Nepovedal by som, že zbytočný. Relativizacia a obhajoba Putinizmu cez sportswashing je súčasť hybridnej vojny a jediný spôsob ako sa brániť je uvedomovať si to a vytvárať spoločenský tlak na tých, ktorý to podporujú za peniaze z Ruska. Mes que un club
každý z nás je zodpovedný za vládu, ktorá je v krajine pri moci, aj ten chudák rus -- bojkot všetkého ruského je len spôsob, ako dať chudákovi rusovi na vedomie, že čosi nie je v poriadku, ak ich vojaci bombardujú divadlá, nemocnice, paneláky v cudzej krajine, ak znásilňujú, vraždia a kradnú všetko, čo má motor -- možno to tak pochopi -- viem, čo hovorím, ako novinár som prešiel rusko krížom krážom: ľudia dobrí ako kus chleba, ale slepí ako šťúr a oddaní akémukoľvek cárovi, ktorý im vládne -- a nečakajte od každého futbalistu, ktorý hrá krásny futbal, že bude mať zároveň aj intelekt
Rambla: od 2001 mali USA Tour de arabský svet. Vybombardobaná komplet infraštruktúra, ešte aj v súčasnosti zhadzujú bomby v Jemene. Nejak som si nevšimol, že by sme mali bojkotovať USA, nevidel som žiadne embargá... aj tam sa mali amíci zamyslieť koho volili?
az na to že americké vojská to cistiili od teroristov (ktorý na nich zautocili) a tiez neviem o tom že by afganistan a irak boli zrazu 53 a 54 stát USA :D miešaš jablká a hrušky... Putin si vymyslel nacistov a fašistov na ukrajine (moze tým padom prisť aj k nám?? mame ich aj v parlamente) a doslova im ukradol 20% krajiny a pripojil k rusku... Ukáž mi kde to spravila Amerika alebo hocikto po 2sv vojne.... sa zobud
milý jano, aj americkí občania sa majú a musia zamyslieť, koho volia -- ale dôvodenie, že ak zavraždím a som nevinný, lebo vraždil aj iní, je výplod chorej mysle
Aministrator: Afganistan, Irak, Pakistan, Somálsko, Líbya, Jemen, Sýria... a to som vynechal vojenské operácie vo zvyšku Afriky po štátoch, o ktorých človek ani nevie, že existujú. Americká armáda vkročila na územie cudzieho štátu, vybombardovala celú infraštruktúru, okupovala územie. Takže podľa tvojej logiky, ak Fero z Očovej zoberie lietadlo, narve to do USA budovy, tak USA môžu prísť vyčistiť Slovensko od teroristov... Zrovnajú zo zemou všetky väčšie mestá, každú dôležitú infraštruktúru, pozabíjajú tisíce slovákov a bude to podľa teba v poriadku, lebo čistili Slovensko od teroristov.
Ako už som spomínal vo vedľajšej téme, nikde v Európe ľudia nemajú take názory ako na Slovensku (v Srbsku ešte, Ok..). Cestujem po Európe pracovne pravidelne, bavím sa s ľuďmi rôznych sfér, ale toto co maju v hlavách niektorí naši spoluobčania je ozaj šokujúce. Napr toto čo píše nižšie zubizareta je fakt že vrchol demencie, neviem čím to je, neinformavost, nízky intelekt, mentalita ozaj neviem..
Proc chcete aby jano mel kriticke uvazovani? Proc? Od psa taky nechces aby pocital malou nasobilku prece.....dat par facek jeho rodicum a jeho poslat na vychod......a pak na zapad , at si nevo zjisti , neco uzije a kdyz prezije , tak zkusit jestli jeste nema dost.....
drussbarb: Naštudoval som si, čo to je. Tu to aj pripnem: Whataboutismus [wot'e'bautismus] je typ argumentačního klamu, který je založen na odvedení pozornosti k nesouvisejícím či zdánlivě významnějším problémům či skutečnostem. Skús ešte raz, v čom klamem, či odvádzam pozornosť...
Jsem Čech a pracuji na Slovensku. To čo píše Jano slyším od některých Slováků celkem pravidelně, v Česku jsem to zatím nezaznamenal. Žel část Slováků (i u nás, ale méně) věří radši řetězovým mailům než jiným zdrojům... Je to smutné, jak nedůvěra v média (která by se ještě dala chápat) přerostla v důvěru v neověřené zdroje (což je prostě totální dno).
milý jano, si čistý prípad whataboutizmu, ako ukážka do literatúry -- nijako sa nezastávam američanov, majú toho na rováši požehnane, ale v afganistane, na ktorý narážaš, boli so súhlasom afganskej vlády, hľadali usamu, ktorý sa tam skrýval -- mal na svedomí tisíce nevinných, aj neameričanov, žien aj detí -- a po celý čas pomáhali legálnej afgfanskej vláde bojovať s militantným hnutím taliban
rambla: 7. októbra vstúpili americké a britské vojská do Afganistanu. V tom čase tam vládol Taliban (nemusí sa ti páčiť, ale bola to ich oficiálna vláda v tom čase). Takže Taliban súhlasil s tým, že americké a britské vojská začali vojenskú inváziu na území Afganistanu? Čo sa tu človek nedozvie...
máš pravdu, nesúhlasil, bolo to odjakživa miliitantné hnutie (vieš, ako to vyzerá teraz v afganistane?) -- američania chceli, aby im vydali masového vraha, a keď im ho nedali, išli na vec násilím -- právne to nesedelo, logicky áno -- nechceli mať v afganistane moc, nechceli územie, chceli len bin ládina, aj ja by som ho chcel, a možno aj ty
Rambla, súhlasím s Tebou len v jednej veci. Každý národ, resp. ľudia tej ktorej krajiny sú si sami zodpovední za svoju vládu. No, už historicky je zdokumentované a zrejmé, že ľudia nutne musia mať lídra-vodcu, ktorý ich bude chrániť a zabezpečí záujmy ich krajiny. Extra to platí o slovanských národoch. Bohužiaľ, pád železnej opony tu vpustil masívnu kampaň konzumu a nevraživosti a z dovtedy veľmi dobrosrdečných ľudí urobil dobre, že nie zvieratá, kde sa každý stará len sám o seba a pomoc susedom sa nevypláca už. Lebo sa dobrota zlom opláca. Naopak, pretláčajú sa názory, ktoré so slušnými mravmi ozaj nič spoločné nemajú, a ešte navyše tradície a skutočnú etiku a aj ľudskosť potláčajú. Pomaly každá partaj vykrikuje, že šport má byť apolitický, že úlohou športu je ľudí zbližovať. Ale opak je tu pravdou. Rozpísal som sa, a je mi jasné, že veľa z vás to neprečíta, ale musel som zareagovať. No a, kratšie to nešlo. Prajem všetkým ešte pekný deň. A samozrejme, visca El Barça!
súhlasím, ľudia v honbe za peniazmi, ktoré sa im stávajú jediným zmyslom života, strácajú niekedy ľudskú tvár, je to na zaplakanie -- k otázke vodcu: moja sestra zbožňovala mečiara, vraj národ potrebuje vodcu... povedal som jej, že ak je ovca, potrebuje baču, barana alebo ovčiarskeho psa -- rozišli sme sa -- postavenie vodcu je nebezpečné -- kedy sa z vodcu stane diktátor? gándhí áno, stalin nie
ešte k janovi: američania v afganistane neúútočili na mestá,nepotrebovali to, neprišli ničiť, len chytiť vraha, zamerali sa na skalné jaskyne, kde sa usama skrýval -- áno, medzinárodné právo zaplakalo, ale bola tu ešte jedna možnosť: usáma už plánoval ďalšie vraždy, bol to krvavý fanatik -- prečo ho taliban nevydal? Usa sa v tomto prípade bránili -- a nie iba seba -- pred ďalšími krvavými útokmi? mali na to právo? prichádza mi na um krejčíkov film vyšší princíp -- áno, vyšší princíp umožňuje aj vraždu, ak má zabrániť masovej strate ľudských životov -- ale je to veľmi komplikované
Američania robili kobercové nálety a skúšali aj nové a aj zakázané munície (ľahko je to vyhľadať). Americká CIA cvičila celú Al-Kaidu a im spriatelené frakcie. A keď na to príde, prečo napadli predtým Kuvajt? Ropu si rozdelila BP a Shell!
rambla: pozri si fotky, ako vyzeral Kábul pred návštevou USA a po návšteve USA.
Takže súhlasíš s tým, že ak by Fero z Očovej spáchal atentát na USA občana/budovu USA a že USA môžu prísť a vybombardovať nás. Lebo vyšší princíp.
Lebo vyšší princíp: môžeš vynájsť liek na rakovinu. Ale musíš preto zabiť dieťa. Ale zistíš že to nestačí... Koľko detí zabiť je ešte akceptovateľných, aby si našiel liek na rakovinu? 5? 10? 100? Milión? 100 miliónov? To je tvoj vyšší princíp.
PS. Takticky si zamlčal ostané štáty, že čo sa tam dialo. Evidentne sa ti to nehodí politiky.
PS 2. USA politika: Si buď s nami, alebo proti nám. Buď spravíš čo chceme, alebo ťa prinútime. Ekonomicky, alebo vojensky. Neexistuje nič medzi tým.
V bývalej Juhoslávii používali strelivo s ochudobneným uránom a podobné lahôdky. Navyše sprvu bili jedných aj druhých, aby sa zvýšila intenzita (nedávny dokument na BBC). Redaktor sa vytratil a padol šéf spravodajstva. Tak tu nevytváraj ilúzie o všedobrej Amerike, Európe, ktorá jej v tom pomáha, a že všetko zlo je na východ od EÚ. EÚ ovládajú ľudia, ktorí ju vedome potápajú. Nemecko sa ide posrať z toho, ako ich fakt tradičné fy opúšťajú, lebo Green deal je pi...iná veľká ako mesiac v splne! Je to o zničení priemyslu ako takého v EÚ. A nezabúdajme ešte na jednu podstatnú vec, Najväčší biznis je VOJNA! Ja tu neobhajujem Rusko a ani neznevažujem Ukrajinu. Práve naopak. Poukazujem na to, že toto je dôsledok veľmi dlho a vopred plánovaného RODEĽUJ A PANUJ. Ak poznáte hlavolam, kde je deväť guliek (3x3) vo štvorci a treba ich spojiť jedným ťahom, tak chápete, čo tým všetkým chcem povedať. Ďakujem
Ano vhapeme , jses demagog nejvyssiho zrna.....pokud amerivka vrchnost udela chybu , ve volbach jim to lidi spovitaji , vzdy je na vrcholu volba lidi. V rusku kdyz udela tu stejnou prasarnu , muzes jit tak maximalne na nadrazi a skocit pod vlak.....ty nechapes co se tu probira. Probiraji se prinvipy...ne chyby. Moznost napravy , moznost volby.....moznost toho ze si v krajnim pripade zalozis stranu a budes vsem rikat jak to bxlo , stejne jako v usa , kde se po iraku tovili filmy a psali knihy a noviny toho byli plne. Sami amici to tam psali a poslali zodpovedne pred soud , stejne jako trumpa....nedovedu si predstavit putina pred soudem :-) dobra legranda.....
Jano vyssi princip jsi evidentne nevidel. Na takove otazky ti lehce odpobi filosofivka studie. Staci previst platona , aristotrla , jasperse,kierkegarda a podobne. A nedelat tu chytryho , vis picu , v tech knihach uz davno odpoved je a neshoduje se stim co tu pises. Napis co z tech knih mas za sebou a kde jsi nasel to co pises......
Kuwajt ty woe , kuwajt v prve rade napadl irak , protoze stejne jako putin chtel kuwajtska uzemi....pote podepsal primeri a dohody za dohledu nato a pote to porusil a zautocil na kuwajt znovu.....pak prisla represe ze strany mezinarodnivh sil , aby zz kuwajtu vypadl....zza dalsi irak udelal business dohody s usa. Postavili veskere rafinerie a jakmile vse podle smluv dokoncili , ten kokot je vsechny vxhnal a vse znarodnil. Taky bych mu dal pres drzku kdyby me ojebal....takze i ovhrana svych firem a investic je v iraku problem , nebo byl. A soudni cestou to opravdu nejde.....co se txka talibanu......porusovani lidskych prav je hlavni problem , ktery tam porad budes resit. A je nesmysl rict,ze to tak chteji lidi....oni migruji prave kvuli represim talibanu a kam myslis ze utikaji?, do ruska asi ne vid? Takze zapad bud porad bude prijimat a platit migranty nebo to vyresi primo na miste. Taky bych to resil na miste. Vse ma sve krajni meze......nemuzes tam ty lidi vracet nebo jses opravdu takovy kokot ze je das talibanu primo na popravu? Asi jo.... no a plest do toho jeste jugosku muze uplny idiot....etnicke cistky kryplu jako milosevic a karadzic , to snad ani nemuzes myslet vazne. Vy jste proste krxply ktery by se na tx lidi vysrali a cumeli na to jak masakruji deti z etnivkeho duvodu , jen pro to ze maji silu....a pak reknou ze tam bxla zakazana munice...videls hovno vo tam delali , ja tam mel rodinu a dekoval jsem mezunarodnim silam ze alepson snahu meli aby ovhranili ty vo uz se nemeli kam schovat. Nekdy ani zakrovit nemohli protoze mezinarofni pravo....pak to bxl teprve masakr.....daleko vic bych porusil pravo v jugosce abych je zachranil.....tam zasahli velmi omezene bohuzel... neli to tam srovnat jednou provzdy ty nacionalistivky zmrdy....
Priznám sa, že nejako nerozumiem čo je zlé na tom, že ruskí diváci sú vyzývaní aby sledovali LaLigu. Napríklad počas prenosu býva obvykle v hornej časti obrazovky pri zobrazení aktuálneho stavu ukrajinská vlajka na podporu Ukrajiny v tomto Rusko-Ukrajinskom konflikte. Ak toto ruský divák vidí tak by mu mohlo docvaknúť, na koho strane LaLiga v tomto konflikte je. Osobne si myslím, že by nezaškodilo na tých reklamných banneroch pri postranných čiarach občas pustiť okrem reklám napr. na firmy impantujúce vlasy nejaký antivojnový text. Keď na to rus pozerá, tak nech sa mu dostane trochu pod kožu.
Podľa mňa by na obrazovke pri la lige ukr. vlajka byť nemala. Je to ťahanie politiky alebo skôr vojny do futbalu. Ukrajinci nie sú žiadne neviniatka, tak nevidím dôvod zaujímať takéto jednoznačné postoje. Futbalu by svedčala neutralita a prípadne výzvy na svetový mier.
zubizareta -- v čom nie sú, podľa tvojej trepanice, ukrajinci nijaké neviniatka? že chceli ísť svojou cestou, a nie tou, ktorú im chceli nadiktovať rusi? putin sa netají: celý bývalý komunistický svet mu má patriť odznova... ak tam tak chceš, vybavím ti zemľanku -- opakujem: videl som, ako tam žijú, nikdy by si tak žiť nechcel, ani fyzicky ani psychicky
Zubizareta: Podpora Ukrajiny JE výzvou k mieru.
To, že sa rusi pokúšajú vojensky obsadiť územie Ukrajiny JE ich vojenskou intervenciou. Ukrajina sa bráni. Ak sa rusi stiahnu späť domov na svoje územie vojna skončí a bude mier. Teda pokiaľ sa rusi nezačnú zabíjať doma medzi sebou.
Ukrajina bola názorovo rozdelená a západ zasahoval do jej vnútorných záležitosti, čo sa nemohlo skončiť dobre. Rusi len chránia svojich ľudí na východe a nechcú mať na svojich hraniciach vyzbrojené antirusko s americkými základňami. Presne tak, ako 1962 nechceli Američania sovietske rakety na Kube. Ukrajinci podľahli manipulácii, nechali sa zatiahnuť Američanmi do nepriateľstva proti Rusom a teraz za to pykajú. Je to stará rímska zásada: Rozdeľuj a panuj. Takto sa to celé začalo: https://odysee.com/...
A takto sa to končí. Momentálne majú Ukrajinci do 400 000 mŕtvych vojakov, plus niekoľko stotisíc invalidov, ktorých bude musieť po vojne niekto ž
iviť: https://odysee.com/...
V marci 2022 Ukrajinci podpísali s Rusmi v Turecku zmluvu o neutralite. Potom prišiel Johnson za Zelenským a prehovoril ho, aby Ukrajina od tej zmluvy odstúpila a pokračovala vo vojne. Už mohol byť mier. Za pokračovanie vojny je zodpovedný Zelenský a Západ, ktorí vedú ukrajinský národ na bitúnok. Odporúčam pozrieť si analýzy Miroslava Kamenského o Ukrajine.
tebe odporučam sa pozbierať a zobudiť z toho sna čo žiješ a vypustiť hoax media a začať čitať a študovať niečo lepšie. Slobodný vysielač? Ten slobodný vysielač čo ho Facebook zrušil za šírenie dezinfo? Toto vážne potrebuješ čítať 44 ročný chlap? Pane bože...
Hlavne fandi barce , ktera je na svete cislo jedna ve spojeni sportu a politiky......to je videt ze hlava je nrkdy velmi uzitecny nastroj a nekdy pripomina spise roteiro :-)
čiže mali podpísať mier a tretinu územia nechať rusom... čoáš v hlave, zubizareta? to keď nás -- preháňam -- napadnú maďari, zoberú južné slovensko a my máme podpísať mier a ten juh im nechať?
Nechte ho..jen málo lidí je opravdu tak hloupí hlavně někdo kdo vyrustal v zemi kde sousední země ji také napadla z podobných důvodu..ale většina takových lidí co toto píšou jsou jen trollové co se baví na hádkách a podobně
A něco říkat o ubližování lidem když si vezmeme jak se někdo stará o ujguri v číně o Armény a taky je hned Rusko hned vedle ale na ty přeci útočit nebude protože to není lehký cíl..a snad každýho souseda v minulých 100 letech okupovali a lidí vyhlazovali tak není možný aby tu někdo tvrdil něco o pomoci a podobně.proste jen trolling
Hlúpa banda nevzdelanych ľudí ktorých bavilo v škole všetko len nie počúvať a snažiť sa veci pochopíte a teraz po skole sú majstrami sveta ako ono dokážu pochopiť najdôležitejšie veci jednoducho .... zubizareta, Janko a ďalší curaci co obhajujú rusko chybami USA ste banda tých hlupákov ktorý by nemali mať volebné právo lebo si neuvedomujú vlastnú zodpovednosť nás vlastnými slovami
Neviem kolko rokov maju diskutujuci. Ja som zazil volby v demokratickom Ceskoslovensku, kde bezny clovek nemal vobec moznost ovplivnit chod krajiny. Dala sa volit iba 1 strana a ked clovek nevolil, bol prenasledonany. Pochybujem, ze bezny Rus ma moznost ovplivnit smerovanie krajiny, ked silove zlozky ma v rukach Putin.
Putin má podporu 80% Rusov, preto vládne. Sútam aj iná politici podporovaní zo Západu, ale tí nemajú proti nemu šancu. Rusi majú svoje špecifiká a tie treba rešpektovať.
a aku podporu? taku že vyjadriš iný nazor , že robí niečo zle alebo že chceš zmeniť a ideš do alcatrazu posedieť? :D ved to je na smiech krajina , pitnu vodu ani zachod to nema, ale určite su tam ludia "spokojní". Treba tam spraviť nezavislý prieskum a uvidime že ma až taku 80% podporu
k ich špecifikám patrí podrobovať si iné národy -- celá sibír, kaukaz, pobaltie, poľsko,a podporu má preto, lebo vraždí novinárov, zakazuje internet, trávi opozíciu -- vidím, zubizareta, že pánboh sa pri delení rozumu zachoval k tebe veľmi skúpo
Nemyslim si ze ma taku podporu. Ale pri kvalite ruskych okien, kde z kazdeho hrozi nahodny pad, bezny Rus rebelovat nebude. A je nekorektne od zapadnej spolocnosti, ktora taketo podmienky nezazila pozadovat zmenu od obycajnych obcanov.
Pepeke : a jak tedy doslo k tomu ze u nas volby uz mame? Myslis ze to je tim , že vsivhni souhlasili?
Nevhapu od koho myslis ze ma prijit zmena......je to stejne jako kdyz komooussky soudci soudili podle rezimu, no a nekteri odmitli.......a sli pect chleba , ale hlava zustala cista a ti stejny pomohli hodit komouse do pici.......nebo jak myslis ze k tomu doslo,? Kdo myslsi ze byli ti lide na ktere pouzivali slzny plyn a vodu?, No prece my !!!!!!!!
Kingmarek92, neviem kolko mas rokov, ja som bol v 89 medzi prvymi v uliciach, v bratislave u nas na internate zasadal prvy krat vybor studentov. Nasa rodina bola prenasledovana stb od r. 1968 ked otec vystupil z Ksc. Bol som student bez zavazkov, bez deti, ktorym by som uskodil. A bol tu aj vyrazny rozdiel s terajsim Ruskom. 1. Bola tu uz silna opozicia, 2. Silove zlozky neboli ochotne strielat do studentov. To v Rusku nie je!
To je nesmysl. Je mi 52. Silna opozice ? Mysils havlovce? V ilegalu? Vetsi opozici samozrejme rusko ma.....bud je v kriminale nebo v anglii a ma daleko vetsi prostor v mediich nez mela nase jakoze opozice. V rusku nikdo strilet do lidi nebude , meho spoluzaka zastrelili na hranicich....strileli do nas na palachiade umelejma a slzakem. Na plasticivh nas mlatili a dva kluvi zmizeli a uz jsme je nevideli......uranove ddoly a niceni zivotu. Je to stejme jako v rusku. Sbali ho a zmizi , do nikoho se strilet nebude , putin se boji ze nebude mit koho mobilisovat ...vsechno soli prachama.... je to stejne jako bylo u nas , neni zadny rozdil v represivh. Snad jen to,ze nasim soudruhum jeste stale pomahali rusaci a stali za nima , viz 68 , zadna opozice to u nas lehci nemela......stejne jako v rusku gorbacov nebo chruscov.... vsechno se da kdyz neni verejnost slepa a zajima se o stat , nic vic......lidi za to muzou a musi konat , nikdo jiny to za ne neudela....
Nemas celkom pravdu. V celom Ceskoslovensku boli do r. 1989 iba 3 demonstracie potlacene silou. V Bratislave 88 to bola skor nabozenska demonstracia ako politicka, spominana palachiada januar 89 a prva demonstracia studentov november 89 na Vaclavaku. Nikde inde sila nebola pouzita. V Rusku je nasilne rozohnana kazda demonstracia a dost brutalne. U nas nikto nevypadol z okna, nikoho neotravili, nezastrelili. Politicke procesy prebiehali v cssr v rokoch 48-54. Potom to bolo velmi vynimocne a uz sa to ani v archivoch neuvadza ako politicky proces. To ze niekoho zastrelili na hraniciach bolo dane vtedajsimi zakonmi a kazdy kto utekal si bol toho vedomy a fungovalo to tak v celom soc. Bloku. Ja si na tie casy dobre pamatam, som o 4 roky starsi a boli sme rodina prenasledovanych. Vsetci sme mali v posudkoch ze sme pritispolocenske zivly. Mal som zakazane studovat. Na vysoku skolu som sa dostal, pretoze som najlepsie spravil prijimacky a nemohli to zatajit. Ale aj tak to podla mna bolo uplne ine ako to je teraz v Rusku.
Sila byla pouzita na kazdem koncertu av domacim divadlu . Ja osobne jsem byl i na akci plastiku , kde odvezli na 700 lidi. Prezil jsem s obema zlomenyma nohama. Ta akce byla jednoznacne masakrem a rikam ti ze x lidi uz jsme ani nevideli. Pises to dost eufemisticky.... vrazdy politivkCh veznu a pomale vrazdy v dplech byly uplne stejne jako dnes. Dnes tomu jinemu obrazu pomaha akorat jina media. Navalnyj a spol proste hnijou v kriminale a odtud komunikuji uplne stejne jako havel.... nasili proti skupine lidi bylo pouzivano v podstate na jakemkoliv protistatnim koncertu. Na barce jsme tehdy na arakainu dostali tak pres hubu ze jsme nemohli ani na nohy......mlatili to hlava nehlava. Strilet do lidi si putin proste nedovoli....a potlaceni demonstraci v rusku neni treba , tam si par lidi vezme plakat no war a prijdou policajti a odtahnou je.... navalnyj verejne mluvi o tom , ze prevezme vladu a je pripraven. A stale je nazivu..... rezim putina vychazi z brezneva a kgb je stale stejna ...jen lidi v rusku jsou ve vetsim srabu nez byli u nas a propaganda je dnes diky socialnim sitim vetsi....
To by se dít nemělo. Předpokládám, že je k tomu nějak vedení La Ligy přemluvilo, takže asi neměli moc na výběr. Je docela smutné, že teď bude na Pedriho v jeho mladém věku tlak, kvůli politice. Doufám, že to nedělali sami od sebe.
Ale oni to delaji schvalne , aby upozotnili obycejny rusky lidi,ze jejivh politici zabiji..... a kdo hraje za barcu , tak vi jak sport a politika propojena a propojeni dulezite....bite vubec proc je tam napsano ,,,, vic nez klub,,,,,? To je politicke heslo za katalansko a proti utlacovatelum.......ach muj boze....
V prvom rade, je jedno, odkiaľ vyšla iniciatíva. Zrejmé je, že Rusko je fakt obrovský trh! Takže, kluby dostali od Tebasa pokyn a nebránili sa mu, lebo TV práva a groše z nich. Po druhé, katalánci, baskovia a andalúzania si to tiež vysvetlili a obhájili po svojom. Madrid je Madrid, groše nesmrdia na mojom účte. Tretia vec, v Rusku majú silnú fan podporu ako RM, tak isto aj Barça, Sevilla a Valencia. Isto ďalšie kluby. O anglických ani nevraviac. Po štvrté, to som spomenul v príspevku skôr, ale zopakujem. Každá strana sa oháňa, že šport má byť apolitický a deje sa opak! Čo sa západu podarilo? Rozbiť súdržnosť nielen v rámci EÚ, ale postupne rozbíjajú blízkosť ako slovanských národov, tak i inde. A cenzúra v EÚ funguje asi lepšie, než počas tzv. Normalizácie v 70tych! Iný názor sa neakceptuje a zverejňovať sa nebude! A keď tu niekto spomenul napr. Hlavné správy, tak 90%, čo oni dali von ohľadom covidu, či politiky s tým spojenej, resp. to predikovali, sa aj stalo. Takže, otvoriť oči a prestať pozerať a počúvať len mainstream médiá! Svet nie je len dúhový alebo zlý.
preboha, ako rozbíjajú údržnosť slovanských národov? čo je to súdržnosť slovanských národov? slovanské rusko spolu s nemcami trikrát v histórii krvavo delilo slovanské poľsko... rusi, poliaci a bulhari, teda slovania, prepadli v roku 1968 slovanské československo... slovania na balkáne sa vraždili medzi sebou ostošesť... slovanskí ruski v roku 1939 prepadli slovanské poľsko... slovanskí rusi vraždia slovanských ukrajincov... je to nezmysel, ktorý kedysi vymyslel kollár (ďalší nešťastník tohto mena v slovenskej histórii), slovanskí česi nás po roku 1918 takmer okupovali
Rambla, doštuduj si fakty, ad 1) pozývací list od vrchnosti ÚV KSČ, ktorá nesúhlasila s A, Dubčekom a urobili mu to poza chrbát v Čiernej nad Tisou, ad 2) v auguste '68 sem dorazil Prvý Ukrajinský front, vyššie ruské velenie cca o pár týždňov a tých 10 bulharov v rámci stredného velenia je škoda spomínať.
A 1939? Vážne? Pošlem Ti tipy na faktografickú literatúru o Banderovi a Banderovcoch na severovýchode Slovenska, Liptove, Slezka a Moravy? Že gestapáci po príchode na miesta po Banderovcoch grcali od tej hnusnej mäsiariny po nich. Tí mám napísať, čo videli moji starí rodičia a ich súrodenci a ďalší, a tiež čo zažili pri nich? Bandera bol zbabelec a celoživotný kolaborant!!!
Tá súdržnosť slovanských národov ma pobavila. Tento týpek má fajn blog o Rusoch a druhej svetovej včítane toho, čo jej predchádzalo a čo bolo po nej. Necháva nahliadnuť na modus operandi tohto národa. Nieje to pekné čítanie ale vďaka nemu si človek vie urobiť predstavu aké plány mali s https://blog.sme.sk/...
Pozyvaci dopis ....hahahaha. i jelcin prozradil havlovi , ž dopis byl jen zasterka , vlizli by k nam dopis nedopis , jen chteli vedet jak jsou soudruzi loajalni :-) a na ramblu prej dostuduj....ty radsi drz papulu ksyz bis hovno ty soudruhu
Kingmarek, fakty. Nevliezly by, lebo rudu by sme brali napr. od poliakov alebo nemcov a robil by sa tzv. barter. Ropovod by v tej dobe neboli schopní presmerovať a tranzit by ich stál viac. Bohužiaľ, trvalo ďalších 20 rokov, kým si ľudia uvedomili, čo treba zmeniť. Bohužiaľ, my sme to nezvládli, s čím rátala v prvom rade Amerika a následne celá západná Európa. Mečiar mal v jednom pravdu, a to, že Slovensko ešte nebolo pripravené na vstup do EÚ a ani do NATO. Áno, urobil chyby, ale chyby, ktoré by sa dali tolerovať, keby ponechal právo zásahu od štátu. No, po vojne je každý generál. Boli aj ďalšie veci, ale to tu rozoberať je zbytočné. Ja som otvorená myseľ, preto nemám problém komunikovať ani s človekom s iným názorom. Ale to už sme mimo tému. K téme som sa už jasne vyjadril. Dobrú noc všetkým dobrým ľuďom🖖
Quentin, ja by som si tu faktograficku literatúru o Banderovi čo vystrájal na Morave velmi rad precital. No a čo videli tvoji starí rodičia? Bud konkrétnejší, kto je pre teba Banderovec? Skúšal si niekedy prečítať nejakú literatúru o ňom ktorá bola napísaná ukrajinskou stranou a čo si o ňom myslia Ukrajinci? Alebo infa o ňom čerpáš len z moskovskej knižnice?
Co to meles , jakou rudu? Rusaci sem vlitli protoze nasi soudruzi si chteli delat vsechno po svem. Zacali vychazet nobiny a casaky , ktery se jim nelibili a zacalo se moc uvolnovat. Dubcek byl moc na vrcholu. A rusaci potrebovali urychlene vsechno zchladit, jinak se klubal problem. To s zadnou rudou nesouviselo. Nebo myslis ze cesi ovlivnovali smerovani rvhp? Dobra sranda...... byly otevreny hranice a dokonce nekteri nasi soudruzi posilali stiznosti na ruske soudruhy a to uz byl vrchol. Ty placas opravdu divnosti. Mluvime o dopisu v 68......
A je uplne jedno jaka narodnost sem v srpnu dorazila jako prvni. Bez soudruhu v moskve se nikdo ani neusral , tak prestan demagogivky psat , ze sem prijeli ukrajinci v srpnu. Je to stejny jako kdybys napsal , ze nas tady 40 let utiskovali slovaci , protoze husak byl slovak.....ty wole takhle vymyte mozky , to ani neni pravda snad.....
drahý quentin, prečo tliachaš? píšem kdesi, že ukrajinci boli vždy neviniatka? ich reakcia na ruský útlak (nie všetkých) a hladomor, pri ktorom vinou moskovskej politiky zahynuli miliony, bol, že sa orientovali na nemcov... taký je fakt, ale neznamená to, že ho schvaľujem... kěd to bol rpvý ukrajinský front, znamenalo to, že to boli ukrajinci? väčšiu hlúposť som dávno nečítal... boli tam rusi aj ukrajinci a aj iní, čo vtedy žili v zssr -- a pozývací list nepísalo nijaké vedenie -- aspoň nie to najvyššie, boli to len členovia politbyra, šéfmi boli dubček, černík, smrkovský... aj fíni sa istý čas orientovali na nemcov, aby ich rusi nevyvraždili, čo asi tak mohli robiť? zoči-voči totálnej skaze? a tú rusi -- sovieti -- vedeli zapríčiniť absolútne
Takže súhlasíš s tým, že ak by Fero z Očovej spáchal atentát na USA občana/budovu USA a že USA môžu prísť a vybombardovať nás. Lebo vyšší princíp.
Lebo vyšší princíp: môžeš vynájsť liek na rakovinu. Ale musíš preto zabiť dieťa. Ale zistíš že to nestačí... Koľko detí zabiť je ešte akceptovateľných, aby si našiel liek na rakovinu? 5? 10? 100? Milión? 100 miliónov? To je tvoj vyšší princíp.
PS. Takticky si zamlčal ostané štáty, že čo sa tam dialo. Evidentne sa ti to nehodí politiky.
PS 2. USA politika: Si buď s nami, alebo proti nám. Buď spravíš čo chceme, alebo ťa prinútime. Ekonomicky, alebo vojensky. Neexistuje nič medzi tým.
To, že sa rusi pokúšajú vojensky obsadiť územie Ukrajiny JE ich vojenskou intervenciou. Ukrajina sa bráni. Ak sa rusi stiahnu späť domov na svoje územie vojna skončí a bude mier. Teda pokiaľ sa rusi nezačnú zabíjať doma medzi sebou.
iviť: https://odysee.com/...
Nevhapu od koho myslis ze ma prijit zmena......je to stejne jako kdyz komooussky soudci soudili podle rezimu, no a nekteri odmitli.......a sli pect chleba , ale hlava zustala cista a ti stejny pomohli hodit komouse do pici.......nebo jak myslis ze k tomu doslo,? Kdo myslsi ze byli ti lide na ktere pouzivali slzny plyn a vodu?, No prece my !!!!!!!!
Bohužiaľ nieje možné upraviť príspevok, preto to je takto rozkúskované.