Tak koniec to jedno vystihol uplne presne Futbal musí byť rozvíjaný takým spôsobom, aby rešpektoval malé, stredné a veľké kluby, ako aj fanúšikov... Niektoré kluby nechcú, aby sa stredné kluby stávali väčšími. Boja sa konkurencie..." dodal.
Niektoré kluby nechcú, aby sa stredné kluby stávali väčšími. Hmm..viď Bayern v Nemecku, aj keď musím uznať, že ekonomicky to majú na zrobené na jednotečku.
Jordi Alba, Dani Alves, Ivan Rakitic, David Villa, Brejtvejt, aleix vidal, tondo grizman, arda turan, mathieu, luuk...
Iba z hlavy čo mi narýchlo napadlo.
1) Bayern nechce aby sa stredne kluby stali veľkými. A Barcelona to pri výpočte vyššie chce?
2) táto moja uvaha vyššie je blbosť - kluby vždy budú chcieť nakupovať z domácej ligy (rovnaký jazyk, vyššia šanca, že sa hráč chytí atď). Akože, ak by Barcelona nechcela alvesa, tak by ostal v Seville? Ak by Bayern nechcel roba, tak by ostal v BVB? Tak ako Haaland? Wtf? Je to hlúposť. Ak nenakupi Bayern, tak nakúpi niekto iný. Problém je ten, že tie stredne kluby nemajú love na to, aby tým hráčom nasypali také prachy nech ostanú. A na tom Bayern ani Barcelona svojimi prestupmi nič nezmenia.
Z tejto blbosti "Bayern vykupuje ligu" mi snáď raz praskne hlava. Nikto z tých hráčov by v Nemecku neostal ak by ich nekúpil Bayern. Tak ako by neostal villa vo valencii či odkiaľ prišiel.
Ok dobre, o tom, že veľmi radi vykupujeme Sevillu a Valenciu vieme všetci dávno. Lenže Sevilla, Valencia nie sú našimi priamymi konkurentmi v boji o titul a od Realu sme nekúpili minimálne 2 dekády ani hráča ak nerátam Samuela ktorý prišiel cez Malorku a zároveň o neho Real nikdy nestál kedže o ňom v mladosti vyhlásili, že nie je ten ideálny hráč pre nich.
A teraz Bayern má, mal priameho konkurenta BVB. A čo spravil, keď Jurgenove BVB začalo vyhrávať ligu, dohodol sa s Lewom teda najlepším strikerom bundesligy aby nepodpísal novú zmluvu a berú ho hneď. Samozrejme s ním zobrali aj vtedy najväčší mladý klenot nem. futbalu Mária Gôtzeho a časom aj ich naj. stopéra Hummelsa. Pekne vychcane zbavil Borussiu naj. hráčov čo tam mali. Ďalej začalo Schalke vystrkovať rožky a prišlo o Neuera, neskôr o v tej dobe klenot Goretzku, Sane síce cez City ale aj tak... .Teraz začalo vystrkovať rožky Lipsko a už je ich naj. stopér Upamecano a záložník Sabitzer v Bayerne. O Miškovi Ballackovi tiež naj. záložníkovi v tej dobe silným konkurentom Leverkusenom ti mám tiež napísať.
Ak to nevidíš, tak by ti mohlo v tej hlave ozaj prasknúť aby sa ti rozsvietilo. Choď sa opýtať do Nemecka, samozrejme okrem Bavorska či to vidia tak ako ja alebo ty. Samozrejme, že kontaktovali aj Haalanda ale ten z úcty k fanúšikom odišiel radšej čo najdalej od Bayernu takisto ako pred rokmi aj Reus ukázal cicinu Bayernu. Toho je viac, len sa mi to nechce rozpisovať...
Barcelona s Realom zhrabnú polovicu peňazí, čo je v La Lige. Kto sa potom bojí konkurencie? Spomínaš hráčov ako Lewa (čakali naňho 1,5 sezóny), Hummels atď. Ak má hráč kvalitu, tak asi nebude chcieť hrať do konca života v Lipsku napríklad. Budeš chcieť hrať s najlepšími a o trofeje. Bayern je v Nemecku pojem. Ktorý Nemec, by nechcel hrať za Bayern? Už sa zabudlo na Dembélého a Dortmund? Už sa zabudlo za akých okolností došiel Lewa do Barcelony? Tých príkladov je dosť aj v Barcelone.
Bayern je asi najlepšie vedený klub v Európe dlhodobo. Vhodný výber hráčov a budúcich talentov, vedia kedy predávať. Sú ekonomicky stabilný, rozumná platová situácia, dávajú šancu aj pomerne neznámym hráčom. Druhý podobný klub je Liverpool.
Pekne trepeš. Dortmund pre Bayern nikdy súperom nebol. Áno, vyhrali 2 krát ligu, ale nedalo im to ekonomickú silu konkurovať Bayernu. Robo? To bolo či odíde z dortmundu, to bolo kam. Sám Robo sa rozhodoval medzi realom a bayernom, nechcel ostať v BVB. Ak médiá neklamali. A ak to je celé iba o Bayerne- prečo teda odišiel aubameyang, sahin, gundogan, sancho atď atď? Ti nešli do Bayernu a aj tak odišli. Ako píšem, bvb nemá ekonomickú silu Bayernu konkurovať a ani ju nemalo. Ti hráči ktorých zobral Bayern by šli inde ak by ich Bayern nezobral. Pretože Dortmund nie je real Madrid, Dortmund je presne ten klub na úrovni Sevilla alebo vale. A toto tebe nejde do hlavičky.
Lipsko? Upamecano? Aha. Však ale Werner odišiel do Chelsea, Mukiele, do poolu im išiel stopér. Čiže ty mi ideš tvrdiť, že všetci títo hráči odišli do iných klubov ako Bayernu, ale sabitzer by ostal keby sa Bayern neozve. Isto. Efekt by bol asi taký, že ak by Upamecana nezobral Bayern, tak upa by šiel do PL a Bayern by kúpil niekoho z inej ligy. Výsledok? Bayern stále s top hráčom z inej ligy a lipsko bez neho.
K tým ostatným sprostostiam a vyplodom tvojej fantázie sa venovať nebudem, v poslednej neuerovej sezóne v S04 bolo schalke rado, že nehralo o záchranu (to je to tvoje "schalke začalo vystrkovať rozky") a pri odchode goretzku bolo za Bayernom o 20 bodov v lige. Na jednej strane obhajujes valenciu a sevillu a potom začneš so schalke? Wtf?
Fun fact - hummels je odchovanec Bayernu
Fun fact 2, hráči ktorých z bundesligy zobral Dortmund, z aktuálneho kádra: kobel, schulz, hummels, schlotterbeck, sule, brandt, ozcan, reus, hazard, modeste, brandt - ty kokos, veď to je ich aktuálna základná jedenástka, všetko krádeže z BL! Čoho sa boja? Ničoho. To iba takí ako ty nechapu potravinový reťazec.
Ako ale fakt, šak BVB ma väčšinu kádra z iných klubov z BL :D
Hazard, Reus boli ťahúňom gladbachu, Brandt Leverkusenu, Schlotterbeck freiburgu...BVB robí to isté čo Bayern, tieto vyššie menované kluby by mohli BVB konkurovať s týmito hráčmi. Ale ako píšem - je to potravinový reťazec. A je to takto normálne. Len hlupáci pranieruju Bayern a nedopina im, že bvb robí to isté na slabších kluboch, Leverkusen a gladbach tiež atď atď...
A predsa ešte dodám- z tých top hráčov BVB Bayern zobral hummelsa, gotzeho a lewu.
Barcelona zobrala z atletica griezmanna a ardu. To nie je až taký brutálny rozdiel ;) real je blbý príklad, Dortmund nie je Real a ani nebude. A dôvod prečo Barcelona nekupuje z realu? Lebo chce uchovať silnú ligu? Jasne. Naivka. Podľa mňa je to skôr preto, lebo to real nedovolí tak ako to Barcelona nedovolí realu. Lebo - opäť - majú love na to aby to nedovolili. Dortmund to nemá a sú zmierení s tým, že sú pre hráčov iba stepping stone inde. Takže tak, rád som ťa dovzdelal a vyvrátil tie tvoje splietky od 3 k 20 o tom,ako zobrať hraca z vale/atletica je ok, ale zobrať ho zo schalke, bayeru alebo lipska je fuj fuj fuj :D :D
Bundesliga nie je iba o Bayerne- je aj o peniazoch. A to je problém dortmundu. Keď mali Haalanda a Sancha, mohli im dať miliónové zmluvy, nakúpiť stopera, záložníka a krajného obrancu a ukázať im, že to myslia s útokom na titul vážne, nech ostanú. Ale nič podobné sa nestalo. A nestalo sa to od roku 2013 čo Bayern zbiera tituly. Nebol tam žiadny pokus ukázať svaly. Tak teda hráči utekajú - za peniazmi a trofejami. Rovnako ako z benficy, sportingu alebo ajaxu.
Catalonia nakoľko nevieš tak ti to prezradím. Bol to Bayern. V 2003 Dortmund takmer zbankrotoval a Bayern im dal pôžičku čo ich zachránilo. Mimochodom rok predtým v 2001/2002 vyhral Dortmund titul.
A ako písal Vladinko je to úplne normálne. Bayern kupuje hráčov zo slabších klubov tak ako všetci ostatní, vrátane Dortmundu. Ekonomicky silnejšie kluby vždy kupovali hráčov z tých slabších klubov. Bolo tomu tak v minulosti, je tomu tak teraz a bude to tak aj v budúcnosti. A deje sa to všade, v každej lige a v každej krajine, či už medzi profesionálmi alebo amatérmi.
Že to povie prezident a hlava klubu, ktorý dostal najvyššiu pokutu v rámci prestupov/FFP (10 tímov ju dostalo, AS Rím najmenej pol milióna eur a najviac PSG 10m€, Barca nic)....
Možno nás už nechceli viac zadlžovať, keď sa pozrie súdny človek na tú sekeru tak sa mu musia oči pretočiť, to je šialená pálka, že 1,8 miliardy. Ako som zvedavý kedy to chceme splatiť, či to už nebude v budúcom živote.
Mňa len zaujíma , odkiaľ ľudia ako Kheliafi vyťahujú tie čísla dlhu. Pokiaľ viem, celkový dlh bol 1,3 MLD. Myslím, že sa za posledný rok a pol rapídne skresal. Do toho dlhú sa rátali aj peniaze na odložené platy ktoré sa ale začali normálne vyplácať a keďže neodišiel Frenkie az také horúce to s tým nedostatkom peňazí nebude. Ďalšia vec je, že väčšinou čo čítam , tie pomastené hlavy z UEFA rátajú do dlhú aj finančné páky. Čo nedáva už vôbec žiadny zmysel. Ale je celkom príjemne čítať takéto vyjadrenia od človeka, ktorý platí za svojich hráčov na platoch viac ako je rozpočet prvej a druhej francúzskej ligy. Tá liga je pre väčšinu Európy neatraktívna a nemyslím si, že dokáže generovať také príjmy ako PL či aspoň sa priblížiť príjmom LL. A mimochodom, dlh sám o sebe nieje zlý ak peniaze z neho plynúce sú použité na správnu vec a daný subjekt dokáže svoje záväzky uhrádzať. A keďže Barcelona na Tom sankčnom zozname nieje, tak to znamená , že si svoje povinnosti dokáže uhrádzať a príjmy sú postačujúce k dlhovemu zaťaženiu.
Povedal clovek, ktory ma nekonecno penazi, znicil francuzsku ligu a vykupenim Neymara sposobil neuveritelny narast cien u futbalistov. ... a predpokladam, ze uctovnictvo v PSG sa prisposobuje aktualnym potrebam
Chce to platový strop na platy hráčov aspoň na 15 rokov, a zároveň férové prerozdeľovanie peňazí v rámci líg. A to píšem, hoci by naša Barça prišla o veľa peňazí na začiatok. Avšak, liga by sa určite skvalitnia a išla hore.
Tu si trocha protirečíš. Tebas zaviedol platový strop, ktorý sa odvíja od príjmov klubu. Spravil všetko preto, aby sa tímy nezadlžovali. Nastavil jasné pravidlá. Nie každému sa musia páčiť, niektoré môžu byť možno blbé, ale sú známe. Však Barcelona v určitom čase len hráčom platila viac, ako mala príjmy. To sa má vrátiť?
to je velmi tazko. nemoze byt kazda liga rovnako kvalitna. s tymi neskutocnymi peniazmi, co ide do premier league od sejkov s ovela vacsim poctom velkoklubov sa la liga bude vyrovnavat premier league v najlblizsich rokoch len velmi tazko. a ako pises tie peniaze, co by barcelona stratila by bolo jasne vidiet na moznostiach nakupov a podpisovania rozdielovych hracov.
co ked prehrali s Realom, tak sa v tuneli niekomu vyhrazal zabitim... uz len za to nemal zastavat ziadne oficialne miesto, a to fakt nehovoriac o tom, ako moze PSG zaplatit tolko hviezd co ma v time. to by si z len z prijmov z futbalu nemohol dovolit ziadny klub a nie to PSG, co este pred par rokmi mohol hrat maximalne pohar Uefa
Samozrejme že nemá dlh, keď v Perzskom zálive sú najväčšie zásoby ropy na Zemi, radšej nech drží hubu, keby nie ich peňazí tak PSG je priemerné mužstvo za Lyonom či Marseille.
to je ako ked Nora Mojsejova povie "nenechajte sa oje.at" v podstate ma pravdu, ale od cloveka, ktory prisiel k majetku podvodmi v politike, a robi zo seba debila za peniaze to znie nie az tak doveryhodne
Ten naftohajzel má z novej Barci nasrato v nohaviciach ako nikdy predtým, preto tak útočí na Barcu. Vidí, že aj keď jeho financie sú "možno nevyčerpateľné" veľmi to PSG nepomáha, pretože akonáhle sa dostanú do konfrontácie s historicky väčšími klubmi, tak zhasnú. Vo Francúzsku si môžu hrať svoju regionálnu ligu a môžu získavať tituly každý rok, ale v LM okrem účasti vo finále ešte nič nedokázali, aj keď majú mužstvo nabité zvučnými menami.
Iba z hlavy čo mi narýchlo napadlo.
1) Bayern nechce aby sa stredne kluby stali veľkými. A Barcelona to pri výpočte vyššie chce?
2) táto moja uvaha vyššie je blbosť - kluby vždy budú chcieť nakupovať z domácej ligy (rovnaký jazyk, vyššia šanca, že sa hráč chytí atď). Akože, ak by Barcelona nechcela alvesa, tak by ostal v Seville? Ak by Bayern nechcel roba, tak by ostal v BVB? Tak ako Haaland? Wtf? Je to hlúposť. Ak nenakupi Bayern, tak nakúpi niekto iný. Problém je ten, že tie stredne kluby nemajú love na to, aby tým hráčom nasypali také prachy nech ostanú. A na tom Bayern ani Barcelona svojimi prestupmi nič nezmenia.
Z tejto blbosti "Bayern vykupuje ligu" mi snáď raz praskne hlava. Nikto z tých hráčov by v Nemecku neostal ak by ich nekúpil Bayern. Tak ako by neostal villa vo valencii či odkiaľ prišiel.
A teraz Bayern má, mal priameho konkurenta BVB. A čo spravil, keď Jurgenove BVB začalo vyhrávať ligu, dohodol sa s Lewom teda najlepším strikerom bundesligy aby nepodpísal novú zmluvu a berú ho hneď. Samozrejme s ním zobrali aj vtedy najväčší mladý klenot nem. futbalu Mária Gôtzeho a časom aj ich naj. stopéra Hummelsa. Pekne vychcane zbavil Borussiu naj. hráčov čo tam mali. Ďalej začalo Schalke vystrkovať rožky a prišlo o Neuera, neskôr o v tej dobe klenot Goretzku, Sane síce cez City ale aj tak... .Teraz začalo vystrkovať rožky Lipsko a už je ich naj. stopér Upamecano a záložník Sabitzer v Bayerne. O Miškovi Ballackovi tiež naj. záložníkovi v tej dobe silným konkurentom Leverkusenom ti mám tiež napísať.
Ak to nevidíš, tak by ti mohlo v tej hlave ozaj prasknúť aby sa ti rozsvietilo. Choď sa opýtať do Nemecka, samozrejme okrem Bavorska či to vidia tak ako ja alebo ty. Samozrejme, že kontaktovali aj Haalanda ale ten z úcty k fanúšikom odišiel radšej čo najdalej od Bayernu takisto ako pred rokmi aj Reus ukázal cicinu Bayernu. Toho je viac, len sa mi to nechce rozpisovať...
Bayern je asi najlepšie vedený klub v Európe dlhodobo. Vhodný výber hráčov a budúcich talentov, vedia kedy predávať. Sú ekonomicky stabilný, rozumná platová situácia, dávajú šancu aj pomerne neznámym hráčom. Druhý podobný klub je Liverpool.
Lipsko? Upamecano? Aha. Však ale Werner odišiel do Chelsea, Mukiele, do poolu im išiel stopér. Čiže ty mi ideš tvrdiť, že všetci títo hráči odišli do iných klubov ako Bayernu, ale sabitzer by ostal keby sa Bayern neozve. Isto. Efekt by bol asi taký, že ak by Upamecana nezobral Bayern, tak upa by šiel do PL a Bayern by kúpil niekoho z inej ligy. Výsledok? Bayern stále s top hráčom z inej ligy a lipsko bez neho.
K tým ostatným sprostostiam a vyplodom tvojej fantázie sa venovať nebudem, v poslednej neuerovej sezóne v S04 bolo schalke rado, že nehralo o záchranu (to je to tvoje "schalke začalo vystrkovať rozky") a pri odchode goretzku bolo za Bayernom o 20 bodov v lige. Na jednej strane obhajujes valenciu a sevillu a potom začneš so schalke? Wtf?
Fun fact - hummels je odchovanec Bayernu
Fun fact 2, hráči ktorých z bundesligy zobral Dortmund, z aktuálneho kádra: kobel, schulz, hummels, schlotterbeck, sule, brandt, ozcan, reus, hazard, modeste, brandt - ty kokos, veď to je ich aktuálna základná jedenástka, všetko krádeže z BL! Čoho sa boja? Ničoho. To iba takí ako ty nechapu potravinový reťazec.
Hazard, Reus boli ťahúňom gladbachu, Brandt Leverkusenu, Schlotterbeck freiburgu...BVB robí to isté čo Bayern, tieto vyššie menované kluby by mohli BVB konkurovať s týmito hráčmi. Ale ako píšem - je to potravinový reťazec. A je to takto normálne. Len hlupáci pranieruju Bayern a nedopina im, že bvb robí to isté na slabších kluboch, Leverkusen a gladbach tiež atď atď...
Barcelona zobrala z atletica griezmanna a ardu. To nie je až taký brutálny rozdiel ;) real je blbý príklad, Dortmund nie je Real a ani nebude. A dôvod prečo Barcelona nekupuje z realu? Lebo chce uchovať silnú ligu? Jasne. Naivka. Podľa mňa je to skôr preto, lebo to real nedovolí tak ako to Barcelona nedovolí realu. Lebo - opäť - majú love na to aby to nedovolili. Dortmund to nemá a sú zmierení s tým, že sú pre hráčov iba stepping stone inde. Takže tak, rád som ťa dovzdelal a vyvrátil tie tvoje splietky od 3 k 20 o tom,ako zobrať hraca z vale/atletica je ok, ale zobrať ho zo schalke, bayeru alebo lipska je fuj fuj fuj :D :D
Bundesliga nie je iba o Bayerne- je aj o peniazoch. A to je problém dortmundu. Keď mali Haalanda a Sancha, mohli im dať miliónové zmluvy, nakúpiť stopera, záložníka a krajného obrancu a ukázať im, že to myslia s útokom na titul vážne, nech ostanú. Ale nič podobné sa nestalo. A nestalo sa to od roku 2013 čo Bayern zbiera tituly. Nebol tam žiadny pokus ukázať svaly. Tak teda hráči utekajú - za peniazmi a trofejami. Rovnako ako z benficy, sportingu alebo ajaxu.
A ako písal Vladinko je to úplne normálne. Bayern kupuje hráčov zo slabších klubov tak ako všetci ostatní, vrátane Dortmundu. Ekonomicky silnejšie kluby vždy kupovali hráčov z tých slabších klubov. Bolo tomu tak v minulosti, je tomu tak teraz a bude to tak aj v budúcnosti. A deje sa to všade, v každej lige a v každej krajine, či už medzi profesionálmi alebo amatérmi.