Roberto ma v porovnani s nim zanedbatelny plat a pri platovom strope je to velmi dolezita vec...a nakoniec, je to Busiho slobodna vola ci sa rozhodne pokracovat za menej alebo odide....
je prirodzene, ze v jeho veku a s jeho vykonmi nebude zarabat tolko ako v najlepsich rokoch. uz jeho sucasna zmluva je prestrelena rovnako ako boli prestrelene takmer vsetky zmluvy, ktore podpisal barto. podpisovali sa zmluvy akokeby Xavi Iniesta Messi Busquets mali mat 27 rokov naveky
Niekto tu pod iným článkom písal že má 630 tisíc týždenne.
Pre porovnanie najlepšie platený hráč v Premier League je Haaland s 375tisícami týždenne. Taký Rashford, Bruno, Rodri, Partey, Kane sú na úrovni 200 tisíc. Zinchenko, Bernardo Silva, Eriksen na 150 tisíc. Odeegard, Madison,Felix,Trippier,Martinelli okolo 100 tisíc.
Chápem, že je tam niečo aj za zásluhy. Odohratí toľko zápasov, vyhraných LM. Ale aj ten tretinový plat by bol dosť vysoký v porovnaní so svetovými hráčmi v Premier League.
Teraz, keď som si kontroloval platy hráčov v PL tak som sa presvedčil, že ho musíme nechať ísť. Aj keby si znížil plat o polovicu/tretinu aj tak to je strašne veľa. Za tie peniaze možme mať 2-3 kvalitných hráčov.
Problem je ze v ESP je 50% milionarska dan. Tj. ak by mal prist Haaland k nam a chcel by mat 375tisic tyzdenne, klub by to stalo takmer dvojnasobok.
Ak je pravda ze Busi ma plat 630 tak v cistom je to polovica (aj tak je to velmi vela samozrejme).
Je to tak, no Haaland, Rodri, Bruno, Partey, Kane nikdy nevyhráli ligu Mistrů, kromě Rodriho nevyhrál nikdo ani Premier League. Ten Busquetsův plat je prostě z 90% za zásluhy a za to, že 15 let zůstal v jednom klubu. I tak jsou to samozřejmě šílený peníze a měl by brát mnohem míň. Každopádně kdyby se řešily jenom výkony bez platů, zasloužil by si zůstat.
Ja nevravím, že má prísť Haaland, ale keď si zoberieš že 100 má Odeegard,Madison,Martinelli tak je niečo zle. Busiho plat možeš v kľude rozložiť medzi 2-3 ( možno aj 4 ) nových hráčov. Plus keď sa nejakým zázrakom zbavíme Umtiti-ho,Lengleta,Desta,Ferrana, Garciu ( možno aj Kessieho aj keď ja s tým moc nesúhlasím) tak si myslím, že dokážeme kvalitne doplniť káder.
Pozerám tie platy a to je šialené. Diaz v Live má 57tisíc. Gakpo 60. Saka 70. Declan Rice 75. Alvaréz 50. Trossard 45. Saliba 40. Tielemans 35. Dalot 25. Caicedo 15.
To je pravda. Väčší problém je Fati, ktorý dostal po tých svojích zraneniach 12 miliónov ročne, ďalší rok už má 14 miliónov, kto vie, ako to pôjde ďalej s jeho platom. Pedri po 1 sezóne 10 miliónov. A takto sa dá ísť...
Pozeral som sa trochu na tie platy a všade bol ako najlepšie platený hráč v Premier league uvedený Kevin de Bruyne, ktorý by mal mať plat 400 000 £ týždenne čo je v prepočte cca 450 000 €. Na druhom mieste je dvojica Haaland, de Gea ktorá má cca 420 000 €. Nasleduje Salah a Sancho cca 390 000 €.
Busquets má týždenný čistý plat 341 538 €. Vyšší plat má už iba FDJ a to 346 154 €. S takým platom ak by Busquets odišiel a FDJ si znížil plat, už by sa dalo niečo na prestupovom poli robiť. Vysoký týždenný netto plat má aj Torres 92 308 €. Pri jeho výkonoch by som mu nedal ani polovicu. Neviem ako sú robené tie ich zmluvy, ale na platoch celého mužstva by sa dalo ušetriť určite viac ako 300-400 miliónov. Platy majú neúmerne vysoké v porovnaní s PL, Bundesligou a Ligue 1.
Také veľké peniaze mi obyčajný ľudia, ktorí tvrdo makáme, nikdy neuvidíme...futbalisti podľa mňa majú prehnané platy... priemerná mzda je cca 1200€ u nás a robíme celý mesiac... Busquets 341000:168h (týždeň má toľko hodín)=2000€/h (zaokrúhľujem) a to má max 2 zápasy za týždeň+ nejaké tréningy, takže dokopy robí cca 10h týždenne
Pre porovnanie najlepšie platený hráč v Premier League je Haaland s 375tisícami týždenne. Taký Rashford, Bruno, Rodri, Partey, Kane sú na úrovni 200 tisíc. Zinchenko, Bernardo Silva, Eriksen na 150 tisíc. Odeegard, Madison,Felix,Trippier,Martinelli okolo 100 tisíc.
Chápem, že je tam niečo aj za zásluhy. Odohratí toľko zápasov, vyhraných LM. Ale aj ten tretinový plat by bol dosť vysoký v porovnaní so svetovými hráčmi v Premier League.
Teraz, keď som si kontroloval platy hráčov v PL tak som sa presvedčil, že ho musíme nechať ísť. Aj keby si znížil plat o polovicu/tretinu aj tak to je strašne veľa. Za tie peniaze možme mať 2-3 kvalitných hráčov.
Ak je pravda ze Busi ma plat 630 tak v cistom je to polovica (aj tak je to velmi vela samozrejme).