mňa irituje iná vec, že na základe toho, že iný klub ho lanári na plat, my automaticky ideme podpisovať s hráčom novú zmluvu s vylepšeným platom, pričom vlani dostal pridané.... to každý rok ak príde pre Arauja pokuka z vonka tak mu to vyšperkuje plat u nás?
Tieto typy hráčov ako Araujo sa ťažko hľadajú. Máme svojho Piqueho/Puyola na 10 rokov, tak skúsme sa ho nezbavovať poprosím. Tie peniaze za to nestoja hoc nám ich treba. Ak už, na predaj je xy iných hráčov.
Napočítaj do troch a zamysli sa, či chceš hrať rovnakú bavku ako to decko blaugrana. Aj ten sa ma ešte včera večer snažil vyprovokovať vyťahovaním Mbappeho v debatách, ktoré neboli o Mbappem.
Arauja ani za miliardu, nenahraditelny hrac:) V Becku mame velmi slubnych stoperov a keby som si mal vsadit, jeden z nich bude v lete povyseny do Acka a ak sa klub rozhodne nejakeho stopera predat bude to Christensen, aj s ohladom na to, ze k nam prisiel zadarmo a klub tak vykaze cisty zisk. Kounde je mladsi a je v nom vacsi potencial aj ked ma nevyrovnane vykony rovnako ako Christensen, Inigo je lavonohy a prisiel pred sezonou. Zavisiet bude samozrejme aj na ponukach za hracov.
MIO10, ok za miliardu mozno, ale bez masle:) No myslim si, ze hracov, ktori by sa mohli stat odkazom klubu pretrvavajucim aj po ich odchode je velmi malo a Araujo medzi nich patri. Emblemy klubu by sa predavat nemali, su dolezitejsi ako peniaze. Nasu situaciu nevyriesi predaj Arauja a prichod ineho top hraca.
Nj. Kazdy futbalista ma svoju hodnotu, aj Messi. Ale nahraditelny nie je. Bol rozdielovy v kazdom aspekte hry, pri vsetkej ucte k nasim utocnikom alebo akymkolvek utocnikom. Aj pri financne stabilnej situacii klubu s idealnymi hracmi sa budeme pretahovat s najlepsimi timami, nebudeme nad nikym dlhodobo dominovat ako za Messiho.
Tak zas akože pardon ale Leov prínos do hry posledné dva tri roky u nás šiel dolu. Netvrdím, že to bolo jeho herným úpadkom. Rozhodne v tom hrali úlohu aj tréneri s ich požiadavkami na neho a hlavne fixácia celého týmu na neho. Každý hráč intuitívne hľadal jeho ako prvého na prihrávku, každý čakal čo vymyslí. To hodne zjednodušovalo hru súperovej obrane. Futbal ako taký je posledné roky stále viac náročný na kondíciu a v tomto aspekte Leove špacírovanie sa po ihrisku krokom stále viac vynikalo. Stále viac chýbal pri bránení a vybojovávaní lopty späť z kopačiek súpera.
Argoši na posledných MS pre neho veľmi dobre navolili mančaft aj hru. Ale to bol v podstate pár zápasový turnaj - nie celá sezóna v lige.
Samozrejme to je len môj subjektívny názor - môžem sa mýliť. Ja som to takto vnímal.
Ved o to je to tragickejsie Toky. Aj chodiaci Messi s tzv. úpadkom formy a pod horsim trenerom bol hracom, ktory robil rozdiel uplne vo vsetkom - v hre 1 na 1, vo finalnej prihravke, v goloch, asistenciach, driblingu, goloch zo standardnych situacii...vo vsetkom.
Treba si uvedomiť,že ak by sme Arauja predali za 150 mil. tak už nám niko nepustí hráča za pár šupov na hosťovanie. A každý ďalší prestup bude drahší,pretože budú vedieť že máme peniaze. Toto sa nám už stalo pri Neymarovi. Takže si myslím ,že prestup za veľké peniaze nám dosť uškodí.
Predaj hráča rieši len krátkodobo finančný problém a získané peniaze sa rozdajú hráčom kde nie je istota efektívnosti. Barca potrebuje začať hrať príťažlivý futbal, prilákať znova divákov a sponzorov a takto vyriešiť finančné problémy. Dobrý tréner to dokáže s tým kádrom ktorý je k dispozícii, prípadne z malými obmenami.
Lebo autor clanku nie je autorom clanku. Autorom clanku je niekto iny (nahodny komentator, novinar...) a forcabarca to len prevzala a prelozila. A ako to vie ten skutocny autor clanku neviem. Myslim si, ze ani on to nevie. Lebo keby to vedel, bol by to velmi pravdepodobne agent hraca alebo niekto z jeho najblizsieho okruhu alebo zastupca klubu povereny vyjednavat o moznom prestupe a ti spravidla nepustaju do sveta ziadne info , lebo bud vyjednavaju o prestupe alebo nevyjednavaju a je to len spekulacia nejakeho novinara.
Šialené určite nie, Pedri je viac zranený ako zdravý, no zároveň je stále mladý a mohol by byť oňho záujem. Ak má odísť niekto z dôležitých hráčov tak aktuálne by som vybral práve Pedriho.
Ale ked je zdravy, robi rozdiel. Narozdiel od inych nasich hracov, ktori nebyvaju zraneni, ale rozdiel nerobia. Chce to trpezlivost. Nahradu zanho aj tak nemame. Keby mal 30 rokov nebudem s tebou polemizovat.
Chlapi a nezabuduajme na samotneho Arauja. Si futbalista a zivy ta plat z futbalu. Mozes zarobit za rok tolko,ako u nas za dva a navyse sme v peknych srackach a nejake triumfy v Lm su v nedohladne.
Kariera je kratka a tak preco by si mal stravit celu karieru v slabsom klube s mensim platom ???
Takze nakoniec ide o to,ze je to trh a ponuka a dopyt. Chalan ide hore vykonmi a zvysuje si cenu. My uz nemame na jeho plat,ale vyvazuje to srdcom a vztahom ku Barce.
Len aj ten ma svoj limit....
mam ho starsne rad,ale pokial vieme dobre predat,dajme 180 Mega napr,urobme to. teraz treba,niet na vyber.Alebo odide zadarmo o nieco neskor?Lebo podla mna nebudeme financne silny ani o dva roky,pokial sa ozaj nieco nestane.
Už len to, že Bayern ponúka takú sumu, ktorú zatiaľ nevieme, je znak toho, že aj Bavori sú presvedčení o veľkých kvalitách Arauja! A Bayern v minulosti málokedy preplácal hráča. Možno Kane je začiatok inej éry pri prestupoch hráčov do Bayernu. Ale Kane spláca vysokú cenu na ihrisku aj kvalitnými výkonmi, čo o našich prestupoch sa nedá povedať!
Tak dík za zbytočne strávený čas.
Argoši na posledných MS pre neho veľmi dobre navolili mančaft aj hru. Ale to bol v podstate pár zápasový turnaj - nie celá sezóna v lige.
Samozrejme to je len môj subjektívny názor - môžem sa mýliť. Ja som to takto vnímal.
Kariera je kratka a tak preco by si mal stravit celu karieru v slabsom klube s mensim platom ???
Takze nakoniec ide o to,ze je to trh a ponuka a dopyt. Chalan ide hore vykonmi a zvysuje si cenu. My uz nemame na jeho plat,ale vyvazuje to srdcom a vztahom ku Barce.
Len aj ten ma svoj limit....
mam ho starsne rad,ale pokial vieme dobre predat,dajme 180 Mega napr,urobme to. teraz treba,niet na vyber.Alebo odide zadarmo o nieco neskor?Lebo podla mna nebudeme financne silny ani o dva roky,pokial sa ozaj nieco nestane.