je to take tricky, moze sa to viazat na x rocnikov. Tiez nie je fer ze ta strata je vycislena sumou 30m. Taku stratu by tazko dosiahol sporting ale nie je to problem pre velkoklub. A pandemia netrvala len jednu sezonu, cele tie pravidla su nastravene tak ze s niecim ako pandemia ci nebodaj vojna nikto nepocital
Viem že budete nadávať, ale Tabes a tak isto UEFA sa týmito opatreniami (nevravím o pokutách, za to čo bolo) ale platovom strope a nekompromisným postojom snažia iba o to, aby sa nezopakovalo také bezhlave rozhadovanie ako za Bartu...v tom ozaj netreba hľadať nič osobné.
Tiež porovnať financovanie PSG a Barci.
Majú súkromného vlastníka a investora v podobe štátu. Ich ani sankcie nemusia trápiť...
Trest napríklad v podobe zákazu kúpu hráčov do 18 rokov a podobne im môže byť úplne jedno, keď ani nemajú akadémiu len skupujú čo sa dá... PSG našlo dieru v systéme a treba tú dieru zaplátať. Ale ako chcete zakázať majiteľovi investovať do svojho majetku...??
To moze povedat len neinformovany alebo hlupy clovek, ze Tebas chce len dobre. Kluby predavaju TV prava aby splnili vymyslene pravidla, ale v priebehu rokov prerobia 2-3 nasobok.
Tie pravidlá sú dlhodobo známe. Nie je to nič, čo by si včera vycucali z prsta. Barcelona 2-3 roky pred koronou míňala na platy hráčom viac ako zarobila.
Na to aby si zistil že Barcelona minula a mínala viac ako zarobila, na to Ti netreba ani LA Ligu ani UEFA...
Výročné správy hovoria samé za seba...
A kto vie kde by sme boli, keby tie pravidlá a obmedzenia neboli...
Žilo sa v bubline a tá praskla. To je všetko.
Za hospodárenie nesie vinu klub, nie liga...
Alebo dobre. Zrušme obmedzenia a potom uvidíš aký bordel nastane.
city, psg, chelsea rozhadzovali peniaze, ktore v zivote nemohli zarobit, sankcie minimalne az ziadne. teraz pride korona, ked bohvieako dlho kluby nemohli mat na stadionoch platiacich divakov a idu davat sankcie? nech sa zobudia
Ja neviem, ale radšej sa budem dívať na LM než na nejakú super ligu, kde bude pár týmov hrať o pseudotrofej. Omnoho radšej mám príbehy klubov ktoré sa môžu dostať do LM... napr české kluby, slovenské a podobne.
Ok , ty koukej na widzew lodz - trabzonspor , my budem koukat na barca - lpool.... no problemo chlapce. Nejvetsi problem je v tom , ze ten prvni zapas se proda cca za milion a ten druhy za miliardu. Sponzori , coz dneska jsou vetsinove sazkove agentury , z toho prvniho zapasu vydelaji kulovy , z toho druheho miliardu .... fotbal je uz jen matematika a je to tak spravne , jen se nesmi ta matematika ohybat jak si preje zkorumpovana uefa. Ti kteri prinasi do kasy nejvic , jsou nositeli tech miliard. Ve svete plati lidi za to aby koukali na halland proti lewandowski a podobne. By me zajimalo jakoupak mas zaplacenou tv nebo zda hledas stream na kradenem kanalu :-) , nic ve zlem , ale kdyz nekdo bere mego , musi organizace vybrat 2 mega ..... uefa a par naftotroubu to chteji ohnout v neprospech nenaftovych klubu , protoze oni to nepotrebuji. Pokud se nepodari uefu narovnat , neni jina cesta nez ji vynechat , jinak hrozi zanik klubu bez zlodeju a vubec to ted nesouvisi s hospodarenim jednotlivych klubu. Je to cele snaha o to , aby barcu a dalsi kluby vlastnili kamosi kokota z psg a podobny povl. To ze nekdo spatne hospodari je samozrejme trestne a nesouvisi to s pravidly uefa.
Ja som za Super ligu, ale nie v style nhl ale ako nadnarodnu ligu kde by postupovali timy z narodnych sutazi v style top ligy maju styri miesta a podla umiestnenia v super lige napriklad posledne by vypadavalo priamo do narodnej sutaze a bolo nahradene vitazom narodnej ligy a preposledne by hralo baraz s druhym timom v lige. A v style anglickej championship by boli dotovane aj kluby v narodnej sutazi. Ono sa to da vymysliet a vysledok by bol ze by sme kazdy vikend videli bombovy zapas na urovni playoff ligy majstrov a liga majstrov by ostala ako nadnarodny pohar. Kde je vola tam je cesta ale skorumpovana UEFA mafia co si chce silou mocou udrzat monopol a devastuje futbal by isla do sraciek. Ja by som tu mafiu rozpustil hned. Treba urcite konkurenciu lebo sa dozijeme ze budu povolene noziky na zapasoch a budu sa bodat pri subojoch
Super liga sa mala hrať tak, že kluby by hrali aj svoje národné ligy a Super liga by bolo niečo ako Liga majstrov, len by bolo určených pár klubov a nejak 4 kluby, čo by sa mohli kvalifikovať
Mame LM kde polovica zapasov je totalne nezaujimavych a realne o nieco ide az po novom roku. Casto si otvorim okno a z 8 zapasov ma ziaden nezaujme. A to sa ma este viac rozsirit. Strasna blbost
Tiež porovnať financovanie PSG a Barci.
Majú súkromného vlastníka a investora v podobe štátu. Ich ani sankcie nemusia trápiť...
Trest napríklad v podobe zákazu kúpu hráčov do 18 rokov a podobne im môže byť úplne jedno, keď ani nemajú akadémiu len skupujú čo sa dá... PSG našlo dieru v systéme a treba tú dieru zaplátať. Ale ako chcete zakázať majiteľovi investovať do svojho majetku...??
Výročné správy hovoria samé za seba...
A kto vie kde by sme boli, keby tie pravidlá a obmedzenia neboli...
Žilo sa v bubline a tá praskla. To je všetko.
Za hospodárenie nesie vinu klub, nie liga...
Alebo dobre. Zrušme obmedzenia a potom uvidíš aký bordel nastane.
Rovnako EUFA, odpocitat 1 bod v lige majstrov a je to.