No som zvedavy, kedze budeme mat obmedzenia z pohladu fair play. Asi to bude DM namiesto Busquetsa, teda ak nas neprekvapi predlzenie na dalsie 2 sezony.... mam Busiho rad, ale uz je najvyssi cast odovzdat zezlo dalsim.
Inak hrotoveho utocnika namiesto Lwandowskeho by som riesil ako posledny nakup. On to stale vystriela, este 1-2 sezony a podla mna mame problemy inde – neproduktivne kridla, pravy obranca a DM (ak to nema prebrat FDJ).
V tychto pripadoch si treba vsimat hracske schopnosti. Ked si pozries jeho hajlajty mnoho akcii zacina z kridla. Moukoko je top mlady talent, keby sa ho dalo ziskat zadarmo bola by to bomba.
Ano, nehovorim, ze nie je dobry. Na svoj vek je velmi vyspely. Bude free agent a je to dobra prilezitost... no myslim si, ze vacsie problemy mame inde. Rovnako to moze byt z pohladu jeho podpisu tazka cesta – bonus, plat, atd.
No ved ja som za to, aby sme posilnili kridla – ale neviem ci Moukokom. V prvom komente pisem, ze mame neproduktivne kridla a 9 z 10 golov nam dal Lewandovski... to je zle.
No som zvedavý kto príde, tých mien sme sa napocuvali veľmi veľa uz no hráčov ako napr Jorginho takých nám netreba ktorých nás skôr zbrzdia ako vytiahnu, za mňa kľudne Kante, Moukoko, a RB tam investovať, na DM Kante keď bude zdravý s FDJ a Nicom v pohode pokrytý post, Moukoko nech sa učí od Lewu a RB dokúpiť lebo hrat proti tým naj s Robertom na RB je samovražda proti, no zas tam môže zastavovať Kounde za co som rad
Moukoko sa vraj dohodli s bvb ....Kante ťažko povedať čo si bude vyberať a ako by aj dopadol bojovný hráč z anglicka v span lige ...Nico sa vo valencii moc neukázal ....ale áno RB súhlasím ....otázka je koho keďže peňazí moc nebude a či by sme kúpili vôbec lepšieho RB ako Roberta
Otázkou je, čo je pravda. Ak sa ozaj rieši Zubimendi na DM a ešte k tomu aj Ouhani, ktorý je CM, tak sa natíska otázka čo s FDJ. Aj keď odíde Kessie a Busquets, na CM budú Pedri, Gavi, FDJ, Torre, Nico a Ouhani? A to ešte je možné, že Roberto predĺži, ten tam v prípade potreby tiež môže zahrať. To sa bude hrať na 5 záložníkov? Xavi dal jasne najavo, že jeho kone sú Pedri, Gavi a Busquets a že s FDJ neráta.
A keďže s frenkiem Xavi neráta, tak ho staval pred MS do základu miesto Gaviho… a ani Zubimendi, ani Ouhani v Barce nie sú, a ty špekuluješ čo s ostatnými záložníkmi, ktorých máme ako keby to bola hotová vec že tí dvaja prídu :D
Áno sú to špekulácie. Čo sa zatiaľ potvrdilo, tak Kessie chce v zime odísť, Barcelona je proti. Busquets sa hrá na mŕtveho chrobáka a klub si nevie povedať, čo chce? Kľudne na stretnutí mu oznámiť, že áno chceme ťa na 1-X rokov. Môžeme ti ponúknuť tieto podmienky. Buď súhlasíš, alebo nie. Alebo mu oznámiť, že nemáme záujem o tvoje služby, poďme sa dohodnúť na rozlúčkovej akcii. Oboje je korektné z oboch strán. Reči typu sám Busquets sa musí rozhodnúť, čo bude a sám musí navrhnúť, čo bude je nebezpečný alibizmus. Busquets už nie je 25 ročný TOP 3 najlepší hráč na svojom poste. Ale 35 ročný hráč, ktorému končí zmluva a ktorý už nejaký ten rok nie je v TOP10 na svete na svojom poste a lepšie to už nebude. Už aj serióznejšie médiá/insideri informujú, že Xavi chce na DM Zubimendiho. Čo to znamená pre FDJ? Čo to znamená pre Gaviho? Nica? Torreho?
Tieto majstrovstva nachytali novych futbalovych fanusikov ktori videli kto je boss. ak ostanu fandit futbalu, tak Messi bude ich oblubeny hrac a budu fandit klubu, kde hra. barca by to mala vyuzit
Messi uz je hrdinom aj ked Mbappe bude hrdinom a s peniazmi je to tak ako vravis. ja len hovorim, ze Barca by mala robit co je v ich silach aby ho priviedli spat.
Ak by bol jeho plat do 15M, ok... ak nie (co by podla mna stale bolo tak 30-40M ako ma v Parizi), tak by to bolo zle, aj keby tu mal byt len 1-2 sezony. Zase by sme tym zabili pohlad na buducnost a moznost priviest perspektivneho hraca na dekadu. Len na ukor nostalgie. Ten jehi 100M+ milionovy plat nas uz raz do takmer bankrotu dostal (samozrejme aj platy ostatnych veteranov), ale Messiho plat bol proste extrem.
neviem ci si spal len len poslednych 21 dni ci kolko sa hraju majstrovstva, alebo poslednych 18 rokov ked hovoris, ze angazovanie Messiho je vecou nostalgie. Messi je najlepsi hrac na svete. a nakupov sme mali posledne roky hojne za desiatky milionov a hovno z toho. Messi je stavka na istotu
nie, ale co si myslis, ze kolko sezon bude este na takejto urovni? 1-2? rychlostne to uz dobre nie je... k tomu ten plat. Vezmi si, ze mozes zadarmo priviest 2-3 hracov (mladych) ako Moukoko, o rok Leao, ktori maju nejakych 20 rokov a stale dokopy ich plat bude to co by dostal Messi. Ano, je najlepsi ale my potrebujeme uz nutne prebudovat kader a nastolit novy smer, rovnako ako Arteta spravil evoluciu v Arsenale alebo predtym Lampard co pripravil projekt v Chelsea (tituly pobral Tuchel).
ja nepisem, ze mu mame dat zmluvu na 5 rokov. nikto nezahra to co messi,
a dalsia vec je, ze velka cast toho, co by sa zaplatilo Messimu by sa vratila cez dresy, marketing, fanusikov, tv prava, atd.
dresy a tie blbosti su bullshit, milionkrat bolo uz vyvratene z predaja dresov mas malo. Ten plat je tak giganticky, ze to za to nestoji a treba uz mysliet do buducnosti.
dresy a tie blbost su bullshit. to je veta hodna specialnej skoly. zamysli sa predtym nez nieco trepnes. Co si myslis, ze klub vyhra zapas, za to dostane peniaze a z toho zije?
je tam XY prijmov, ktore by Messiho prichod vyrazne navysil
Messiho dresov by sa predalo poriadne vela, a aj z ta cast ktora pripada klubu by pokryla cast platu. ani nevies co si Messi popyta ale uz vies, ze sa to neoplati. a hlavne z hernej stranky proste nenajdes lepsieho hraca.
na TV prava mas prijmy dane, z dresov mas par percent, klub zaraba sponzoring, kde mame zmluvy takisto podpisane, potom zaraba za poziciu v tabulke a postup v LM, atd.
Nie neviem, ale Messi s tatkom nas tu s tym svojim 100M+ rocne platom uz dojili, teraz ma v PSG tiez cez 30M ci kolko... naozaj si myslis, ze by hral za par grosov? no ja ti neviem. Vsetko okolo 20-30M by bolo za 36 rocneho hraca (v buducej sezone) az privela. A co sa tyka hernej stranky, tak uz rychlostne pojde iba viac dole... ano stale ma prehlad, atd... to neberiem
ale ked si mam zvazit plat na 2 roky vs buducnost, tak radsej by som investoval do perspektivy, z ktorej sa mozeme tesit 5-10 rokov
Messi nas nikdy nedojil. On si tie peniaze svojimi vykonmi zarobil. urcite nemusim vypisovat jeho uspechy, goly, asistencie, ocenenia. nemoze za to, ze Barto daval ostatnym hracom trikrat tolko ako by zarabali v inych kluboch. ani za dalsie bartove rozhodnutia, ktorymi zruinoval financie klubu. v chelsea, alebo city, alebo v parizi by mu v tych rokoch dali rovnako
bez neho by Barcelona bola uplne inde.
Mne sa tie obmedzenia financne osobne páčia, lebo si viem predstaviť ze Xavi by minul ďalších 150m., takto je donútený určiť si priority...
Za mňa Kante miesto Busquetsa, Pedro Porro alebo iný RB miesto Bellerina a Moukoka miesto Memphisa...
problem nemame s minutim penazi, ale registraciou hracov hlavne... cize tam bude klucove ako sa dokazeme postarat o registracie. Na nakupy budeme mat pravidlo 1:4, ale tak zejme budeme podpisovat volnych hracov a mozno pride k nakupu 1-2 na klucove pozicie ako DM. Znacne obmedzujuce su teda tieto pravidla vo vztahu k registracii, najma ked cely svet vie, ze nemozeme preplatit hracov a este aj to com im dame bude problematicke zaregistrovat do noveho startu sezony. Ako to bolo s Koundem. Alebo teraz s odlozenou registraciou Gaviho. Snad sa to uz v januari podari.
Problém nie je pravidlo ..problém je že v Barcelone je veľa hráčov predplatených čo dokazuje fakt že Barca patrí medzi kluby ktoré dávajú na platy najviac na svete ....busi Alba pique to je odkaz starého vedenia ....ale netreba hádzať všetko na staré vedenie keďže lewa ma viac ako haland .....fati viac ako foden .....takže treba prestať kritizovať pravidlá a pozrieť sa do zrkadla
Suhlasim, platy, ktore v minulosti hraci dostavali boli odveci. Na Lewandovskeho plat by som nepovedal ani krive slovo, ma 1/5 plat oproti tomu co tu poberal Messi ci takmer 1/2 plat co tu mal Griezmann.
Najviac nas este stale zatazuju platy veteranov – zbavili sme sa chtiac ci nechtiac Messiho 100+ milionov za sezonu, Piqueho, ktory povesil kopacky... po sezone snad aj Busquets odide do Ameriky. Jordi Alba by mohol skoncit tiez. Toto by mohlo odfuknut kasu a umoznit lepsie manevrovanie.
Fatiho 10 ci 12M (nepamatam si presne cislo) bol flop, to je vidiet uz teraz a ked do konca sezony nezaberie, asi by som ho poslal rozohrat na hostovanie a ked to nepojde, tak zial predat. Talent-netalent... mali sme tu aj ine talenty a nevyslo to.
Momentalne si treba chranit Pedriho a Gaviho, Arauja a Koundeho. So zvyskom treba pracovat ako s artiklom, ked pride fajn ponuka, tak posunut Kessieho ci Memphisa. Rovnako to je aj s Ferrom.
Tielemans sem ist nechce, pri ostatnych free agentoch budu dolezite platy a bonusy... stale vidim, ze budeme bojovat s prekazkou v oblasti registracii.
Leao by hlavně stál tak 90m euro. Neříkám, že to není skvělej hráč, ale RB by podle mě měla být priorita. Máme 4 křídla a na RB 1 univerzála + Bellerina
Fati Ferran FdJ Kessie predaj.
Na RB by som nechal Koundeho a Univerzala so znizenym platom.
Na DMko sa pyta Gundogan ktory tam casto hrava aj v City a nema s tou poziciou ziadny problem. Zalezi ci chce Busi potiahnut este jednu sezonu, ak nie sam Gundo by nestacil na celu sezonu. Ak hej tak sa vklude mozu striedat pol na pol a Gundo si minuty nazbiera este aj v predu.
Moukoko ako strategicka posila na dalsich 10 15 rokov tam nieje co riesit.
AKTUÁLNĚ: Chelsea v Kataru jednala o potenciálním přestupu Rafaela Leãa!
AC Milán okamžitě odmítlo úvodní nabídku ve výši £60m a stále požaduje £128m, což je jeho výstupní klauzule.
Leão v tuto chvíli nechce prodloužit smlouvu, která je platná do léta roku 2024, přičemž Manchester City a Real Madrid jsou také v závodě o jeho podpis, ale jak již bylo zmíněno, Chelsea před několika dny vedla jednání přímo v Kataru.
? ~ (Florian Plettenberg - Sky Sport)
Co ked Raphina nevie presne nahrat a obist hraca. To sa mu vytykalo uz pred prestupom. Xaviho prva moznost bol Di Maria, to mu ale zakazal Laporta lebo dostal komplex ktory tu ma aj polka forcy a kvoli veku ho Xavimu zakazal.
tak to možeš aj o výkonoch povedať :D vlastne nemôžeš lebo žiadne nepodáva a sú v teoretickej rovine ako aj na MS...a samozrejme som myslel krídelníkov, nie záložníkov :)
FDJ by som nepredaval, to som si nevsimol. Kessie, Ansu asi prec. Ferro ak pride dobra ponuka alebo nech alternuje ako false 9. LW nam chyba v podstate uplne.
Ani snivanie nepomoze.....
a dalsia vec je, ze velka cast toho, co by sa zaplatilo Messimu by sa vratila cez dresy, marketing, fanusikov, tv prava, atd.
je tam XY prijmov, ktore by Messiho prichod vyrazne navysil
Messiho dresov by sa predalo poriadne vela, a aj z ta cast ktora pripada klubu by pokryla cast platu. ani nevies co si Messi popyta ale uz vies, ze sa to neoplati. a hlavne z hernej stranky proste nenajdes lepsieho hraca.
Nie neviem, ale Messi s tatkom nas tu s tym svojim 100M+ rocne platom uz dojili, teraz ma v PSG tiez cez 30M ci kolko... naozaj si myslis, ze by hral za par grosov? no ja ti neviem. Vsetko okolo 20-30M by bolo za 36 rocneho hraca (v buducej sezone) az privela. A co sa tyka hernej stranky, tak uz rychlostne pojde iba viac dole... ano stale ma prehlad, atd... to neberiem
ale ked si mam zvazit plat na 2 roky vs buducnost, tak radsej by som investoval do perspektivy, z ktorej sa mozeme tesit 5-10 rokov
bez neho by Barcelona bola uplne inde.
Za mňa Kante miesto Busquetsa, Pedro Porro alebo iný RB miesto Bellerina a Moukoka miesto Memphisa...
Najviac nas este stale zatazuju platy veteranov – zbavili sme sa chtiac ci nechtiac Messiho 100+ milionov za sezonu, Piqueho, ktory povesil kopacky... po sezone snad aj Busquets odide do Ameriky. Jordi Alba by mohol skoncit tiez. Toto by mohlo odfuknut kasu a umoznit lepsie manevrovanie.
Fatiho 10 ci 12M (nepamatam si presne cislo) bol flop, to je vidiet uz teraz a ked do konca sezony nezaberie, asi by som ho poslal rozohrat na hostovanie a ked to nepojde, tak zial predat. Talent-netalent... mali sme tu aj ine talenty a nevyslo to.
Momentalne si treba chranit Pedriho a Gaviho, Arauja a Koundeho. So zvyskom treba pracovat ako s artiklom, ked pride fajn ponuka, tak posunut Kessieho ci Memphisa. Rovnako to je aj s Ferrom.
Na RB by som nechal Koundeho a Univerzala so znizenym platom.
Na DMko sa pyta Gundogan ktory tam casto hrava aj v City a nema s tou poziciou ziadny problem. Zalezi ci chce Busi potiahnut este jednu sezonu, ak nie sam Gundo by nestacil na celu sezonu. Ak hej tak sa vklude mozu striedat pol na pol a Gundo si minuty nazbiera este aj v predu.
Moukoko ako strategicka posila na dalsich 10 15 rokov tam nieje co riesit.
AC Milán okamžitě odmítlo úvodní nabídku ve výši £60m a stále požaduje £128m, což je jeho výstupní klauzule.
Leão v tuto chvíli nechce prodloužit smlouvu, která je platná do léta roku 2024, přičemž Manchester City a Real Madrid jsou také v závodě o jeho podpis, ale jak již bylo zmíněno, Chelsea před několika dny vedla jednání přímo v Kataru.
? ~ (Florian Plettenberg - Sky Sport)