Podĺa mňa Enrique nie je trener svetovej kvality.. Ano vyhral treble ale ten by vyhral s MSN aj xavi v tej dobe :)... Odvtedy luis nevyhral asi žiadnu trofej. V psg ho zachranuje mbabe.
Je to přesně tak ,vzpomente si loni na MS jak hralo Spanelsko pod jeho vedenim ,tisic nic nerikajicich prihravek a pomalu zadna strela a prohra a brzke vyrazení .Pouze jeden povedeny zapas a pak totalni bezmoc
Lucha som mal vždy rád. Zo všetkých trénerov z rád Barca DNA za posedné roky bol on jediný od Pepa, ktorý dokázal priniesť do nášho štýlu niečo nové. Je pravda, že mal MSN a finančne sme si mohli dovoliť viac, ale nebolo to len o tom. Všetko dobré sa raz končí a to je škoda. Od odchodu Enriqueho to išlo s nami do hovna ... odchod Neymara, Valverde, Bartomeu a jeho 3 panické 100+ miliónové nákupy, ktorých dôsledky nesieme dodnes. Ako Lucho mal aj svoje muchy ako napr. že nemal najlepšie oko na prestupy ako napr. Andre Gomes a ďalší, ale ako tréner bol viac než dobrý.
Potrebujeme teraz určite skúsenejšieho trénera ako bol Xavi, to je prvá vec. Druhá vec čo potrebujeme je, aby ten tréner vybočoval z rady a nebál sa skúšať niečo nové aj mimo nášho DNA, ak sa chápeme. To sú 2 kľúčové body za mňa. Mimo toho každý projekt potrebuje financie. Páky už nebudú možné, preto sa nemôžme báť predajov súčasných hráčov ak v nich nemáme dôveru. Treba z tých nepovedených prestupov získať spätne financie a urobiť tentokrát lepšie prestupy a hoc staviť na mladších hráčov a dlhodobejší úspech ako vidinu v krátkodobí úspech.
Ešte k tým prestupom. Už si úplne nepamätám, či si vtedy Enrique vyžiadal aj Suareza, Brava a Rakitiča, alebo ich len dostal. Pamätám, že len Stegen je posledná práca Zubizarretu.
Brava si vyžiadal Lucho, tak isto aj Mathieua, pričom myslím že obaja si čiastočne zaplatili prestup do Barcelony svojim pôvodným klubom (Valencia a Sociedad). Rakitić a Suaréz prišli ako výsledok kompromisu, na ktorom sa zhodlo vedenie a tréner. Minimálne o Rakitićovi sa špekulovalo už dlhšiu dobu. Z útočníkov vtedy mal prísť buď Aguero alebo Suárez...
kazdy hovori len o nakupoch, ale platy v desiatkach milionov pre takmer kazdeho clena zakladnej zostavy pomohli nasej pokladnici asi tak ako tie nakupy. platy take, ze v inych kluboch by nedostavali ani polovicu a to v prime time a nie ked mali daleko po 30ke. a potom necudo, ze sme niektorych hracov nevedeli predat. v inych kluboch si museli tukat na celo, ked sme im ponukli napr. Lengleta s 10 milionmi na sezonu, alebo Braitwaita s 6 milionmi
Zdvíhajúce sa platy boli vinou Bartomeovskej politiky. Ako zo začiatku ten tím bol top, úprimne. MSN, Záloha Xavi-Iniesta-Busquets a v obrane Alba-Pique-Masche-Alves ... jasné, že taký tím nebude mať platy nízke, ale úprimne mne sa zdá, že platy boli väčším problémom až za Valverdeho keď tí hráči po tých úspechoch za Enriqueho predlžovali znova zmluvy a mali väčšie nároky ako Umtiti jasný príklad. Plus tie 100+ mega prestupy Cou, Dem, Grizi tiež dostali mega platy zodpovedajúce prestupovým čiastkam.
Preboha len to nie. Nie, že ako tréner bol strašne preceňovaný, ale jeho štýl by ešte zničil momentálnu barcelonu. Keby nemal Messiho a hype po Pepovi, tak by Enrique nevyhral nič. Už by to chcelo iného trénera, ako španiela. Ideálne Nemca alebo taliana. Lebo zas by to skončilo pri nudnej hádzanej okolo 16ky.
Nezabúdam na Tita. Tito bol veľmi krátko pri kormidle aby niečo zmenil, nastavil atď a tým pádom, aby som ho hodnotil ako trénera. V podstate len dobačoval po Pepovi a došiel Enrique. Ten síce vyhral treble (ale povedzme si pravdu, mal úspešné zdravé jadro + nových drahých hráčov ako Suarez, Neymar) ale postupne sa Barcelona prepadávala výkonnostne a strácala na kvalitne. Bohužiaľ Enrique nie je žiadny trénerský mág, zožal úspech po Pepovi, ktorý presne nastavil trend, chémiu a koncept. Enrique nevedel reagovať na dianie na ihrisku a nemal taký vplyv na hráčov. Skrátka Pep zdvihol latku veľmi vysoko, a žiaľ odvtedy nebol na lavičke tréner, ktorý vedel, čo chce hrať a akých hráčov na to potrebuje. Možno jedine taký Valverde. Valverde síce presadzoval absolútne nudný a nevýrazný herný štýl, ale víťazný. Neviem či Valverde nemá najväčšiu % úspešnosť víťazstiev na lavičke FCB. Len žiaľ v dôležitých zápasoch vyhorel. Je to môj názor ako dlhodobého fanúšika. Peace! PS: Tito nech odpočíva v pokoji, ako osobu/persónu som si ho veľmi vážil.
Uz ked sa bavilo o tom, ci pride alebo nie, ze si znizi plat atd. Vtedy som pvedal, ze zaskok by bol fantasticky. Mali sme ho zobrat. Skoda plakat nad rozliatym mliekom
Má jen o jeden gól méně a má také méně utkání v téhle sezóně, rozhodně Auba měl o dost větší chemií s týmem než odříznutý lewa,takže s aubou jsme byly mnohem víc nebezpečnějším týmem a mimo to vše hlavně, když srovnas platy Auba by hrál skoro zadarmo takže by se tým dal ještě posílit,lewa má největší plat myslím a hraje úplně tragicky.Tady není o čem.....
Hore pises, ze auba je striela gol za golom, pritom ma v slabsej lige menej golov nez lewa, ktoreho oznacujes za tragickeho. Nebezpecnejsi s aubom sme urcite neboli, nevyhrali sme s nim absolutne nic. Mal tu 13g a 1a v 24 zapasoch. Lewa ma 46g a 14a v 74 zapasoch, cize cisla hovoria jasne. Argumentuj faktami, nie tvojimi dojmami. Tu nie je o com...
Preco by isiel z timu, kde mu kupia hraca, na ktoreho ukaze? Kde ma peniaze, ktore on chce a vie, ze ho nikto nebude ziadat o znizenie alebo odlozenie platu?
Preco by siel k nam, kde musia hrat 16 rocni chlapci v krcoch lebo nemame peniaze na hraca, ktory uz vie ako co hrat a iba sa prisposobi novemu timu?
Potrebujeme teraz určite skúsenejšieho trénera ako bol Xavi, to je prvá vec. Druhá vec čo potrebujeme je, aby ten tréner vybočoval z rady a nebál sa skúšať niečo nové aj mimo nášho DNA, ak sa chápeme. To sú 2 kľúčové body za mňa. Mimo toho každý projekt potrebuje financie. Páky už nebudú možné, preto sa nemôžme báť predajov súčasných hráčov ak v nich nemáme dôveru. Treba z tých nepovedených prestupov získať spätne financie a urobiť tentokrát lepšie prestupy a hoc staviť na mladších hráčov a dlhodobejší úspech ako vidinu v krátkodobí úspech.
Preco by siel k nam, kde musia hrat 16 rocni chlapci v krcoch lebo nemame peniaze na hraca, ktory uz vie ako co hrat a iba sa prisposobi novemu timu?
Naco vychovat ked ti daju hotovy material.