Kritizovať Kessieho, ktorý prakticky nehráva mi príde už trocha moc, aj spolu s Depayom. Jediné pozitívum, že sa vyhralo. Negatívum, klub ktorý má rozpočet ma úrovni okolo 2 miliónov € drží krok s Barcelonou, dokonca bol v niektorých fázach hry lepší a to Barcelona hrala s minimálne 8 hráčmi základu je na zamyslenie sa.
Jano, mas pravdu. No v pripade Kessieho si myslim, ze ani pravidelny zaklad nepomoze. A Memphis potrebuje pravidelnu zapasovu prax. Medzi nami, neviem kolko ludi sa tu dokaze skutocne zamysliet nad nasou situaciou.
Za mňa, pokiaľ sa nezmení herný systém, tak Kessie sa tu bude trápiť. Ak sa to nemieni meniť, tak ho predať, ale vyjsť mu čiastočne v ústrety a nesprávať sa k nemu ako k handre, čo sa v poslednom čase deje vo veľkom.
Zvyšok je na vedení... Je evidentné, že systém nefunguje. Takže sú len 2 možnosti, nájsť systém, čo funguje, alebo vymeniť hráčov aby zapadli do systému. Len otázkou je, kde na nich zobrať peniaze.
Presne v tom je cely problem. Xavi ma svoj herny system, ktory si netreba mylit s taktikou (lebo ta Xavimu vela nehovori), a casto potom ocakava, ze sa hraci prisposobia hernemu systemu, namiesto toho, aby prispobil herny system hracom a menil taktiku podla supera a diania na ihrisku. Presne preto by mal odist, ak nema na to. Co zrejme nema.
Každý tréner je iný. Taký Guardiola má systém a taktiku aj na to, keď ide hráč na WC, Mourinho má taktiku len na bránenie, útočenie necháva na kreativite samotných hráčov. Ancelotti má svoj systém, ale je to pragmatik. Naordinuje skoro vždy to, čo treba. Taký Pochettino je dobrý tréner na výstavbu mužstva, ale zrejme nedokáže byť ten tréner, čo vyhrá. Zidane nedokáže budovať tím, ale ak mu dajú hráčov, vyžmýka z nich maximum.
Xaviho herný systém ubíja schopnosti hráčov ako Kessie, FDJ, Raphina, Dembélé. Načo sú mi rýchly a silný hráči, keď každý útok musia prihrať dozadu? Áno, Xavi tvrdil, že miloval maznanie sa z loptou a teraz to požaduje od všetkých. Stačí sa pozrieť ma Casemira ci Tchouameniho. Obaja DM a keď vidia priestor, majú problém strieľať spoza 16tky. V Barcelone sa bojí aj útočník vystreliť spoza 16tku. Taký Raphina v Leedsi, keď hral, tak rýchly prechod do útoku a a ním sa hýbal celý tím. Áno, nie je gólový, ale prihrávky do 16tky, strieľané centre, vždy tam mal aspoň 2 hráčov, kam mohol posunúť loptu. V Barcelone tam nikto nie je a musí prihrávať dozadu. Tu sa stále plače, že hráči nevedia 1v1. Ok nevedia. Ale dá sa a tým pracovať. Kroos tiež nevie veľmi 1v1. Ale nemá problém dať 50m pass na nohu bežiacemu spoluhráčovi. Ale dá sa a tým pracovať. Ronaldo na začiatku kariéry bol tiež také to krídlo, fintičky a podobne. Prestal to robiť, začal hrať viac účelovo a išlo sa. Osobne čo neznášam, keď ukazujú, že aha, Messi spravil kľučku cez 3 hráčov, že to Ronaldo nevie. Ale vie to spraviť, dobre teraz v 38 už horšie, ale kedysi to vedel. Len načo, keď tam môže vystreliť spoza 16 a dať gól? Načo prechádza cez 3 protihráčov? Alebo si stačí pozrieť Conteho tímy. O väčšinu hráčov by špičkové tímy ani nezakopli. Vyberá si hráčov, čo mu sedia do systému. Taký Lukaku je tragéd pri hre s loptou. Ale pod Contem to bolo zviera. Prečo? Lebo od neho Conte nechcel hru s loptou. Mal si nabiehať do pozícií a strieľať góly, sklepávať lopty atď. Lukaku to robil výsledok bolo vidno. Vždy sa dá nájsť riešenie, len musí byť ochota ho nájsť. Žiaľ v Barcelone žiadna ochota nie je v tomto smere.
Jano, vsetko beriem az na to porovnavanie Messiho a CR7. Ronaldo nikdy nedokazal prejst cez viacerych hracov tak, ako Leo. Nie ze by bol zly v tom, len urcite nie na takej urovni, ako Messi. Inak sa mi tvoje slova zdaju rozumne.
No tak jano ukaz mi nejaky podklad toho ze pri kazdom utoku maju ti hraci pokyn od Xaviho prihrat dozadu. Niekedy sa predbiehate kto zadrie vacsiu kravinu.
Dalsia vec - strely z spoza sestnastky. Vobec nerozlisujete ako hraje súper. Ine veci si vies dovolit ked hraje súper beton na protiutoky a iné ked hra otvorenejsiu partiu. Dat gol alebo vobec mat dobru strelecku poziciu proti timu co hraje beton je neporovnatelne tazsie v porovnani s timami co hraju otvorenejsiu partiu. Staci sa pozriet na MS a to ako sa timy trapili proti betonu.
Kľudne si nájdi staršie videá, nájdeš tam, že aj Ronaldo si robil fintičky, prechádzal cez hráčov. Ale časom to obmedzil, začal hrať inak. Samozrejme, Ronaldo má 187cm na výšku, Messi 169cm, čo má tiež negatívny vplyv na dribling, keďže fyzika nepustí.
Jano, este raz: CR7 ma super dribling. No nie je to ani Maradona, ani Ronaldinho, ani Messi. Tito hraci maju/ mali urcitu genialitu, ktora CR7 chyba. Co neznamena, ze nie je jeden z najlepsich. Len nie az taky dobry, ako spominani hraci. Ako strelec golov je v top 3 urcite.
RoAd ja som predsa nikdy nehovoril, že je najlepší dribler na svete. Len som spomenul, že kedysi tie parádičky robil viac a že to vie robiť, len to robí už v menšej miere, lebo zmenil svoj herný štýl.
Ja si myslím, že keby Xavi nasadil kompletne zostavu z béčka plus napríklad Fati a Gavi tak by sme s kľudom vyhrali 2-3:0. Pretože tí by tam lietali a mali motiváciu ukázať sa. Keď som videl ako sa tam Depay a spol prechádzajú mi bolo zle.
Espanyol 3.1. s Celtou Vigo našťastie vypadol, takže už nás nemá kto zastaviť.
Vlastne ešte je tu nebezpečné kvarteto mrzkých arbitrov.
Del Posero Grande, Hernandes na druhú, Chil Má Namazáno a náš najväčší obľúbenec Maťko Laos Kambodža.
btw v takomto zápase vidno ktorí z hráčov sú ozajstný feil.
Zopakujem sa: Keď sa súper dostane na 20m od našej brány 4x za zápas a my z toho dostaneme 3x gól tak je niekde chyba v našej obrannej činnosti.
Veľmi podobný priebeh malo za posledné dva roky strašne veľa našich zápasov. Súper má proti nám brutálnu efektivitu útokov.
Ešte v jednom sa zopakujem: VŽDY po repre pauze máme rozhasenú spoluprácu hráčov a pokles výkonnosti jednotlivcov. Plus zvakneme mať po repre pauze pomerne veľa hráčov na maródke - to teraz našťastie nieje.
Torresa by som sa zbavil čím skôr. Má výborný pohyb, výber miesta, je rýchly... Ale v koncovke zlyháva takmer vždy plus sedí mu viac hrať z pravej strany kde sú lepší aj Dembo aj Raphina.
Fati sa včera konečne chytal. To je pre mňa druhé pozitívum včerajšieho zápasu. Prvé je že sme vyhrali.
S prvymi 3 odsekmi suhlasim. Torres nema na Barçu, a podla mna ani Dembele. A plno dalsich. Fati by nebol dal gol vcera, keby sme nehrali proti 3.ligistovi a keby to obranca nebol tecoval. Bohuzial.
už ma to unavuje ako sa na tejto stránke venujeme o výkonnosti mužstva po repre prestávke........že iné mužstvá takúto výhovorku nemajú, to znamená len to, že niekde v trénerskom zoskupení Barcelony sa tomuto problému nevenujú! Veď tá repre prestávka je dopredu oznámená na celý rok!
Torres bol včera neviditeľný, zbytočná kúpa, vždy vraví,že sa zlepšuje, ale v čom??? Dembelé má rýchle nohy,ale rozmýšľanie, presnosť a góly nemá... Busquets vždy všetko spomaľuje... Kessie nehrá to,čo hral v AC Miláno, ale prečo?lebo málo hrá a keď hrá,tak musí hrať uspávanku na tisíc prihrávok.... Depay tiež málo hrá v poslednom čase... stavím sa, že keby tam bol FDJ Kessie Gavi (Torre) a Raphinha Depay Fati,tak by bol lepší výsledok
RoAd: Že sa Fati chytal nieje len v tom, že dal gól. I keď s tečom obrancu. Bol aj pri treťom našom góle, pri ktorom posunul parádne loptu po krídle zbiehajúcemu Albovi, ktorý parádne cez celú 16ku prihral Raphinovi na gól. Nie je to ani zďaleka jeho najlepší výkon ale ako som povedal - už sa konečne chytal.
Toky, ja nehovorim, ze Fati nehral trochu lepsie. Je to ale strasne malo pre hraca, ktory nosi c.10 v Barçe, a hlavne po Messim. Celkovo to nie je hodne Barcelony.
Zvyšok je na vedení... Je evidentné, že systém nefunguje. Takže sú len 2 možnosti, nájsť systém, čo funguje, alebo vymeniť hráčov aby zapadli do systému. Len otázkou je, kde na nich zobrať peniaze.
Xaviho herný systém ubíja schopnosti hráčov ako Kessie, FDJ, Raphina, Dembélé. Načo sú mi rýchly a silný hráči, keď každý útok musia prihrať dozadu? Áno, Xavi tvrdil, že miloval maznanie sa z loptou a teraz to požaduje od všetkých. Stačí sa pozrieť ma Casemira ci Tchouameniho. Obaja DM a keď vidia priestor, majú problém strieľať spoza 16tky. V Barcelone sa bojí aj útočník vystreliť spoza 16tku. Taký Raphina v Leedsi, keď hral, tak rýchly prechod do útoku a a ním sa hýbal celý tím. Áno, nie je gólový, ale prihrávky do 16tky, strieľané centre, vždy tam mal aspoň 2 hráčov, kam mohol posunúť loptu. V Barcelone tam nikto nie je a musí prihrávať dozadu. Tu sa stále plače, že hráči nevedia 1v1. Ok nevedia. Ale dá sa a tým pracovať. Kroos tiež nevie veľmi 1v1. Ale nemá problém dať 50m pass na nohu bežiacemu spoluhráčovi. Ale dá sa a tým pracovať. Ronaldo na začiatku kariéry bol tiež také to krídlo, fintičky a podobne. Prestal to robiť, začal hrať viac účelovo a išlo sa. Osobne čo neznášam, keď ukazujú, že aha, Messi spravil kľučku cez 3 hráčov, že to Ronaldo nevie. Ale vie to spraviť, dobre teraz v 38 už horšie, ale kedysi to vedel. Len načo, keď tam môže vystreliť spoza 16 a dať gól? Načo prechádza cez 3 protihráčov? Alebo si stačí pozrieť Conteho tímy. O väčšinu hráčov by špičkové tímy ani nezakopli. Vyberá si hráčov, čo mu sedia do systému. Taký Lukaku je tragéd pri hre s loptou. Ale pod Contem to bolo zviera. Prečo? Lebo od neho Conte nechcel hru s loptou. Mal si nabiehať do pozícií a strieľať góly, sklepávať lopty atď. Lukaku to robil výsledok bolo vidno. Vždy sa dá nájsť riešenie, len musí byť ochota ho nájsť. Žiaľ v Barcelone žiadna ochota nie je v tomto smere.
Vlastne ešte je tu nebezpečné kvarteto mrzkých arbitrov.
Del Posero Grande, Hernandes na druhú, Chil Má Namazáno a náš najväčší obľúbenec Maťko Laos Kambodža.
btw v takomto zápase vidno ktorí z hráčov sú ozajstný feil.
Veľmi podobný priebeh malo za posledné dva roky strašne veľa našich zápasov. Súper má proti nám brutálnu efektivitu útokov.
Ešte v jednom sa zopakujem: VŽDY po repre pauze máme rozhasenú spoluprácu hráčov a pokles výkonnosti jednotlivcov. Plus zvakneme mať po repre pauze pomerne veľa hráčov na maródke - to teraz našťastie nieje.
Torresa by som sa zbavil čím skôr. Má výborný pohyb, výber miesta, je rýchly... Ale v koncovke zlyháva takmer vždy plus sedí mu viac hrať z pravej strany kde sú lepší aj Dembo aj Raphina.
Fati sa včera konečne chytal. To je pre mňa druhé pozitívum včerajšieho zápasu. Prvé je že sme vyhrali.