Je uplne pochopitelné, že sa ženy vo futbale rozhodujú aj na základe penazí kedže napr Mertens , jedna s najlepších hráčok ženského futbalu za posledné roky zarobí 80x menej ako "UNIVERZAL" Roberto ktorého jedina prednosť je poslať 90% prihravok dozadu.
Navyše chápem že chce byť bližšie svojmu snúbencovi. Tu dáva ovela väčší zmysel ako pri hráčoch ktorý zarábajú doslova miliony ročne a aj tak sú nespokojný.
vendeta - v tenise sa tiez nedaju porovnat zenske a muzske vykony, prize money su vsak rovnake..vo futbale by sa to malo tiez vyrovnat, ale tentokrat so zenskym platom.
Nemôžte dať ženám rovnaké platy, lebo nech je ženský futbal hoc ako na vzostupe ani zďaleka nezarába ako ten mužský. Takto by sme sa len dostali do problém kde by sme mali vyššie výdavky ako príjmy a to nie je nikdy dobré.
nikde som nepísal o tom aby sme dali ženám platy ako mužom ale písal som o tých priepastných rozdieloch ktoré su neni vôbec opodstatnené. Nemôže ti najlepšia hráčka na svete zarábať 155k € ročne a najlepší hráš €50 mega. To cca vychádza , tak že najlepšia hráčka vo futbale zarobí 322x menej. Ked teraz podpíše kontrakt na ja neviem €100M tak to bude 644x menej..
Malo by tam byť spravodlivejšie rozdelenie.
Ja rozmýšlam narozdiel od teba. Keby si si to prerátal tak tá zmluva od spotify na €4M pre ženy by pokryla plat najlepšie zarábajúcej hráčky 25x.
Zatial čo zmluva pre mužov €55M ti pokryje plat najlepšie zarábajúceho hráča v tíme 2x.. To je ku....va rozdiel! Keby tu ostal Griezman (€43M) tak to pokryje len jeho plat + niečo nám ostane.
Ešte raz opakujem neni som za to aby ženy zarábali tak isto prestrelené čiastky ako muži ale aby to bolo v ovela spravodlivejšom pomere. Toto je proste totálny výsmech pre ženy!
A to som neni žiadna feministka či slniečkar. Len nežijem v stredoveku.
Na jednej strane áno, máš pravdu, je to priepastný rozdiel a najlepšia hráčka na svete by si zaslúžila určite väčší plat. Ale Hovoríš že zarobí 322x menej ako najlepší hráč. Lenže najlepší hráč má o 322x väčšiu mediálnu hodnotu, určite aj väčšie futbalové schopnosti a celkovo tú protihodnotu ktorú klub dostane je ďaleko vyššia u mužov ako pri ženách. Je to smutné ale je to tak.
Samozrejme že má ale nie 322 či 644x väčšiu ako najlepšia hráčka. Tých 644x viac rátam teoreticky po podpise novej prestrelenej zmluvy Mbappeho ktorá môže byť aj vyššia.
Navyše vela nadržancov čo sledujú mužský futbal sledujú aj ženský kvoli pekným futbalistkám, to je tiež dalšia pridaná medialna hodnota.
+ Ked logicky rátame sponzorské zmluvy ako spomenul Mikimi, tak za hráčky sú ovela nižšie, ale ten pomer oproti mužom toho čo hráčky dostanú je priepastný.
Ved jedna zmluva od spotify na €4M ročne ti pokryje všetky platy hráčok ktoré predstavujú cca €3,6M.
Zatial čo tá istá jedna zmluva pre mužov v hodnote €55M ti pokriye 2 platy najlepšie platených hráčov.
Platy v športoch sa odvíjajú od popularity a množstva sponzorov v športe.
Napríklad v ženskej verzii NHL je priemerný plat na úrovni 8-10 tisíc $ ročne pred zdanením. Ak sa človek pozrie na hráčky tam, väčšina to robí popri zamestnaní, alebo manžel lepšie zarába, či sú to žiačky vysokých škôl, vojačky z povolania.
Potom je tu aj aspekt, že je trocha predpoklad, že žena medzi 18.-35. rokom bude asi chcieť mať dieťa. Takže reálne na 2 roky vypadne. Čo s tým?
Chlapci, ruku na srdce, koľko zápasov Barca femeni ste videli ? … tak vidíte prečo tie platy. V amerike majú omnoho vyššie platy ženy ako v európe, pretože platy sú podľa sledovanosti, ktorá je v amerike vyššia a prináša najväčšie financie, nie podľa zásluh. Samozrejme PSG a ich bloodyOilMoney sa šíria ako vírus už aj v ženskom futbale.
Uprimne, ked som si čítal platy najlepšie zarábajúcich hráčok ženského futbalu FC Barcelona, tak som tomu nemohol uveriť.
Najlepšie platená hráčka si zarobí za rok tolko čo podpriemerný Roberto za týžden.
Má akože podpiemerný hráč ako Roberto väčšiu marketingovú hodnotu ako napríklad Mertens po ktorej slintá polovica fanúšikov?
Ženský futbal sa za posledné roky neuveritelne spopularizoval. Za čo hovorí aj vypredaný NOU CAMP pri ženskom El Clasicu. Zatial čo muži to za celý rok nedokázali ani raz.
ženský futbal je tuším najsledovanejší ženský šport na svete, takže marketingová sila tam určite je. Nikde nepíšem že taká istá ako v mužskom, ja som ani nikde nepísal aby mali hráčky také isté platy ako muži ale aby boli spravodlivejšie rozdelené. čo som vysvetlil aj v porovnaní v sponzorských zmluvách..
Tu nejde len o platy hráčov. Peniaze stojí aj infraštruktúra ako štadión, tréningové centrá, rôzne fyziocentrá atď, tréneri, fyzioterapeuti, lekári, rôzny pomocný personál. Tak isto žiacky futbal a nižšie vekové kategórie do U18 sú prakticky dotované.
Ja mam niekedy pocit ze tu niektorý chodíte len nadávať. Platy hráčov a hračok sa odvíjajú od príjmov klubov a tie sa odvíjajú od sponzorov a televíznej sledovanosti. To že majú taký nízky plat zato môžme my sledovatelia. Ani jeden znak neuprednostni ženskú ligu pred premier lig. Sponzori a televízne spoločnosti nebudú do ženského futbalu cpat peniaze kým tam nebude sledovanosť. To sú proste fakty. A môžte tu vyplakavat kolko chcete, ale ani jeden z vás si ten ženský futbal nepozre ( kým neni finále LM). Najlepšia futbalistka ma taký mediálny dosah ako druhotriedny futbalista, stačí si pozrieť čísla na ig. Áno začína sa to meniť ale netreba byť naivný že sa to zmení za pár rokov..
Upřímně důvod nevím. Vím jenom, že končí. Oznámila to Barcelona Femeni na Instagramu a stejně tak se hodně příspěvky loučila i samotná Leila, kterou právě na Instagramu taky sleduju.
Že som to tam nikde nevidel. Ani to, či prestupuje inam alebo koniec kariéry. Prečo sa teda vezú len po Lieke, nie aj po Leile? Tiež bola hráčkou základu. A to oznámenie je tak všeobecné ako Iľkove, že zajtra bude pekne a slnečno.
Obávam sa že ťa finančná situácia je oveľa horšia ako sa zdalo a dostat sa opäť na vrchol nebude otázka 2-3 sezón ale asi o dosť dlhšia doba. Je pravda ze treba dať tým financiám limit avšak ako to neurobia iné top kluby tak si myslím že máme obrovský problém lebo iba z lásky za náš klub asi neprídu hrať hráči svetovej úrovne... Takže to vidím na začarovaný kruh
Navyše chápem že chce byť bližšie svojmu snúbencovi. Tu dáva ovela väčší zmysel ako pri hráčoch ktorý zarábajú doslova miliony ročne a aj tak sú nespokojný.
1. Alexia Putellas - 155 000 euro ročne
2. Jennifer Hermoso - 100 000 euro
3. Lieke Martens - 95 000 euro
Trošku pluvanec do tváre najlepších hráčok na svete. Aj , ked ich výkonnosť sa nedá porovnať s mužmi, tak tie platy sú v porovnaním s mužmi výsmech..
Malo by tam byť spravodlivejšie rozdelenie.
Ja rozmýšlam narozdiel od teba. Keby si si to prerátal tak tá zmluva od spotify na €4M pre ženy by pokryla plat najlepšie zarábajúcej hráčky 25x.
Zatial čo zmluva pre mužov €55M ti pokryje plat najlepšie zarábajúceho hráča v tíme 2x.. To je ku....va rozdiel! Keby tu ostal Griezman (€43M) tak to pokryje len jeho plat + niečo nám ostane.
Ešte raz opakujem neni som za to aby ženy zarábali tak isto prestrelené čiastky ako muži ale aby to bolo v ovela spravodlivejšom pomere. Toto je proste totálny výsmech pre ženy!
A to som neni žiadna feministka či slniečkar. Len nežijem v stredoveku.
Na jednej strane áno, máš pravdu, je to priepastný rozdiel a najlepšia hráčka na svete by si zaslúžila určite väčší plat. Ale Hovoríš že zarobí 322x menej ako najlepší hráč. Lenže najlepší hráč má o 322x väčšiu mediálnu hodnotu, určite aj väčšie futbalové schopnosti a celkovo tú protihodnotu ktorú klub dostane je ďaleko vyššia u mužov ako pri ženách. Je to smutné ale je to tak.
Navyše vela nadržancov čo sledujú mužský futbal sledujú aj ženský kvoli pekným futbalistkám, to je tiež dalšia pridaná medialna hodnota.
+ Ked logicky rátame sponzorské zmluvy ako spomenul Mikimi, tak za hráčky sú ovela nižšie, ale ten pomer oproti mužom toho čo hráčky dostanú je priepastný.
Ved jedna zmluva od spotify na €4M ročne ti pokryje všetky platy hráčok ktoré predstavujú cca €3,6M.
Zatial čo tá istá jedna zmluva pre mužov v hodnote €55M ti pokriye 2 platy najlepšie platených hráčov.
Napríklad v ženskej verzii NHL je priemerný plat na úrovni 8-10 tisíc $ ročne pred zdanením. Ak sa človek pozrie na hráčky tam, väčšina to robí popri zamestnaní, alebo manžel lepšie zarába, či sú to žiačky vysokých škôl, vojačky z povolania.
Potom je tu aj aspekt, že je trocha predpoklad, že žena medzi 18.-35. rokom bude asi chcieť mať dieťa. Takže reálne na 2 roky vypadne. Čo s tým?
Najlepšie platená hráčka si zarobí za rok tolko čo podpriemerný Roberto za týžden.
Má akože podpiemerný hráč ako Roberto väčšiu marketingovú hodnotu ako napríklad Mertens po ktorej slintá polovica fanúšikov?
Ženský futbal sa za posledné roky neuveritelne spopularizoval. Za čo hovorí aj vypredaný NOU CAMP pri ženskom El Clasicu. Zatial čo muži to za celý rok nedokázali ani raz.
ženský futbal je tuším najsledovanejší ženský šport na svete, takže marketingová sila tam určite je. Nikde nepíšem že taká istá ako v mužskom, ja som ani nikde nepísal aby mali hráčky také isté platy ako muži ale aby boli spravodlivejšie rozdelené. čo som vysvetlil aj v porovnaní v sponzorských zmluvách..
Co sa tyka golov na 90min:
Oshoala 1.76
Martens 1.2
Pina 1.12
Hermoso 1.08
Alexia 0.91
Asistenie na 90 min:
Martens 0.99
Alexia 0.91
Pina 0.9
Graham 0.82