Ozil podla mna povedal uplne najvacsi somarinu zo vsetych a to je moj top hrac, ved bude 20 muzstiev, takze 38 zapasov? ked bude 38 zapasov tak isto bude Real- Barca 2x rocne, tak isto bude city - united 2x rocne a vsetky ako aj do teraz ? a to ze mladí snivaju dat gol v LM, asi logika, ako by mohol niekto snivat dat gol v super lige ked neexistuje ? o 10 rokov ked sa generacia obmeni budu deti snivat dat gol v super lige a na LM si ani nespomenu
Ja mám pocit že naš národ by dokázal predať aj samých seba keby pride dobrá ponuka. Je to nechutne ako toto niekto môže podporovať a keď som videl že jeden nemenovaný premium odborník si dal logo superligy na profilovku, prišlo mi až zle. Fakt mám chut opustiť toto fórum kym cely tento nezmysel s touto superligou neskončí, pretože ani neviem vyjadrit či som smutný, nasraty alebo sklamaný z fanúšikov klubu s heslom Viac než len klub.
Jackopz, Barcelone fandí veľa gloryhunterov, s tým to súvisí. To nie je o národe, ale o mentálnom nastavení. Skrátka, niekoho zaujíma len futbalová elita, nič iné. Ako Peréza. Ale ako vidieť, ľudia, ktorí futbal reálne hrali a ktorí majú niečo za sebou, sú v názoroch jednotní. Preto v kútiku duše dúfam, že Laporta od toho nakoniec odskočí.
Atmosféra na štadiónoch skape, ideme prestavať futbal na niečo iba pre zahraničný trh. Financnuje to americká banka, čiže asi chceme spopularizovať futbal v Amerike a zarobiť peniazky. S tým budú súvisieť zápasy po celom svete - američania budú zbožňovať Barcelonu, bolo by nelogické neist do Ameriky a nezarobit. Takisto sa teším na zápasy v časoch pre USA a Čínu!
Na zápasy budú ešte vo väčšom chodiť turisti- a už nebude zájazd na zápas stať zo Slovenska 300€, ale dvojnasobok. V Nemecku vlastnia 50% klubu fanúšikovia a lístok stojí 15€. V premier league 100€.
Kazdopadne- klanajme sa a ďakujeme fiorentinovi perezovi, že toto vymyslel a prizval Barcelonu. Skvelý chlap.
Iba dodám- roky sa tu píše, aká je la liga najdôležitejšia trofej, lebo LM je o náhode, tak idete La Ligu zarezat. Lebo ste fanúšikovia úspechu, nezvládli by ste to, že by Barcelona s dlhmi pár rokov nebola najlepšia, síce si to za to ako bola vedená zaslúži. A po pár rokoch by sa z toho vyhrabala. Ale to radšej nie, vezmeme prachy od pereza, lebo chceme byť top hneď zajtra aj keď sme posrali čo sme mohli. A všetci fans na tomto webe tlieskajú.
A o dva roky zas budete vyplakavat, že šéfom ligy je niekto kto fandí realu a niekto vám neodpísal penaltu. Alebo budete plakať, že sa naživo na Barcelonu už nedostanete, prípadne, že idete na druhý deň do roboty a zápas sa hrá o 4 ráno. Prvych pár rokov bude všetko krásne, potom sa ale pritlaci na maximalizáciu zisku vychádzaním v ústrety USA a východným trhom. Akurát vtedy sa to už nebude dať zastaviť. Všetka česť klubom nemeckej BL čo do toho zatiaľ nešli.
A do budúcna by som si tipol, že toto všetko iba predchádza odchodu z národných líg. Ak to bude fungovať a zabehne sa to, tak načo bude hrať Barcelona proti nejakému Espanyolu, keď môže hrať miesto toho s man city. Ideme po peniazoch, kašľať zápasy s espanyolmi a betismi, odchádzame z ligy a budeme hrať každý možný termín s city, united alebo interom- peniaze sa budú hrnúť.
Nikto z ligy neodchadza, superliga ma byt nahradou za LM. Vsetky kluby to takto deklarovali. A to vstupne 15€ moze byt tak na statie dva tyzdne v predpredaji v tretej nemeckej lige, zasa nebluznime :)
Tento klub hral posledné 2 sezóny EL a budúcu možno LM, napr.
Eintracht have divided their home matches into five pricing categories. Tickets in the most expensive category (A) range in price from €40.00 for an upper-tier seat in one of the corners to €85.00 for a central seat at the main stand. Tickets in the cheapest category (E) cost between €23.00 and €55.00
Ticket prices depend on the opponent with those for cheap low profile matches ranging in price from €23.00 for a seat in one of the corners to €53.00 for a central seat at one of the long sides. Standing costs €16.00. Prices for high profile matches start at €37.00 and run up to €75.00.
Tu máš 1.FC Koln. Tak skús nabudúce hľadať a až potom pisat o bluzneni :)
Nie brzdou sa domaca liga nestane, nema preco. Preco by anglicke kluby chceli prist o premier ligue?
Ako sorry ale das mi tu pripad predposledneho Kolina? Ano na ten sa podla toho co si napisal naozaj dostanes za 16€, ale ten nikdy LM hrat nebude. Porovnavajme porovnatelne: Tickets for Bayern Munich home matches will usually cost an average of €205 per ticket. Normally, when Bayern Munich plays at the Allianz Arena, the cheapest ticket will usually cost about €57 on average.
Stockey nikdy nemozes vedieť čo sa stane. Kto by si myslel že Leicester vyhral PL hneď rok na to ako postúpili z nižšej ligy? Aj taketo príbehy ale zasiahne vznik superligy
zasiahne len tak ze sa nedostanu do superligy, zatial. Mozno sa na to spravi v buducnosti mechanizmus. Nikto snahu o vitaztvo v lige neberie. A nadalej mozu hrat v LM
Takže kamosko, tvoj výrok A:
A to vstupne 15€ moze byt tak na statie dva tyzdne v predpredaji v tretej nemeckej lige, zasa nebluznime
Načo som reagoval tým, že na Kolín, ktorý NEHRA TRETIU NEMECKU LIGU sa dostaneš za 16.
Ty: Ako sorry ale das mi tu pripad predposledneho Kolina?
Ale dobre, dáme ti iný priklad, keď sa ti Kolín nepáči-
Wolfsburg, ti sú teraz tretí.
Tak ak nemáš vedomosti, tak si reči o tretej nemeckej lige nechaj láskavo pre seba :)
wolfsburg: Ticket prices for these matches range from €19.00 for a seat behind the goal to €44.00 for a central seat at one of the sides. Standing costs €15.00 for all price categories, but the costs of a seat goes up to between €35.00 and €70.00 for the most expensive matches.
Ok beriem spat, Wolfsburg prekvapil. Ja poznam ceny z tretej ligy preto som reagoval. Tie ceny su ale ine na europske pohare kde nie su povolene miesta na statie.
"Myslím si, že Super Liga prezentuje všetko, čo je na futbale zlé. Celé je to o peniazoch. Vytráca sa pocit z krásnej hry." ......... To on teď musel podepsat, že Barca se té úžasné ligy taky zúčastní ne? Ňák otočil... Osobně mě je z toho nápadu té super ligy špatně od žaludku. Doufám, že se to co nejrychleji vyřeší a opustí se od toho nápadu. To co napsali pánové výše Fergusen, Ozill a spol by si měli přečíst Laporta, Perez a spol.
Účasť v tejto lige podpísal Bartomeu. Či s tým niečo dokáže/chce urobiť Laporta je otázne. Dnes má mať na túto tému vyhlásenie. Určite ho vo forme článku prinesieme.
Tak to jsem hodně zvědav na jeho budoucí prohlášeni, jako jestli v ty ekonomicky krizi co mame se postaví proti tomu(snad to ještě jde) a bude bojovat za čistotu sportu, tak smekam klobouk dolu, protože to by zabil.
je to len prirodzeny dosledok toho kam sa futbal ubera. nech si kompetentni najprv uvedomia, kam dostali ligu majstrov, majster je v kazdej krajine jeden, nie styria.. takto by sa dalo pokracovat..protazuju sa stale a vyrazne ekonomicky silne muzstva. pripiskuje sa im, vybrakuju konkurenciu, pretoze sejk zaplati. preco dovolili sejkom vstup na fotbalovy trh? ..peniazky im vonali, pokial na nich sedeli. nech si bohati hraju sutaz medzi sebou, ja som za. take zapasy si rad pozriem, kazdy jeden. mozu skakat kolko chcu, tie rozpocty a platy hracov su sialene. ak to niekto dokaze pokryt, preco nie?
presne tak, cele je to len tragicky vyvoj LM. Uefa nastavi pravidla ktore sa nerespekutuju a potresta koho chce (vid trest za prestupy vs netrest za financnu fair play). Rozsiria LM tak ze tam bude mat zarucenu ucast pomaly aj slovensky majster. Tade cesta nevedie. Zaraba na velkokluboch ale spat dava minimum. Namiesto toho aby spravili kvalitnejsi druhy pohar, ten este rozsirili tak ze to uz takmer nikto nesleduje. Kludne nech Uefa dostane po papuli a kluby sa rozhodnu kde chcu startovat. Ak bude zaujem, superliga sa kludne moze rozsirit o majstrov z kvalitnych lig, ten priestor tam je. Keby Uefa nacuvala cele roky kritike, mohli top vyriesit sami. Teraz je uz neskoro
Ani Ferguson,ci Klopp a dalsi odbornici nemozu mat na tunajsich odbornikov.Bohuzial, pripomina mi to aj cast nasej vlady,kde sa dostali taki odbornici,ako tu niektori prispievatelia a tak to aj vypada.
Ja osobne mam neutralny postoj. Chapem pre aj proti.
Sucasny trend LM sa mi nepaci. To ako sa k tomu vyjadri Fergason ci Klopp je fajn. Ale ja som koncovy uzivatel tejto parady a ten kto to bude platit na vstupenkach, prenosoch, dresoch, reklame a pod. Takze tu sice urazat fanusikov mozes ale to ej tak vsetko. Klopp ani Fergason nubudu tahat kluby z corona sraciek. Je jasne ze sa im lahsie vystupuje a kritizuje. Nakoniec kazda nova vec sa kritizuje, kritizovalo sa urcite i zalozenie Premier ligue.
Je zaujímavé ako superliga všetkým vadí ale keď prišiel PSG zo svojimi milionmy nikoho to netrápilo lebo majiteľ je v riadiacej komisií UEFA keď Paríž dokázal za jedno leto priviesť Neymara a Mbappeho kde bola finančná fair play? Keď sa rozhodlo o tom že MS budú v Katare kde boli títo páni? Keď Barcelona podpisovala mladých hráčov aby mohli robiť šport ktorý milujú a zabezpečovali im školy a stravu tak klub dostal ban na rok Chelsea detto. Teraz keď prišla pandémia a kluby ktoré to tu roky ťahali potrebujú pomoc UEFA a FIFA sa im smeje do tváre. Toto je obranný mechanizmus tie kluby dokážu fungovať aj bez UEFI ale naopak to nejde pritom tie organizácie do teraz žili s ich úspechu. Každý si len berie čo je jeho
ktory sponzor odide z Manchestru united podporovat Leverkusen? Z ligy ktora bude na 100% najsledovanejsia na svete do nemeckej ligy. To naozaj nie. Rozhodujuce bude ci budu moct hrat tieto kluby domacu sutaz. Ak ano, Superliga bude top
Teraz je to cerstve vsetci sa vyjadruju. Az pride k realu tak to bude ine. Ked budes mat pred sebou zapas Barcelona Man City mi nepovedz ze sa nepozries lebo ti bude luto za zapasom Barcelona Bate Borisov. To su len teraz emocie, ktovie ako sa to utrasie cele
stockey Barcelona nebude hrať ani ligu, to nie je len o kluboch z východu. El derbi Barceloni už nebude, aj keď sa Español vráti do ligy. A ani otáčanie v pohári ako so Sevillou.
To tu idú len ťahať peniaze z toho, že budú hrať lujratívne zápasy donekonečna.
Ale už nebude vznácnosť na ktorú sa človek teší. To radšej budem pozerať len ženy.
Casy sa menia...davnejsie na olympiadu nemohli ist profesionalni sportovci...napr. nasi hokejisti mohli, lebo oficialne boli zamestnani a neboli "profesionali" :)) (Americania a Kanadania mali vzdy vyber z univerzit), futbal tiez hrali hraci, ktori nehrali profesionalne v najlepsich ligach ale pomaly druhotriedni...a teraz ...vsade ti najlepsi....takze aj tu sa zasadne zmenili pravidla....som velmi zvedavy, ako sa situacia vyvinie....kazda strana ma "svoju" pravdu.....
adam 25255 to sa este uvidi ako sa k tomu postavia zvazy po vyjednavani. Ak spanielsky zvaz vyluci Barcelonu, Real a Atletico moze ligu rovno zavriet. To uz Florentino vymysli i novu spanielsku ligu :)
Perez povie ze musia zlepšiť futbal aby prilákali mladých tak fajn perezko Madrid proti barcelona super zahral čakal na 16 a na a brejky krásny futbal hrali ??a keď budu týždeň čo týždeň hrať proti sebe? ? Myslíte že každý zápas bude ako Bayern psg ste na veľkom omyle ako som písal už inom príspevku zmení sa názov nebuď hra LM ale super league taktika tímov sa nezmení budú hrať tí istý hráči nie hráči z galaxie ktorý budú vládať bratov tempe zo strany na stranu.. Cele je to biznis lebo im bolo malo od UEFI kolo dostávali tak po vedeli srať na vás chlapci drobné si nechajte mi ideme pre veľký balík
Oprava: každý rok spolu hrávajú v lige, nie v LM.
ADAM, charkov by barcelonu neporazil, zas netrep. Ja už som unavený zo zápasov kde malý klub zaparkuje 11 hráčov do vlastnej šestnástky a silné tímy musia dobyvatelia ich bránu.
Anglický tréneri plakali z majú extrémne nabitý program liga majstrov liga ich 2 pohárové sútaže a teraz budú hrať proti top klubom ešte častejšie pomaly celú sezónu ?tak potom už kedy tí hráči oddýchnu? ?
Super lige ešte raz je nová liga majstrov len súkromná a všetok zisk ide pre tie kluby presne preto to spravili tu sa nejedná o futbal ako o samotnú hru ze ju z lepšie hovno z lepšia hráčov majú tých istých ide tu čisto o peniaze
Hej prestaneš sa báť? ? Do toho repre pauza a ptoom mas zápas každý týždeň proti niekomu silnému budú vládať podľa teba? ? Veľa hráčov sa sťažuje ze majú nabity kalendár priestor na oddych není takto si ozaj futbal užívať nebudú mať keď nebudú oni tak ani ty ako divák budú priemerne zápasy priemerne výkony nič zvláštne nič extra len povieš wau hra chelsea proti juventusu ale futbal to nebude nič moc
Nevadí vám že futbal roky ide di sraciek, ale vadí vám keď s tým chce niekto niečo spraviť. Toto môže byť najlepšia vec, ktorá sa futbalu za niekoľko desaťročí stane.
Čo? Že sa tu bude komercializovať na americký spôsob? Veď aj formšát súťaže je ako NHL. Už teraz je superpohár u Arabov k ničomu. A tersz dáme Superligu Amíkom na úkor LM.
Já musím říci, že jsem docela pro. Je potřeba vzít do úvahy především to, že se jedná o nový projekt. Ale :
1. kluby zůstanou ve stávajících domovských soutěžích (pokud je nevyloučí samotné ligy, ale to bude jejich rozhodnutí). Soutěže jak je známe tedy zůstanou, jen UEFA ostrouhá (a ne, že by si to nezasloužila)
2. Je potřeba myslet do budoucna, obdobná soutěž by mohla znamenat, že právě i v budoucnu budeme moci vídat fotbal v Evropě tak, jak jsme zvyklí. Je naivní si myslet, že při současném demografickém vývoji ve světě by tomu tak bylo i nadále. Jen se stačí podívat na USA a vzrůstající počet hispánské komunity. Je jen otázka času, kdy by MLS začala přebírat otěže.
3. Klidně by poté mohl být jakýsi superpohár mezi vítězem LM a Superligy
4. UEFA se během posledních let (v zásadě s rozvojem LM) začala chovat bídně. Od původního relativně skromného ,,organizátora soutěží,, je nyní molochem, který na předních klubech generuje zisky a ještě je peskuje. Nelze se divit tomu, kdo ,,domů,, nosí peníze, že si to už nechce nechat líbit.
5. Nejvtipnější jsou hráči, kteří pokrytecky lamentují nad tím, že kluby myslí na svou ekonomiku, neb jsou to právě hráči se svými nehoráznými požadavky na platy, kteří tuhle spirálu roztočili. O peníze jde všem, ale nejvíce právě hráčům a UEFA.
6. Vznik Superligy by mohl znamenat snahu o omezení nadále neúnosných nákladů klubů právě na platy hráčů, přestupy, agenty...prostě by byl platový strop, byly by třeba po vzoru NHL možné výměny...
Samozřejmě nelze nyní říkat jak to bude, ale já jsem jednoznačně pro. LM už také není tlv posledních letech to, čím bývala.
Na zápasy budú ešte vo väčšom chodiť turisti- a už nebude zájazd na zápas stať zo Slovenska 300€, ale dvojnasobok. V Nemecku vlastnia 50% klubu fanúšikovia a lístok stojí 15€. V premier league 100€.
Kazdopadne- klanajme sa a ďakujeme fiorentinovi perezovi, že toto vymyslel a prizval Barcelonu. Skvelý chlap.
A o dva roky zas budete vyplakavat, že šéfom ligy je niekto kto fandí realu a niekto vám neodpísal penaltu. Alebo budete plakať, že sa naživo na Barcelonu už nedostanete, prípadne, že idete na druhý deň do roboty a zápas sa hrá o 4 ráno. Prvych pár rokov bude všetko krásne, potom sa ale pritlaci na maximalizáciu zisku vychádzaním v ústrety USA a východným trhom. Akurát vtedy sa to už nebude dať zastaviť. Všetka česť klubom nemeckej BL čo do toho zatiaľ nešli.
Tento klub hral posledné 2 sezóny EL a budúcu možno LM, napr.
Eintracht have divided their home matches into five pricing categories. Tickets in the most expensive category (A) range in price from €40.00 for an upper-tier seat in one of the corners to €85.00 for a central seat at the main stand. Tickets in the cheapest category (E) cost between €23.00 and €55.00
Tu máš 1.FC Koln. Tak skús nabudúce hľadať a až potom pisat o bluzneni :)
Hej, zatiaľ :)
Keď sa to rozbehne, tak to, že kluby hrajú aj domácu ligu sa stane iba na príťaž a bude to brzda v ďalšom zisku.
Ako sorry ale das mi tu pripad predposledneho Kolina? Ano na ten sa podla toho co si napisal naozaj dostanes za 16€, ale ten nikdy LM hrat nebude. Porovnavajme porovnatelne: Tickets for Bayern Munich home matches will usually cost an average of €205 per ticket. Normally, when Bayern Munich plays at the Allianz Arena, the cheapest ticket will usually cost about €57 on average.
A to vstupne 15€ moze byt tak na statie dva tyzdne v predpredaji v tretej nemeckej lige, zasa nebluznime
Načo som reagoval tým, že na Kolín, ktorý NEHRA TRETIU NEMECKU LIGU sa dostaneš za 16.
Ty: Ako sorry ale das mi tu pripad predposledneho Kolina?
Ale dobre, dáme ti iný priklad, keď sa ti Kolín nepáči-
Wolfsburg, ti sú teraz tretí.
Tak ak nemáš vedomosti, tak si reči o tretej nemeckej lige nechaj láskavo pre seba :)
wolfsburg: Ticket prices for these matches range from €19.00 for a seat behind the goal to €44.00 for a central seat at one of the sides. Standing costs €15.00 for all price categories, but the costs of a seat goes up to between €35.00 and €70.00 for the most expensive matches.
"Myslím si, že Super Liga prezentuje všetko, čo je na futbale zlé. Celé je to o peniazoch. Vytráca sa pocit z krásnej hry." ......... To on teď musel podepsat, že Barca se té úžasné ligy taky zúčastní ne? Ňák otočil... Osobně mě je z toho nápadu té super ligy špatně od žaludku. Doufám, že se to co nejrychleji vyřeší a opustí se od toho nápadu. To co napsali pánové výše Fergusen, Ozill a spol by si měli přečíst Laporta, Perez a spol.
Sucasny trend LM sa mi nepaci. To ako sa k tomu vyjadri Fergason ci Klopp je fajn. Ale ja som koncovy uzivatel tejto parady a ten kto to bude platit na vstupenkach, prenosoch, dresoch, reklame a pod. Takze tu sice urazat fanusikov mozes ale to ej tak vsetko. Klopp ani Fergason nubudu tahat kluby z corona sraciek. Je jasne ze sa im lahsie vystupuje a kritizuje. Nakoniec kazda nova vec sa kritizuje, kritizovalo sa urcite i zalozenie Premier ligue.
Superliga riskuje odliv hráčov, ale asi im to neprekáža. Prachy už majú, tak to môžu nechať odohrať zapredancov.
Najsledovanejšia nebude, keď ju budú všetci bojkotovať. To budú Barcelonu pozerať tak Američania.
Pred 50 rokmi boli na výslní kluby, ktoré teraz hrajú nižšie súťaže. Prehodiť poradie sa môže znova.
Kedysi vyhrali všetko v Nemecku aj Brémy.
To tu idú len ťahať peniaze z toho, že budú hrať lujratívne zápasy donekonečna.
Ale už nebude vznácnosť na ktorú sa človek teší. To radšej budem pozerať len ženy.
To sa stalo Tottenhamu so Záhrebom, tak utekajú do SL.
ADAM, charkov by barcelonu neporazil, zas netrep. Ja už som unavený zo zápasov kde malý klub zaparkuje 11 hráčov do vlastnej šestnástky a silné tímy musia dobyvatelia ich bránu.
Kluby ako Arsenal a Tottenham, ktorý potupne vypadol tam robia čo?
Tie 2 kluby už nemajú ani na EL. Ale majú prachy.
Unavený z autobusu, preto tam sú kluby trénované Josém.?????
1. kluby zůstanou ve stávajících domovských soutěžích (pokud je nevyloučí samotné ligy, ale to bude jejich rozhodnutí). Soutěže jak je známe tedy zůstanou, jen UEFA ostrouhá (a ne, že by si to nezasloužila)
2. Je potřeba myslet do budoucna, obdobná soutěž by mohla znamenat, že právě i v budoucnu budeme moci vídat fotbal v Evropě tak, jak jsme zvyklí. Je naivní si myslet, že při současném demografickém vývoji ve světě by tomu tak bylo i nadále. Jen se stačí podívat na USA a vzrůstající počet hispánské komunity. Je jen otázka času, kdy by MLS začala přebírat otěže.
3. Klidně by poté mohl být jakýsi superpohár mezi vítězem LM a Superligy
4. UEFA se během posledních let (v zásadě s rozvojem LM) začala chovat bídně. Od původního relativně skromného ,,organizátora soutěží,, je nyní molochem, který na předních klubech generuje zisky a ještě je peskuje. Nelze se divit tomu, kdo ,,domů,, nosí peníze, že si to už nechce nechat líbit.
5. Nejvtipnější jsou hráči, kteří pokrytecky lamentují nad tím, že kluby myslí na svou ekonomiku, neb jsou to právě hráči se svými nehoráznými požadavky na platy, kteří tuhle spirálu roztočili. O peníze jde všem, ale nejvíce právě hráčům a UEFA.
6. Vznik Superligy by mohl znamenat snahu o omezení nadále neúnosných nákladů klubů právě na platy hráčů, přestupy, agenty...prostě by byl platový strop, byly by třeba po vzoru NHL možné výměny...
Samozřejmě nelze nyní říkat jak to bude, ale já jsem jednoznačně pro. LM už také není tlv posledních letech to, čím bývala.