Ukážka človeka ktorý buď to má 14 rokov rodičia mu ešte dávajú peniaze a chlapec ani nevie odkiaľ sa berú alebo varianta b že si ich doma tlačí na tlačiarni .....inak si už nedokážem vysvetliť takutu Klapku na očiach ...už som si myslel že úplne každý pochopil že pokladnica je prázdna a nie sú peniaze na to kupovať lepších hráčov
Peťko a ty si osoba, ktorá mi asi nikdy nedá pokoj. Čo ty na to? O čo sa prosím ťa zase snažíš, keď začneš druhých urážať. Logicky z toho môže vyjsť len hádka. Toto chceš? Vyjadril som normálne svoj názor, že na LM potrebujeme kvalitnejších rozdielových hráčov. Ak s tým nesúhlasíš tvoja vec, ale aspoň neurážaj druhého za to že ma iný názor. Klasika v urážaní tu na, že sa hneď vyberá vek, ale pozri sa na seba kto je tu chovaním ako vyspelí. Hmm, tak ako?
Za prvé ani nevieme či je pokladnica prázdna, alebo nás od utrácania zdržuje FFP laligy. Za druhé prázdna pokladnica neznamená, že sa nedá nič robiť. Predaje, nákupy cez hosťovania (Neymar potencionálne, Cancelo), hráči zadarmo, ... Gundogan je ako kvalitný a koľko nás stál? Ja si dobre uvedomujem situáciu, takže sa snažíš vyčítať niečo čo nie je.
Mojimi beriem to celkovo na ľudí čo nechápu v akej situácii sme ...že to berieš ako urážku prosím je to tvoj osobný názor ....a hádku nezačínam na to život krátky a ani Barcelona za to nestojí aby sa človek rozčuľoval .....každý rok Barcelona vydáva určite dokumenty a čísla ohľadom financií a nie je problém si zrátať 2+2 a prísť na to že to nie je ružové ( čomu nasvedčujú naše prestupy ) čiže nás nedrží len ffp LA ligu....gundogan je kvalitný ale koľko môžeš spraviť takýchto prestupov ? Pôjde Neymar na taký plat ? Určite nie takže je ho zbytočne aj pisat
Mikimi, prosím ťa ako si predstavuješ hosťovania Cancela a Neymara ? Že prídu za Neymarom ktorý má momentálne 600k weekly, že počúvaj poď na rok do Barcelony dáme ti 50k weekly lebo viac nemáme a potom sa vrátiš do Parižu. To isté s Cancelom, ten má momentálne 250k weekly. Samozrejme vždy sa dá dohodnúť a hráč može spraviť ústupok ale nikto nepojde o 60% -70% dole s platom len kvoli tomu aby hral v Barcelone.
Tie predaje to je takisto kapitola sama o sebe. Samozrejme chceme a musíme predávať ale ako chceš predať Desta ktorý pol roka nebol ani len na lavičke v Miláne ? Alebo Ferrana, ktorý posledný rok skoro vobec nehral a keď hral bol najslabší na ihrisku. S tými predajmi absolútne nezávidím tomu vedeniu, lebo predávať hráčov ktorých nikto nechce neni asi úplne sranda.
Ja si myslím, že momentálne treba staviť na mladú generáciu ( Pedri,Gavi,Aruajo,Dejong,Baldé,Fati,Lamal, Roque, chalani z béčka) a doplniť to rozumne skúsenosťami ( Gundo,Lewa) a dať im čas. Lebo ročné hosťavanie Neymara nám v dlhodobom hľadisku nič nepomože, áno na rok budeme mať kvalitné krídlo ale budúce leto budeme na tom tak isto jak teraz.
Nemá zmysel sa urážať, ale fakt už by si každý mal dať dole ružové okuliare (hej, aj tie druhé, aj tretie, proste všetky), treba prestať hádzať vinu na všetkých naokolo (Tebas, Bartomeu, rodičia FdJ, že spravili Frenkieho, ktorý sa nechce vzdať peňazí, ktoré mu patria, hoc každý na tejto stránke by to spravil). Situácia je, ako je, čosi málo hrá v prospech Barcelony, že hráči (poniektorí) tu chcú hrať, ale zas otvorene si treba povedať, že zadarmo hrať nebudú. Barcelona sa musí poriadne otriasť, reálne si uvedomiť, že ambície typu trofej ligy majstrov (áno, je prirodzené zakaždým ísť naplno a makať a veriť si) budú môcť prísť, keď sa Barcelona kompletne "uzdraví finančne," čo môže chvíľu (môj NÁZOR 3-5 rokov) trvať. Takže fanúšikovia fandite, užívajte si (čo sa dá) klub, majte triezvy pohľad na vec a nevnášajte na internete prehnané emócie do diskusie (v reálnom svete by ste pozerali do zeme a len mumlali popod nos, väčšina).
Barcelona sa financne otrasie, az sa dostavia take uspechy, ktore jej k tomu pomozu. To je jedina zachrana. Barca je zial v bludnom kruhu a ako som to spominal este za cias slavy messiho, po hodoch pride bolenie brucha. Mam obavy, ze s touto kvalitou hracov ktora suvisi orave s tym marazmom to smeruje k prevzatiu .
Barcelona vôbec nemusela mať tak veľké problémy. Stačilo nechať dobehnúť nevýhodné zmluvy, predať hráčov, čo by boli ochotný odísť. Nejaké 2-3 sezóny by to bolo ťažké, ale Barcelona by ani vtedy neskončila horšie ako 4. v LaLige. Potom môže začať riešiť. Takto sa to nejak pláta piate cez deviate, aby sa dostavil okamžitý úspech. Naberú sa hráči, ktorých potom bude zase problém sa zbaviť a problém namiesto 2-3 sezón sa bude ťahať 5-6 sezón... A zase sa to bude nejak plátať a zase sa bude problém tlačiť pred klubom. Treba vedieť, kedy zastaviť a spraviť hrubú čiaru a začať odznova. Takto sa naberajú rôzny hráči bez perspektívy, míňajú sa na nich milióny, dávajú sa im luxusné zmluvy a o to sa ochudobňuje budúcnosť.
Janko myslim. Ze to vnimas velmi zjednodusene. Barce sa zrutila ekonomika . Nove vedenie nastupilo na potapajucu sa lod. Keby nechali dobiehat financne narocne zmluvy tak by ich splacali este desat rokov, nie dva ci tri a je velmi otazne ci by sa barca nepotacala niekde v polovicke tabulky ako tomu bolo nedavno. . Problem je v pasivnom salde. Preto tie financne paky , teda rozpredaj aktiv, , preto laporta inymi slovami vyjadril nazor, ze to nerozdychaju , pokial sa nedostavi uspech. A ten uspech je jedine liga majstrov, dostat sa cim vyssie. Do tohto vlaku nastupila barca pred mnohymi rokmi a takto to ma hastavene, preto hra vabank, teda kupuje hracov inymi slovami na dlh, pretoze veri, ze si na seba zarobia. A to nehovorim o vypadku na trzbach za polovicny stadion,. Vies takto nejako to je. A prosim ta prvy oad mnozneho cisla sa pise na konci makke i .
Ako by ich splácali ešte 10 rokov? Po úprave platov:
Alba - koniec zmluvy 2024
Busquets - 2023
Piqué - 2024
Umtiti - 2024, ale Laporta to predĺžil do 2026
Keby sa neodkladali platy kvôli kovidu, lebo treba silou mocou niekoho dotiahnuť:
Piqué - koniec zmluvy jún 2022
Alba - jún 2022
Busquets - 2023
Umtiti - 2023
FDJ - 2024 a bral by 14 miliónov v hrubom, teda to čo Fati.
Stačilo prečkať 2-3 sezóny nikoho nekúpiť. Real to spravil, však nejak 2 roky nikoho poriadne nedotiahli. + Odchody Coutinho, Griezman, Pjanic v sezóne 21/22.
Po sezóne 21/22 by bolo uvoľnených obrovské množstvo peňazí a mohli by prísť nejaký hráči, po 22/33 ďalšia hronada peňazí. Od sezóny 23/24 čistý stôl.
Kto by v sezónne 21/22 nedošiel akurát tak Torres, 22/23 by to bolo zložitejšie, ale určite by sa nejaký hráči podpísali za uvoľnené peniaze po skončení zmlúv.
Mě přijde že Laporta žije někdy mimo realitu a buď nám lže a ví to a nebo lže sobe aby tomu věřil ..ty je ho výroky ať už teď o reálu o city o hráčích atd zbytečný jsme barcelona jsme dobrý klub jeden z největších ale realita teď je jaká je a měl by bejt trochu soudnej nohama na zemi dembelle není Ney,roberto není Walker atd a hlavně trochu respektu vůči ostatním jsme klub né politická strana...nečekám výsledky letos čekám je za 4-5 let nemusíme zbytečně prodávat klub a dělat vsemozny jeho prohlášení
Tady vidím trochu slabinu v podobě voleb nového prezidenta, kde většinou vyhraje ten nejvíc populisticky kandidát s plnou pusou řeči, které většinou nedopadnou, ale to už je v mandátu a nedá se s tím hnout. Jinak řečeno pravděpodobně nás povede vždy nějaký politicky smýšlející člověk. A tak jeho názory je nutný brát s rezervou.
Čo som čítal nejaké zahraničné komentáre a aj to, čo sa ukazuje teraz, tak taký Font sa celkom trafil s tým, kde a ako je na tom klub ešte pred voľbami. Žiaľ povedal neobľúbenú pravdu. Laporta je podobný štýl politika ako Matovič. Ľudia už zabudli, že Laporta počas prvého pôsobenia vyprodukoval skoro 300 miliónový dlh a seriózne sa riešilo, že na neho za to bude podané trestné oznámenie. Len sa to hodilo do autu, lebo klubu sa po športovej stránke darilo. Ono keď ľudia budú voliť len podľa rečí a nie činov, či overiteľných faktov, tak sa nikam nedostaneme. Mňa neskutočne napríklad iritujú ľudia, čo povedia, že keďže v posledných voľbách volili Matoviča a ten ich sklamal, tak budú voliť Fica. Taký ľudia by mali byť zbavený práva voliť. Fico 12 rokov rozkrádal republiku, ale Matovič ma naštval, lebo sa správal rovnako ako posledných 10+ rokov, tak idem voliť Fica? To akú lobotómiu musí mať ten človek?
Nechcem byt zlym prorokom, ale preco by mali byt tento rok uspechy na medzinaridnom poli vacsie ako v roku predoslom ? Barcelona to nestravi oredovsetkym financne
Tie predaje to je takisto kapitola sama o sebe. Samozrejme chceme a musíme predávať ale ako chceš predať Desta ktorý pol roka nebol ani len na lavičke v Miláne ? Alebo Ferrana, ktorý posledný rok skoro vobec nehral a keď hral bol najslabší na ihrisku. S tými predajmi absolútne nezávidím tomu vedeniu, lebo predávať hráčov ktorých nikto nechce neni asi úplne sranda.
Ja si myslím, že momentálne treba staviť na mladú generáciu ( Pedri,Gavi,Aruajo,Dejong,Baldé,Fati,Lamal, Roque, chalani z béčka) a doplniť to rozumne skúsenosťami ( Gundo,Lewa) a dať im čas. Lebo ročné hosťavanie Neymara nám v dlhodobom hľadisku nič nepomože, áno na rok budeme mať kvalitné krídlo ale budúce leto budeme na tom tak isto jak teraz.
Alba - koniec zmluvy 2024
Busquets - 2023
Piqué - 2024
Umtiti - 2024, ale Laporta to predĺžil do 2026
Keby sa neodkladali platy kvôli kovidu, lebo treba silou mocou niekoho dotiahnuť:
Piqué - koniec zmluvy jún 2022
Alba - jún 2022
Busquets - 2023
Umtiti - 2023
FDJ - 2024 a bral by 14 miliónov v hrubom, teda to čo Fati.
Stačilo prečkať 2-3 sezóny nikoho nekúpiť. Real to spravil, však nejak 2 roky nikoho poriadne nedotiahli. + Odchody Coutinho, Griezman, Pjanic v sezóne 21/22.
Po sezóne 21/22 by bolo uvoľnených obrovské množstvo peňazí a mohli by prísť nejaký hráči, po 22/33 ďalšia hronada peňazí. Od sezóny 23/24 čistý stôl.
Kto by v sezónne 21/22 nedošiel akurát tak Torres, 22/23 by to bolo zložitejšie, ale určite by sa nejaký hráči podpísali za uvoľnené peniaze po skončení zmlúv.