Kazdy vie predvidat, co a ako Xavi spravi. Lebo tu ide o herny system, ktory uz neprekvapi nikoho. A to je dost velky problem, hlavne ked u nas absentuje taktika, v ramci ktorej sa analyzuje hra inych muzstiev a to, ako sa to da vyuzit v nas prospech. To by ale uz bola taktika, a nielen herny system, a to nie je ani zdaleka nieco, coho by Xavi bol schopny.
Nezabudnite sa obaja biť do sŕdc, akí ste veľkí fanúšikovia, keď začneme s Xavim vyhrávať trofeje. Aj keď vobec by ma neprekvapilo, keby ste obaja v skutočnosti 1 človek s viacerými účtami :)
Je veľká škoda že ľudia ako Juraj plytvajú svojimi trénerskými a odbornými znalosťami na tejto stránke, a nejdú radšej trénovať naše slovenské futbalové tímy. Pozrite sa, koľko zahraničných trénerov v kluboch máme, namiesto kvalitných slovenských trénerov, ktorí miesto trénovania radšej vypisujú na forcabarca :)
Ja urcite nie som Juraj, a mam len tento ucet. Nemam totizto 10 rokov, a ani dvojciferne IQ. Budem rad, ak zacneme konecne aj trofeje vyhravat. No bez taktiky a elitnych hracov to bude tazke. Niektori z nas sa radsej sustredia na pozitivne aspekty, lebo ich to upokojuje, a ini zase na negativa, ktore treba odstranit. Je to vec povahy, a neznamena to, ze niekto nie je pravy fanusik.
Nie som RoAd ani jeho druhý účet, niekedy sa zhodneme a niekedy nie, každý má svoj pohľad môj je, že za Xaviho sa herne nikam neposuvame a pritom kvalita v tých hráčoch určite je, napr. Kessie - v AC hviezda a u nás sa poneviera po ihrisku, to isté Alonso, on nebol v Chelsea žiadna hviezda, ale bol taka slabšia verzia Albu, dobre úročenie slabé bránenie a teraz je nulový aj tam aj tam, Gavi je ďalší hráč, ktorý upadá snaha a agresivita v súbojoch je fajn, ale žiadna nadstavba..Koundeho zabíjať na pravom obrancovi nie je správne - on je výborný dozadu ale úročenie je po stredovú čiaru, dnešný futbal je o podpore krajneho hráča - preto tam trpí aj Raphinha aj Dembele, Dembele ponúkol dobrú alternatívu zatiaľ na ľavú stranu všetci ostatní tam hrajú 30percent toho co na pravo, ale zase tam bol Alba - ktorý už je len tieňom samého seba, Busquets už jednoducho nevie hrať proti tímom, ktoré nám vnútia vysoký pressing, hrajú v strede rýchlo a agresívne, nemá schopnosť vyviezť loptu a prelomiť líniu, jeho skvelá pozicna hra je na prd keď všetci už okolo neho prefrcia ako rychlik proti osobaku
A každý kto tvrdí niečo iné ako by si nevidí ďalej ako za vlastný nos.
Ale tak - sú fanúšikovia, ktorí vo všetkom hľadajú nejaké pozitíva aj keď tam nie sú - v politikoch, vo vedení, v trénerovi...
Tento herný systém nemá budúcnosť...
A ako viete že xavi chce hrať takto ? Možno chce hrať niečo iné ale pri forme ferrana fatiho raphinu sa to nedá ....každý tu je odborník ale nikto nevie čo sa v Barcelone práve odohráva ....každú tu písal aký amatér je xavi keď dával dole fdj a išiel hore busi ....ak hrozilo zranenie úplne správna vec ale to nikto neriešil len proste amatér xavi aj keď nevieme čo sa tam práve odohráva
Posledna vec odo mna: mozem mat rad Xaviho, aj ked vnimam aj to, co mu podla mna chyba ako trenerovi. Mozem mat rad Busiho, chvalit jeho pozicnu hru a obcas genialne prihravky, no vidiet, presne ako vravel Juraj, ze rychlostne uz nestiha a tym padom su nam jeho pozitiva aspon scasti na nic. Mozem mat MATSa rad, ale nepovazovat ho za elitu pri chytani penalt. Atd, atd. No to, ze nie co na nich kritizujem neznamena, ze im alebo Barçe nefandim. Nie som povinny sa vkuse pozitivne vyjadrovat. A mozno, ze viac riesim a pisem o tom, co je zle a co nam chyba. No robim to prave preto, lebo fandim (!) Barçe a ma to vsetko hneva.
Musim este Petovi odpovedat. Nemozeme naisto vediet, co zajtra Xavi spravi. Je vzdy mozne, ze nieco vymysli a nas/ma prekvapi. Ale nic tomu nenasvedcuje. Ak predsa len prekvapi, zacnem mu znovu verit a kritiku (v jeho pripade) dam bokom. No som zvedavy, ci by si aj ty casom uznal, ak by sme takto nadalej pokracovali, ze hrame bez taktiky a bez schopnosti si takticky udrzat kontrolu nad zapasom.
Xavi trénuje už rok. Za ten čas sa už dali odpozerať nejaké jeho vzorce správania, čo preferuje a podobne. Tak isto, ako napríklad Pep v lige drtí nejakým systémom, na 99% vo vyraďovačke v Lige majstrov vyletí, lebo vymyslí nejakú vtákovimu, ktorou viac prekvapí vlastný tím ako súpera. Pri Xavim proste všetci vedia, že sa bude hrať 4-3-3 a hádzaná. Nič sa nemení. Možno sa rozhone "prekvapiť" s 3-4-3, len problém je ten, že v základe bude Busquets, ktorý proste v double pivot zálohe je úplne mimo, Alba kvázi záložník, Pedri/Gavi falošné krídlo, rozkaz pre Arauja/Koundeho, aby hrali ofenzívne z pozície RB (čo áni jeden z nich nezvláda). FDJ bude vysunutý na pravý bok, kde bude musieť hrať niečo ako ofenzívny záložník/wingback, čo je niečo, čo mu nesedí. Mňa by neprekvapilo, kedy zostava vyzerala:
Christensen-Araujo-Kounde
Alba-Gavi- Busquets -FDj
Pedri-Lewa-Dembele.
Robite zo seba blbeckov. Pustite si zbezne videa footballpurista na youtube ktory robi takticke analyzy zapasov Barcelony. Kludne si ich pustite od prveho zapasu v sezone az po posledny. Po lopate vam ukaze takticke zamery Xaviho v jednotlivych zapasov ako aj zmeny ktore v zapasoch robi a ako reaguje na súpera.
FDJ odohral slaby zapas preto siel hore Buskec.
Myslím si, že Viniciusa môže Xavi zveriť na starosť aj Koundem, ktorý hráva na RB v poslednom čase častejšie ako Araujo. Kounde je rovnako spoľahlivý a tiež aj rýchly.
A ja si naopak myslim , ze by RB mal hrat Balde. Ten Viniciusa rychlostne bude stihat uplne v pohode a ak by aj presiel je tam opat rychly Araujo. Nieje nad cim spekulovat. Zaloha De Jong, Pedri, Gavi a zariskoval by som Ferrana na praveho zaloznika. Utok Lewa + Dembele. Tak by sme ich teoreticky mohli vygumovat.
Balde nie je ešte v bránení tak schopný, aby mu bola zverená tak dôležitá úloha ešte na jeho neprirodzenej pozícii. Len Araujo a Kounde sú na to spôsobilí.
Neviem ako vám , ale mne už sa znechucuje to co Xavi chce hrať, milion nahravok do zadu do boku potom sa Dembo rozbehne a narazi do stromu a zas posuvana/hadzana. Real spraví 2-3 rýchlejšie kontry na ,, tukes" a je vymalované. Kedy ho osvieti že už je to prežitok doby , že treba hrať dnešnom svete inak ?
Ale tak - sú fanúšikovia, ktorí vo všetkom hľadajú nejaké pozitíva aj keď tam nie sú - v politikoch, vo vedení, v trénerovi...
Tento herný systém nemá budúcnosť...
Christensen-Araujo-Kounde
Alba-Gavi- Busquets -FDj
Pedri-Lewa-Dembele.
FDJ odohral slaby zapas preto siel hore Buskec.
.... Najlepšieho DM na svete .... A veľmi kvalitné krídlo ....a to boli 3 miesta ktoré united najviac trápia