Rooney bol take kladivo, zakoncovatel, nemal driblingy ani klucove prihravky, presne ako Haaland. Takemu hracovi prajem zlatu kopacku, ale na zlatu loptu nech nepozera.
Haland má skvelý dribling a aj prihrávky ale hra to malo pretože hra úplne hrotového útočníka a jeho úloha od trénera je nabiehať za obranu ....on nie je krídlo ako Ronaldo Messi alebo mbape.
Nemoze dostat loptu pre najskvelejsieho a najkompletnejsieho hraca ak to neukaze. Nech ukaze a my divaci to potom posudime ci je skvelejsi nez ostatni.
Tým pádom ju ani Messi a Ronaldo nemal prečo dostať, keďže nebráni a tým pádom nie je najlepší a najkomplexnejší hráč. Brankári automaticky vypadli, lebo nehrajú v poli, tým pádom nemôžu útočiť, stopéri tiež sú z hry. DM a krajný obrancovia to isté. Takže prakticky kto môže získať Zlatú loptu je buď CM, alebo wingback.
A kto by si ju viac zasluzil nez ten, ktory doviedol svoju krajinu az k zisku MS 2022? A pritom zohral hlavnu rolu? Leo to vyhra, lebo to je tak spravne.
Borci diť jen řekl pravdu Halland nemůže za to že je na hrotu,to že nevytavraří hru je logicky a nekličkuje v 16....myslím že všichni jsme viděli hallandovi sprintu s míčem i bez a bylo to dost dobrý ale prostě jeho místo je v 16....co si budem někdy to hráči vyhrají jen za jméno nebo jen góly....ale podle mě si to halland zaslouží vyhrát v budoucnu ikdyž to budou (jen góly)protože to je jeho úloha nic víc....ale letos si to zaslouží messi
Čo som domotal? Však podľa RoAd je zlatá lopta určená pre najkomplexnejších hráčom. Úroveň bránenia Messi či Ronaldo bola vždy malá. Takže tú cenu dostať nemohli.
RoAd? Messi doviedol svoju krajinu k titulu? Zo Saudskou Arabiou nič neukázal, dal 1 gól z 11m. Zápas s Mexikom, so šťastím tam dal gól, inak bol dosť nevideľný. Zápas s Poľskom, Messi nevýrazný, kto tam makal boli Alvarez, Mac Alister, De Paul. Bez nich by ten zápas dopadol úplne inak a Argentína mohla končiť na MS. Zápas s Austráliou konečne Messi začal hrať aj behať. Proti Holandsku hral dobre, ale tiež len gól 11m a dosť kontroverzná 11. Proti Chorvátsku hral dobre, aj proti Francúzku. Ale keby nemal okolo seba De Paul, Mac Alistera a Fernandeza, ktorý odviedli 3x toľko roboty čo Messi, titul nikde nie je. Za postup zo skupiny vďačia Alvarezovi, okrem tých troch spomínaných vyššie, bol lepší ako Messi a aj potom hral vynikajúco. Martineza nemám rád, je to blbec, ale bez neho by da tiež nepostúpilo. Messi nebol Maradona, že on vyhral MS pre Argentínu. Griezman s Rabiotom odohrali neskutočný šampionát, ale je to Griezman a Rabiot, nie sú to hviezdy ako Mbapé, či Messi, prečo by mali dostať ocenenie. Ale áno, môžeš sa tváriť, že Messi vyhral Argentíne MS, ale som zvedavý, čo by dokázal bez spoluhráčov, ktorý makali ako šialený, len aby mal svoje pohodlie.
A bavíme se tu o komplexnosti a hned dole je to zase obraceně lewa co jeho úkolem dávat (jen) góly se porovnává s křídlem vinckem...a jelikož vini má míň je horší....vím že je to někdy těžký někdy až nemožný ale buď mě víc fér a objektivní
A ty Jano taky to že kdyby Messi neměl inestu,xaviho, kdyby neměl suareza Neymara atd a hvězdný tým okolo to už jsme slyšeli hodněkrát celý roky a myslím že všichni jsme se už přesvědčili o opaku...Argentina s messim finále ms,copa,OL...Messi odešel a skoro se nekvalifikovali do Ruska...pak se vrátil výhra copa,výhra Ms,....barca s messim liga mistrů bez dvakrát po sobě EL...Messi má svůj věk ale furt je sakra nebezpečnej je rozdíl když máš hráče co umí davat přímáky umí zakončit ví kdy nesobčit...a dokaze jednoduše kličkovat 1vs1 takový hrače se soustředí minimálně dva další plus ten coho má hlavně hlídat takový hráči dělají velký rozdíl
Jano ty si to domotal,lebo podľa RoAda by mal zlatú loptu získavať iba Messi a nikto iný. Mala by mať obdobu Zlatého slávika kde ju získaval iba Gott a iba sem tam sa to podarilo aj niekomu inému.
A ak by ju chcel získať niekto iný tak to by musel streliť za sezónu aspoň 150 gólov,ale podľa RoAda aj tak neviem či by to stačilo aby bol lepší ako Messi.
Tak jestli City urve Lm + Premiér league a on to bude střílet furt stejně, tak je naprosto legitimní ucházet se o Zlatý míč a jestli vyhraje, tak to bude zaslouženě stejně jako, když to dostane Leo. Takže já osobně jsem s každou variantou v pohodě, protože mají brutální rok oba.
Na MS 2014 v Nemecku bol najlepší hráč Di Mária, ale trofej dostal Messi. Za rok 2021 mal Zlatú loptu dostať Lewa, dostal ju Messi. V 2019 by si ju zaslúžil Van Dijk, dostal ju Messi. Prečo? Lebo to je Messi. Zlatá lopta 2021, čo robil v nominácii Azpilicueta? Chiellini a Bonnuci? Ich ich fanúšik, Chiellini bol kráľ, ale okrem 4 zápasov na MS nemal až tak dobrú sezónu aby si tam zaslúžil byť. Kjaer tam bol asi len preto, že Ericssonovi zachránil život, inak si neviem predstaviť, prečo bol nominovaný. Bol tam Pedri len preto, že hrá za Barcelonu a hral XY zápasov, ale kde bol Belingham, ktorý bol lepší reálne? Jaj v Dortmunde, načo nominácia. Taký Kostic, čo v Frankfurte z pozície wingbacka mal v sezóne 19/20 v 51 zápasoch 12+18, 20/21 v 30 zápasoch 4+17, v sezóne 21/22 mal 7+15 v 43 zápasoch. Čo taký Immobile? 36 gólov v 37 zápasoch v Sérii A 19/20, v 21/22 27 gólov v Sérii A a žiadna nominácia. Ale taký Martinez, či Vlahovic sa tam zmestili. Alebo aj Darwin Nunez nominovaný v 2022. Bez urážky, keby nebol Liverpoole, tak tam nie je.
Jano, davas si prilis velku namahu ked veci takto rozpisujes... Po A, Argentina nevyhrala MS 2014, a po B, nase nazory nerozhoduju. Ja som ale osobne presvedceny, ze vzhladom na vitazstvo Argentiny v MS 2012 a na to, ze to bolo z velkej casti vdaka Leovi, je mu proste sudene vyhrat dalsiu zlatu loptu. Nie preto, lebo mu to ja prajem, co je samozrejme pravda, ale preto, lebo to bude mozno posledna poklona najlepsiemu hracovi, akeho kedy uvidime.
Jano, už sa nestrápňuj. Všetci vieme, že si Madridský trol. Sám si v minulosti napísal, že tvoje obľúbené kluby sú Madrid a Manure. Čo ich asi tak spája že..
Snažíš sa furt negovať Messiho zásluhy, ale mi za to nemôžeme, že je lepší a navždy aj ostane lepší jak ten tvoj Cris.. Už nepíš koktiny ako to ty vidíš svojimi Madridistickými očami, fakt to tu nikoho nezaujíma.
Messi dostal trofej pre najlepšieho hráča turnaja v 2014, pritom Di Mária bol lepší. To je tá trofej, čo dostal.
Catalonia: nie som fanúšik Manure, keďže hnoj z chlieva nehrá futbal. Len som poukázal na to, že veľa hodnotení je subjektívnych a hráč musí byť v správnom klube, aby dostal ocenenie. Haaland aj keby nastrieľal 3000 gólov za kariéru, stále sa bude tvrdiť, že nie je kráľ futbalu, lebo nevyhral MS. Žiaľ je to Nór a šanca že vyhrá Nórsko MS je skoro rovná nule. Robí to preto z neho horšieho hráča? Asi nie. Ale v kolektívnom športe záleží aj od kolektívu, ak chce niekto niekde uspieť.
Jano ty madridsky trtko uz sa nestrapnuj, ak by bol futbal spravodluvy messi by mal ZL za kazdu sezonu lebo je vzdy najlepsi a on fakt nemoze ze tvoj oblubenec je oproti nemu dreveny jak lata
@road - daj si leove okuliare dole a posud realne s nadhladom. to, ze sa vini nevie chovat, neznamena, ze nieje dobry:) @kingmarek - burat je lahsie, ako tvorit. a naposledy ho vini slusne kupal.
Rominho, kludne sa potom ozvi, ked Vinicius aj nieco dokaze. Na individualnej urovni. Dovtedy to bude len dalsi dobry futbalista, a takych vzdy bude dost.
RoAd: snažíš sa porovnávať neporovnateľné...LW a CF majú iné úlohy...ale keď už si začal a inak nedáš...Lewandowski túto sezónu 27g, 7a =34 gólových príspevkov...Vinícius túto sezónu 21g, 18a = 39 gólových príspevkov
Myslim, ze som jasne hovoril o LL. A ak hovorime o vsetkych sutaziach, tak Håland zozerie Viniciusa na ranajky. Mne je to ale uprimne jedno, lebo Vinicius tak skoro ani jedno ocenenenie nevyhra. 😉
Tak v barce jsou minimalne 4 hraci , kteri jsou pred nim , takze do prvni 10 by se mozna dostal. Nejlepsi hrac , to si utri mlicko a az vystrcis hlavu z madridskych zadecku tak se muzes neco naucit ty.
Je mi jedno jestli je bourat lehci , nessimu a tonalfovi to taky bylo burt....araujo ho proste dmazne kdy se mu zachce. V poslednim zapase byl araujo marod , vedel bys pokud sledujes. Zdravej araujo na zdravyho vincka a budeme tu psat o trapnem viniciusovi...netreba komentovat. Vincek je pouze dobry fotbalista ve smradlavem madridu.....nic vic.
zabudni uz na messiho a ronalda. vini sa im nevyrovna. araujo mu znechucuje fotbal, fauluje. uplne nieco ine, ako tvorit. a ano, ako jediny z ligy sa mu dokaze postavit, ale urcite ho nemaze. pouze dobry fotbalista:):)
Znechucuje fotbal...to spis naopak. Jedinej kdo pri tom fauluje je vini a filmuje a nadava.....araujo ho dostava rychlosti,hrou do tela i ctenim hry a jeste pres nej zautoci po lajne....vini je trapak......
RoAd? Messi doviedol svoju krajinu k titulu? Zo Saudskou Arabiou nič neukázal, dal 1 gól z 11m. Zápas s Mexikom, so šťastím tam dal gól, inak bol dosť nevideľný. Zápas s Poľskom, Messi nevýrazný, kto tam makal boli Alvarez, Mac Alister, De Paul. Bez nich by ten zápas dopadol úplne inak a Argentína mohla končiť na MS. Zápas s Austráliou konečne Messi začal hrať aj behať. Proti Holandsku hral dobre, ale tiež len gól 11m a dosť kontroverzná 11. Proti Chorvátsku hral dobre, aj proti Francúzku. Ale keby nemal okolo seba De Paul, Mac Alistera a Fernandeza, ktorý odviedli 3x toľko roboty čo Messi, titul nikde nie je. Za postup zo skupiny vďačia Alvarezovi, okrem tých troch spomínaných vyššie, bol lepší ako Messi a aj potom hral vynikajúco. Martineza nemám rád, je to blbec, ale bez neho by da tiež nepostúpilo. Messi nebol Maradona, že on vyhral MS pre Argentínu. Griezman s Rabiotom odohrali neskutočný šampionát, ale je to Griezman a Rabiot, nie sú to hviezdy ako Mbapé, či Messi, prečo by mali dostať ocenenie. Ale áno, môžeš sa tváriť, že Messi vyhral Argentíne MS, ale som zvedavý, čo by dokázal bez spoluhráčov, ktorý makali ako šialený, len aby mal svoje pohodlie.
Snažíš sa furt negovať Messiho zásluhy, ale mi za to nemôžeme, že je lepší a navždy aj ostane lepší jak ten tvoj Cris.. Už nepíš koktiny ako to ty vidíš svojimi Madridistickými očami, fakt to tu nikoho nezaujíma.
Catalonia: nie som fanúšik Manure, keďže hnoj z chlieva nehrá futbal. Len som poukázal na to, že veľa hodnotení je subjektívnych a hráč musí byť v správnom klube, aby dostal ocenenie. Haaland aj keby nastrieľal 3000 gólov za kariéru, stále sa bude tvrdiť, že nie je kráľ futbalu, lebo nevyhral MS. Žiaľ je to Nór a šanca že vyhrá Nórsko MS je skoro rovná nule. Robí to preto z neho horšieho hráča? Asi nie. Ale v kolektívnom športe záleží aj od kolektívu, ak chce niekto niekde uspieť.