TOKYO ak napises, ze Barca nepotrebuje ani jedneho malo by sa jednym dychom dodavat koho by si miesto nich priviedol. Realne moznosti, nie "wanna-be" hracov, ktori stoja vela alebo ktori nam nechcu prist.
TOKYO, Sávio ma dobre nasliapnute, ale je to jeho prva vydarena sezona, nijaka zaruka, ze bude konzistentny a uz vobec ne ve velkoklube a to uz nehovorim o cene a o tom ci ho vobec budu chciet predat. Spomenul si jedneho hraca. A zvysok? Vyhodil si z klubu skoro cely utok a privedol by si Savia. Takze mas Lamineho, Roqueho a Savia a dajme tomu ze uz ziadne peniaze lebo sa kupil aj pivot a Cancelo. Mas 3 tinedzerov utocnikov. Co dalej?
Ono to veľa záleží aký tréner príde do Barcelony. Potom sa môžeme rozprávať o tom koho by sme chceli. Taký Flick keby prišiel tak si do Barcelony môže dotiahnúť hráčov z Bundesligy.
TOKYO správne napísal, že veľa bude záležať od nového trénera. To, že fanúšikovia tu pravidelne predávajú 3/4 týmu, neznamená že tomu tak bude aj v realite. Kým tu počítate peniaze z predajov, tak si treba uvedomiť ako sme predávali hráčov v minulosti. Samozrejme o hráčoch môžme špekulovať, no v prvom rade by sme sa mali pozerať na hráčov v akadémií a až následne hľadať hráčov na trhu.
Fati nemá na Barcelonu ani vo sne. Ostatne, dokazuje, že nemá ani na Brighton. Príležitostí dostal neúrekom. Nepresvedčil. Yamal ich dostal omnoho menej a presvedčil. Fatiho predať okamžite.
Teo07 Fati na to mal, len prišli zranenia a vedenie mu dalo veľký plat - preto ho potrebujeme predať. Čo bude z Yamala ešte uvidíme, možno ho o 2-3 roky budeme posielať preč rovnako ako teraz Fatiho.
Tak ako pise tokyo. Ani jeden nie je prinos. Felix ako sa vyspi, zahra kazdy 3-4 zapas. K tomu sa zbavit lewu, raphinu, robertka a pri dobrej cene aj ferana a nekupovat silou mocou kdejakych skrachovancov a za kazdu cenu podpisat tych, co im konci zmluva. A davat tu hracom za zenitom ako lewa sialene 4 rocne zmluvy...
Ake su moznosti? Z predajov vyssie spomenutych hracov mas povedzme 80-90 mil (Raphinha 50, Ansu Fati 20-30, Lewa 5-10, Roberto 5). Felixa vratis do Atletica takze pred sezonu mas 60 mil a v utoku 17rocneho Lamineho a 18 rocneho Roqueho. Ake su moznosti?? Koho by si priviedol?
A treba silou mocou niekoho priviest? S nasim stavom financii sme 5 sezon minimalne mimo. Naco niekoho rychlo podpisat? Lewa, raphinha, feran a predlzenie robertka, to by aj s platmi usetrilo okolo 150 mega. Naco sa to na rychlo riesilo? Kvoli jednemu titulu, ktory nas do buducna vysiel strasidelne draho? Uz sme mohli 2 sezonu setrit. Aj bez nich by sme to do stvrteho miesta uhrali, skupina LM, prachy by boli.
Teraz zas vygrcame za nejakych priemerakov kopec prachov a sme v kolotoci nezmyslov ako manure.
Naco niekoho podpisat? Lebo nebudeme konkurencieschopni. Ak nebudeme konkurencieschopni tak top hraci k nam nepridu a top hraci ktorych este mame od nas pojdu ku konkurencieschopnejsim timom, kde navyse dostanu viac penazi. Ak nebudeme konkurencieschopni nebudeme vyhravat tituly. Ak nebudeme vyhravat tituly cela hodnota klubu a nasa znacka spadne na uroven priemernych timov. Chces byt priemerny? Toto nie su dostihy a sazky, ze ak sa ti nedari tak pockas a skusis to v dalsej hre dpc, tu nemozes nechat hrat Becko a za 5 rokov sa vratit s peniazkami a mysliet si, ze vsetko bude postarom. Ostatni nam ujdu tak, ze ich uz nedobehneme. Pozri sa ako dlho buduju konkurencieschopny tim ine kluby a to maju miliardy. Tak ako nespadnes z top urovne za jeden rok tak sa tam ani nedostanes za jeden rok. Mi pride uplne absurdne to vysvetlovat. Ak teraz nechas hrat priemernych hracov tak budeme priemerni a cim dlhsie budeme priemerni tym narocnejsie bude znovu dostat sa na top uroven.
Ale ved my uz sme priemerny dobre 3-4 sezony. V LM dostavame debakle na urovni ziliny. A podpismi priemernych alebo starych hracov sme este priemernejsi. Ved my berieme kdejake lajno, ktoremu konci zmuva. To je budovanie muzstva? Predala sa tu buducnost klubu kvoli laportovej vyhre vo volbach. Mat na silu muzstvo, ktore je na koniec aj tak na smiech, poziciat si, predat prava na x rokov.
A co z toho? Nicovate nic.
A teraz? Jasne, nalejme dalsie pozicane prachy do dalsich priemerakov, ved co, 200 mega tu, 200 tam. Tak sa to robi? Nemozes mysliet vazne, ze obhajujes kroky vedenia v tejto dobe. Ved padame stale hlbsie a hlbsie, ako gambler, co si poziciava, aby vratil uz pozicane.
Peto333, ak pisem, ze nebudeme konkurencieschopni tak mam na mysli vsade - v lige, poharoch, LM. Ze nedosahujeme uspechy v LM? Tak si predstav, ze dalsie roky nemusime vyhravat nic. Xavi vyhral ligu po 4 rokoch. Nemyslim, ze nas tim bude v dalsich rokoch kvalitnejsi lebo nie su peniaze. Mladi su super, ale nebudu hrat konzistentne, skusenosti su nutne a bude to chciet cas. A za ten cas to bohuzial musime lepit tymito "priemerakmi" a "starymi", ktori nasich mladych vsetko ucia a obcas tu a tam vyhraju nejaky ten titul, ktory nedokazali vyhrat ti pred nimi.
suhlasim s komentom vyššie, zbytočne kvôli titulu sa minulo toľko peňazí na zbytočných hracov ako aj raphinha(nemá požadovanú kvalitu) a lewa (za pol rok služieb veľa penazi) atď
Treba si uvedomiť ze musíme spraviť krok späť aby sme mohli ísť dopredu to presne znamená nebrať priemerakov , vsadiť na mladých, 2 -3 sezóny pretrpieť ale naozaj bez toho aby sa tu ľudia šli zblázniť ako túto sezónu a potom to bude good
Btw xavi veľmi nedoceneny za minulú sezónu skoda že nezostane aj na ďalšiu sezonu
Ardit chapem ako si to myslel, ale podaril sa ti oxymoron roku - "zbytocne kvoli titulu sa minulo tolko penazi na zbytocnych hracov". Na co mas minut peniaze ak nie na hracov, ktori ti vyhraju tituly? Vratme sa prosim o 2 roky dozadu, ked sme kupovali tych hracov. Bol na trhu V TEJ CHVILI niekto lepsi a skusenejsi v pomere cena / benefit? Nebol. Tych hracov chceli aj ine velkokluby. Mate kristalovu gulu? Som kludne za to, aby sa predali starsi hraci ako Lewa alebo Roberto. Ale kazdy hrac ma svoju funkciu, nemoze sa predat Lewy a nahradit ho Guiu, to neje plnohodnotna nahrada a zvlast v utoku musi byt minimalne jeden skuseny borec lebo ti 17,18,20 rocni mladici sa potrebuju na treningu ucit od nejakeho vzoru, nie z youtubovyvh videi. Ak sa preda Lewy bude musiet prist iny starsi hrac "priemerak". Inak budeme v prestavbe donekonecna. Dokonale to robia v Madride. Tam priemerakom ako Modric, Nacho, Kroos, Carvajalovi predlzuju zmluvy, u nas sa vyhadzuju. Nevedno preco. Ked ma Lewy nahovno formu ma sediet na lavicke, ale ak sa chce predat musi prist iny starsi skuseny utocnik, nie 18 rocny tinedzer z akademie. Na mladych a neskusenych nemozno vsadzat uz len preto ze je to na nich nepredstavitelny tlak. Vytiahnete nepripravenych mladikov a doseriete im kariery lebo to neunesu. Hrac sa ma z akademie vytiahnut, ked je pripraveny a nie vtedy, ked nie su peniaze a nema kto hrat.
Peniaze máš minút na hráčov co ti odohrajú 3 - 4 sezóny aspoň ak sa bavíme o prestupoch nad 50 mega
Co v našej situácii ten lewa podľa mňa vôbec nebol dobrý kauf a už som to hovoril predtým
Vek , herný štýl , možnosť predaja ak mu to nepôjde proste neexistuje a v tejto finančnej situácii to bola hlúposť
Aj raphinha tak isto aj keď ten sa dá aspoň predať:D
A ja nehovorím aby hrali len 17rocny
Ten mix starších tam mame aj keby sme lewandovskeho nekupovali.tych starších brat len zadarmo ako gundo a ne za 70mega pre boha :D
Fati jednoznačne musí preč. Chalan je večne mimo a k tomu má ešte aj veľký plat. Pokiaľ ide o Félixa tak on vie zahrať dobre. Problém je, že sa mu to podarí tak raz za štyri zápasy. Hovorí sa o vysokej cenovke (okolo 70 miliónov) a to je pri našej situácií vylúčené.
Zial aj taky je futbalovy zivot. From hero to zero.
Najskor hrdina, novy Messi, nova 10tka a 10mega na zmluve. Miliardove odstupne. A zrazu aj 30 mega za neho je dobrych.
a teraz už len spísať rozhodnutie o predaji, preložiť ho do španielčiny a dať tým tupcom na vedomie, ako si so svojimi hráčmi majú počínať -- len dajte na slovákov, predajú aj sami seba
A nie nevyhodil som celý útok. Félix nie je náš je tu len na hosťovaní a za Fatiho som ti náhradu napísal.
Keby si chcel že TOP hráča tak to by mohol byť Leroy Sané, ale to potom nebude to tvoje wannabe.
Teraz zas vygrcame za nejakych priemerakov kopec prachov a sme v kolotoci nezmyslov ako manure.
A co z toho? Nicovate nic.
A teraz? Jasne, nalejme dalsie pozicane prachy do dalsich priemerakov, ved co, 200 mega tu, 200 tam. Tak sa to robi? Nemozes mysliet vazne, ze obhajujes kroky vedenia v tejto dobe. Ved padame stale hlbsie a hlbsie, ako gambler, co si poziciava, aby vratil uz pozicane.
Treba si uvedomiť ze musíme spraviť krok späť aby sme mohli ísť dopredu to presne znamená nebrať priemerakov , vsadiť na mladých, 2 -3 sezóny pretrpieť ale naozaj bez toho aby sa tu ľudia šli zblázniť ako túto sezónu a potom to bude good
Btw xavi veľmi nedoceneny za minulú sezónu skoda že nezostane aj na ďalšiu sezonu
Co v našej situácii ten lewa podľa mňa vôbec nebol dobrý kauf a už som to hovoril predtým
Vek , herný štýl , možnosť predaja ak mu to nepôjde proste neexistuje a v tejto finančnej situácii to bola hlúposť
Aj raphinha tak isto aj keď ten sa dá aspoň predať:D
A ja nehovorím aby hrali len 17rocny
Ten mix starších tam mame aj keby sme lewandovskeho nekupovali.tych starších brat len zadarmo ako gundo a ne za 70mega pre boha :D
Najskor hrdina, novy Messi, nova 10tka a 10mega na zmluve. Miliardove odstupne. A zrazu aj 30 mega za neho je dobrych.