Komu by to pomohlo? Španielom asi nie. Benfika, Porto, Sporting by bolí len kluby druhé sledu za veľkou trojkou v Španielsku. Bojovali by len o 4-6 miesto. La Lige by trebalo skôr 2-3 kluby na úrovni Barcelony a Realu, aby to zvýšilo atraktivitu a nie len ďalšie kluby druhého sledu.
Toto je blbosť za mňa. Benfica,Porto,Braga či aj Sporting majú celkom kvalitne výsledky v európskych súťažiach. Nemyslím si, žeby tieto tímy nezamiešali poradie a podľa mňa by Benfica určite nehrala druhý sled ale patrili by v takej lige do top3-4 určite. Braga či Sporting by boli na úrovni takého Betisu/Sociedadu a Porto je niečo medzi Benficou a ostatnými.
Povedat, ze Benfica alebo Porto by hrali druhy sled je sorry, ale smiesne (nic osobne) Benfica je v Europe na tom velmi dobre, Porto detto, su to kluby s historiou, zazemim, vybornym skautingom, ktory by sme sa kludne mohli od nich ucit
Nevravím druhý sled v strede tabuľky, ale boli by na úrovni Betisu, Sociedadu, Villarealu, ... preto vravím že až za 3 miestom. Možno, možno by mohli jemne ohroziť Atletiko, ale to je za mňa stále väčší klub ako Benfika a Porto a rozdiel by sa ukázal.
V Európe zahrajú dobre, ale čo to skupinová fáza a ešte možno zvládnu osemfinále, ale potom väčšinou končia. Neporovnával by som Európu s ligou. Je rozdiel sa nabudiť na pár zápasov za čas a potom byť konzistentný v lige.
Podľa mňa by Benfica v lige patrila fakt medzi top3 a kľudne aj pred atletico, aj keď aktuálne je cela ta situácia v Španielsku kvôli financiám od tebasa, Sevilla je dosť dobrý príklad. Nevravím, že by ma takáto súťaž zaujala nejako veľmi, len konštatujem, že Benfica a Porto su kvalitne mužstva ktoré by rozhodne v súťaži medzi španielskymi klubmi rozhodne pridali na kvalite a dokázali by brať body nám alebo aj Madridu 😂
Vo svojej domacej lige su konzistentni roky, v kazdom pripade, je ro vecou nazoru, len realny test by znamenal vysledok, neverim, ze takato liga vznikne, no mozno by bol zaujimavy taky nadnarodny pohar
V Európe zahrajú dobre, ale čo to skupinová fáza a ešte možno zvládnu osemfinále, ale potom väčšinou končia. Neporovnával by som Európu s ligou. Je rozdiel sa nabudiť na pár zápasov za čas a potom byť konzistentný v lige.