Toky. Ani bych neřekl, že by byl přetlak. Dostatečně široká soupiska je důležitá. Je to vidět teď, když máme zraněné 2 záložníky a je to strašně znát a to hrajeme teď už jen ligu. Jestli chceme hrát i v pohárech potřebujeme kvalitní lavičku.
Tak ale ber to tak, že ak nutne chceme Gundogana a chceme zachovať finančné FairPlay tak niekoho predať asi treba. Najlepšie z pozície, na ktorú je určený.
Plus šetríme na Lea :-)
Treba mat zaloznikov, ktori budu platni a nielen ze budu nastupovat. Ak budeme buducu sezonu pokracovat v hre primarne so 4mi zaloznikmi je treba idealne 6tich platnych zaloznikov plus jeden do poctu (Roberto). Momentalne mame 4och platnych.
Chyba bola nechať si Roberta, u Xaviho do poctu nebude no... myslím ze by stačilo podpísať Messiho a ten by zahral aj krídlo aj 4. zaloznika keď by bolo treba (co si nemyslím ze budeme hrať väčšinu sezony)
Predposledné kolo proti Girone....V úvodzovkách Xavi si ho predĺžil, pokiaľ by v zálohe dostával miesto Roberta šancu Torre tak by Xavi nič nepokazil, čiže aj to je pretláčanie...
no hej a Roberto je pravý obranca...ide o princíp....predĺžil ho s rozumom ako aj Alonsa aby mal istotu že keby sa nik cez leto nikoho nepodarí priviesť tak má istotu....ja len hovorím že to je škoda že nepočkal...
Roberto je zaloznik aj pravy obranca. V kadri treba mat squad playerov, ktori nebudu patrit medzi nosnych 15 hracov a aj bez zapasovej praxe uhraju "svoje". Roberto aj Alonso to splnaju. Dokupia sa hraci co ich hoerarchicky preskocia a bude to ok.
ved to je v poriadku, ešte raz, na 7. pozíciu v zálohe podľa teba "do počtu" mohol byť aj Torre, Garrido, Casado a pod... keby to využíval od začiatku sezóny tak teraz by nebol problém nevyužívať roberta a nie to ešte predĺžovať...
Torre je mediapunta nie zaloznik. A po druhe, taka uloha nie je pre mladych tí musia hrat pravidelne ak chcu mat formu. To je uloha prave pre Roberta ci Alonsa.
a čo keď je Torre mediapunta? Roberto svojom spôsobom momentálne zaskakuje miesto Pedriho ten je tiež mediapunta...mladí môžu hrávať aj za B, ďalšia chyba s Torrem...a ešte máme na hosťovaní Nica, ktorý by zahral v strede akúkoľvek pozíciu lepšie ako Roberto...
No viem :) ... tam kde si to ustojí je niekde v mužstve v strede tabuľky... ustojí si to 2x za sezónu keď hrá proti Realu, proti takej Girone by to ustál aj Nico polčas bez kondície
Nico, ktory siel hostovat do Valencie aby hral a ani tam nehra? Ten bude chciet ostat vysedavat v Barcelone? A druha vec ktoru som ti vysvetloval - squad player ma byt prave skuseny hrac co nepotrebuje zapasovu prax, a zahra na viacerych poziciach ako Roberto zaloha + RB.
Co ty chapes, co ty chapes 😂 Bavime sa o jednom a ty vytiahnes uplne nieco ine - hracov zakladu Realu. Kazdy, kto si vie dat 2 a 2 dokopy vie, co sa od nich bude ocakavat. Idealnejsich hracov na tu ulohu nenajdes a nezozenies v nasich podmienkach.
Co treba eliminovat? Roberto (tak to vyzera) bude hierarchicky 6ty zaloznik, v istych pripadoch az 7mi za Garciom. Koho vhodnejsieho na taku ulohu najdes?
City nesledujem tuto sezonu, neviem. Posledne roky mali Fernandinha. Mozno maju teraz nieco lepsie, neviem nechce sa mi pozerat ich kader. Lenze u nas pri ffp nie je velmi realne, aby sme mali lepsieho 6. zaloznika a obcasneho RB ako Roberta.
ak príde Gundogan tak ten ti Roberta zastúpi na všetkých stredových pozíciách, na RB ti zastúpi Kounde či Araujo ak samozrejme príde riadne RB...tak ako Alonso že zastúpi na stopérovi či LB (aj keď aj ten je zbytočný keďže "svoje" tam odohrajú tí čo potrebujú minúty)
tak keď nesleduješ City tak napíš mužstvo kde majú takého hráča ako Roberto... mne napadá asi len Milner ktorého mužstvo je v strede tabuľky a ešte je aj lepší ako Roberto...
Co to meles? Kazdy tim ma hracov co su v hierarchii pozadu. Gundogan posunie Roberta v hierarchii o 1 priecku dozadu to je cele. Aj tak bude mat minuty specialne pri zraneniach. Lepsieho hraca na tu ulohu nenajdeme. Ziaden Nico, alebo Garido ci kto. Hlavne ze v kuse chvalis Kessieho ktory je este slabsi ako Roberto.
Na tej pozícii co bude mat Roberto ho nepotrebujeme, stačil by aj nejaký mladík ktorý dostane aspoň tých 500 minút za sezónu, čo zvládne, keď ma Roberto podávať také výkony ako vo väčšine zápasov tak veru lepší jak Kessie neni ani náhodou...a nezabudni vsetkych presviedčať aký je Gundogan alebo Silva dobry keď nesledujes City (nehovorím ze nie sú, ale seres si do huby) ...a ten príklad asi nedostanem keďže každé mužstvo má takého hráča ale vlastne nemá 🤣
Minulu sezonu som sledoval vacsinu zapasov City. Bernardo je uplna topka, Gundogan vyborny hracik. Mladik by nestacil, pretoze ten sa potrebuje zžit s timom a za par minut v sezone to neda. 6. zaloznik je stale hierarchicky vysoka pozicia najma ked hrame niekolko mesiacov na 4och. Aky priklad chces? Kazdy tim ma hracov co su v hierarchii viac pozadu. Kessie hraje v sezone slabsie ako Roberto, to je jasne. Aj Xavimu. Kessie zacinal ako 5. Zaloznik a uz je 6. Zasluzene.
Na to si ako prišiel ze je až 6ty? Roberto nemá odohraných v zálohe ani 500 minút aj tie ma vďaka tomu ze sa zranil Pedri a de Jong, nie to ešte keď príde Gundogan, to si podľa výkonnosti nezahrá vôbec, jedine ze by to bol Xaviho kôň a postavil ho aby sa nepovedalo, a dal by ho cez polčas dole za výkon...
Kessie je aktualne 6ty, pretoze posledny cca mesiac a pol sa cez neho dostal Roberto. Tak som to aj ocakaval. Roberto bude pod Xavim hrat presne tolko co si zasluzi. Za rok a pol co je pri time neprotezoval a nepretlacal nikoho, vzdy hraju hraci podla vykonnosti .
No mne sa zdá ze v prvej polovici sezóny toho odohral Kessie menej ako túto jarnú časť, takže neviem ci 5ty záložník najskôr nehrava a keď začne hrávať tak je zrazu 6ty... kiežby to tak bolo ze by neprotezoval nikoho podľa výkonnosti ale tým pádom ako som napísal Roberto tých minút moc mat nebude a preto je zbytočné ho vôbec mať...a to nehovorím o tom ze hráme momentálne so 4 zaloznikmi co nie je priorita tak hrať budúcu sezónu, teraz je to len z núdze cnosť...
Neviem co sa ti zda alebo nezda, Kessie bol 5ty a teraz hraje viac preto, lebo su zranenia + hrame castejsie na styroch. Je vsak uz za Robertom, staci si pozriet zostavy za posledne tyzdne. Ak bol v zaklade v zalohe len jeden z nich, vzdy to bol Roberto. Plati to v poslednych 4och zapasoch - v ktorich hral v zalohe len jeden z nich.
To, na kolko zaloznikov hrat budeme nevieme. Ked nie Messi, trufam si povedat ze s istotou by sme pokracovali so 4mi zaloznikmi pretoze sme tak vo fullke zostave strasne silny.
Takze mal Xavi nechat odist Roberta zadarmo aby jeho minuty dostal nejaky slabsi hrac? Takto to nefunguje 😀
No ze odkial mas ze Kessie zacal 5ty? Tak na 3 tyzdne bol Roberto 5ty zapoznik, pekny uspech aj to vykonnostne pekne zaostaval...Nie, jeho minúty dostane Gundogan ale hej, to rátam že príde, tak ako rátam s tým ze príde aj RB...so 4mi zaloznikmi budeme hrať keď nepríde posila na krídlo alebo aj do útoku celkovo, ale spomína sa veľa mien čiže tak...
Ake 3 tyzdne? To obdobie, pocas ktoreho dostava prednost pred Kessiem trva 7 zapasov. 4x doslo k tomu, ze hral v zalohe len jeden z nich a vzdy to bol Roberto.
Kessie zacinal ako 5., o tom sa ako chces priet?😀
Nevies kto kolko bude mat minut niesi Sybila aby si vedel kto kolko bude zraneny. So 4mi zaloznikmi budeme hrat ked nepride Leo, o kridle sa ani nediskutuje - okrem Carasca co bude ked tak lavickar. Xavi je inteligentny trener takze urcite nerozbije masakralne silnu zalohu pre nic za nic a pre "nejake kridlo" najma ked ma na lavo uz aj tak Baldeho kridlo z hlbky.
Ty ma presviedčas ze Kessie začínal 5ty a ešte som nevidel argument ako si na to prišiel 😅 to neni ze vycucam si z prsta tak je to pravda...kridla na zozname sú Carrasco, Abde, Messi, + do útoku Roque+ Auba a Xavi nevyzerá ze by sa chcel zbaviť ďalších 3 kridelnikov keďže na 442 ti stačia 4ria útočníci...teraz sme tak hrali lebo ktidla boli bez formy, to vie každý co to sleduje
Abde a Carasco su kridla ked tak 😀 a ani jeden nie je na zaklad. Pochybujem ze Abde ostane v Barcelone. Snad si nemyslis, ze Abde bude hrat a Gavi sediet 😂 ako som vravel, len Leo moze sucasny setup zmenit.
Argument? Nefunguje pamäť? Zo zaciatku najviac hrali buskec pedri gavi, prvy striedajuci bol fdj a dalsi Kessie, ktory sa dostaval na ihrisko na 20 minut obvykle. Postupne sa drel v pred FDJ a zacali sme hrat so 4mi zaloznikmi - prvy striedajuci do zalohy bol Kessie. Kessie mal stabilne prednost pred Robertom. Po zapase na Old Trafforde som ti tu pisal, ze Kessieho uloha bude klesat. Potom mal Kessie prednost pred Robertom este v dvoch zapasoch(almeria, cdr) a po nich sa uz pred neho dostal Roberto.
Ved ja viem ze sú kridla, preto to hovorím, naco by bol o nich záujem keď ich nebudeme potrebovať v 442, ďalší je Olmo aj keď ten by sa hodil aj aj....
Budúcnosť je neistá, ja zastávam názor ze Roberto ako 7. záložník je zbytočnosť, a keďže predĺžil tak to budem musieť stráviť aj keby bol 4. v poradí, a keďže ho Xavi presviedčal tak šance bude dostávať ci už bude dobre hrávať alebo nie...tak to proste funguje
Gûndoğan nepríde . Neverím tomu . Všade sa píše že jeho agent oničom nevie a ani samotný hráč . Tam má Xaxi mladých hráčov nech sa im venuje . Prídu staré modelky hrať za FCB a mladý odídu lebo budú sedieť.
Len mne príde, že naše vedenie chce za každú cenu robiť prestupy, aj keď úplne nedávajú zmysel? Mám pocit, že ideálne by pre nich bolo každý rok vyhádzať polku tímu a priniesť nových...žiadna koncepcia. Zálohu máme podľa mňa dosť kvalitne poskladanú, hoci teraz nehrá dobre, lebo nám vypadli dvaja najlepší stredopoliari. Ale miesto toho, aby sa rozmýšľalo o privedení ľavého krídla, aby sme nemuseli hrať na 4 SZ, tak sa radšej privedie nový SZ, aby nahradil toho, ktorý tu je aktuálne. Akože netvrdím, že to nejak uškodí...ale načo? Kým sa toto rieši, možno im unikne nejaký vhodný prestup na pozíciu, ktorú naozaj potrebujeme pokryť, čiže PO a LK.
Ano, chcu robit prestupy lebo chcu na nich zarobit.
Kessie prisiel zadarmo, predame ho povedzme za 25M a nahradime ho Gundoganom zadarmo.
Ako podnikatel by si nechcel spravit takyto obchod ?
Neviem, moc sa v týchto veciach nevyznám, ale v najhoršom bol dlh vyše 1,3 mld ak sa nemýlim. Aj keby urobili 10 takýchto prestupov, tak to klubu tŕň z päty asi nevytrhne. Hoci čítal som, že to môže mať spojitosť s registráciou iných hráčov, lebo prestupová čiastka sa tiež nejakou formou zarátava pri posudzovaní platového stropu.
Plus šetríme na Lea :-)
To, na kolko zaloznikov hrat budeme nevieme. Ked nie Messi, trufam si povedat ze s istotou by sme pokracovali so 4mi zaloznikmi pretoze sme tak vo fullke zostave strasne silny.
Takze mal Xavi nechat odist Roberta zadarmo aby jeho minuty dostal nejaky slabsi hrac? Takto to nefunguje 😀
No nic dobru noc.
Kessie zacinal ako 5., o tom sa ako chces priet?😀
Nevies kto kolko bude mat minut niesi Sybila aby si vedel kto kolko bude zraneny. So 4mi zaloznikmi budeme hrat ked nepride Leo, o kridle sa ani nediskutuje - okrem Carasca co bude ked tak lavickar. Xavi je inteligentny trener takze urcite nerozbije masakralne silnu zalohu pre nic za nic a pre "nejake kridlo" najma ked ma na lavo uz aj tak Baldeho kridlo z hlbky.
Argument? Nefunguje pamäť? Zo zaciatku najviac hrali buskec pedri gavi, prvy striedajuci bol fdj a dalsi Kessie, ktory sa dostaval na ihrisko na 20 minut obvykle. Postupne sa drel v pred FDJ a zacali sme hrat so 4mi zaloznikmi - prvy striedajuci do zalohy bol Kessie. Kessie mal stabilne prednost pred Robertom. Po zapase na Old Trafforde som ti tu pisal, ze Kessieho uloha bude klesat. Potom mal Kessie prednost pred Robertom este v dvoch zapasoch(almeria, cdr) a po nich sa uz pred neho dostal Roberto.
Budúcnosť je neistá, ja zastávam názor ze Roberto ako 7. záložník je zbytočnosť, a keďže predĺžil tak to budem musieť stráviť aj keby bol 4. v poradí, a keďže ho Xavi presviedčal tak šance bude dostávať ci už bude dobre hrávať alebo nie...tak to proste funguje
Kessie prisiel zadarmo, predame ho povedzme za 25M a nahradime ho Gundoganom zadarmo.
Ako podnikatel by si nechcel spravit takyto obchod ?