Tak ak Barcelona musi dat 200 mil euro dole na vyplatach ,tak Alba a nie len on budu musiet odist .Obrovsky skok z 600 na 400 mil to bude takmer nemozne spravit
Ale ja tomu celkom nerozumiem. Keď tu bol Messi, Suarez, Griezmann , Pique, Alba a Bus plus sme platili Coutinha , písalo sa, že objem financií na platy bol skoro 100% a to bola prvá covidova sezóna kedy klesli príjmy klubu z cca 950 mega na 630. Teraz, keď tu ostali už len Bus a Alba je to taktiež 600 mega ? To mi nijak nevychádza , keď len Griez mal plat na úrovni 35 mega v čistom , Suarez okolo 20 , Messi Boh vie koľko , atď. Ja tomu stále neviem porozumieť lebo mi to pripadá tak, že Tebas každý rok ráta inak
Neviem ako presne to je, ale nie je to tak, že tu ostal len Bus a Alba...medzi tým prišla kopa nových hráčov, ktorým sa tiež nastavili nejaké zmluvy...
Ja mám taký pocit, že kým Tebasovi tieklo do vrecka, boli finančné pravidlá veľmi pružné a teraz, kým nebude Barca platovo na úrovni Mallorky, tak sa do FP nezmestíme. Kto vie, čo ešte vypláva na povrch a kedy Tebasovi zaklopká polícia na dvere.
Mne sa zdá že Barcelona bola na 100% už pred covidom a keď začal covid tak sa dostala nad 130% .......a treba si povedať že lewa berie tiež celkom dosť fati má dosť a podobne .....neúspech v LM to je veľký mínus a laportove páky sú tiež každú sezónu -40m
Netreba zabúdať, že ešte začiatkom sezóny Barcelona dlhovala na platoch hráčom okolo 400 miliónov. To sa tiež ráta do platového stropu.
Busquets končí, ak mu teda nepredĺžia zmluvu. Alba má zmluvu ešte na ďalšiu sezónu. Ostáva FDJ, tam čakám ďalšie kolo mediálnej masáže, aby ho Barcelona predala. Len nový hráči, čo došli túto sezónu, tak majú súhrnný plat cez 100 miliónov, nový plat Gaviho, Arauja, bude minimálne plus 15 miliónov. Určite tam bude aj nejaké zvyšovanie platov podľa dohodnutej zmluvy, do toho sa rátajú aj podpisové bonusy... Vypadnutie z LM je nejak -15 miliónov za 1 kolo vyraďovacej súťaže + vstupné atď. Barcelona sa vzdala časti práv, to je tiež nejak 20-30 miliónov ročne mínus. Budúci sezónu sa hrá na Olympijskom štadióne s polovičnou kapacitou a Barcelona si ho bude musieť podľa všetkého prenajať, to tiež výpadok desiatok miliónov. Treba platiť aj práce ma rekonštrukcii štadióna, ďalšie desiatky miliónov ročne.
Lewa má viac. Nejak 20 a niečo v hrubom. V sezóne 23/24 má mať 26 v hrubom, 24/25 má dostať 32 v hrubom, 25/26 má mať 26 v hrubom. Má zmluvu 3+1. Netreba zabúdať, že 20 miliónov dostal ako podpisový bonus, 20 či koľko dostal jeho agent, on Lewa bol kupovaný za 45+5. Všetky bonusy idú na splátky... Určite sú tam bonusy za výhru v La Lige, odohrané zápasy atď. Takže ročné náklady na neho len túto sezónu presiahnu 30 miliónov, ďalšie sezóny zrejme cez 40 miliónov.
Dobieha nás staré hospodárenie .....zas netreba všetko hádzať na tebasa ...barto má rovnaký podiel a niečo má aj laporta .....podľa vás aká firma môže fungovať ak bude dávať na platy viac ako 100% ? Odpoveď žiadna ....a tu sa ešte budeme hnevať že nám to nedovolia
Netreba ? Tebas je kokot dreveny , to je asi tak vsechno co se k tomu da napsat. Neznam obchodni organizaci ktera meni pravidla jak se ji zachce bez toho aby s tim souhlasilo sto procent subjektu, ktere jsou tim rizeny. Mozna v rusku a korei. Chtit znicit to nejcenejsi co v soutezi mam , to je majstrstyk. A pokud pises kdo si to muze dovolit , platit vic nez si vydela ????? Skoro kazdej. V businessu je uplne bezne ze naklady spolecnosti jsou hrazeny bud uverove nebo dodavateli nebo investory , tzv na dluh. Je to bezna soucast obchodu na celem svete. Pokud je nekdo ochoten uverit dlouhodobemu business planu , tak nemas jediny problem. Jen pana tebase to sere , idiota. Je to uplne stejny , jak kdyby ted nase soudy rekli , ze neni mozne si vzit uver nikdo a najednou. Vsichni jdou do hajzlu , jen tak si zmenit pracidla obchodu. Je to zamerne a je dobre vse davat k soudu , at ten zasran vidi ze se ho nikdo neboji.....
To si myslis asi jen ty :-) , zavidim ti, ze jeste neumis pocitat. Byla to krasna doba , zadne starosti...jojo.....az vyrostes , taky budes umet pocitat neboj......
Tento rok budem mať 40, takže už to zrejme s tým vyrastenim žiadna veľká sláva nebude.?
A napísal som že zo štatistického hľadiska nie že si to ja myslím.
A kľud netreba bojovať...
Ok ale naozaj len krátko.
FCB vyhrala ligu 23 krát, Real 35 krát.
FCB vyhrala LM 5 krát, Real 14.
To sú fakty, tak to proste je.
Ja len že tvrdiť že FCB je to najcennejšie čo liga má len preto že je to tvoj naj klub, na čom nie je vôbec nič zlé je nezmysel.
A ktokoľvek z napr. Bilbaa by s tebou asi tiež nesúhlasil...
Barcelona dlhuje/ dlhovala pred sezónou 1,5 miliardy. Ďalšie miliardy bude stáť štadión. Barcelona bola v pluse minulý rok len preto, že predala aktíva, inak by bola nejak cca 200 miliónov v mínuse. Dokedy sa teda dá vyrábať stratu?
Gabrielsky : pocet titulu jeste nikdy nikomu nic nevyhral. Nejcenejsi je vetsinou to co ma potencial prinaset dlouha leta prinos. La masia a dalsi organisace v fcb je nenahraditelna. Zkus srovnat akademie fcb a realu a dalsi znacky fcb a realu. I presto ze barto udelal vse proto aby barcu znicil. Je stale v top 3 na svete. Pokud prictes dluh vo vytvoril barto jsme cislo jedna. Barca tedy dokaze generovat neskutecna cisla i pres sabotaze jako krava. Napis mi kolik tevh titulu bylo za generala franka. To opravdu do pokladnice pricitat nebudu a s kolika vytvorenyma hracema to real dokazal. Ja mluvim o masine na penize ....ty uplne o necem jinem.....porovnavas ferrari a redbull. Maji tituly,ale jejich dosah po svete a znacka je uplne nekde jinde. Zkus nastudovat a pak pis. Srovnavat fanouskovstvi a opravdove hodnoty neodpovida tvym 40 letum , sory jako......bilbao? Opravdu? Nrzapomen do toho zahrnout ze barca je katalanska, nikdo nikdy ve spanelsku ji tuto hodnotu nepomahal vytvorit , naopak. Vzdy ji chteli znicit z madridu a ted nemyslim real....... vse vytvorila z presvedceni,oddanosti a hrdosti. Jediny kdo je nam blizko je Manchester utd.....nikdo jiny....stovnavat nas s kralovskym realem , uz nazev ti napovida kde vzali sve uspevhy nebo ne. Zkus se zacist do historie obou organizaci...........pomuze ti to usetrit mi cas nesmyslama...dik.
Jano: opravdu? Znovu ty? Budu doufat ze uz mi neodpovis. Takze po stosmdesate pro janika......dluh muzes vyrabet do te doby , dokud je kryty zastavou .... tzn hodnotou..tzn nemovitostmi,znackou, budoucimi vynosy a pod. Zalezi jen na investorech a veritelich. Dluh sam o sobe je nic nerikajici udaj. Vydava pouze hodnoty cash flow a nema nic spolecneho s likviditou. Pokud je tedy dluh mensi nez hodnota je likvidita spolecnosti kladna a tedy v poradku. Jednoduse zavazky versus pohledavky. Uvery a zastavy atd....matematika zakladni skoly. Ekonomika stredni skoly....uci se to myslim v prvaku na ekonomce. Pokud mas zajem , poslu ti odkazy , odkud se to muzes doucit ve svem volnem case a netoxikovat mistni forum. Pokud jsi to nepochopil , vrat prosim vysvedceni nebo se venuj necemu jednodussimu. Ahojky , hezky den Jene.
Môžeš dlhovať len toľko, koľko vládzeš splácať. Keď si začneš robiť nové dlhy, aby splatil tie staré, tak si jednou nohou v análom otvore. V momente, keď si nútený predávať svoj majetok, aby si pokryl splátky dlhu, si znova v análom otvore. Tiež základná ekonómia.
Ak chceš vidieť, o čom hovorím, krásny príklad v La Lige je a to Valencia. Pred 20 rokmi superúspešný klub, jeden z najlepších v Európe, teraz je rád, ak vôbec sa dostane do Európskej ligy. Výpredaj hráčov, kvalita hry išla dole, výsledky išli dole, sponzori začali platiť menej, menej peňazí z výhier a umiestnení, menej peňazí z práv, suvenírov, lístkov. Zase sa dostaneš k tomu, že musíš niekoho predať, takže znova to isté kolečko a takto pomaličky, občas rýchlejšie klesáš do análneho otvora. Takých klubov sú desiatky. U nás v meste bol klub Artmedia Petržalka, z lokálneho mestského klubu sa stal časom majster republiky, dokonca postúpili do základnej skupiny Ligy majstrov, kde mohli postúpiť ďalej, len v poslednom zápase ich zarezal rozhodca. Pritom v skupine v sezóne 05/06 mali Inter Miláno, Rangers a víťazov z predchádzajúcej sezóny z Porta. Petržalka skončila 3. V sezóne 08/09 došli peniaze, skončili 6. v ďalšej sezóne posledný. Klub sa potom rozpadol. Ani štadión už nestojí. Ďalší príklad, MŠK Košice, dlhé roky adept na titul, došli peniaze, dobehli ich dlhy a sú radi, že hrajú 2. ligu.
artmedia , valencia .....atd...ok jano , spi sladce, cus....Pokud by doslo na nejhorsi , investori se o barcelonu porvou do krve a za hoooooodne mnoho penez , ale ano jano je to skoro jako u vas v petrzalke.....ty woe ty jsi pripad pro chocholouska....jsi zabijak vo tom zadna.....
vy oba , vsimli jste si vubec, ze barcelona jako jedina jeste pred par lety nemela na dresu zadneho sponzora ? A mela Unicef jako dar teto nadaci? I presto ze se dobrovolne vzdala desitky milionu byla vzdy na topce v hodnote klubu. Je to proste neoddiskutovatelne jeden ze dvou nejlepe vyrabejici klub na svete. Pokud prihledneme k okolnostem, ze je znevyhodnovana od dob vzniku z politickych duvodu. Barca je pro me zazrak...proto vic nez klub...spousta lidi to mele z huby,ale vubec nevi co to znamena....Barca je neznicitelna a do peti let bude zase v cernejch cislech, je to bez debat. Jen se laporta nesmi bat blbcu a blbejch fanousku a srat na ne. Messiho se zbavil i proti tomuhle riziku , aby zachranil barcu. To bylo zatim to cim si me ziskal. Ne proto ze messi odesel , ja i muj synator jsme to obreceli,ale protoze mel koule svoji osobu upozadit pred barcou a nechat na sebe kydat spinu od loseru, kteri mu to budou vycitat do smrti. Kdyby to neudelal, barca jak ji zname, skoncila.......je to egoista a silenec,ale tohle byl majstrstyk a trvam na tom, ze to bylo s messim dohodnute a to divadylko hrali oba...i kdyz tem emocem naprosto verim.
Investori sa pobijú o Barcelonu do krvi... Pozerám, ako sa o ňu bijú, keď Barcelona nevie obsadiť všetky investorské miesta. Vieš o tom, že Barcelona v roku 2003 mala dlh len 50 miliónov a v 2022, o 19 rokov neskôr 1,5 miliardy? A to je tu ešte taká drobnosť, že nie je zarátaný dlh za štadión. Logo Qataru priletelo v 2010. A skús hádať prečo. Lebo dlhy Barcelony začali narastať.
Tvoje znevažovanie ostatných klubov len ukazuje tvoju malosť a neschopnosť pochopiť problematiku. Valencia bola špičkový tím, tak isto aj Artmedia, Košice, došli peniaze a prišli dlhy a sú radi, že hrajú 2. ligu. Taký Inter Bratislava dopadol oveľa horšie.
Známa je robí kancelársku robotu pre exekútora. Denne vidí ľudí, ktorý krachujú kvôli vlastnej blbosti. Reči typu: "Kým mám menšie dlhy ako majetok, tak je to v poriadku." v nej spôsobujú znechutenie, lebo denne všetci vidia dôsledky u nich v robote.
Už len taká drobnosť... Barcelona nie je len mužský futbal, ale aj ženský, volejbal, basketbal, hádzaná a neviem koľko športov ešte. Ak padne Barcelona kvôli mužskému futbalu, odserú si to všetci. Takže sa ich choď spýtať, že či oni, ktorý majú rozpočet menší ako Fatiho plat sú s tým v pohode, že ich organizácia dlhuje 1,5 miliardy + za štadión.
Jak dlouho tam logo qataru bylo prezidente? A co je za problem s exekuci? Je to normalni obvhodni pravidlo uzakonene v zakone , nebo ne? Pohledacka se uspokoji prave tou protihodnotou a je vse jak ma byt. Vubec nechapu o cem tu mluvis , ty jsi dakt breptik. Kde jsi videl znevazovani klubu? Hodnota valenvie artmedie nebo koho ty silence myslis je proti barce nulova. Nechapes vo ti pisu , ale to muzes bejt nasranej jenom na sebe , vhybi ti nejake to kolevko ekonomicke. Napis kolik barca generuje rocne penez , schvalne jestli to dokazes.......barca si muze koupit dvacet valencii a milion artmedii jen ze sveho rocniho rozpoctu ty rozumbrado. A kdybyses podival o cem jsme si psali na zacatku , povhopil bys ze pisu o hodnote laligy a jejich clenu. Vis pendrek a pises blaboly o uplne nesouvisejicivh vecech. Jake misto pro investory?co to blabolis? To jsou sponzori ty troubiku. Zkus zjistit rozdil , pokud jsi toho schopen. :-) ahoj viva artmedia ......
Ok, keď Barcelona nebude vedieť splácať, čo sa stane?
1) predaj hráčov
2) predaj hnuteľného a nehnuteľného majetku
Ako chceš hrať bez štadióna? Bude si snáď Barcelona prenajímať štadión? Tréningové plochy atď?
Vieš ako prebehla naposledy jedna exekúcia? Mladý muž nesplácal hypotéku, narobil si dlhy aj inde. Keby jeho rodičia neručili zaňho jeho rodičia, hypotéku nedostane. Žiaľ väčšinu peňazí, čo dostal na dom, tak spravil len nejaké základné veci a fušersky a veľa vecí nebolo dokončených. Takže mal menšiu hodnotu ako mal hypotéku. Dom aj s pozemkom išiel do dražby a ešte stále chýbalo 30 000€ a nejaké drobné. Takže to museli zaplatiť jeho 60 ročný rodičia. Museli predať svoj dom. Samozrejme exekúcia sa robí pomerne, takže z predaja domu sa financovali aj jeho dlžoby inde. Skončili na ulici a zostalo im 18 tisíc €. Kde si za 18 tisíc € zoženú bývanie. Ich podarený syn nič nevlastní a robí za minimálku a to mu ešte 30 tisíc požičali na jeho dom a k tým peniazom sa nedostanú. Pôjdeš povedať jeho rodičom, že všetko je OK?
Švagriná vedenie už 10 rokov exekúciu za poškodený dom, ktorý sused poškodil. Súd rozhodol, že má dostať 48 tisíc a nejaké drobné, to bolo 2012. Sused zrazu robí za minimálku, z domu ho vyhodiť nemôžu, ale vidno, ako si veľmi dobre žije. Ak nechcela, aby sa ten dom rozpadol,. Musela ho dať opraviť. Ona dlhuje cez 48 tisíc, a sused sa jej smeje do ksichtu.
Ja nechapu proc do toho zatahujes nejake osobni veci. Ja ti jen vysvetluju ze exekuce je klasicky zpusob vyrovnani pohledavky. Mivhas hrusky s jabkama. V prvnim pripade byla pohledavka zastavena dobre a byla vyporadana. To ze rodice rucili a neodhadli miru rizika je samozrejme jejich spatny usudek. Nechapu souvislost s nasim prispevkem. Tvoji svagrove je mi lito ale poukazujes na nedokonalost soudniho systemu na slovensku , to musis ale jinam , ja ti s tim nepomuzu. Jsi asi jednodussi a nevim jak ti vysvetlit ze jsi mimo.
K barcelone: kdyz nebude moci splacet,? Ale ona nemuze splacet prece , uz nesplaci.......vzdyt to sam pises , ze dluzi a nesplaci.....rozhoduje ten komu dluzi. Pisu to uz po ste primo tobe. Mela hodne dluhu. Prisla investivni banka a rekla: dluhy zaplatim , zarucis se mi timhle a timhle , to je pro me odpovidajici riziko (stejne jako rodice toho trotla). A ukaz mi za jak dlouho budes zdravy a jak to udelas. Ty mu to ukazes a on rekne ok , jdu do toho mas na to 5 let. Profesionalni investor si udela audit a ohodnoceni nemovitosti a know how. Vxjde mu treba 3 miliardy. Oceni to na 50% a zjisti si za jak dlouho by to prodal a za jakou cenu, zda je zajem na trhu. Rekne ze pujci 1,5 miliardy a je safe. To je oc tu bezi. Bavime se tu o tom , ze nekdo jiny meni pravidla za chodu a tim zasahuje do techto dohod. Logivky se barca i ten investor skrze barcu musi branit soudne , protoze napr tebas ohrozuje jeho investici v rozporu z pravem spanelska ,ktere platilo v dobe podepsani te dohody. Tecka.
Kingmarek92 koľko rokov môže ziť firma na úveroch? A keď nemá zisk tak si požičia znova ďalšie prachy aby mohla splácať úvery a potom .. až sa z badá keď je v krachu. To chceš aby sa stalo s Barcou. Raz sú nejaké finančné pravidla a tie musia platiť. A v normálnej firme sa hospodári minimálne tak, že príjmi sa rovnajú výdavkom. Na dlh sa dá ísť rok dva ale nie trvale. Tebas zrejme vie o účtovníctve Barci viac ako my .
Busquets končí, ak mu teda nepredĺžia zmluvu. Alba má zmluvu ešte na ďalšiu sezónu. Ostáva FDJ, tam čakám ďalšie kolo mediálnej masáže, aby ho Barcelona predala. Len nový hráči, čo došli túto sezónu, tak majú súhrnný plat cez 100 miliónov, nový plat Gaviho, Arauja, bude minimálne plus 15 miliónov. Určite tam bude aj nejaké zvyšovanie platov podľa dohodnutej zmluvy, do toho sa rátajú aj podpisové bonusy... Vypadnutie z LM je nejak -15 miliónov za 1 kolo vyraďovacej súťaže + vstupné atď. Barcelona sa vzdala časti práv, to je tiež nejak 20-30 miliónov ročne mínus. Budúci sezónu sa hrá na Olympijskom štadióne s polovičnou kapacitou a Barcelona si ho bude musieť podľa všetkého prenajať, to tiež výpadok desiatok miliónov. Treba platiť aj práce ma rekonštrukcii štadióna, ďalšie desiatky miliónov ročne.
A napísal som že zo štatistického hľadiska nie že si to ja myslím.
A kľud netreba bojovať...
FCB vyhrala ligu 23 krát, Real 35 krát.
FCB vyhrala LM 5 krát, Real 14.
To sú fakty, tak to proste je.
Ja len že tvrdiť že FCB je to najcennejšie čo liga má len preto že je to tvoj naj klub, na čom nie je vôbec nič zlé je nezmysel.
A ktokoľvek z napr. Bilbaa by s tebou asi tiež nesúhlasil...
Ak chceš vidieť, o čom hovorím, krásny príklad v La Lige je a to Valencia. Pred 20 rokmi superúspešný klub, jeden z najlepších v Európe, teraz je rád, ak vôbec sa dostane do Európskej ligy. Výpredaj hráčov, kvalita hry išla dole, výsledky išli dole, sponzori začali platiť menej, menej peňazí z výhier a umiestnení, menej peňazí z práv, suvenírov, lístkov. Zase sa dostaneš k tomu, že musíš niekoho predať, takže znova to isté kolečko a takto pomaličky, občas rýchlejšie klesáš do análneho otvora. Takých klubov sú desiatky. U nás v meste bol klub Artmedia Petržalka, z lokálneho mestského klubu sa stal časom majster republiky, dokonca postúpili do základnej skupiny Ligy majstrov, kde mohli postúpiť ďalej, len v poslednom zápase ich zarezal rozhodca. Pritom v skupine v sezóne 05/06 mali Inter Miláno, Rangers a víťazov z predchádzajúcej sezóny z Porta. Petržalka skončila 3. V sezóne 08/09 došli peniaze, skončili 6. v ďalšej sezóne posledný. Klub sa potom rozpadol. Ani štadión už nestojí. Ďalší príklad, MŠK Košice, dlhé roky adept na titul, došli peniaze, dobehli ich dlhy a sú radi, že hrajú 2. ligu.
Tvoje znevažovanie ostatných klubov len ukazuje tvoju malosť a neschopnosť pochopiť problematiku. Valencia bola špičkový tím, tak isto aj Artmedia, Košice, došli peniaze a prišli dlhy a sú radi, že hrajú 2. ligu. Taký Inter Bratislava dopadol oveľa horšie.
Známa je robí kancelársku robotu pre exekútora. Denne vidí ľudí, ktorý krachujú kvôli vlastnej blbosti. Reči typu: "Kým mám menšie dlhy ako majetok, tak je to v poriadku." v nej spôsobujú znechutenie, lebo denne všetci vidia dôsledky u nich v robote.
Už len taká drobnosť... Barcelona nie je len mužský futbal, ale aj ženský, volejbal, basketbal, hádzaná a neviem koľko športov ešte. Ak padne Barcelona kvôli mužskému futbalu, odserú si to všetci. Takže sa ich choď spýtať, že či oni, ktorý majú rozpočet menší ako Fatiho plat sú s tým v pohode, že ich organizácia dlhuje 1,5 miliardy + za štadión.
1) predaj hráčov
2) predaj hnuteľného a nehnuteľného majetku
Ako chceš hrať bez štadióna? Bude si snáď Barcelona prenajímať štadión? Tréningové plochy atď?
Vieš ako prebehla naposledy jedna exekúcia? Mladý muž nesplácal hypotéku, narobil si dlhy aj inde. Keby jeho rodičia neručili zaňho jeho rodičia, hypotéku nedostane. Žiaľ väčšinu peňazí, čo dostal na dom, tak spravil len nejaké základné veci a fušersky a veľa vecí nebolo dokončených. Takže mal menšiu hodnotu ako mal hypotéku. Dom aj s pozemkom išiel do dražby a ešte stále chýbalo 30 000€ a nejaké drobné. Takže to museli zaplatiť jeho 60 ročný rodičia. Museli predať svoj dom. Samozrejme exekúcia sa robí pomerne, takže z predaja domu sa financovali aj jeho dlžoby inde. Skončili na ulici a zostalo im 18 tisíc €. Kde si za 18 tisíc € zoženú bývanie. Ich podarený syn nič nevlastní a robí za minimálku a to mu ešte 30 tisíc požičali na jeho dom a k tým peniazom sa nedostanú. Pôjdeš povedať jeho rodičom, že všetko je OK?
Švagriná vedenie už 10 rokov exekúciu za poškodený dom, ktorý sused poškodil. Súd rozhodol, že má dostať 48 tisíc a nejaké drobné, to bolo 2012. Sused zrazu robí za minimálku, z domu ho vyhodiť nemôžu, ale vidno, ako si veľmi dobre žije. Ak nechcela, aby sa ten dom rozpadol,. Musela ho dať opraviť. Ona dlhuje cez 48 tisíc, a sused sa jej smeje do ksichtu.
K barcelone: kdyz nebude moci splacet,? Ale ona nemuze splacet prece , uz nesplaci.......vzdyt to sam pises , ze dluzi a nesplaci.....rozhoduje ten komu dluzi. Pisu to uz po ste primo tobe. Mela hodne dluhu. Prisla investivni banka a rekla: dluhy zaplatim , zarucis se mi timhle a timhle , to je pro me odpovidajici riziko (stejne jako rodice toho trotla). A ukaz mi za jak dlouho budes zdravy a jak to udelas. Ty mu to ukazes a on rekne ok , jdu do toho mas na to 5 let. Profesionalni investor si udela audit a ohodnoceni nemovitosti a know how. Vxjde mu treba 3 miliardy. Oceni to na 50% a zjisti si za jak dlouho by to prodal a za jakou cenu, zda je zajem na trhu. Rekne ze pujci 1,5 miliardy a je safe. To je oc tu bezi. Bavime se tu o tom , ze nekdo jiny meni pravidla za chodu a tim zasahuje do techto dohod. Logivky se barca i ten investor skrze barcu musi branit soudne , protoze napr tebas ohrozuje jeho investici v rozporu z pravem spanelska ,ktere platilo v dobe podepsani te dohody. Tecka.