Pre pridávanie komentárov sa musíte alebo registrovať.
2021-11-03 21:58:17
Dobry clanok, palec hore...
2021-11-03 22:02:44
Pekný článok ? len poukážem na jednu vec - neuberam kvalitu Enriqueho, ale mal kompletný tím s xavim a iniestom, s ktorým by aj Koeman dokázal vyhrať ligu ✌️ krásne spomienky na treble?
2021-11-03 22:16:58
Veľmi pekný článok, ďakujeme ?❤️
2021-11-03 22:20:52
Pěkný, opravdu. Jen si myslím, že Setien si nezasloužil to chování od lídrů týmu (nemyslím si úplně, že by tam nastoupil bez sebevědomí). Ale hodně za to může Valverde, ,který se k nim choval jako hodný děda, pohodový tréningy a pak přišel někdo, kdo od nich chtěl makat. Navíc Valverde nezapracoval nikoho nového, mladého, dravého ... Valverde měl skončit hnedka po Římu a byli bysme někde jinde dneska. No co už ... snad budou lepší zítřky Barcy s Xavim.
2021-11-03 22:25:10
V jistých věcech článek konstatuje známá fakta nicméně v závěru se autor nechal unést svoji fantazií a sklouzlo to do docela šílené fabulace a slepé obhajoby hráčů. Koaman svoji roli absolutně nezvládl, ale na vině současných tragických výkonů jsou především hráči včele s královsky placenými veterány, jejichž mzda již absolutně neodpovídá výkonům jaké odevzdávají na hřišti. Druhým významným faktorem je nefunkční a impotentní herní systém a neochota všech si tento fakt přiznat, což pouze prodlužuje naši akónii. Pochvalu zaslouží pouze mladíci, kteří svoje role zvádají adekvátně a jsou nadějí do budoucna.
2021-11-03 23:07:37
Vyborne a vystizne zhrnute :)
2021-11-03 23:17:21
2:8 nebolo ale pred domácim publikom, Lisabon.
Marian Premium
2021-11-04 00:10:03
Xavi je Godot, ale výsledky (trofeje) nebudú za rok, potrebuje čas. A vieme aj, že čas sú peniaze.
2021-11-04 07:35:21
Pohled na dřepícího Valverdeho mě uzemnil :D
8JK8 Premium
2021-11-04 07:55:08
Dobrý článok a veľmi pekné zhodnotenie ale na pôsobenie Enriqueho nebudem spomínať s úsmevom na perách samozrejme v tých časoch som mal úsmev od ucha k uchu no keď si na to spätne spomínam proste stále si hovorím že za veľa súčasných problémov môže práve to krásne treble z roku 2015 práve po ňom sa Barto ujal vlády, práve vtedy mala nastať postupná generačná výmena, práve vtedy začali problémy v kabíne atď....
Enriqueho prebudovanie kádra sa dá nazvať experimentálne príchod hráčov ako Gomes, Vidal,Alcaser...... Vôbec nevyšlo,Luis presunul ťažisko hry do útoku na Neymara a Lea kde oni práve boli zodpovední za tvorbu hry aj strieľanie gólov a záloha im mala naopak kryť chrbát niečo na spôsob Liverpoolu kde je fenomenálny útok a kvalitný krajný beci no záloha má skôr defenzivnejsie úlohy no tam sa stala chyba Barcelona bez kvalitného pravého beka a nekreativnej zálohy (Busi,Ivan,Gomes) sa spoliehala iba na to čo vymyslí útok. Vtipné je že si samotný Enrique pravdepodobne pripúšťa svoju chybu keďže v Reprezentácii znova spolieha na kreatívnu zálohu a držanie lopty čo je niečo od čoho sa odvrátil po sezóne 14/15
2021-11-04 08:06:14
. "Fyzickej príprave som nikdy neprikladal veľkú dôležitosť," mozno by uz konecne to chcelo odcitovat cely rozhovor a potom aj iny kde to rozoveral lebo vzdy sa najde hlupak co zoberie vetu a bez kontextu ju potom opakuje stale dokola...
2021-11-04 09:09:44
Myslím, že článok je pomerne presný, až na tú časť o Koemanovi. Čo ovplyvnilo Koemanovo pôsobenie:
1 vytýkal sa mu nesystém v hre a herný prejav. Zabúda sa na to, že Barcelona mala a má vkuse zranených veľa hráčov. Teda nemôže ten systém trénovať. Stačí sa pozrieť na Liverpool minulú sezónu, ani Klopp si s tým nedokázal poradiť.
2) odchod Suareza bolo rozhodnutie klubu, on mu to len mal oznámiť, nebolo to rozhodnutie Koemana.
3) ignorovanie Puiga - vec ktorá sa stáva bežne, proste nezapadal do koncepcie. Zakaždým bol upozornený, aby si hľadal hosťovanie, že preňho miesto v klube nebude. Odmietol.
2021-11-04 16:43:02
1) zranenie van Dijka nebolo únavové. Gomez, Matip, Phillips majú rovnakú povesť ako Dembelé v Barcelone. Zvyšok rotoval. Proste boli zranenia a ani Klopp proste nedokázal zázraky
2) bol rozhovor so samotným Suarezom, ktorý to potvrdil, že vedenie klubu to hodilo na Koemana. Tak žiadnych 50/50. Faktom ostáva, že Suarez bol zrelý na odchod už 2 roky predtým.
3) Puig dostal 3x upozornenie, že si ma hľadať klub. Koeman mu vyčítal medzi tým aj telesnú stavbu. Zamakal na sebe? Nie, stále vyzerá ako 12 ročný pubertiak. Pre porovnanie, Modric má o 3cm na výšku výšku viac a váži o 10kg viac. Zabilo by ho, keby na sebe zapracoval, že pozri, myslím to vážne, nabral som 5-6kg? Evidentne áno. Záložníkov mal minulú sezónu dosť, Busq, FDJ, Pedri, Pjanic (účtovná výmena, žiaľ do systému hry sa nehodil), Moriba (požadoval fyzicky dobre stavaného záložníka a Moriba to spĺňal a hral). Ďalej tam boli Coutinho, Roberto (chápem, všeobecný hejt na neho, ale úplný tragéd to nie je), Alena, Fernandes a ešte Puig. Záložníkov plno. Puig dostal skoro rovnakú porciu minút pod Koemanom ako pod Setienom. Proste nepresvedčil a na tréningoch nie som. Nejaký problém tam bude. Nehral za 4 trénerov, teda problém niekde je. Príprava je nič, je to čas testovania nových vecí.
5) Keď došiel Koeman, tak kabína na čele s Messim ho odmietala a nikdy ho ani extra rada nemala. Ja netvrdím, že tím je zlý, do top 4 v La Lige sa určite zmestí. Hovorím, na papieri vyzerá dobre. Ale platí to, čo som spomínal, vkuse boli hráči zranený na preskačku. Keď sa káder stabilizoval, tak sa dala pekná šnúra. Keď zase došli zranenia, išlo to do záchodu. Táto sezóna, na poslednú chvíľu odchod Messiho a Griezmana (aj keď nedával toľko gólov, ale vypomáhal aspoň v defenzíve dosť a spravil veľa čiernej roboty) + klasika kopa zranení hneď na začiatku. Neprejde týždeň, aby sa niekto nezranil. Navyše, ak sa k tomu pridá Laporta a to čo vystrájal a vystrája - ideme po treble, všetko ostatné je neúspech, Koeman snáď každý týždeň počúval, ako ho vyhadzujú z tímu, Laportova kritika, ako musí hrať, že to musí byť 4-3-3, musí hrať ten a ten a tak a tak, podrážanie autority (Puig beží za Laportom sa sťažovať, že málo hrá a Laporta to verejne prikáže Koemanovi? Kde to sme?) atď a sme tam, kde sme. Tipujem, že Koeman na to rezignoval, odtiaľ-potiaľ zase. To všetko spôsobilo, že to vyzeralo ako vyzeralo. Načo sa snažiť? Za mňa, Laporta mal držať hubu a nekecať mu do toho ako hrá. Mal rovno povedať, či ostáva alebo nie, nie také, že chcem ťa vyhodiť, ale nikoho lepšieho sme nenašli, tak ostávaš. Alebo ho mal rovno po sezóne vyhodiť a dotiahnuť niekoho iného.

Osobne nepovažujem Koemana za nejakého extra super trénera, ale tu je žiaľ obeťou situácie. Urobil, čo mohol. Urobil chyby, kto ich nerobí. Ale pochybujem, že nech by došiel ktokoľvek iný, že by na tom Barcelona bola oveľa lepšie.