. ,,víš kolik máš peněz?” to je alespoň otázka :D počkej mrknu, jo 4 miliardy..
Lukáš robí dobrú prácu, toto je najlepšia stránka zahraničného klubu na československej scéne....Krátko po zápase dostane fanúšik niekoľko aktualít, vrátane hlasov hráčov....Priaznivci Realu, Liverpoolu a iných veľkých klubov môžu závidieť....:)
Dosť nezaujímavý rozhovor na to aký bol nahypovany najväčšie prekvapenie pre mňa bolo Leova túžba stať sa športovým riaditeľom nikdy som neuvažoval nad tým že by mal Leo takúto túžbu ale tak snáď bude jedného dňa dobrý pri výbere hráčov.
To jsi ale špatně četl. On přece psal, že se chce vrátit do klubu a pro klub pracovat. Určitě ne jako trenér, ale v nějaké jiné pozici. Takže čím by byl, v tom ještě nemá jasno. "Možno športovým riaditeľom", řekl. No - a to přece není tužba. Je to jedna z mnoha možností, a zrovna tuto zmínil...
Keby ste hrali pred plnými tribúnami, kde ľudia skandujú tvoje meno, mal by si iný názor?
"Určite áno, poznal by som skutočný názor fanúšikov, ukázali by to na ihrisku."
Leo, príď si prečítať názor na teba na forcabarca a do hodiny si hľadáš nový klub :D :D
Veľká vďaka za preklad rozhovoru.
Niekde som zachytil informáciu (možno aj tu na forcabarca), že ten redaktor sa na rozhovor vôbec nepripravil. Myslel som si však, že to bude niečo na spôsob, že pred testom v škole povieš, že si sa vôbec neučil a nakoniec máš jednotku. No tento redaktor to myslel vážne, on sa fakt nepripravil na rohovor s Messim. Strašný truhlík, tie otázky boli ako do školského časopisu. Messi introvert sa asi ťažko rozrozpráva sám, je potrebné mu dať dobré otázky.
Neumím si představit a až mě to překvapilo, že hráč který se bojí zodpovědnosti, vždy se vyhýbal rozhovorům při průseru a případně i úspěchu. Většinou se naučil PR věci, tak oznámí, že by chtěl být sportovní ředitel, který je za vše zodpovědný a všude musí vystupovat a mluvit. Ještě když nechce mluvit anglicky, takže s ním jezdí překladatel? Jsem vždy bral, že Messi skončí a bude ambasador, někde se vyfoti, usměje a to je vše.
Čiže podľa Teba Messi je vlastne len taký trulo čo nevie nič,len náhodou vie dobre kopnúť do lobdy /ako hovorí Galis/
Ja si naopak myslím,že ako športový šéf by nemal chybu,pretože určite rozozná talent u hráčov a nepotrebuje ojebavat pri nákupoch. Atď.
To si vysloveně nemyslím, ale zároveň si nemyslím, že to je persona, co vyjednává obchody a má manažerské schopnosti. Už jen to, že se bojí používat angličtinu a vše řeší jemu pohodlném jazyku. V Anglii budou vysloveně nadšeni třeba. Dále nemyslím si, že je úplně v hodný kapitán na hřišti, kdy jako první dá hlavu dolů a mlčí místo motivováni. Teďka půjde na vyšší post, kde to je ještě více potřeba? Posledních pár zápasů se lepší jako kapitán, běhá, motivuje hráče. Kde byl po Bayernu, kde byl po Římě, Liverpoolu. Prostě Messi není dobrý řečník a manažerské dovednosti má velmi špatné. A to jako hráč je geniální. Může být skaut, tam si hledáš talenty a rozezná je, ale sportovní manažer je někde jinde.
Cruijjf vyčítal LaMassii že nenaučili Messiho anglicky. Neučiť v škole jazyky... je trápne ak medzinárodne uznávaný športovec nedokáže ceknúť iným jazykom. Sú takí čo plynne odpovedajú aj v 2-3-4 jazykoch.
Souhlasím, že je to škoda, jestli tam neučí jiný jazyk. Nicméně když někdo chce, učí se i jinak. Peněz má dost a hlavně Messi rozumí vše anglicky naprosto dobře. Jen nechce mluvit, někdy vysvětloval myslím, že se nepotřebuje ztrapnovat svoji angličtinou a je pro něj snadnější mluvit tak, jak umí. Ale tak to je prostě jeho mínus, které teďka bude mít furt před sebou.
V európskom futbale je športový riaditeľ azda najdôležitejším prvom klubovej štruktúry. Pôsobí ako akýsi nárazník medzi vlastníkmi klubu,jeho vrcholovým vedením a samotným tímom. Zaoberá sa nielen vyhľadávaním mladých talentov,nákupom a predajom hráčov,ale aj vytváraním klubovej pyramídy. Jeho úlohou je,aby tím nebol závislý od výmeny trénerov. Športový riaditeľ je rovnako garantom stability a vitality klubu ako prezident. Mali by to vedieť fanúšikovia,preto uprednostňujú menovanie populárnych ľudí s dobrou povesťou do funkcie športového riaditeľa. Často sú to bývalí hráči,ktorých netreba zvlášť predstavovať.
Souhlasím, je toho i více, než jsi vyjmenoval. Ale ne každý bývalý hráč je dobrý manažer a plachý chlapec Messi prostě nemá ty předpoklady. Introvert, což Messi je, prostě není manažerský typ a vhodný kandidát. Naproti tomu třeba Puyol, který se nebál nikdy vystoupit a říct svůj názor, by byl logická volba.
sonetcz,kolko drístou tu ešte dáš,ty jediný tu máš sústavne starosť o Messiho budúcnosť,už si s tým trapný. Už vieme,že si alergický na Lea a nie je potrebné aby si tu točil pod každým článkom 20 comentou jednoducho o ničom.
Buskec však ale rekordy mu nikdo nebere, ale vyjednávající schopnosti moc neukázal za svoji kariéru. Třeba se budu mílit, ale kolik introvertů je kvalitních manažerů.
Fofo děkuji za názor k věci. Jako vždy, kvalitní a obohajující danou konverzaci.
No, přiznám se, že nevím ani jak reagovat. Ale jsou odvětví a situace, které přece nejdou srovnávat. Ta situace a vše je naprosto jiná. Nicméně tak jak jsem psal asi před rokem, pro mě není Messi dobrý kapitán a najde se spousta lidí, pro které je. Nechme se překvapit, jak to bude. Tady to stejně nevyřešíme.
bolo to pre mňa ..ŠOK,, že to nebol ŠOK.... culés sa pýtajú.. ,,PORQUEEE,, to Leo tak chcel, aby sa to dostalo médii, po tak dlhom čase? čítal som to niekoľko krát, ale prekvapko sa nekonalo.. taktika, vypočítavosť.. vyberte si.. možno ešte niečo povedal a nedostalo sa to von??.. dnes ma už asi nič neprekvapí... visca..
V júni 2022 bude mať Leo 34 r. a tak keď chce to ešte skúsiť v MLS, tak odíde, je najvyšší čas. Beriem každé jeho rozhodnutie, nič mu nebudem zazlievať. Je neuveriteľné, ako dlho je u nás a všetko veľké sme dosiahli najmä vďaka nemu. Budem ho sledovať všade, kde bude. Introvert. ako on, to má všade ťažšie, je na všetko sám a Antonela mu dobre radila psychológa, treba emócie vyventilovať. Ale viete si predstaviť tie žvasty v tlači, keby tam chodil?
Lukáš robí dobrú prácu, toto je najlepšia stránka zahraničného klubu na československej scéne....Krátko po zápase dostane fanúšik niekoľko aktualít, vrátane hlasov hráčov....Priaznivci Realu, Liverpoolu a iných veľkých klubov môžu závidieť....:)
"Určite áno, poznal by som skutočný názor fanúšikov, ukázali by to na ihrisku."
Leo, príď si prečítať názor na teba na forcabarca a do hodiny si hľadáš nový klub :D :D
Niekde som zachytil informáciu (možno aj tu na forcabarca), že ten redaktor sa na rozhovor vôbec nepripravil. Myslel som si však, že to bude niečo na spôsob, že pred testom v škole povieš, že si sa vôbec neučil a nakoniec máš jednotku. No tento redaktor to myslel vážne, on sa fakt nepripravil na rohovor s Messim. Strašný truhlík, tie otázky boli ako do školského časopisu. Messi introvert sa asi ťažko rozrozpráva sám, je potrebné mu dať dobré otázky.
Ja si naopak myslím,že ako športový šéf by nemal chybu,pretože určite rozozná talent u hráčov a nepotrebuje ojebavat pri nákupoch. Atď.
Fofo děkuji za názor k věci. Jako vždy, kvalitní a obohajující danou konverzaci.
P.S. Angicky sa už naučil?
Inak celkom fajn, súhlasím.