Konečne sa začína Barcelona aj zbavovať hráčov. Ešte aby odišiel Umtiti, Coutinho a Pjanič. Ideálne by bolo ak by odišiel aj Dembele (ale toho asi nik nebude chcieť, kvôli zraneniu). Potom by bolo treba ešte mierne prečistiť lavičku (S. Roberto by mal odísť ak ostane Emerson aj Dest). Griezman je otázny a pre mňa to výrazne závisí od finančnej stránky prestupu (ak by šiel za 60M+ tak predať). A super by bolo ak by s dôvodu nadmerného množstva stopérov odišiel jeden s dvojice Pique/Legent.
Problém je v platovom strope. Zatiaľ to vyzerá tak že Griezman bude musieť odísť aby sme mohli bez problémov zaregistrovať Messiho a aj ostatných. Griz poberá 45M čo je veľa.
Ak by bol Griezman ochotný znížiť svoj plat tak by mohol ostať. Zníženie platu vidím ako podmienku jeho zotrvania. Aj keď predajom Coutina, Umtitiho a Pjaniča sa znížia výdavky na platy o 21 112 000 (Coutinho) + 11 024 000 (Umtiti) + 14 092 000 (Pjanic) čo je dokopy 48 M. Pjanic je štvrtým najlepšie zarábajúcim hráčom v kádri (spolu s S. Busquetsom). Kompletné štatistiky sú tu https://salarysport.com/...
Tie cifry, co tu pises su v librach. Musis to prenasobit 1,17. Barcelona potrebuje usetrit cca 187M, inac nemoze zaregistrovat letne posily a podpisat zmluvu s Messim. Mne to inac nevychadza, ako to, ze Griezmann musi ist.
Dnes som tu uz popisal viacero prispevkov o Griezmannovi, osobne proti nemu nic nemam a som presvedceny o tom, ze je lepsi ako Depay, ale tu jeho zmluvu som neprekusol ani po 2 rokoch a podla mna je to najhorsia vec, ktoru Barto Barcelone vyviedol na prestupovom trhu za cele jeho posobenie. Chapal som prichod Coutinha ako snahu o nahradu Iniestu, dal sa pochopit prichod Dembeleho ako kridelnika a zaskok za Neymara, aj ked u oboch Barcelonu obtiahli o 30-40M. Ale prichod hraca, ktoremu to taha na 30 rokov za 120M na poziciu, kde hrava Messi, ktory v tom case mal za sebou 50+ golovu sezonu a preberal si zlatu loptu som nepochopil doteraz. A zaklincovala to zmluva. Pokial by Barto bol sikovny a mal 5 pohromade, tak mal vyuzit toho, ze Griezmann tak velmi chce do Barcelony a ponuknut mu plat na urovni Barcelonskych legiend ako Busi, Suarez, Pique, tj. 20 melonov max. co je aj tak v ramci celeho sveta top. Nech si vyberie, Barcelona, alebo prachy. Namiesto toho dostal plat 2x vacsi ako Suarez, 3x vacsi Busi. A to Griezmann prestupoval po svojej golovo najhorsej sezone v Atletiku. To ze nieco nie je OK s financiami bolo vydno uz davno pred koronou, ked Barcelona namiesto lenej pripravy letela do Japonska zarabat prachy, na co sa stazovali aj hraci. Griezmanna z toho nevinim, bol by blby keby nebral taku zmluvu. Vynim z toho Barta, ktory sposobil terajsiu situaciu a nadaval by som na kazdy jeden takyto hlupy podpis. V sumare tato zmluva, tj. 120 prestup + plat za 2 roky zatial vysla Barcelonu na cca 200M, co je suma, ktora Barcelone momentalne chyba.
Ale Griezman šiel pri prestupe s Atletica platovo dole o 10M libier :), čo je dosť. Ale súhlasím s tým, že sa mu nemal dať tak vysoký plat vzhľadom na viacej vecí (zlá sezóna v Atleticu, vysoký vek, žiadna reálne využiteľná pozícia na ihrisku..). Griezmann bol prestup, ktorý nik zo zdravím rozumom nechápal - vzhľadom na pozíciu, na ktorej hral.
Čo sa týka šetrenia peňazí tak ak sa predá trojica Coutinho, Umtiti, Pjanic tak Barcelona ušetrí na platoch 54M euro. Messiho plat by mohol ísť na polovicu čo by ušetrilo ďalších 30M. Už odišiel Firipo, Trinicao a Fernandes čo ušetrilo na platoch cca 15,5 M. Všetko nasvedčuje tomu, že po sezóne odíde Braithwaite a Neto čím sa ušetrí ďalších 12,5M. Ak by Alba, Busquets a Roberto nasledovali Piqueho príklad a znížili by svoje platy na polovicu tak by sa ušetrilo 15M. (Ideálne by bolo ak by Roberto odišiel). Pri tom čo som zatiaľ vypísal by sa ušetrilo 140M eur. Čo je stále málo ale ak by sa predal Griezman je to zrazu hneď o 36M viacej. Čo je stále málo na platoch.
https://www.insider.com/... Barcelona sa musi zbavit mrtveho dreva ako je napr. Umtiti, Pjanic, Coutinho a jeden velky predaj, kde pri zohladneni platu a oblubenosti u fanusikov mne to stale vychadza na Griezmanna. Zbytok kadru bude nuteny znizit si platy o 30-50 percent. To by malo stacit.
Těch 8 miliónů se mi zdá docela málo. Ty naše prodejní částky jsou poslední roky vážně docela směšné, jsme na tom už skoro jako Arsenal, který teď hráče dává taky pryč za pakatel. Aspoň 15 miliónů ať za něj dají + nějaké bonusy případně ta možnost zpětného odkupu. Pro srovnání, brankář Slovanu Bratislava teď přestoupil za 2,50 miliónu eur do druholigové Mallorcy (ano zajistila si postup do La Ligy, ale i tak). A to je hráč ze slovenské ligy a navíc brankář (ti chodí vždy za nižší částky). Pak tady je Aleňa, který je mladý, perspektivní, pravidelně teď hrál a má i zápasy v dresu Barcelony. Jiné kluby by jej klidně prodali i za 20 miliónů.
Aleña na Barcelonu nemal ani vo sne a 20mega by za neho nedal nikto na svete. Plus sám do Getafe ísť chcel. A áno, niektorých hráčov sa treba zbaviť aj za pakatel. To sú len sny fanúšikov, predávať hráčov podľa ich predstáv.
Tak teď podle všeho odmítla Slavie nabídku Anderlechtu na Holeše za 4 milióny eur s tím, že chtějí minimálně 6. To mi řekněte, že z Česka by šel někdo za skoro podobnou částku jako z Barcelony.
Dnes som tu uz popisal viacero prispevkov o Griezmannovi, osobne proti nemu nic nemam a som presvedceny o tom, ze je lepsi ako Depay, ale tu jeho zmluvu som neprekusol ani po 2 rokoch a podla mna je to najhorsia vec, ktoru Barto Barcelone vyviedol na prestupovom trhu za cele jeho posobenie. Chapal som prichod Coutinha ako snahu o nahradu Iniestu, dal sa pochopit prichod Dembeleho ako kridelnika a zaskok za Neymara, aj ked u oboch Barcelonu obtiahli o 30-40M. Ale prichod hraca, ktoremu to taha na 30 rokov za 120M na poziciu, kde hrava Messi, ktory v tom case mal za sebou 50+ golovu sezonu a preberal si zlatu loptu som nepochopil doteraz. A zaklincovala to zmluva. Pokial by Barto bol sikovny a mal 5 pohromade, tak mal vyuzit toho, ze Griezmann tak velmi chce do Barcelony a ponuknut mu plat na urovni Barcelonskych legiend ako Busi, Suarez, Pique, tj. 20 melonov max. co je aj tak v ramci celeho sveta top. Nech si vyberie, Barcelona, alebo prachy. Namiesto toho dostal plat 2x vacsi ako Suarez, 3x vacsi Busi. A to Griezmann prestupoval po svojej golovo najhorsej sezone v Atletiku. To ze nieco nie je OK s financiami bolo vydno uz davno pred koronou, ked Barcelona namiesto lenej pripravy letela do Japonska zarabat prachy, na co sa stazovali aj hraci. Griezmanna z toho nevinim, bol by blby keby nebral taku zmluvu. Vynim z toho Barta, ktory sposobil terajsiu situaciu a nadaval by som na kazdy jeden takyto hlupy podpis. V sumare tato zmluva, tj. 120 prestup + plat za 2 roky zatial vysla Barcelonu na cca 200M, co je suma, ktora Barcelone momentalne chyba.