Prečo smrdí? Xavi sa sťažuje na vymyslenú Gaviho ruku, ale nepotrestaný Araujov basketbalový prejav mu už nevadí a drží bobríka mlčania. To ako sa ukazuje v televízii, tak je záležitosť režiséra. Ľudia budú skôr zvedavý, ako sa háda s rozhodcom Xavi, ako tréner Getafe. Navyše Xavi si na to sám nabieha, keďže všetci vedia, že sa chodí pravidelne hádať s rozhodcami.
jano_1987 tu systematicky smradí dlhší čas. Podľa mňa je to typický troll bieleho baletu, ktorého typickou zbraňou je "ačohentizmus". Už som o tom raz písal. Schválne, nájdite jeden jeho pozitívny príspevok voči Barcelone. Admini by mali zasiahnuť.
Jano_1987 Araujo evidente nevidel kde na ihrisku je. To sa stane. Daleko daleko pri nom nebol nik kto by okrem neho mohol hrat loptu. Skor si pokazil sam akciu. Ospravedlnil sa a ked uz tak mal mu pre mna za mna dat rozhodca zltu. Nic by nik neprotestoval. To ze ani sam rozhodca nevedel ako ma na situaciu zareagovat len dokazuje jeho diletantsky sposob rozhodovania
Ja nespochybňujem, že rozhodca to evidentne nezvládol, ale tu sa plače, že Gavimu pískli vymyslenú ruku, Araujo zahral jednoznačne rukou, mala to by žltá karta a super mal mať štandardku. Len pre miestnych veľa fanúšikov, Gaviho ruka nemala byť a Araujova ruka nebol zrazu problém. To mi vadí. Pravidlá majú platiť pre obe strany.
Jano, vieš o čom bol článok. O VAR systéme a jeho používaní. A tu má Xavi pravdu. A ty tu trepeš o rukách. Keď už, ty si prečo nespomenul ruku hráča Getafe po hlavičke spoluhráča, ktorú mal zjavne od tela? Chlapci nadomnou majú pravdu, ty nie fanúšik Barcy, ale otrava tejto stránky.
Vsetko ma svoje pre a proti. Bez Varu bola hra celkovo vzrusujucejsia, no nie vzdy ferova, kedze ludske oko nie je presne a jeden clovek (rozhodca) sa moze pomylit alebo byt zaujaty. Bez Varu by Argentina bola vyhrala aj prvy zapas na MS, napriklad. Na druhej strane je system Var celkovo ferovejsi a presnejsi, ale aj frustrujuci pokial ide o par centimetrov alebo rozhodca odmietne prehodnotit povodne rozhodnutie. Idealne pre mna? Ponechat Var, pouzivat ho tak casto, ako je potrebne, a ked uz raz zasiahne, nenechat konecne rozhodnutie len v rukach hlavneho rozhodcu.
Souhlas. Podle mě je základ mít jasně nastavená a transparentní pravidla, ideálně globálně, kdy přesně se VAR musí použít a kdy přesně je možno ho použít. Stejně tak by mělo být transparentní finální rozhodnutí, například krátkým komentářem ze strany sudího, klidně až po zápase, ideálně během.
Momentálně mi přijde, že nikdo pořádně neví jak VAR funguje, takže proto vyvolává takové kontroverze.
VAR musí mať jasné pravidlá. Video rozhodca v hokeji sa používa už desiatky rokov, dokonca kvôli rýchlosti hry tam majú 2 hlavných rozhodcov tak 10 rokov? Aj v iných športoch aa používajú videorozhodcovia už roky. VAR by mal upozorniť na každé porušenie, v prípade jednoznačného porušenia by mal mať právo aj prerušiť zápas, ak si to hlavný rozhodca nevšimne.
Leonidas, ja som v podstate za VAR. No treba uznat, ze ci v dobrom alebo v zlom, bez VARu bolo stale "vzruso", aj ked nie vzdy v pozitivnom vyzname... Idealnu situaciu (pre mna) som uz hore popisal.
Tu musim s janom suhlasit ak pouzivame pokrocilu techniku musi sa potom pouzivat vzdy. Rozhodca nema co rozhodovat ci sa var pouzije alebo nie. VAR to ma automaticky hlasit a hotovo. Aj ked v pripade gaviho neruky si myslim ze by to verdikt nezmenilo kedze toto musel rozhodcovi odobrit aj var a pokial nebudu existovat mechanizmy na trestanie rozhodcov tak je to jedno.
A je pravda ze var sa pouziva v napr nhl a nfl a kontroverzie vznikaje jedine ak var vyhodnoti situaciu zle v pripade neznalosti pravidiel rozhodcami a var ale to si uz potom dlho nepisknu.
Problém je inde pri VAR. Ak si rozhodca vyžiada VAR, tak je potom trestaný za vyžiadanie VARu. Pritom si len nemusí byť istý, či sa to stalo tak, či onak a chce si to overiť. V momemte keď dokonca po VAR zmení rozhodca verdikt, tak má ešte väčší prúser a nemusí si zapískať dlhšie vyššie súťaže. Je potom logické, že rozhodcovia chcú čo najmenej VAR. Bude síce za blbca, čo zle rozhodol, ale nedostanete trest. Pritom v iných športoch napríklad hokej, ak si rozhodca nie je istý, ide sa poradiť z videorozhodcom a nie je za to vôbec trestaný.
A toto si kde vyčítal, Jano? VAR je jeho poradný orgán, konečné rozhodnutie , snáď okrem ofsajdu, je na rozhodcovi. Prečo by mal za konzultáciu s VAR byť trestaný, veď to nemá logiku.
Lebo ak rozhodca použije VAR, je to brané ako jeho neschopnosť, že potrebuje pomoc. Ak použije VAR a na základe toho zmení svoje rozhodnutie tak má problém a nemusí byť neskôr znova nominovaný na dôležité zápasy.
jano_1987 Ty tu píšeš blbosti a admin tejto stránky to tu trpí ,lebo mu klikanie prináša "many".Za to čo tu píšeš už by si dávno mal mať ban.A okrem iného oháňaš sa "PL", rozhodca včera v zápase MU-Wolves neodpískal jasnú penaltu a už dnes dostal trest hlavný aj dvaja rozhodcovia Varu, šéf rozhodcov sa ospravedlňoval klubu Wolves.
Áno, áno a ešte raz áno.. Nebolo to spravodlivé rozhodovanie, ale.. Mame hráčov zarábajúcich xkrat viac ako majú hráči Getafe, mame xkrat vyšší rozpočet ako super.. Mame im dat 4 kúsky a aj keby následne rozhodca proti nám zapísal 2vymyslene penalty, vyhráme.. Pozerajme sa na seba, s inými ťažko niečo spravíme.
nejak si ted nevybavuju jestli byl nekdy nejaky rozhodci ve spanelsku potrestany....nejde ani tak o posledni zapas ale podobne spatny vykony jsou ve spanelsku desitky let a jediny co se zavedlo je ochrana rozhodcich pred kritikou
Celá španielska liga aktuálne vyzerá ako veľký cirkus. Neustále simulácie, válanie sa, 10 hráčov každých 5 minút okolo rozhodcu...neskutočný grc. Potom si človek zapne Brentford proti Tottenhamu a vidí parádny futbal...zapne si Chelsea a Liverpool...a keď Mac Allister naznačí, že súper má dostať žltú za faul, tak dostal žltú sám.
Akože nadáva sa, že v PL majú tímy veľa peňazí a dobré podmienky na rozvoj, ale ani sa nečudujem ak si môžu vypýtať napr. za TV práva viac. To chcú ľudia vidieť a nie to, čo sa deje v Španielsku. Hoci nehovorím, sú aj normálne zápasy, ale to čo bolo cez víkend proti Getafe bol extrém...a nie je to rarita.
Rovnaký futbal ako v PL sa dá hrať aj v Španielsku. A nemá to nič spoločné s peniazmi. Evidentne to španielskym tímom tá situácia vyhovuje. Na jednej strane sa sťažujú aj tu na fóre na benevolentných rozhodcov, na druhej strane, ak by písakali anglický rozhodcovia v španielsku, Gavi idem minimálne 2-3 za minulú sezónu pod sprchy a žltých kariet má slušnú zbierku. Alba a podobný by zbierali karty za vykecávanie sa z rozhodcov jedna radosť... To by tu bol potom plač, ako rozhodcovia tyranizujú Barcelonu.
A treba Janko múdry nenapadne, že hráč si dovolí toľko, koľko mu dovolí rozhodca? A čo podľa teba potom "Veľká papuľa" z Realu? Ten by nemal dohrať nikdy,lebo protestuje a simuluje stále. A kopa iných hráčov, naposledy Damián, ale ty vidíš len Gaviho.
Prečo len proti Barca hráčom? Týkalo by sa to predsa všetkých hráčov. Tu som spomenul len hráčov, ktorých by sa to týkalo v rámci Barcelony. Alebo treba menovať zakaždým každého hráča zo všetkých 20 klubov LaLigy?
Suhlas s rastom. Ti isti hraci asi okrem extremistu albu to v repre neurobia. A v lige majstrov tiez menej. Hrac si dovoli tolko co mu dovoli rozhodca.
Ja chapem, z e VAR zdrziava, ze rozhodca musi odbiehat k televizoru.
Do prdele to im nevedia dat taky telefon na ruku aby si to mohol pozriet hned na mieste? Ked ja viem pozerat futbal na mobile, tak na co tam ma odbiehat?
Za druhe, VAR chcu obmedzit, lebo minulu sezonu pomohl Barcelone k titul a to tym, ze zariadil fer hru. Je to logicke, ze Real protestuje
Momentálně mi přijde, že nikdo pořádně neví jak VAR funguje, takže proto vyvolává takové kontroverze.
A je pravda ze var sa pouziva v napr nhl a nfl a kontroverzie vznikaje jedine ak var vyhodnoti situaciu zle v pripade neznalosti pravidiel rozhodcami a var ale to si uz potom dlho nepisknu.
Akože nadáva sa, že v PL majú tímy veľa peňazí a dobré podmienky na rozvoj, ale ani sa nečudujem ak si môžu vypýtať napr. za TV práva viac. To chcú ľudia vidieť a nie to, čo sa deje v Španielsku. Hoci nehovorím, sú aj normálne zápasy, ale to čo bolo cez víkend proti Getafe bol extrém...a nie je to rarita.
Do prdele to im nevedia dat taky telefon na ruku aby si to mohol pozriet hned na mieste? Ked ja viem pozerat futbal na mobile, tak na co tam ma odbiehat?
Za druhe, VAR chcu obmedzit, lebo minulu sezonu pomohl Barcelone k titul a to tym, ze zariadil fer hru. Je to logicke, ze Real protestuje