Je to tak, zdravy rozum vitazi. Liverpoolski majitelia su nuteni klub predat kvoli dlho, agnelli ma podla neoficialnych zdrojov ma odist z juve tiez, manchesterski (united) majitelia rozmyslaju o predaju klubu, chelsea a city su out ... do polnoci toto divadlo skonci, perez bude zahanbeny v kute a zivot pojde dalej
Aktuálne rezignoval Woodward, z PL sa špekuluje o odchode Amerických majiteľov ktorých fanúšikovia už dlhé roky nechcú v kluboch. Juventus ktorý padol kvalitatívne na dno pravdepodobne tiež príde o svojho prezidenta. Z tohto môžu byť veľké zmeny vo futbale, takže určite sa mi to páči viacej ako nápad superligy.
Ako vám to mrda už ľudia s tohto sa tešíte že sa budú predávať kluby že odstupuju prezidenti a že nakoniec vyhrala UEFA sa zobuďte aj keď amerických majiteľov nemajú v Anglicku radi United je klub z najväčšou hodnotou v premier league majú najdrahšie televízne práva v podstate dostali Anglický futbal na vrchol a teraz sa s toho smejete tie zmluvy tú infraštruktúru vybudovali tie top kluby vyhrala UEFA a ropné peniaze gratulujem vám konečne pokrok smerom dole
Cristiana predali v 2009 a potom rozhádzali na hráčov viac ako kedykoľvek predtým. Ty aj sleduješ čo sa deje v tom PL alebo len strieľaš čo ťa napadne.
Šak áno rozhadzali veď preinvestovali cez miliardu preto že na to mali do vtedy United kupovali raz za čas nejaké veľké meno väčšinou mladých hráčov vyjednali pre klub také príjmy aké v histórii United nemajú konkurenciu ver tomu že ak by tam sedel nejaký Anglický majiteľ neinvestovala by sa ani polovica.... Teraz nikto nechodí do United nakupovať lebo len veľmi málo klubov by ich dokázalo preplatiť
A mali dôvody na to kupovať drahých hráčov? Mali tam hráčov ako Scholes, Nevillovcov, Giggsa, Keana, Oleho, Fletchera a ďalších. Keď bolo treba kúpiť niekoho tak ju kúpili, napr Rio alebo Veron ktorí šli vtedy za rekordné čiastky.
Ale ja sa nebavím o tom či mali alebo nemali dôvod nakupovať ja hovorím o biznis pláne glazzerovcov ktorý síce klub kúpili ale inak zo svojho veľmi investovať nechceli ale aj tak dokázali klub udržať medzi najhodnotnejšími na svete aj tak dokázali nakupovať za veľké prachy a udržiavať tak konkurencie schopný tím a to vyjednávaním supervyhodnych zmlúv pre United nie investíciami od šejkov z východu tomu ja hovorím podnikanie nie to že si chlapec kúpi klub naleje tam miliardy lebo nemá čo s nimi a za pár rokov je to top klub
8JK8- udrzat kokurencieschopny tim? Vsetci hraci co kupovali boli priemerny, SAF bol taky genius ze z nich spravil svetovych hracov. SAF odisiel v roku 2013 a odvtedy sa 1 krat dostali na 2. miesto v tabulke. Ani jedneho manazera co priviedli pocas prestupoveho okna nepodrzali lebo nekupili koho chce manazer. Povedal to Van Gaal aj Mourko. Od roku 2012 minuli 1,5 miliardy a aj tak vyhrali prd. Vymenuj mi aspon 5 tych tvojich "supervyhodnych" zmluv. Z toho klubu spravili zlatu banu pre svoje vrecka. Dlh ktory bol pri ich kupe je teraz dost vacsi. Vidno ze nevies co pises. United mohli byt neuveritelna masina keby nemali Glazerovcov a Edka Woodwarda.
Ježiš tragédi teda čítate vôbec čo píšem alebo sa len hádate ja nehovorím o hráčoch ako takých či sú kvalitný alebo nie ale aj tý ostatný museli za niečo prísť či tých 1,5 miliardy spadlo z neba ??United mali (neviem či je to aktuálne aj túto sezónu) najväčšiu sponzorskú zmluvu v premier league to že televízne práva dostáva Premier League najviac peňazí z televíznych práv je zapríčinené hlavne klubmi ako United, City, Chelsea, Arsenal, Liverpool nie Fulhemom a ostatnými. Nehovorím že sú najlepší takisto nehovorím že riadili klub na ihrisku správne ale značku United posunuli minimálne o 2 levely vyššie takmer bez športových úspechov pozrite si napríklad Forbes akú hodnotu mali United pred príchodom Glazzerovcov a akú majú teraz. Niečo dobre robiť museli keď hodnota klubu rastie a to do neho takmer neinvestovali !!!
JK8 mám rád takýchto chytrákov od televízora. v živote si do lopty nekopol ale vieš čo je potrebné pre futbalové kluby. neradil si ty hitlerovi ako vyhrať vojnu???
Je to sucastou sucasnych trendov. Ovce maju potrebu zucastnovat sa masovych akcii a kampani ako niecoho vzrusujuceho. Je jedno, ci ide o pohreb niekoho kvazi doleziteho, o kom este mesiac pred smrtou ledva vedeli ze existuje, alebo pochody s napismi blacklivesmatter, metoo a pod. Teraz brania svojim protestom slabsie timy, solidaritu, demokraciu, svetovy mier.. Superliga garantuje kazdemu z poprednych timov minimalne 18 velkych zapasov v sezone. Kto si to nevie v hlave zratat tak si nezasluzi nic ine ako sledovat zapasy s ferencvarosom.
Hráči, tréneri, legendy futbalu ktoré sú denno-denne v prostredí klubov o tom vedia určite menej ako ty tunno ;) toto je totálne sobecký a obmedzený názor na vec
Jackopz ticho ovca! naši odborníci vedia o futbale viac ako Sir Alex Ferguson, Jurgen Klopp, Pep Guardiola, Arsene Wenger, Marcelo Bielsa a desiatky ďalších futbalových osobností
Jackpoz dam ti taky priklad jedneho hraca co je proti superlige ked si z tych hracov taky posraty. Neymar sa vyjadril ze je proti superlige. "Peniaze niesu vsetko a zabilo by to krasu sportu".
Top svetový futbal musí byť sebecký ak sa chce posúvať vyššie a nie na úroveň slabších klubov. Tí hráči, tréneri a legendy vedia očividne menej ako ja, tunno, barcelonista a jhonys, pretože logicky superliga je pre tie kluby ktoré tam majú byť spása.
SKMarso, ja som viac ako wenger a bielsa dokopy. Títo ľudia nechcú dobre pre svetový futbal. Oni majú iné záujmy v tomto a to je problém. Preto futbal dlhodobo smeruje do sraciek a teraz sa stratila aj nádej na záchranu v podobe superligy.
Suarez vieš čo je pekný príklad? Vy všetci ste tu nakladali na Barta aká to je špina, zapredanec, že mu šlo len o vlastné dobro a o peniaze. Z vašich výrokov vidím úplne to isté. Asi nebude náhoda že práve Barto podpísal vstup do superligy ;)
SKMarso, veľké futbalové osobnosti sa svetovému futbalu otočili chrbtom. Všetci sú zrazu na strane malých klubov, ktoré nemajú zďaleka toľko fanúšikov ako tie veľké. Ich kvalita je taka, ze sa k tomu netreba vyjadrovat. Keď hrajú proti silným, parkujú autobus a z bodu sa tešia ako z víťazstva ma munidale. Zápasy sú čím ďalej nudnejsie. Ale mame malé kluby, ktoré nás nezaujímajú, len v posledných dvoch dňoch je moderné stáť na ich strane. Zbohom logické myslenie.
A aktuálne to tak nie je? Napr. taký Arsenal ktorý bol v superlige nemá dlho kvalitatívne na aktuálnu špičku. Juventus ide posledné roky dole vodou, AC má prvú schopnú sezónu za dlhé roky. Z Anglicka sú kluby aktuálne s väčšou kvalitou ktoré majú na to aby súperili s veľkými klubmi. Kluby ako Ajax by superligou boli úplne zatratené.
Ja si nemyslim ze Barto to robil umyselne. Proste bol neschopny alebo ludia okolo neho. Povec mi este raz, to sa tu fakt mame orientovat na nejaky Ferencvaros, Apoel Nikozia, Bukurest,...? Ved nech zamakaju a dostanu sa aspon na uroven Seville Neapolu.... Ale oni NECHCU!!! Im ide len o to ako zarobit na hracoch a o uspech v Europe nestoja uz to pochop. Mne je viac luto prave takych miestnych fanusikov malych klubov co fandia svojmu klubu a ten klub na nich sere a rozpreda po prvej ako tak uspesnej sezone polku kadra. Ved som z okolia Ziliny tak asi viem o co ide a mam okolo seba takych ludi co sleduju pravidelne ich zapasy. Oni sami nikdy nedufaju v uspech v Europe a zaujma ich viac domaca liga a do tych superliga nijako nezasahuje.
T0ml0 asi máš pravdu. Očividne všetci dostali zaplatené od EUFY, aby skritizovali Super League. Ironicky najviac sa ozývali práve hráči tých klubov, ktorí mali byť v tejto súťaži. A všetci sa mýlia, všetci sa otočili svetovému futbalu chrbtom. Nájdi si na youtube videjko, kde sa k tomu vyjadruje Gary Neville. Vysvetľuje tam, ako fungujú ligy v anglickom futbale a ako by všetky tieto tímy skrachovali v prípade založenie tejto VIP ligy pre najbohatších, kde by bola vlastne uzavretá spoločnosť. Páči sa mi, ako sa oháňaš logickým myslením a pritom sa na to vôbec nepozrieš z pohľadu iných, ale len z toho, že budeš musieť miesto Barca-Juve pozerať Barca-Bate Borisov. Podľa tvojho "logického" myslenia sú Sir Alex Ferguson, Jurgen Klopp, Pep Guardiola, Arsene Wenger, Marcelo Bielsa vlastne idioti.
Nestojíš mi za ten čas. Nikto nezakazuje menším klubom hrať futbal. Ale práve na tie doplácajú tie veľké. A to neni všetko. Mohli by sme mať top zapasy pravidelne, nie len raz za čas. Tak ak je naozaj problém hrsť top zápasy, načo mame hrať LM? Kvôli tým pár zápasom s top tímami? Aha, už viem. Kvôli tomu aby bukurest, Istanbul, slavia, partizán, Spartak Moskva, Varšava... mali možnosť raz za 10 rokov si zahrať na old trafforde alebo CN.
Smutné je že v tomto štáte máme nespočet odborníkov ako si ty a potom to tak vyzerá že od športu, cez politiku, školstvo a zdravotníctvo tu nemáme nič na poriadnej úrovni.
Pozri, ak ty uprednostnis malé bezvýznamné kluby ktoré ta doteraz netrapili pred absolútnou svetovou futbalovou špičkou a top zápasmi, neviem kto tu je odborník.
Suarez zaujímavé že ja som z okolia ZA tiež, poznám komu mladých chalanov čo hravajú za MŠK, Fomat Martin a pár aj za RK ale tento názor počujem prvýkrát.
To si usúdil podľa čoho že som nesledoval menšie kluby ale len Barcelonu? Pravidelne pozerám zápasy menších klubov na Premier Sporte, keď mám čas tak nemám problém si zapnúť digi a pozerať menšie kluby Serie A alebo Laligy. Pravidelne sledujem kluby z Česka alebo Slovenska z kvalifikáciach do LM alebo EL a je mi jedno či je to Slovan alebo Trnava. Zápasy EL tiež sledujem, hlavne keď hrajú kluby zo Španielska.
To si fakt tak naivny? :D Ano jasnee ti hraci budu mat ponuky z Barcelony, Realu, City,... ale oni nie, oni ostanu verni Ziline, vybuduju kader klub nebude mat ako platit naklady ale samozrejme hracov nepreda ved oni pojdu po treble :D
To čo píšeš akože za bludy? Každý normálny človek sa chce niekam posúvať, jasné že keď budú mať šancu na prestup do nejakého veľkého klubu tak do neho pôjdu. Rovnako aj hráči z Barcelony, Realu alebo City budú odchádzať inam pretože chcú skúsiť niečo nové. Lenže som v živote nevidel názor že menšie kluby len produkujú hráčov aby ich predali a serú na svoje kluby. Choď sa pozrieť do Turecka, Srbska a podobných štátov a uvidíš ako hrozne sa mýliš keď niekedy uvidíš ich pohľad na futbal.
suarez: toto je proste priklad cloveka, co vzdal vsetok pohlad na svet a vsetky ideali, kvoli par jedincom alebo skupinam. pesimista az do smrti.
tunno, tom: tie velke zapasy boli velkymi hlavne preto, lebo sa nehrali kazdy tyzden. prvy polrok, rok vas to bavit bude, ale casom vas to omrzi. a aku ma mat motivaciu taka valencia ci ine kluby, ked budu vediet, ze nemaju sancu sa dostat do superligy? vedia, ze ked skoncia v top 4 v lige, tak nic ztoho, kedze ziadna "LM" nebude a ziadne velke zapasy s top muzstvami. dalej vsetky penaze z TV prav pojdu do p...kluby si nebudu moct dovolit platit lepsich hracov a vsetko pojde viete kam. tradicie by sa mali zachovavat.
TOm: a aka je logika, ze arsenal, ktory je 9. v lige a nedostane sa ani do LM, kde by hrali ferenvaros so slaviou, ale superligu, kde by mali hrat TOP teamy, tak moze?? tak mi potom nevrav, ze to nieje iba peniazoch. Ani jeden z tych teamov by do tej superligy za prve nesiel, keby im UEFA dokazala zabezpecit lepsie financne podmienky.
z casti mas pravdu, ale nemozes hadzat vsetkych do jedneho vreca. a aj male kluby mozu dosiahnut uspech v LM. priklad artmedie( aj ked sa to potom bohuzial rozpredalo). ten uspech neznamena, ze musia vyhrat tu LM. ale mas aj takeho napr Marca reusa, ktory mohol ist do bayernu a mat iste tituly a namiesto toho ostal v dortmunde. tie kluby mozu vyzerat ako prestupove stanice. je jasne ze najlepsi hraci chcu hrat v najlepsich kluboch. ale zrobis superligu, tie mensie kluby zaniknu, nebudu moct produkovat takych hracov ako doteraz(ajax, porto). ale tie top kluby co su teraz neboli vzdy top klubami, taze nemozes vediet, ze sa nemoze z mensieho klubu stat vecsi.
Praveze by to male kluby motivovalo este viac vychovavat hracov lebo vsetky hentie top kluby by potrebovali sirsie kadre aby dokazali vyhravat aj v domacich ligach a poharoch. Takisto by si pravdepodobne vydupali aj vecsie peniaze preto ze kluby superligy by mali vecsie moznosti ako maju teraz (teda okrem City ale to som tam ja osobne ani nechcel).
Z mensieho klubu sa top klub stat moze ale treba na to peniaze, bez toho nieje sanca a keby maju peniaze tak neverim tomu ze by sa neprihlasili do superligy ktora by podla mna nemala nic proti rozsirovaniu sutaze. Pre mna za mna aj keby to bol Zenit Petrohrad.
tak mi povedz ako moze hrat arsenal superligu, ked sa nedokaze kvalifikovat ani do normalnej LM??? preco nemoze hrat superligu leiceste napr ktory je v top 4? nechces tam city, ale su majstrami PL taze by tam ked tak uz mali byt. za dalsie keby si na mieste UEFI, nechal by si tie kluby, vdaka ktorym prides o nemale penaze hrat LM ci Ligu ci repre??( tam si niesom isty ci maju pravomoc) myslis, ze ty hraci sa uspokoja s jednou trofejou a ze nebudu moct hrat MS??? a za tretie, ked tie dalsie kluby uvidia, ze dostanes 400Mega za ucast v superlige, tak sa nestane zas neymar efekt, ze priemerny hraci nepojdu za 100M jak teraz ale za 200+...
V NHL hraju proti sebe tie iste top timy dookola kazdy rok, preto si drzi kvalitu a prestiz. Ked bol Slovan beznadejne posledny v KHL a fasoval debakel za debaklom vacsina uznala, ze tam Slovan nema co robit. Tak by to malo fungovat aj vo futbale. Navierat si žilu na čele kvoli Arsenalu je komicke, okrem toho 5 miesteniek do sutaze je dost. Taktiez planuju financovat kluby mimo sutaze, tento projekt nie je hotovy naopak stale formovatelny.
A co namiesto robenia novej sutaze, reformovat LM(viem, ze uz sa zrobila nova struktura) tak aby bola modernejsia, zaujimavejsia? hlavny dovod tymov preco chceli ist do superligy boli hlavne peniaze. a to je proste zle. keby UEFA dokazala klubom zlepsit financne podmienky, ani jeden z klubov by do superligy ani nechcel ist. si vezmi si v polke sezony a si posledny v superlige. uz mozes mat v pici ci vyhras alebo prehras, ked nemozes ani vypadnut z tej ligy. je to kokotina na entu. taky slovan chce hrat proti barcelone, tak doteraz mal sancu sa kvalifikovat do LM a zahrat si proti nim v skupinach, takto v zivote sa s barcou nestretnu.
myslis, ze by ta bavilo pozerat kazdy tyzden tie iste zapasy??? vynimocnost tych velkych zapasov bola hlavne v tom, ze sa nehrali tak casto. si predstav ze bude mat barca zlu sezonu a bude od kazdeho dostavat 0:3, bude ta to bavit pozerat??? nemyslim si
Mozes vidiet akym smerom sa Liga majstrov reformuje. Zvysuje sa pocet timov = viac trash zapasov. UEFA a FIFA je mafia ktora si roky masti vrecka a pohlcuje vacsinu prijmov, oni radsej zvysuju pocty timov, aby rozsirili svoje zarobky a prenikli aj do mensich statov.
Nebavili? O triedu lepsi futbal ako proti nejakej huesce ci bilbau. Spomenul som ti priklad s NHL. Okrem toho to vychadza skor na kazdy druhy tyzden.
V lige majstrov sa hraje prilis malo velkych zapasov. Zapasy v skupine niesu zaujmave pretoze vacsinou je dopredu jasne ktore 2 timy postupia dalej. Cele to stoji a pada na par zapasoch vo vyradovacej faze. Tak ma vyzerat najkvalitnejsi klubovy futbal? Nemyslim si.
s tym rozsirovanim tiez nesuhlasim. tam by sa tiez mali robit protesty aby zvysili peniaze klubom, ale zrobenie superligy nieje riesenie. ked ti bude hrat posledna barcelona s predposlednym realom v zapasoch kde o nic nejde, tak ta atraktivita tam urcite nebude ver mi. ked ti je jedno ci vyhras alebo prehras. tam nieje ziadna motivacia. a porovnavat futbal s nhl je kktina. nechce sa mi to teraz vysvetlovat, ale tam je tych faktorov a struktura uplne o niecom inom.
ale tie velke zapasy nebudu velkymi, ked sa budu opakovat kazdy tyzden chapes??? ked ti bude arsenal kazdy rok koncit posledny, tak zapas s nim uz bude dopredu jasny, a uz to velky zapas nebude chapes???
TOm: jak malo?? a podla coho sa hodnoti ci je to top zapas? je to subjektivna vec. ked mas zapas medzi slaviou a ajaxom, ktory skonci 4:5 a barcelonou a realom ktory skonci 0:0, tak ktory ten zapas je top???? mozno keby sa zrusilo pravidlo gola na ihrisku supera, tak by tie zapasy mozno vyzerali zaujimavejsie a tych top zapasov by bolo viac.
Arsenal by siel kvalitou hore pretoze by sa stal znova relevantnym timom. Superliga ma tiez vyradovaciu fazu v ktorej turnaj vrcholi. Ajax aj Slavia (ak na to maju) sa mozu tiez prebojovat do LM. Je tam 5 vstupeniek. To je ako by si vyplakaval ze preco nemoze ist Slovan hrat do NHL ked aj oni chcu snivat.
tak nech je to tak, ze ked skoncis v superlige posledny, tak ju dalsi rok hrat nebudes a budes sa musiet do nej kvalifikovat. nech sa superliga zrobi na format LM, ze musis skoncit v top 4 domacej sutazi alebo vyhrat pohar aby si sa do nej dostal.
To ma vobec netrapi, Arsenal si rad pozriem z titulu ze je to tradicny velky klub. V NHL tiez timy nezostupuju. Z pohladu prinosu superligy pre futbal a atraktivitu futbalu su toto nepodstatne chybicky krasy.
to ze je tradicny klub suhlasim, velky klub uz ani tak nie. a ze hraju momentalne hovno by ti nevadilo? chces aby sa hrali atraktivne top zapasy ale arsenal, ktory teraz nehra nic by ti nevadil len preto lebo je tradicny. taze keby hral ferenvaros kazdy rok LM a bol by tradicnym klubo, tak by tiez mohol hrat superligu???
Arsenal by z titulu ucasti v superlige prestal byt prestupnou stanicou, stal by sa zaujmavym aj pre top hracov. Superliga mala zacat o 3 roky takze by mal Arsenal dost casu k navratu medzi elitu. Keby sa aj stalo, ze by Arsenal alebo nejaky iny tim v superlige pravidelne hral biedu netrapilo by ma to. Stale by to bola o 2 triedy kvalitnejsia sutaz ako sucasna LM.
to mozes povedat aj keby mal hrat ferencvaros superligu stal by sa zaujimavy pre top hracov a uz by to nebola len prestupna stanica. rovnako to plati aj pre vsetky kluby, tak preco prave arsenal??? preco nie leicester city napriklad?
a vcom zachrana??? nechapem. kazdemu sa paci nieco ine, to co sa tebe paci sa inemu pacit nemusi. co je podla teba top zapas pre ineho byt nemusi...chapes???
Toto mi vysvetli preco by nemohol hrat leicester superligu, ked hra ATRAKTIVNEJSI futbal a je momentalne viac top teamom ako arsenal??? lebo nema tolko penazi jak on???? chcete superligu kvoli ATRAKTIVNOSTI zapasov a pritom vam tam arsenal, ktory hra menej atraktivny futbal ako leicester, nevadi. vy si serete do huby ako nikto iny.
Tocis sa v kruhu. System nie je dokonaly a nie je ani konecnou verziou tak si zbytocne mraštíš čelo. Leicester sa moze dostat medzi 5 timov, ktore si mozu postup do superligy vybojovat. Superliga znamena ovela viac spickoveho futbalu. UEFA robi opak. Ked nevidis rozdiel v kvalite superligy a 36 clennej Ligy majstrov tak mas zjavne medzery v logike.
jasné, že to bolo o peniazoch, veď väčšina tých klubov, ktoré tam mali hrať (vrátane nás) majú veľké dlhy a toto by bola možnosť, ako ich behom pár sezón splatiť
Luckyman - projekt superligy sa formuje od roku 2009. Myslim, ze sa vtedy nevedelo ze budeme mat v roku 2020-21 pandemiu a dlhy.
Teraz je to o com, futbalisti, FIFA, UEFA zarabaju zetony?? Teraz sa nabaluje UEFA takze pocuvat tieto blbosti o peniazoch je smiesne. Potom zakazme vsetky sporty lebo je to vsetko biznis. Sledujme ping pong alebo gorotky pretoze tam nikto nezaraba.
arsenal, milano ani inter uz medzi spicku davno nepatria ale dobre. a uz ked tam mozu byt oni, tak dalej tam moze byt aj leicester, everton, sevilla, neapol, as roma, porto ci ajax.
Nepovedal som ze Arsenal ci AC su top timy, povedal som ze v planovanej 15tke superligy ziaden top tim nechyba a uroven zapasov superligy by bola vo vseobecnosti vyrazne vyssia ako pri 36 clennej UCL.
A popravde, som rad ze tam bude aj AC a Arsenal pretoze z historickeho hladiska tam patria.
AC, Inter a Arsenal su daleko vacsie pojmy. Ocakavam, ze nebudes sledovat ani UCL ked z dovodu zvysovania ziskov UEFA rozsiri pocet timov na 36. Cele je to predsa o peniazoch fuj hnus.
Taktiez nebudes pozerat MS v Katare, pretoze tí si sampionat kupili a FIFA si luxusne namazala vrecka. Pri vystavbe stadionov v Katare doteraz zomrelo 5 000 ludi (otrokov). Som rad, ze to sledovat nebudes a udrzis si svoj moralny kompas.
Už aj keď sa aj zruší, tak dobre, ale nech si aspoň vydupkajú kluby lepšie podmienky u UEFI a nie sa takto zľaknúť toho čo trepú o zákazoch a pokutách, ...
Nie je možné, že si bude ta UEFA takto diktovať podmienky a všetci musia počúvnuť. Futbal im nepatrí. LM sa tiež musí zmeniť a to čo predstavili nestačí a hlavne je to neskoro!
Buď si s nami alebo proti nám toto je transparentnosť a demokracia v podaní UEFI gratulujem Anglickým fans vždy to boli nevychovane hovada a pokrytci nevyhral futbal ako si všetci myslia vyhrali doláre s emirátov gratulujem
teraz je na velkokluboch aby si vydobili poriadne financne fair play pravidla a vyssie odmeny v poharoch, lebo to, co dostavaju za LM je fakt malo na to, ake neskutocne peniaze ta sutaz zaraba
Teď půjde oto jestli Peréz spolkne ego nebo se bude soudit a kopat kolem sebe. Upřímně doufám v první variantu jinak má Real po LM a to na dost dlouho...
Ja dúfam, že to nekončí, UEFA je banda, ktorá si koledovala o príučku. Korupčné svinky, čo sa nedajú odtlačiť od válova, tu pomôže už len africký mor ošípaných...
UEFA je aspoň menšie zlo. Skorumpovaní prezidenti klubov sú odhalení! A teraz všetci pekne odstúpiť a potichúčky sa vytratiť z verejného života, lebo im fanúšikovia klubov rýchlo nahnali strach. Chvála Bohu, Superliga je mŕtva!
Skús sa na to pozrieť aj z pohľadu, že prezidenti sú zodpovedný za finančný stav klubu. Kvôli kríze je toto pre veľa z klubov problém, takže dáva zmysel, že chceli pre klub získať peniaze, ktoré by ich zachránili od bankrotu.
na to mali mysliet predtym, ako podlahli tlaku oil klubov a davali neskutocne peniaze na platy a prestupy. keby sa spojili, ako sa spojili teraz a pozadovali urcenie a dodrziavanie prisnych financial fair play pravidiel, tak to mohlo vyzerat inak
tak to tazko. perezove recicky o zachranovani futbalu znamenali len tolko ze chcel obist uefu, najst si sukromneho sponzora a hrat vlastnu privatnu sutaz kde by sa vyvoleni nabalili viac ako pri sucasnom modele. Nenazrati hraci a agenti su aj budu.
fajn. suhlasim. ozdravovanie financii sa da ale robit aj inak ako separovanim od LM od UEFA. Nie som odbornik ani ekonom ale napada ma strop pre provizie agentom, platovy strop a mozno aj transferovy strop.
a co sa tyka toho nezmyslu superligy- doteraz sa klub musel kvalifikovat na to aby hral prestizny zapas( cize dostat sa do stvrtfinale alebo semifinale LM) Cize fanusik si viac vazi udalost ktora sa stane raz dva krat za rok. Pre mna ako fanusika sa rata viac ked to nieje kazdy druhy tyzden v roku ako by to bolo v superlige. Nehovoriac o tom ze vyvolene kluby budu mat ucast zaistenu vzdy. To je nefer voci inym klubom.
Jasně pro fanouška je to svátek vidět hrát velkokluby jednou dvakrát za rok ale divák(konzument) chce vidět hrát prostě jenom ty nejlepší pořád dokola. Tak to prostě je. Takže ty kluby by ztratily fanoušky ale získaly by po celém světě mnohem víc diváků.
este ma napadla malickost - ak by sa superliga spustila, kto by rozhodoval zapasy? Pretoze som si isty ze uefa a fifa by stopla aj svojich rozhodcov(vsetkych) Superliga by si musela zabezpecit zrejme rozhodcov ktori by neboli momentalne uefa rozhodcami. Superliga a.s. a jej sukromni rozhodcovia :D :D To uz teraz smrdi pruserom :D
my to neovplyvnime. Ja za seba hovorim ze som za tradicny model futbalu aj ked v mnohych veciach pokrivkava (kulha) Mozno by perez a spol mohli najst s uefa nejaky kompromis, neviem.
Mně se to taky moc nevoní ale trochu Peréze chápu. Klub je prostě jeho firma a on dělá to nejlepší aby finančně přežila. V takto nastavených platových a přestupních podmínkách..
Ach keď tu čitam ako to niekto tu podporuje hanbim sa aj zanho. Radšej budem sledovať LM proti Ferencvarošu ako tu super ligu ,kde sa neda ani postupiť a ani vypadnuť.Kde bude smotanka sa tvariť sme viac ako zvyšok, to je pekne na LM že sa tam musiš kvalifikovať a maju šancu aj slabši ak sa im podari prejsť predkolo .Je to nechutne dam priklad vyhra Anglicku ligu Everton ma smolu lebo do tejto sutaže sa nedostane tam bude Arsenal čo skonči na 9 mieste v lige no čista kokotina .To že ma Barcelona problem nema peniaze je problem vedenia nie LM a je jasne že socios to neodsuhlasia aj keby to malo sa hrať .PEREZ prehral spadol sa riť a a všetci čo sa chceli nabaliť.
Ty aj citas o tom nieco alebo pocuvas niekoho blbe nazory? Uz xkrat bolo napisane ze to nebude uzavreta sutaz a kluby do nej budu moct postupit na zaklade vysledkov. To ze zakladatelia nebudu moct zostupit je len docasne na zaciatok.
Nie je to dočasné, podľa informácii mala zmluva obsahovať klauzulu, ktorá by ich zaväzovala zotrvať v tejto súťaži vyše 20 rokov. A okrem nich by mohlo prísť už len 5 klubov. Vysvetli, ako rozdelíš 5 miest medzi všetky ligy v Európe. Bol to len spôsob ako urobiť bohatých bohatšími a chudobných ešte chudobnejšími. Nemalo to nič spoločné so základným princípom futbalu. Ja stále žasnem nad jednou vecou. Celá futbalová verejnosť sa proti tomu postavila, ani jeden hráč či tréner sa tejto myšlienky nezastal. Ale samozrejme my tu máme odborníkov, ktorí sa do všetkého rozumejú viac.
Nie Suarez to ty nečítaš, 12 zakladateľských klubov bude mať účasť stále istú minimálne do vypršania prvej zmluvy. Ak je pravda čo sa písalo tak zmluva bola nadstavená na 23 alebo 24 rokov. K týmto 12 sa mali ešte pridať ďalšie 3 kluby. Možnosť prebojovať sa do Superligy má počas nasledujúcich rokov len 5 tímov.
cisto teoreticky - superliga bude a bude tam hrat polovica spickovych timov a zaroven sa bude hrat LM kde bude druha polovica elitnych klubov. Viete si to predstavit? :D :D
Bayern aj BVB majú hlavne pravdilo 50+1 kde by o tom rozhodovali fanúšikovia. Je to nadstavené z dôvodu aby osobné záujmy vedenia nemohli plne ovládať klub.
Also Manchester United could leave the #SuperLeague soon.
Bruno Fernandes and Luke Shaw were the spokesmen of the squad's dissatisfaction against the #SuperLeague. That’s how it started and that’s why Ed Woodward decided to resign [at the end of 2021]. ? #MUFC #ManUtd
#mufc will be withdrawing from Super League with official confirmation set to be made before Friday. #mufc players revolted behind the scenes, with Shaw and Maguire both heavily involved - they took it to the very top and confronted Ed Woodward. [@LeahSmith_, @StrettyNews]
UEFA offered crazy money to Premier League clubs to leave Super League. The same offer was not made to the Spanish clubs, who are seen as the associations enemy.
+ Rumenige (Bayern) a Nasser Al-Khelaifi (PSG) dostali miesta v riadiacej komisií UEFA
nezda sa mi ze by to bola pravda. PSG ani Bayern do supernezmyslu ani ist nechceli, takze nevidim dovod preco by im uefa mala akurat teraz nieco darovat. A s tymi peniazmi pre anglanov to bude zrejme hoax pre takych ako ty.
To s tými peniazmi je určite hoax. To s darovaním pozícií je pravda a niet sa čomu čudovať. Predstaviteľov United a Juvetusu v UEFE nahradia predstavitelia Bayernu a PSG. Myslím, že to je logické. Niekto tie miesta nahradiť musí a jasné, že to dostali kluby, ktoré sa ohradili voči ESL.
Bože chlapci vy ste tak naivný až ma to bolí snáď v skutočnom živote robíte lepšie rozhodnutia
Určite sa miesta museli rozdať hneď, určite je to hoax prečo ? Lebo UEFA nikdy žiadny úplatok nedala ? Sa zobuďte je mi z vás na grc
A keď sú všetci taký super a svätý prečo nič nedostal Dortmund ktorý tiež odmietol účasť ? Určite to nieje tým že sú pre UEFU nezaujímavý a tá sa bojí len veľkoklubov preto ich ako zázrakom všetkých odmeňuje priznajte si to zvíťazil starý dobrý úplatok žiadny futbal žiadny fans vyhrala korupcia a vy tomu tlieskate
Sme naivní lebo pridávaš informácie z neoverených zdrojov ktorým neveríme? Podľa twitteru je ta informácia od Mundo Deportivo, takže tomu by som moc neveril. Pokiaľ to nepotvrdí dôveryhodný zdroj ako napr Romano, nemá zmysel nad tým ani diskutovať.
Pozrite sa hoši je to vlastne jedno nech si ti hovoríme čo chceme môj názor je ten ktorý som pridal v prvom komentári neviem či ste fans Barcelony alebo ste prišli len tak ale pravda je taká že superliga bola záchranné koleso pre Barcelonu keď skončí Messi ktorý generuje najväčšie prijmi je s klubom koniec s tých dlhov sa dostať bude extrémne ťažké možno až nemožné pri aktuálnom nastavení príjmov nám nepomôže ani treble 5 rokov za sebou buď sa bude predávať vo veľkom a tak za 3-5 rokov sa budeme pohybovať v strede tabuľky (top 4 bude úspech) alebo bankrot a s toho sa ja tešiť nebudem že môj milovaný klub je na dne ako fakt sorry
Nevies ci sme fans Barcy? Tak diskusie zrejme velmi nesledujes. Nevadi. Respektujem tvoj nazor na superligu tak prosim respektuj aj ty nazory druhych. Skus si precitat clanok vyjadrenia futbalovych osobnosti na superligu.
Sledujem fórum ale nie vždy a stále sorry za to ak si urazený že si nepamätám tvoj nick ??? Čítal som jeden pokrytec vedľa druhého (byť ticho pri zverstvách od UEFI, byť ticho pri shit systéme lm, byť ticho keď si PSG a City vytierali riť finančnou fair play ale nadávať na superligu no nič kašlem už na to..) jediné čo ma zaujíma je ako ktorá situácia pomôže môjmu klubu a aktuálny stav je asi taký ako keď Titanic narazil do ľadovca ale tak čo už svet pôjde ďalej
A ledva remizujes aj so Sachtarom. Len nebuď posraty z veľkých mužstiev. Zapni si fifu a hraj sa. Pripadá mi ze spis. Liverpool neporazi Leeds, Real Getafe, Barcelona Cadiz, Juve Sasuolo, AC Milan Turín a chceš ich vidieť ako sa trápia spolu. Úžasné.
to je pravidlo, ked sa ti daco nepaci, tak na to nekukaj. nechapem tie komenty ked mi dakto napise ako mozes toto pozerat a bla bla bla. tak si prepni kanal a kukaj nieco co ta bavi, nemusis to ako jebnuty komentovat
Tak ako som asi jediný na začiatku napísal. Žiadna super liga nebude. A perlili ste ako treb a peniaze a aké to bude nádherné vidieť najlepšie mužstva. Hráči kopli máj teľov do zadku a môžu hrať majitelia. Real skončil aj s Perezom. Tí múdry tam nevstupovali a múdrejší tychlo zmizli. Aleluja
The project has now been suspended so that it can be ‘reconsidered’ and ‘reshaped’. Lool. Teraz treba aby odsúpil prezident Juve a Realu, hanba im. Dúfam že sa budú diať veľké veci teraz vo futbale (aby američania konečne zmizli z united a liverpoolu)
Bol to projekt Realu, Juventusu, United, Arsenalu a Liverpoolu (resp ich prezidentov a amerických vlastníkov) tí by mali rezignovať/odstúpiť/predať svoje podiely v kluboch. Budú ešte dlhé protesty v anglicku, to čo bolo včera v londýne pred štadiónom chelsea bol len slabý odvar.
SKMarso, ja som viac ako wenger a bielsa dokopy. Títo ľudia nechcú dobre pre svetový futbal. Oni majú iné záujmy v tomto a to je problém. Preto futbal dlhodobo smeruje do sraciek a teraz sa stratila aj nádej na záchranu v podobe superligy.
tunno, tom: tie velke zapasy boli velkymi hlavne preto, lebo sa nehrali kazdy tyzden. prvy polrok, rok vas to bavit bude, ale casom vas to omrzi. a aku ma mat motivaciu taka valencia ci ine kluby, ked budu vediet, ze nemaju sancu sa dostat do superligy? vedia, ze ked skoncia v top 4 v lige, tak nic ztoho, kedze ziadna "LM" nebude a ziadne velke zapasy s top muzstvami. dalej vsetky penaze z TV prav pojdu do p...kluby si nebudu moct dovolit platit lepsich hracov a vsetko pojde viete kam. tradicie by sa mali zachovavat.
Nebavili? O triedu lepsi futbal ako proti nejakej huesce ci bilbau. Spomenul som ti priklad s NHL. Okrem toho to vychadza skor na kazdy druhy tyzden.
Teraz je to o com, futbalisti, FIFA, UEFA zarabaju zetony?? Teraz sa nabaluje UEFA takze pocuvat tieto blbosti o peniazoch je smiesne. Potom zakazme vsetky sporty lebo je to vsetko biznis. Sledujme ping pong alebo gorotky pretoze tam nikto nezaraba.
TAKZE ARSENAL=TOP team 9. miesto v PL LEICESTER= NOT TOP TEAM 3. miesto v PL..daco mi tu nevychadza
A popravde, som rad ze tam bude aj AC a Arsenal pretoze z historickeho hladiska tam patria.
Taktiez nebudes pozerat MS v Katare, pretoze tí si sampionat kupili a FIFA si luxusne namazala vrecka. Pri vystavbe stadionov v Katare doteraz zomrelo 5 000 ludi (otrokov). Som rad, ze to sledovat nebudes a udrzis si svoj moralny kompas.
Nie je možné, že si bude ta UEFA takto diktovať podmienky a všetci musia počúvnuť. Futbal im nepatrí. LM sa tiež musí zmeniť a to čo predstavili nestačí a hlavne je to neskoro!
Bruno Fernandes and Luke Shaw were the spokesmen of the squad's dissatisfaction against the #SuperLeague. That’s how it started and that’s why Ed Woodward decided to resign [at the end of 2021]. ? #MUFC #ManUtd
Fab Romano
UEFA offered crazy money to Premier League clubs to leave Super League. The same offer was not made to the Spanish clubs, who are seen as the associations enemy.
+ Rumenige (Bayern) a Nasser Al-Khelaifi (PSG) dostali miesta v riadiacej komisií UEFA
Fakt gratulácia takým ako ty
Určite sa miesta museli rozdať hneď, určite je to hoax prečo ? Lebo UEFA nikdy žiadny úplatok nedala ? Sa zobuďte je mi z vás na grc
A keď sú všetci taký super a svätý prečo nič nedostal Dortmund ktorý tiež odmietol účasť ? Určite to nieje tým že sú pre UEFU nezaujímavý a tá sa bojí len veľkoklubov preto ich ako zázrakom všetkých odmeňuje priznajte si to zvíťazil starý dobrý úplatok žiadny futbal žiadny fans vyhrala korupcia a vy tomu tlieskate
Fabrizio Romano