Ak pri teba zajtra príde vedúci a povie ze pre firmu máš dat dole 50% platu pretože si určite srdciar tak to dáš.... Je to pre nich práca v prvom rade si treba uvedomiť
Som členom MENSA klubu takže kľudne môžeš... Vieš aj napísať aké aké majú výdaje hráči? Určite nájomné 600e a dovolenka v Chorvátsku za 500 a fabia v garáži..... Ak porovnávas A tak musíš aj B
Buskec je unikát - fantastický hráč, pilier tímu, nepostradateľný superman... , o ktorého sa nikdy nikto neusilovali na kúpu. Keď odíde, zistí sa, źe nikomu nechýba.
Suhlasim s tym, ze znizit si plat u futbalistu a u bezneho cloveka nie je to iste. Pretoze kym to znizenie u bezneho cloveka by sposobilo existencne problemy (znizte si plat z 1000 na 500 a nemate kde byvat) u Piqueho ci Busiho to sposobi podla mna nanajvys menej odlozenych milionov na ucte.
Skor by som to porovnal s takym pripadom, ze v zivote by ste zarabali 10k mesacne a dosiel by za vami sef, ze firme sa nedari a potrebovali by, aby ste si znizili plat na 5k. S tym samozrejme, ze inde by vam sotva tych 5k dali (ani Pique s Busim by inde nedostali viac ako 10mil). Sice to nasere, ale urcite to neohrozi vase zivobytie a este stale budete zit viac nez luxusne... Tak to iste vidim aj u Piqueho a Busiho.. Aj nadalej by boli na tom viac nez dobre, ale nie su ochotni sa vzdat tych "5k"...
kov3: ja som dutá hlava? Keď sa raz obe strany dohodli, treba dohodu dodržať. Robil som pre otcovho známeho projekt rodinného domu na začiatok som mu dal odhad, že cca koľko hodín to bude (100 hodín roboty) trvať a koľko chcem na hodinu (10€ na hodinu, musím z toho odviesť dane atď, v čistom to je tak 5€) Súhlasil, dopredu vedel koľko to bude. Keď to bolo hotové, tam som bu dal vyúčtovanie, že som to stihol za 86 hodín. To mi oplieskal o hlavu, že dá mi 150€, lebo nedostali prémie a chce drahšiu kuchynskú linku. Takže ja mám v šuflíku projekt rodinného domu, žiadne peniaze minutého 86 hodín môjho života. Samozrejme som zdrierač, lebo však to bola bokovka, a mám robotu.
PatrikFCB: to že zarába milióny ešte neznamená, že nemá aj miliónové výdavky. Kľudne môže byť že z 10 zarobených miliónov má 9 miliónov výdavky. Toto argumentovanie je trápne. Rumunsku zarábajú menej ako na Slovensku, takže 1000€ je tam pomerne luxusný plat. V takom Kongu zarábajú 8 dolárov za mesiac.
Chalani, mali by ste si uvedomiť, že títo futbalisti nie sú ako my. Tak ako si ty zvyknutý si každý deň kúpiť mäso (keby máš o polovicu nižší plat tak na to nemáš), rovnako je on zvyknutý si kúpiť nejakú dráhu kabelku alebo podobnú vec. Potrebuje ju? Potrebuješ ty každý deň mäso (alebo inú vec čo si kupuješ,cigarety, dopln...). Nepotrebuješ ju na prežitie ale nevzdas sa dobrovoľne platu nech o ňu prídeš. Použijem klišé - deti v Afrike tiež nechápu prečo si do riti takí ako my tu nechceme znížiť plat - veď do prdele, máme kde bývať, máme čo jesť, čo viac nám treba? A tak ako tie decká z Afriky pozerajú na mňa alebo na teba, tak rovnako pozeráš ty na tých futbalistov. Opravujem prvú vetu- sú to ľudia ako my, ti futbalisti, ale ich štandard je úplne iný ako náš. Ten futbalista sa na to isto nepozera že veď mám Audi, čo viac mi treba tak ako sa na to ty nepozeráš, že veď jesť budem mať čo aj z minimálnej mzdy. A to decko z Afriky by dalo aj obličku za našu minimalku...
+ ludska povaha, to, čo nám prinieslo pokrok a dostalo nás tam kde sme - chcú viac. Všetci chceme viac. Pike chce viac, ja chcem viac, Jano chce viac. A kov chce viac tiež - chce vidieť klub ktorému fandí vyhrávať. Je nenazrany, nedopraje hráčom dohodnuté výplaty len aby bol on doma z gauča šťastný, že sa jeho klubu darí. A hráčov čo majú zmluvy potom nazve sebeckými
Nikdy jsem nebyl fanda Busiho (měl jsme raději Toureho). Prosím nechoďte na mě se superlativy od pár trenérů. Když s nimi tehdy hrála Plzeň, tak byli u vytržení....akorát Busi se.jim zdál tak nějak průměrný. Jak tady někdo poznamenal, nikdy za něj nepřišla žádná nabídka, proč asi, preplaceny a taky nijak vynikající. Busi je totálně precenovany hráč a to dlouhodobě a zvlášť poslední 4 roky,.dřív si svy uhral, teď.je prumerak.
Jano.. Ano kludne moze byt, ze ak niekto zarobi 10mil, tak z toho 9,9 mil minie, ale nemyslim si, ze je to tak. Skor mam pocit, ze inde by taketo platy absolutne nedostali + citia, ze sa blizi koniec ich kariery, takze z toho chcu vytazit maximum. A to sa netyka len Piqueho s Busim, ale aj inych co su v Barce. Proste cast kadra je nechutne preplatená a oni to vedia a preto sa klubu drzia ako kliest.
PatrikFCB: súhlasím s tým, že časť hráčov je preplatená, dokonca aj nový hráči čo došli pod vedením Laportu. V každom klube sa nájde niekto taký. Veľa športovcov, čo nemá IQ húpacieho koníka investuje väčšinu svojích peňazí počas kariéry, kupujú nehnuteľnosti, firmy, zakladajú firmy atď. To stojí peniaze. Málokto z nich sedí na peniazoch. Veľa týchto vecí je v splátkach. Ak vie človek, že najbližších 5 rokov bude zarábať 5 miliónov, tak tomu prispôsobiť svoj biznis plán. 4 milióny ide na biznis a milión mi ostáva. Keby že mi znížia plat na 2 milióny, mám problém, lebo mám výdavky vo výške 4 milióny, ktoré mi majú priniesť v budúcnosti peniace. Ak to splácať nebudem, môžem prísť aj o peniaze, čo som do toho už predtým investoval. Čo je problém. A je jedno, či sa to týka človeka a platom 1000€ alebo 10 miliónov. Problém ostáva ten istý.
Porovnávat platy fotbalistů a běžných populace, to je tolik faktorů, že to nejde plnohodnotne vyhodnotit. Ale co jde vyhodnotit je porovnání s kolegy ve fotbale. Busquets ani Pique by nikde na nejvyšší úrovni takové peníze nedostali to je prostě fakt a ani je nikdo nechce druhý fakt(nepamatuji, že by na ně přišla nabídka, bo logicky drahý a věkové neperspektivní). Jinak já jsem zastánce, že co je psáno to je dáno a měla by se smlouva dodržovat a proto taky přišli aspoň nějaké plat. stropy, ale furt tam je pár prepalu. No kluci o kterých se bavíme by jinde dostali cca to co jim chtějí snížit v lepším případě. Barca jim dluží a měla by to zaplatit, ale zároveň je dobré si uvědomit, že jinde by na to nedosáhli ani ve snech a proto se tak ta Džentlmenska dohoda očekává, ale to je tak vše. Vyčítat jim to úplně nejde..
Peto3 ale to ze aj minaju viacej preda nie je argument... Nikto im nekáže toľko míňať.
Ale faktom zostáva, že pre bežného človeka je horšie vzdať sa platu ako pre futbalistu.
Ak bežný pracujúci človek sa vzdá pár stovák, môže to rozhodnúť o jeho finančnej stabilite do budúcna, alebo dokonca prípadne aj o tom či bude schopný vyžiť.
Avšak tie milióny, ktorých sa má vzdať futbalista nie sú také podstatné na jeho prežitie. No tak si nekúpi najnovšie bugatti a čo. Ale stále sa bude mať dobre.
Skor by som to porovnal s takym pripadom, ze v zivote by ste zarabali 10k mesacne a dosiel by za vami sef, ze firme sa nedari a potrebovali by, aby ste si znizili plat na 5k. S tym samozrejme, ze inde by vam sotva tych 5k dali (ani Pique s Busim by inde nedostali viac ako 10mil). Sice to nasere, ale urcite to neohrozi vase zivobytie a este stale budete zit viac nez luxusne... Tak to iste vidim aj u Piqueho a Busiho.. Aj nadalej by boli na tom viac nez dobre, ale nie su ochotni sa vzdat tych "5k"...
PatrikFCB: to že zarába milióny ešte neznamená, že nemá aj miliónové výdavky. Kľudne môže byť že z 10 zarobených miliónov má 9 miliónov výdavky. Toto argumentovanie je trápne. Rumunsku zarábajú menej ako na Slovensku, takže 1000€ je tam pomerne luxusný plat. V takom Kongu zarábajú 8 dolárov za mesiac.
Ale faktom zostáva, že pre bežného človeka je horšie vzdať sa platu ako pre futbalistu.
Ak bežný pracujúci človek sa vzdá pár stovák, môže to rozhodnúť o jeho finančnej stabilite do budúcna, alebo dokonca prípadne aj o tom či bude schopný vyžiť.
Avšak tie milióny, ktorých sa má vzdať futbalista nie sú také podstatné na jeho prežitie. No tak si nekúpi najnovšie bugatti a čo. Ale stále sa bude mať dobre.