Nedávno som zaregistroval podobnú situáciu , keď gól neuznali,ale ani za svet si nemôžem spomenúť čo to bolo za zápas. Tiež iný hráč vraj svojim pohybom ovplyvnil tuším obrancu a preto gól neplatil.
Potom napis ak si spomenies. Mne osobne vadi ta subjektivna interpretacia pravidiel. Preto mame velmi podobne situacie s odlisnymi rozhodnutiami zo strany rozhodcov. Moj nazor je taky, ze kedze Ferran a Felix neboli blizko jeden k druhemu a lopta jasne smerovala k Felixovi, gol mal platit. Keby boli bok po boku a malo by to vplyv na vnimanie brankara, tak potom by sa riesilo, ci bol druhy hrac (v tomto pripade Ferran) v ofsajde alebo "ovplyvnoval" brankara.
Celé to pravidlo o zástupnom ofsajde je totálna hlúposť! Zrušil by som to okamžite. Hráč, ktorý dal gól, bol dva metre pred ofsajdom a napriek tomu ten gól neuznali, pretože jeho spoluhráč o päť metrov ďalej, mal v ofsajde rameno. Neuveriteľná blbosť!
myslím si, že Ferran sa do hry zapojil tým, že na neho reagoval brankár......ale vadí mi, že VAR rozhodca nakreslil Ferranovi v jeho postavení pozíciu ruky, čo sa na dosiahnutie nepočíta! V prípade ramena by Ferran nebol hráčom mimo hru!
real - getafe bol predsa pusteny precedens, ze hrac v ofsajde sa zapoji do hry a gol plati..takze by malo byt jedno, ci bol, alebo nebol feran v ofsajde.
jasne ze nemal platit. Torres v offside evidentne javil zaujem o hru. A teda cisty offside. Keby ten lempel sa na tu loptu vykaslal, kedze letela asi 2m nad nim, tak sme mohli vcera vyhrat.
Tak lempel..ked robil nábeh, nemohol vedieť presne kam ta lopta letí a ani to, že je v ofsajde, kedže to bolo o centimetre. Rozhodne by som mu nedával za vinu, že ako útočník šiel do situácie, z ktorej potenciálne môže padnúť gól. Proste to bolo nešťastné, ak by vyštartoval o štvrť sekundu neskôr, gól by platil.
Kamo... On vedel, ze na tu loptu nedosiahne ani nahodou. Ta lopta letela tak 2m nad jeho hlavou. On, keby bol profik, tak chape, ze nema prejavovat zaujem o hru a dufat (v pripadoch lepsich profesionalov vediet) ze za nim niekto je kto to moze dohrat. Cize ano... lempel, ktory nevie ako sa ma v podobnych situaciach chovat. Ze to nevies odhadnut ty alebo ja je uplne v poriadku, lebo my dvaja neberieme miliony za to ze hrame futbal a ze by sme taketo veci proste mali ovladat. za mna chyba, ktorej sa dalo predist ak by tam bol vacsi profesional.
Neviem, podľa mňa on do toho nábehu šiel už v momente, keď Cancelo centroval - čiže keď ešte nemohol tušiť, kam tá lopta zaletí. Pravda, že skákať za ňou nemusel, vtedy už bolo jasné, že to nedočiahne...ale asi by sa to tak či tak vnímalo ako zapojenie do hry, keďže šiel na ten center.
Stačí zrušiť toto nezmyselné pravidlo. Veď o ide o to, aby som prekabátil obranu aj brankára a keď sa hráč v ofsajde lopty nedotkne, nech platí gól vždy. Korením futbalu nech sú góly, nie ofsajdy.
Je zbytočné o tom diskutovať. Už keď rozhodca ukázal hráčom že komunikuje s VAR-om bolo jasné že gól neuzná. Je očividné, že rozhodcovia tlačia na to, aby Barca nezískavala plný počet bodov na výjazdoch, aj keď musím povedať, že za včerajší výkon si ani víťazstvo nezaslúžila.
Čo vy máte stým reagovaním na hráča , ja som brankár a za úkol mám chytiť loptu , tak sledujem loptu a nie hráča.Jeden tu napíše blbosť a ďalší to opakujú.Prečo by mal sledovať hráča?
Netuším, jaké máte pravidla na Slovensku, ale předpokládám, že stejné jako všude. Ferran se, jako hráč v postavení mimo hru, aktivně snažil zapojit do hry, takže dle pravidel je prostě toto offside. To není žádná blbost, to je fakt.
Brankář reagoval na hráče, který byl v postavení mimo hru. Tudíž hráč v offsidu ovlivnil hru. Nedá se nic dělat.