V uplynulej dekade top DM, v historii futbalu jeden z najlepsich na svojej pozicii. Posledne 3 roky isiel formou dole, k postupnemu nahradeniu malo dojst uz skor, cim by sme si vychovali potencialne nove DM, takto sa to bude riesit trosku narychlo podla mna.
Čo je na tom negatívne? Pravda? Posledných 5 sezón proste Busquets ide dole. Je to legenda klubu, svojho času bol jeden , najlepších DM na svete, ale zastal v istom bode a už nespravil nič navyše. Uznávam jeho kvality, ale keby mal snahu, mohol by ešte 1-2 sezóny potiahnuť. Ja chápem, že vek sa nedá zastaviť, ale lepšia kondičná príprava, možno mentálny tréner, zmena myslenia kúsok, nedá sa žiť z 6 pasov dopredu za sezónu, keď väčšina z nich ide na brankára či do strany. A nemajú koľkokrát žiaden efekt, iba ten, že Barcelona drzit loptu a medzitým sa súper stačí pohodlne vrátiť. Thiago Silva, Modrić, Pepe, Milner, Dzeko, Giroud, Benzema a určite som vynechal nejakých hráčov, čo stále majú svoju kvalitu a majú čo ponúknuť aj top klubom. Ale preto aj niečo robia. Busquets sa žiaľ uspokojil s posúvaním lopty na brankára.
Presne tak Jano, aj DM by mal vedieť preniknúť dopredu, urobiť kľučku a vystreliť. On ostal taký DM futbalu spred 10 rokov, obmedzený, už sa to prežilo. Tým, že tu posledné roky bol, brzdil vývoj Barce k modernejšiemu futbalu. Ďakujem a ďakoval by som mu viac, keby odišiel oveľa skôr. Je zaujímavé, že na nedávne fiaska doplatili iní odchodom a on vždy ostal “nevinný”, hoci sme inkasovali množstvo gólov pri protiútokoch cez stred.
Presne tak, Mat. Vidno, ze sa do toho vyznas, nie ako trenersky stab FC Barcelona na cele s amaterom Xavim. Dobre si rozhodol, Mat. S Messim, Albom a Busquetsom je tymto padom koniec.
ako moc musi byt clovek dement aby dal takyto komentar ako ty? Ked sa luci dlhorocny reprezentant klubu ktory s nim vyhral vsetko co sa dalo tak snad to ide aj bez tychto "Vánoce jsou tady letos nějak brzy".
Proste si myslím že jeho čas už dávno vypršel a že se Barce bez něj bude dařit lépe...zejména v Evropě. A co se týče tvých nechutnych nadávek....kvůli lidem jako jsi ty je svět krutý místo, někdo neodpovídá tvému omezeneckemu myšlení? Tak zákonitě musí být dement, že? Kdybys normálně předložil argumenty místo nadávek, nebyl bys takový omezenec.
Ak by nebolo Pepa, ktorý pretvoril busiho ako prvého hráča na DM (dovtedy takéto pozícia takmer nikde nebola, resp. ani jeden hráč nemal takú kvalitu), tak by iní hráči ani zďaleka neboli - Kante, Enzo, pre nás nenávidený casemiro, rodri, atď - preto píšem o prototype 🫡
Futbal sa vyvíja. Ozil, či Mata boli kedysi medzi najlepšími záložníkmi na svete, ale začalo sa hrať iným štýlom a pozícia a štýl akým hrali prestala existovať a oni sa nedokázali prispôsobiť. To isté postretlo obrovské množstvo hráčov. Busquets bol možno prvý, a istý čas aj jeden z najlepších, ale ako dlho tam bol? 6-7 rokov? Ostatný ho rýchlo dobehli a predbehli.
Makekele bol v Reale a potom v Chelsea topkove DM, už dávno pred Busketcom, Yamaha Toure hral pred ním na tejto pozícii výborne sezóny a aj po odchode do City bol top hráč a aj golovejsi bol! Busketc bol topka prvú polku svojej seniorskej kariéry, potom zastagnoval
Puxo, what? Čo taký Makelele? Ešte teraz sú ľudia čo používajú termín "Makelele role", posledné roky sa to najviac používalo na Kanteho, keďže ich štýl bol podobný. Dokonca aj samotný Pep hral DMko, je hlúposť že tá pozícia predtým nikdy nebola, akurát Busi tam ukázal trošku nový svet tým aký mal prehľad a hernú inteligenciu.
Čítam to tiež tak, že tým pádom asi Messi nedojde (ponechám teraz stranou, či je to dobrá, alebo zlá správa). Som zvedavý na Albu a Sergiho Roberta, ich odchodom by sme sa fakticky definitívne odstrihli od "starej" Barcy a prestavba by bola ukončená.
Urcite sa treba zbavit vsetkych na hostovani (Umtiti, Lenglet, Dest) a potom nepotrebnych (Garcia, Alba, Fati, Ferran, Kessie). To by mohlo dostatocne uvolnit strop a otvorit dvere prichodu Zubimendiho, LW a Gundogana. Potom keby bol priestor, tak by sa hodil este RB.
Až do teraz som tomu nechcel veriť ďakujem za všetko čo si pre Barcu urobil legenda navždy...tento titul je len pre teba uži si ho kapitán najlepšieho klubu 🫡💙❤️
Jsem rád, že končí. Má už svůj věk. Je potřeba vnést nový svěží vítr. Dost možná Frenkieho. Busi se zapsal do historie jako jeden z nejlepších DM hráčů. Možná byl vůbec ten nejlepší.
Ja som to predpokladal hneď keď sa objavili správy, že Messi dostal ponuku do Saudskej Arábie. Už vtedy som písal, že ponuku Messi prijme a stiahne zo sebou Busquetsa a Albu. A ako vidieť, všetko sa chýli k tomu aby sa moje predpovede naplnili.
Konečne niekto kto tomu rozumie! Vidím, že Tvoje predpovede sa 100% vypĺňajú.
Teraz daj, na ktorom mieste skončí Barca budúcu sezónu.
Skontrolujeme to potom!
Ďakujem.
Môžeme mu jedine poďakovať a popriať všetko dobré v novom drese! Legenda! A teraz som zvedavý, či ho niekto dokáže nahradiť. Dúfam, že sa niekto schopný nájde.
Tvrdil jsem kdysi, ze bez Busqa nema nase hra jistotu, klid a efektivitu. On byl ten kterej byl zakladnim pilířem nasi zalohy. Jeden cas jsem tvrdil, ze je pro nas klicovejsi nez napr.Leo a bez neho si nasi hru i nadale nedokazu predstavit. Nejsem si jist, zda je tam nekdo kdo dokaze takhle hru uklidnit...Nedavno Pique, ted Busq, konci nam posledni zastupce naseho dream teamu :( Diky za vse! ❤
Ešte Alba, Roberto,nepriviesť Messiho a konečne sa môže začať nová éra
Ale je pravda, že jednou už odejít musel a teď to vypadá, že se na 99% bude loučit s titulem, takže ideál.
Teraz daj, na ktorom mieste skončí Barca budúcu sezónu.
Skontrolujeme to potom!
Ďakujem.
Pep guardiola.
Díky legenda