Myslím si že neexistuje fanúšik,ktorý by nedoprial Leovi návrat a ukončenie kariery v Barcelone. Ale už v članku je veľa otázok bez nám známych odpovedí.
V minulej sezone sa Messi zapajal do presingu castejsie ako Lewandowski a Benzema. A to kompletne vynechal letnu pripravu a tyzdne zapasil s Covidom. V tejto sezone je to castejsie ako napr. Salah. Reci o Messiho nazapadnuti do systemu je len nafuknuta fama.
Ale existuje, existuje. Tu miestne podtatranské konzilum veľmi často spochybňuje prínos Messiho pre mužstvo. Tak dúfam, že Xavi odolá a skúsi sa vzpriečiť tunajším odborníkom a a Messiho predsa len zavolať domov. Uvidíme, či to tu prejde skôr nie, ale za pokus to stojí.
Miesto debilnych a primitivnych poznamok, staci pozriet data. Messi uz dlhe roky beha najmenej zo vsetkych hracov, na urovni brankara, casto aj menej, s priemerom 7km na zapas, casto ma aj zapasy so 6km a v PSG ten priemer este znizil, cize hier, miestne konzilium > zaujaty slepy fanusik, ktory honi nad Messim.
Ak dvaja robia to iste,nemusi to byt to iste..asi ide o ten rozdiel ked sa zapojila do presingu dvojica Pedro/Villa a potom sa ,,zapojila" dvojica Dembele/ Messi...kto chce vidi,kto nechce nevidi..
Messi tak hral celú svoju kariéru a rozhodoval tak zápasy. Od prvého momentu, keby Messi nastúpil ako hráč FC Barcelona na trávnik, by bol jej najlepším hráčom až do poslednej minúty a opäť by bol rozdielový hráč. Fandím Barcelone od čias, keď mal Messi 3 roky a Ty si ešte nebol na svete, Ty zaujatý fanúšik.
Teo, uz si hotovy? ?♂️ Fanusik klubu nemoze chciet zahodit dlhodobu pracu a buducnost, kvoli sentimentu a sympatiam voci jednemu hracovi. Messi by musel prist hrat vyrazne druhe husle. Dlhodobo hra tak ako sa vyspi a ako mu ide zapas. Ak sa mu v zapase nedari, tak svojou frustraciou sa necha uplne vypnut zo zapasu a odkraca 90min. Rovnake to je teraz v PSG ci v Aregntine. Vsetci tu slintate nad par prihravkami za zapas alebo par klucovymi momentami, ktore spravi... ale nikto nevidite tu pracu, ktoru Messi nerobi.
Ano, je pravda, ze nepressoval nikdy, ale svojou rychlostou a genialitou vedel na polovici zobrat loptu a rozhodnut 2-3 golmi zapas. Rychlost uz straca, nepobehne a 9 z 10 prechodov, do ktorych sa pusti skonci stratou lopty. Ano, vycaruje dobre nahravky, ale musia za neho hrat hraci a tym sa presuva rola inych v ramci timu, lebo musia hrat za Messiho v defenzivnom ponimane... V PSG dokonca casto moze ist do brejku a kraca cez polovicu ihriska.
A okrem toho tu je ten jeho giganticky plat a naozaj nepotrebujeme 35 rocneho hraca s platom 20-30M rocne... akoze fakt nie.
Ak sa tu mal Messi lucit, tak tu mal byt posledne 2 roky, nie je tu a zo ziadneho sentimentu by som ho sem nebral.
Messiho mam rad, pre klub spravil vela, pripravil milion nadhernych momentov a dal tonu krasnych golov, je to legenda klubu, ale buducnost klubu nie je v jednom hracovi, ale v timovom uspechu. Osobne tu Messiho vobec nechcem a bude pre mna nepochopitelne, ak by prisiel do rozbenuteho vlaku... brzdit rozvoj a progress, ktory do 2-3 rokov tento mancaft moze mat. Ak nam nieco chyba, tak je to perfektne LW, za mna napr. taky Leao alebo hrac s jemu podobnym profilom. To nam chyba a nie Messi.
V PSG z 10 zapasov v 8 Messi hrac zapasu. V ARG v poslednych 3 zapasoch 9 golov. Keby sa len rovnako dokazali vyspavat na zapasy aj ostatni.
V tahani utokov a rozdavani prihravok drvi konkurenciu vratane hracov ako DeBruyne, nechapem odkial pochadza statistika 9 z 10 pokazenych.
V obrannej casti recoveries: Raphina 26, Lewandowski 24, Dembele 22, Messi 48.
Potencionalny plat a utlacanie hracov je len cista spekulacia. Napr. podla analyz vychadzajucich z realnych dat Pedrimu najlepsie vyhovoval ako spoluhrac Messi.
Vy ste tu ako sekta... clovek povie nazor, ze tu Messiho uz nechce a hned sa zbehnete, akoby vam strelil do nohy.
Statistiky a data sa djau ohybat, ano, Messi mozno ma X uspesnych obideni hracov, co vsak z toho, ked prveho obide a pusti sa do 2-3 a tam stroskota a strati loptu? Videl som dost usekov zo zapasov PSG ci v lige alebo v LM a proste odchodene minuty prevazovali nad tymi usekmi, kedy hviezdil.
Prakticky hra Messi to iste, co posledne sezony tu... ak mu zapas chutil, tak dominoval, ak nie, tak nebolo vidiet, ze je na ihrisku. S tym, ze uz zial nema rychlost na tie prechody od polovice a jedine co ho dnes zdobi, je tvorba hry a rozdavanie prihravok. Na to tu vsak mame Pedriho a Gaviho, ktori potrebuju cas na ihrisku, aby sa mohli rozvijat.
Ale to je jedno, vy tu Messiho silou mocou chcete, ja nie... na nasom nazore aj tak nezalezi, len teda nemusite byt sektisti a mozeme akceptovat nazor niekoho, kto ma na problematiku trosku iny nazor a paci sa mu viac sucasny sposob hry a povazuje opatovny navrat Messiho za krok spat. Len to je zial tazke vysvetlit niekomu, kto povazuje svoj nazor za jediny spravny.
Po sportovej stranke niet o com a po financnej?- myslim,ze mu nebude robit problem hrat za to co Škrtel v Raztocne./ pokial nechce stale do MLS,co v minulosti planoval/
Ziaden "sokujuci zvrat" tam nebol. Bolo tam len zbytocne a v podstate sokujuce zavadzanie z Laportovej strany. A viaceri sa tu tvaria, ze vsetko bolo v poriadku a "nutne" z financneho hladiska, a myslia si, ze by sa mal Messi len tak vratit, ako keby nic nebolo. To, ze Messi nemohol zostat z financnych dovod je mozne, ale zbytocne ho tahat za nos a v podstate ponizit je uplne, ale uplne za ciarou. Pravi fanusikovia nezabudaju, "Joan". A verim, ze ani Leo!
Podla mňa zalezi veľmi veľa od Messiho a na koľko sa bude cítiť...osobne si myslím ze ešte s PSG predĺži o rok a v 2024 vo veku 37 rokov by mohol prísť do Barcy (keď už tu Pique nebude ?) ale nie len kvôli tomu ale skôr by prijal rolu hráča do rotácie aj s nižším platom, ale záleží ako to bude cítiť hlavne výkonovo...
Ano, je pravda, ze nepressoval nikdy, ale svojou rychlostou a genialitou vedel na polovici zobrat loptu a rozhodnut 2-3 golmi zapas. Rychlost uz straca, nepobehne a 9 z 10 prechodov, do ktorych sa pusti skonci stratou lopty. Ano, vycaruje dobre nahravky, ale musia za neho hrat hraci a tym sa presuva rola inych v ramci timu, lebo musia hrat za Messiho v defenzivnom ponimane... V PSG dokonca casto moze ist do brejku a kraca cez polovicu ihriska.
A okrem toho tu je ten jeho giganticky plat a naozaj nepotrebujeme 35 rocneho hraca s platom 20-30M rocne... akoze fakt nie.
Ak sa tu mal Messi lucit, tak tu mal byt posledne 2 roky, nie je tu a zo ziadneho sentimentu by som ho sem nebral.
Messiho mam rad, pre klub spravil vela, pripravil milion nadhernych momentov a dal tonu krasnych golov, je to legenda klubu, ale buducnost klubu nie je v jednom hracovi, ale v timovom uspechu. Osobne tu Messiho vobec nechcem a bude pre mna nepochopitelne, ak by prisiel do rozbenuteho vlaku... brzdit rozvoj a progress, ktory do 2-3 rokov tento mancaft moze mat. Ak nam nieco chyba, tak je to perfektne LW, za mna napr. taky Leao alebo hrac s jemu podobnym profilom. To nam chyba a nie Messi.
V tahani utokov a rozdavani prihravok drvi konkurenciu vratane hracov ako DeBruyne, nechapem odkial pochadza statistika 9 z 10 pokazenych.
V obrannej casti recoveries: Raphina 26, Lewandowski 24, Dembele 22, Messi 48.
Potencionalny plat a utlacanie hracov je len cista spekulacia. Napr. podla analyz vychadzajucich z realnych dat Pedrimu najlepsie vyhovoval ako spoluhrac Messi.
Statistiky a data sa djau ohybat, ano, Messi mozno ma X uspesnych obideni hracov, co vsak z toho, ked prveho obide a pusti sa do 2-3 a tam stroskota a strati loptu? Videl som dost usekov zo zapasov PSG ci v lige alebo v LM a proste odchodene minuty prevazovali nad tymi usekmi, kedy hviezdil.
Prakticky hra Messi to iste, co posledne sezony tu... ak mu zapas chutil, tak dominoval, ak nie, tak nebolo vidiet, ze je na ihrisku. S tym, ze uz zial nema rychlost na tie prechody od polovice a jedine co ho dnes zdobi, je tvorba hry a rozdavanie prihravok. Na to tu vsak mame Pedriho a Gaviho, ktori potrebuju cas na ihrisku, aby sa mohli rozvijat.
Ale to je jedno, vy tu Messiho silou mocou chcete, ja nie... na nasom nazore aj tak nezalezi, len teda nemusite byt sektisti a mozeme akceptovat nazor niekoho, kto ma na problematiku trosku iny nazor a paci sa mu viac sucasny sposob hry a povazuje opatovny navrat Messiho za krok spat. Len to je zial tazke vysvetlit niekomu, kto povazuje svoj nazor za jediny spravny.
Toto nevymysliš ???