Jednoduše řečeno- nemůže.
Zaprvý se zatím neukázalo, že by mělo docházet k jakýmkoliv manipulacím a hlavně probíhá vyšetřování.
Pokuď by chtěli Barcu potrestat za něco co není vyšetřeno, tak nemají šanci u soudu uspět.
Ukázalo sa, ze k ovplyvňovaniu nedošlo. Ak Barcu naozaj z LM vylúčia, tak to nie je nič iné ako revanš za aktivity a vyhlásenia ohľadom superligy. To je všetko, čo celu UEFU na Barcelone páli.
Myslim si, ze je cas zacat setrenie v pripadoch rozhodcov, ktori po zapasoch Realu Madrid odchdzali zo stadiona s igelitkami so symbolom Realu.....ci to je nieco ine???
Pár rokov dozadu sa to riešilo, lebo zase chcel niekto vyvolať senzáciu z ničoho a vtedy ak si dobre pamätám to bolo vysvetlené že je to úplne bežná prax u takmer všetkých klubov(Kľudne ma opravte). Sú to upomienkové predmety, samozrejme niektoré balíčky sú bohatšie ako iné, niekto dáva len vajku atď, niekto viac maličkostí, perá a podobne.
A kto týmto rozhodcom kontroloval tie igelitky, že môže s čistým svedomím a na 100% povedať, že tam boli "iba" upomienkové predmety a že tam nebola ešte obálka zo šekom alebo s peniazmi v hotovosti???
FCBarcelona2018 nemyslíš že obálku by im dali skôr nenápadne ako do igelitky s logom? :) Aj keď, áno občas je pod lampou najväčšia tma, no v tomto prípade len Varíme z vody pretože obálku môže dať hocikto hocikomu hocikedy, nato nepotrebuje igelitku.
Súhlasím, ani to nikde nerozporujem, rozdiel tam ale samozrejme je. Suveníri sú bežne známa vec, a vyšetrovnie začalo lebo sa našli podozrivé platby a "drobné výdaje" v hodnote pol mega, preto sa šetrí, ale inak súhlasím, že pokiaľ sa nič nepreukáže sú to takisto len dohady
Tak Rasto to je maličko rozdiel. Tam mohlo práve byť snaha aby to vyzeralo oficiálne ako platba za protislužbu - reporty o rozhodcoch. Kdežto obálka v taške by sa asi nedala okecať nijak nie? Ešte možno tak keby to bolo v stravenkách :D. Hlavne chlapci aby sme tu nevykročili zlou nohou, ešte zopakujem že ja Barcu z ničoho neobviňujem. Len vravím že tie tašky nie sú nová téma, určite to na nete niekde pôjde nájsť keby mal niekto chuť sa tým zaoberať.
To si nemyslím, nič by to nemenilo na tom že ostatné tými sa zatiaľ nepridali. A Superliga bez PL, Bayernu atď nemôže byť Superliga. Ak by niečo také vzniklo bez účasti týchto klubov, nemalo by to dlhú životnosť.
Jasné, musia tam byť aj iné silné kluby.
Ale ak by Barcu takto vylúčili, tlak aspoň z jej strany by sa zvýšil. Plus tie stovky miliónov, ktoré za tým celým sú, by mohli niečo spraviť.
Neviem, mám dojem že budeme ťažko presviedčať kluby, najme v PL aby sa pridali, po tom aké protesty od fanúšikov tam boli po prvom oznámení SL. Podľa mňa je jedna vec že súd tomu dal zelenú, no fanúšikovia ú oveľa väčší oriešok. Sám možno vieš ako účastník diskusného fóra, aké ťažké je presvedčiť niekoho k tomu aby zmenil názor. Navyše tu je proti tebe nie jeden človek ale milióny, kde sa pridáva na vrch davová psychóza, čo je podľa mňa už priam sizyfovská úloha.
Áno, Superliga je ťažký projekt, ale ak klub nebude mať veľmi na výber, bude na to viac tlačiť. Ja netvrdím, že sa to podarí, len si myslím, se ak UEFA zatlačí moc silno, motiváciu to môže ovplyvniť.
Fanúšikovia sú teraz proti, ale zvyknú si, ak nebude iná možnosť.
Jano, áno, viem ako mala vyzerať Superliga.
jano, mne sa SL nepáčila z dvoch dôvodov, ten jeden padá vzhľadom na nový formát LM no ten druhý a to spôsob "kvalifikácie účastníkov" ostáva rovnaký, a práve ten bol tŕňom v oku fanúšikov
Rasto: motivácia klubov je, že chcú viac peňazí. UEFA zbiera miliardy a klubom padajú nejaké drobné... z tohoto pohľadu chápem úmysel vytvoriť SL, lebo peniaze. Žiaľ futbal sa dostal do špirály, keď aj bežný hráč stojí 30-40 miliónov. Keď išiel Zidane z Juventusu do Realu za 77,5 milióna v 2001, každému padali sánky, prestup najlepšieho hráča sveta vtedy, neskutočne peniaze, aké nikto nevidel. Už keď o rok predtým išiel Figo do Realu z Barcelony za 62 miliónov, tak ľudia krútili hlavami... Posledné 2-3 roky? Hráči po 1 dobrej sezóne sa nakupujú za 60+ miliónov. Niekde tie peniaze treba zohnať.
Icomeinpeace: Po novom sa budú kluby do SL kvalifikovať, nikto nebude mať stále miesto. Kde je potom problém?
Tuto novinku som teda nezachytil, akoze kvalifikovat sa mali aj prvy krat myslim nejake dve miesta 😃 teraz to ma byt akoze normalna kvalifikacia po vzore LM?
Ide ma roztrhat od nervou,ked si spomeniem na Real a Kassaiho.... nikdy sme nemali tak nakloneneho rozhodcu ,resp vobec nejak nakloneneho,ako mal Real. Cele je to na smeich aj cela po...na UEFA,ktoru drzi za gule Perez a to uz roky. Najvacsia mafia ide hladat nezmysli,aby odvratila pozornost od seba. Nepoznam v sporte spinavejsiu organizaciu,ako UEFA a FIFA a idu si tu rozhodovat o Barce?
Chory svet.
Tieto "kačice" :D podľa mňa nech už sú v Uefe akokoľvek arogantný tak by nepúšťali do sveta takéto žvásty bez reálneho základu. Neverím že ak by aj mohli povedzme mužstvo vyhodiť len na základe podozrenia, že by to reálne urobili. Boli by sami proti sebe, pretože by šlo o nebezpečný precedens. Nikto by nebol v bezpečí po hocijakom krivom obvinení, je to teda podľa môjho názoru celkom zjavný nezmysel. A teda sa nie je čoho obávať
A čo tak preveriť Čeferina a jeho toky financií a toky financií v rámci UEFA? Zároveň hĺbkový audit vedenia LL a vedenia RFEF, zvlášť za Superpohár? Chápem pohnútky Gasparta, keďže v tej dobe bolo Katalánsko na vzostupe aj hospodársky a ekonomicky a malo peňazí viac ako celé Španielsko, no a Madridu nebolo dvakrát po chuti, že Barça, zvlášť s Cruyfom v zostave, si išla svoje. Tak po istých vážnych a kontroverzných rozhodnutiach rozhodcov, že sa Gaspart snažil pre klub zaistiť akúsi neutralitu a získať informácie o rozhodcoch. Ale divné mi príde, že sa to ťahalo toľké roky, keď už bolo možné si tie informácie získať za oveľa menej. Ako príklad uvediem hráča RM Casemira, ktorý sa vyjadril, že mal info o súkromí toho ktorého rozhodcu. Napr., že istý rozhodca je vášnivý rybár. Tak od začiatku pri každej príležitosti dával debatu o rybárčení, ako brali a už odvádzal pozornosť. Podľa mňa je to skôr o praní peňazí a/alebo tunely na klubovú kasu, a nie o korupcii. Ale kto vie? Verím tomu, že ku korupcii ani náznakom nedošlo a Barça vysúdi za osočovanie peknú raketu. Visça el Barça!
Zaprvý se zatím neukázalo, že by mělo docházet k jakýmkoliv manipulacím a hlavně probíhá vyšetřování.
Pokuď by chtěli Barcu potrestat za něco co není vyšetřeno, tak nemají šanci u soudu uspět.
Ale ak by Barcu takto vylúčili, tlak aspoň z jej strany by sa zvýšil. Plus tie stovky miliónov, ktoré za tým celým sú, by mohli niečo spraviť.
Fanúšikovia sú teraz proti, ale zvyknú si, ak nebude iná možnosť.
Jano, áno, viem ako mala vyzerať Superliga.
Icomeinpeace: Po novom sa budú kluby do SL kvalifikovať, nikto nebude mať stále miesto. Kde je potom problém?
Chory svet.