Jirkam, myslím, že takticky veľa nevymyslíš, keď máš kľúčových hráčov zranených a máš aj úzky káder. Keď hovoríme o taktike, Xavi nám v poslednom zápase ukázal, že tomu rozumie.
Jj suhlas, myslim si, ze Xavi taktiku ovlada, ale nema vela alternativ. Tu prisposobuje podla hracov, ktorych ma k dispozicii...Niekedy si sice fanusikovia klopu na celo pri striedaniach, no to, ze tomu divak nerozumie este neznamena, ze to neni v danej chvili najlepsie mozne riesenie. Okrem ineho, on vidi tych hracov kazdy den na treningu...
No jj mozes, ale nie ked tvoji traja klucovi stredopoliari zo zakladnej 11ky odohrali spolu mozno 5 zapasov v sezone, nehovoriac o tom, ze na marodke uz bol kazdy, niektori opakovane.
Skús to vysvetlí Ancelottimu, že keď má skoro celú sezónu pozliepanú obranu, že 18 gólov v lige je málo, mal by mať viac. Alebo Klopovi, že bez DM sa nedá hrať atď...
Uf si myslim, ze ked budeme porovnavat lavicku Barcy s lavickou realu a Lpoolu dostaneme sa na velmi tenky lad chlapci... Napr. Realu odisli na zaciatku sezony Militao a Alaba a klub vyhlasil, ze nahradu neprivedie lebo ju nepotrebuje - takto nevyzera reakciu klubu (na zaciatku sezony!), ktory si mysli, ze potrebuje posilnit, lebo bude zliepat obranu. Takto vyzera reakcia klubu, ktory vie, ze aj pri klucovych absenciach pokryje stratu kvalitnymi nahradnikmi, preto dalsich hracov nepotrebuje.
Pozri sa na lavičku Realu v obrane. Však stopéra hrával Tchuameni, Camavinga LB, celú sezónu majú len 3 útočníkov. Nacho je hráč ktorého by miestny hnali bičom preč, Garcia a Vasquez hrali na stopéroch a podobne. Tiež bolo aj zranenia, že nemali v hre ani 1 stopéra. V tíme majú 23 hráčov, ak som dobre rátal, z čoho sú 3 brankári. Tiež to nie je zrovna ružové.
Ved ano uplne s tebou suhlasim. Real da v pripade potreby hracov na pozicie, ktore im nie su prirodzene a predvedu tam top vykony (lebo maju velku kvalitu, su viac zohrati atd). Zatial co nasi hraci nie su schopni predviest konzistentne top vykony ani na svojich prirodzenych poziciach (Felix, Raphinha, Lewa, Romeu, Balde, Kounde...). Preto tvrdim, ze nemozes porovnavat kvalitu lavicky realu s nasou.
Quentin, o tom je taktika, zakomponovať to čo máš a mať úspech. Nie je až také veľké umenie poskladať team ak máš pod rukou top hráčov na každej pozícii, lebo niekedy ti hráči vyhrávajú zápasy aj bez trénera, vid príklad Del Bosqueho, ktorý sa neskôr sám priznal, že niekedy nechával hráčov improvizovať a nezasahoval moc do diania.. Ale umenie je zakomponovať do mužstva napr takého drevorubača Carricka/Fletchera, alebo bežca Park jin Suna a vyhrať s nimi niekoľko titulov PL a ChL.
Xavi podľa mňa vie veľa o taktike, ale ako hráč, to je rozdiel.. podobne ako Neville, ktorý struhal zo seba veľkého stratéga na SkySports a keď prišiel do Valencie tak sa zosral na plnej čiare..
Prikláňam sa k tým čo si myslia, že team máme dostatočne schopný a skoro rovnocenný s tým madridským. Ak hráči nie sú schopní predvádzať konzistentne výkony, tak kto je za to zodpovedný? Ak je jeden taký alebo dvaja, ok ale ak polovica zostavy kyvadluje..
Simao, myslim, ze hlavny rozdiel je ten, ze real ma hotovy zohraty kompletny tim, ktory uz teraz vyhrava trofeje a ten este upgradnu po lete prichodom dalsich hracov. Nas tim ma obrovsky potencial a tam to zatial konci, uvidi sa za par rokov. Aj najmladsi hraci v reale uz maju na konte min. 1 trofej LM a dalsie tituly. Vacsina nasho timu minuly rok vyhrala prvykrat la ligu a vo vyradovacej casti LM niektori hraju tuto sezonu prvykrat. Suhlasim, ze kvalitativne v timoch taky velky rozdiel nie je, ak si zobereme hraca po hracovi. Ale to je tak vsetko. Od timu s velkym potencialom po tim, ktory vyhrava trofeje je velmi dlha cesta.
Ok fair enough, ale koľko podľa teba asi tak hráči potrebujú aby sa zohrali? Ved z nových hráčov máme iba gunda, ktorý sa stal hneď základným hracom, cancelo tak isto, Félix a romeu sú na lavičke kde presne aj patria, martinez je zranený skoro stále.. zvyšok už hra min rok a pól spolu a niektorí aj o veľa viac..malo? Nepoviem ak by sme nakúpili do základu 5-6 nových hráčov a v novembri budeme pindat že hrajú zle.. ja sa bavím celkovo o tom ako mužstvo hra všade, nie len v ChL. Podľa mňa to nie je zohratostou, ale slabým trénerom a bezzubou taktikou, preto hráči pôsobia nezohrato a stratene.
My sme tiež minulý rok vyhrali titul, pomohlo nám to k zohratosti v tejto sezone?
Dobra otazka, neviem kolko to moze trvat. Prisiel sice iba Gundo, ale nas stred pola sa predsa meni skoro kazdy zapas. A nie len stred pola. Jeden sa vrati po zraneni, druhy vypadne. Vacsina nasho timu su mladici. Skuseni starsi hraci su povacsine novi (zo starej generacie je tam len Sergi Roberto), kym odovzdaju mladym, co treba predpokladam tiez trva, neni tam kontinuita, skusenost je neprenosna. Staci to porovnat s realom. Jj suhlas, ze posobia vacsinu tejto sezony v kazdom zapase aspon na chvilu dezorientovane. Minuly rok vyhrali 2 pohare (pre mnohych z nich to boli prve trofeje v kariere) a kazdy ocakaval, ze tento rok spravia krok vpred, neviem preco sa tak trapia. Ale vzhladom aj na tie okolnosti, ktore som popisal vyssie a vzhladom na silu realu som ja osobne skor ocakaval a ocakavam, ze ten trend bude u nas taky, ze jeden rok nieco vyhrame a dalsi zas nie. Myslim, ze aj Xavi rezignoval preto, aby tim mohol urobit krok vpred, odvtedy je prejav o nieco lepsi a vysledky takisto. Neviem preco maju taku kolisavu formu, ale stavil by som sa, ze buduca sezona bude zase uplne ina ako predchadzajuce dve. Nas klub je fakt fenomen, tam sa niekedy deju nevysvetlitelne veci.
Inak k tej tvojej poslednej otazke, ze sme minuly rok vyhrali titul ale nepomohlo nam to k zohratosti... Minuly rok hrali v zaklade prevazne Pedri, Gavi, Balde, obcas Ansu. Tito hraci tento rok prakticky nehraju. Miesto nich mas x novych hracov ako Gundo, Cancelo, Fermin, pravidelne Yamal...To je odpoved na tvoju otazku. Akoze vyzera to tak, akoby som len hladal vyhovorky preco hrame nahovno a tiez ma to stve. Ale to su proste uplne ine timy ten z minuleho roku a tohto roku, neda sa o zohratosti ani hovorit, nehovoriac o tom, s akymi mladymi hracmi.
Stred poľa, áno zmeny + dlhodobé zranenie dovolím si tvrdiť kľúčového hráča Gaviho.
V útoku, veľký upgrade v podobe Yamala a čiastočne Félixa, plus skvelej formy na začiatku sezóny ferrana. Zvyšok bez zmeny..
V obrane sa vymenili len Balde s cancelom, minulý rok obrana podľa štatistík jedna z naj v Európe, v tejto zase nočná mora. A to aj s MATSom pred zranením, bola tiež nočná mora. Blind s garciom kolko hrajú spolu v girone? Ukázali nám masterclass. V reale hra v defenzíve tchoameni s vasquezom, nie je problém, v čom to bude? No lebo v reale je tréner ktorý vie natrénovať na tréningoch taktiku, herne situácie, vie dať správne pokyny hracom, dobre poradiť. Kdezto naš asi toho nie je schopný, lebo keď na YT rozoberá taktiku a stratégiu tak človek si pomyslí, wow, geniálne..👏🏻 potom príde zápas, a vidíme milión horizontálnych prihrávok, 0 rýchlosť, každý stojí a drbe sa v nose, 0 striel z diaľky, infarktove závery zápasov atd a tak skoro v každom zápase.
To je prirodzene že niekto z tímu odíde, niekto je zranený, niekto ma pokles formy, súhlasím že miestami u nás toho bolo až príliš veľa, ale o tom je futbal. Xavi stratil kontrolu ešte v októbri-novembri a v zime sa definitívne zosypal. Hráme LL pre boha, ligu 3 mužstiev a totálne zdegradovaným zvyškom. Aj s tými zraneniami sme mali byt ak nie prví tak tvrdo druhí..
Proste tak to je, nie každý super hráč bude super tréner, pirlo a lampard určite budú súhlasiť. Xavi by mal vyskúšať napr nejaký betis, celtu, villareal tak na 3-4 sezóny a potom späť ku nám ak budú výsledky.
Ani tí mladíci nie sú mladíci. Pedri 4 roky v LaLige, Gabi 3 roky, Araujo tak isto 4 roky. Okrem 2 hráčov z B už sú tam skúsený hráči. Alebo snáď 24 ročného hráča považuješ ešte stále za mladíka?
Nosferatu - Pedriho a Gaviho medzi mladikov uz nepocitam aj ked by sa pocitat dali, lebo ti chlapci vyhrali vo svojej kariere 2 tituly. Dva. Mozes tvrdit, ze uz su v time roky, ale skusenosti nemas a nenahradis ich ked nevyhravas tituly a nesuperis pravidelne s najlepsimi. Okrem toho Gundo prva sezona u nas, Fermin prva sezona u nas, Cancelo prva sezona u nas, Felix prva sezona u nas, Romeu prva sezona u nas, Hector Fort prva sezona u nas, Marc Guiu prva sezona u nas, Roque prva sezona u nas, Alonso a Yamal a Lewa druha sezona u nas... Koho som zabudol? Do toho niektore opory, ktore minuly rok hrali v zaklade tento rok chybaju alebo hraju malo (Gavi, Balde, Pedri, Frenkie) + neustale zranenia takze sa zakladna 11 neustale meni a improvizujes, nehovoriac o tom, ze na lavicke nemas poriadnu kvalitu ked sa hrac pyta dolu ako napr. taky Christensen na DM hore mozes dat tak Romeua a dakujem pekne. Netreba hladat vyhovorky a ja ich nehladam, ale ked sa kukam na ciernu a ostatni mi tvrdia, ze je to biela tak som ochotny pripustit max. sedu:D lebo o com sa tu potom ideme bavit. Ak nas tim nazyvas skusenym, tak ja uz fakt neviem.
Otázkou je, čo spravil tréner preto, aby sa z toho dostal? Reálne nič. Stále sa hrá to isté, len mení jedného hráča za druhého. Taktika ak nejaká existuje je ako cez kopirák a je jedno, kto hrá. Keď sa pozrieš na hru, tak hráči koľkokrát nevedia čo vlastne majú robiť. Ako to je možné? Organizácia hry katastrofa. Nad vodou to držia len individuálne výkony hráčov.
Xavi skutočne rozbieha ten tím. Verím tomu, že nebyť toľkých, pre mňa až nepochopiteľných, zranení, ten tím by bol v inom - oveľa lepšom stave po každej stránke. Podľa môjho názoru, zvýšiť intenzitu tréningu, pritvrdiť v silovej príprave, a nie miesto toho voziť hráčov po svete a ukazovať ich ako opičky v cirkuse. Proste, len a len poriadna príprava. Síce bude toto leto náročné pre Euro a OH. Snáď to naši chlapci vydržia a sezóna bude úspešná aj na titul, či dva. Reálne mi bude stačiť aspoň druhé miesto v LL, keďže do konca ostáva 10 kôl a RM si ide svoje, no a v LM, aby nedali kožu zadarmo, ale hlavne, aby sa na tú hru dobre pozeralo. Visca el Barça🖖
Podla mna uplne najlepsia odpoved co som tu cital na fore za poslednu dobu bez ohladu na to ci si to myslel ironicky alebo nie.. ked si to tak predstavim v praxi tak proste ...
+ vytiahol mladíkov kt. sa chytili a bojujú o svoje miesto. Vrátil sa ter stegen kt. obranu diriguje nie ako statický pena... Bojujeme ešte o 2 velké trofeje v hre je všetko. A v lige bojujeme proti "zdravému" realu kt má top posily nemá dlhy a láka dalšie hviezdy. Xavi to vynahrádza tým že vytiahne výborného cubarsiho kt. vyzerá ako starý mazák! Modlím sa aby xavi zotrval. Možno to chce zmenu prezidenta ktorý xavimu do toho moc kecá ale to je len rozmýšlanie na hlas.
"Zdravý" Real mal túto sezóu viac zranení ako my a práve to, že nemá dlhy a láka hviezdy je to prečo sme mali z tejto sezóny vyťažiť viac keď ich 9ka č. 1 bola Joselu (pri všetkej úcte k nemu). Keď sme im nevedeli konkurovať teraz tak ak skutočne získajú Mbappého tak to lepšie asi nebude.
Nie, rozhodol sa odísť. Povedal to už xkrát všetkým novinárom. Ak zostane, na jeseň bude aj tak zas odohnávaný, nemá to zmysel. Všetci nadávali, tak teraz tu majú výsledok. Rovnako ako po jednom úspechu ho chcú udržať, po jednom neúspechu si zas budú hovoriť, že dobre, že ide preč.
Pani,vladne euforia po Neapole.A teraz skusme s nadhladom:
Kde je Neapol? Nepatri tuto sezonu ani medzi spicku v Taliansku a nieto este v Europe. Az vyradime City,Real,tak zacnime uvazovat.
Xavi vsak robil fatalne chyby a niekedy si stale myslim,ze je slepy.Ak by nebol,tak napr.Romeu ma davno zbalene a sedi vo vlaku do Girony.
Vyssie niekdo spomenul kondicnu pripravu muzstva. Tu nadviazem na silovu pripravu a rege. Mame tolko zranenych stale,ze musi byt niekde problem!!! Od.ebali sme si Gaviho,Pedriho,FDJ atd atd. Ani neviem,ci mame hraca ,ktory nebol zraneny.
Robi co moze s tym co ma tento tym na real city nema tak co cakas? stvrtfinale ligy majstrov je super. Semi mokry sen. Lahko sa robia takticke rozhodnutia z gauca ked ty nemusis riesit unavu hracov nekonfort len si tabulkovo povies ze romeou tam nemal ist. Toto je skutocny svet nie manager na konzole. Do hry vstupuju aj ine faktory ako to co ty vidis v telke. Uz sa to ani neda citat tieto "odborne" hodnotenia. Ja tam tiez nerad vidim Romeoa ale nevidim co sa tam deje ci sa christensen pyta dole a nevladze a potom tam xavi nema koho dat. Zacni uvazovat v suvislostiach nie len tabulkovo.
Kamarat moj,ja som posledny,kto uvazuje tabulkovo. Mozes byt trenerom aj 50 rokov a stale najkoniec plati jedine:
oko vidi.
Vsetky tabulky a teorie si mozeme strcit do pr.ele. Oko predsa vidi,co sa deje na ihrisku.
S tym kadrom: my mame svetovy kader a svetove mena. Nechapem preco stale nariekame,ze nemame.Tak schvalne:
-brankar ...top
Cancello
Araujo
Kounde
Christensen
FDJ
Gundo
Pedri
Lewa
Ku tomu pridaj komety ako Yamal a Cubarsi....
Ti prvi maju top uroven,alebo maximum skusenosti,maldi maju hlad. Treba to zladit. A to je uloha trenera.
Ja sa smejem ,ked niekto rozprava o Viniciusovi,ako o svetovej triede.To je zase umele nafukovanie. Ved sa pozri na jeho cisla. Oproti Mbappemu je v tretine s golmi.Minutaz ma obrovsku a produktivita priemerna. 10 golov v 28 kolach!
A to dal 3 v poslednych dvoch,takze mal 7 golov za 26 kol. Lewa ma viac na konte a to sustavne citame,ako je za zenitom (co sice je),ale je stale platny hrac.
Nemyslim si,ze nemame na Real,ako pises. Ak ho neporazime,vidim to na slabinu v trenerovi.Kader mame schopny.
Moj nazor.
snadhladom, v druhej casti svojho komentaru si (asi nechtiac) ukazal, preco ti Pravdo vycita "tabulkovy" pohlad na Barcu a preco nemozno brat hraca po hracovi a porovnat ho s inym z ineho klubu. Na papieri nie je nasa kvalita o nic nizsia ako hracov realu, v tom mas pravdu. Ale od timu s obrovskym potencialom (Barca) po tim, ktory vyhrava trofeje (real) je obrovsky kus cesty. Pises, ze "oko vidi" a neporovnavas tabulkovo, vzapati vsak porovnavas cisla Lewyho s Viniciusom a naznacujes, ze su podobne platni hraci. No nie su:D Vinicius je svetova trieda, lebo urobi rozdiel v zapase ked treba a jeho vplyv na hru je okamzity. Ked teda oko chce vidiet, co sa deje na ihrisku.
Jasne oko vidi ale ked tam nemas koho ineho poslat tak mozes kukat kolko chces a nevymyslis ine striedanie. Mne sa paci nase muzstvo ale potrebuje este nabrat skusenosti. Gavi, pedri, cubarsi, yamal, balde, roque su mladi a budu zabijaci ale este nie su a nie su este konzistentni co je uplne v poriadku v ich veku. Zranenia su dalsi problem. Obrana sa striedala tak casto a nevedela sa dostat do formy az teraz ked hraju castejsie v rovnakej zostave. Xavi ma urcite svoje muchy ale tiez sa uci a zlepsuje. Tato sezona mu nevysla uplne podla predstav ale bojuje s tym co ma. Nakoniec odchadza tak som zvedavy co bude buduci rok a ci zase po par zapasoch budeme vyhadzovat dalsieho trenera lebo urobi nieco co sa nam pred telkou nebude pacit.
ďalšia vec čo mi vadi je sústavne nasadzovanie Lewandowskeho v obrane a v zálohe skúša varianty, ale prečo neposadí Lewu na 2-3 zápasy a neskúsi tam Roqueho alebo Guyu?
Nevim, co v te ankete dat. Pokud by v lete prisel Flick, jsem pro aby sel Xavi sbirat zkusenosti jinde. Na druhou stranu, kdyz by zustal, tak by to bylo taky dobry. Udelal tu strasne moc prace a neni vetsiho cule co miluje klub. Na to tady nekteri zapominaji. Radeji Xavi, nez nejaky vystrely do tmy typu Setien apod.
Z tych 3 dovodov je fakt iba jeden dolezity a to ze vedel presvedcit hracov na podpis. Ale to potom aj tak vyzeralo. Sluboval im hory doly a aj ked je hrac uplne z formy tak vkuse hraval. Minusy taktika a reakcia v zapase, tvrdohlavost v rozostaveni a nasadzovani hracov. Kondicia je epizoda sama o sebe. Idelane je najst trenera na rok a potom Klopp to by bol splneny sen vela fanuskov. Vie pracovat s mladíkmi a hra krasny utocny futbal...
Xavi podľa mňa vie veľa o taktike, ale ako hráč, to je rozdiel.. podobne ako Neville, ktorý struhal zo seba veľkého stratéga na SkySports a keď prišiel do Valencie tak sa zosral na plnej čiare..
My sme tiež minulý rok vyhrali titul, pomohlo nám to k zohratosti v tejto sezone?
V útoku, veľký upgrade v podobe Yamala a čiastočne Félixa, plus skvelej formy na začiatku sezóny ferrana. Zvyšok bez zmeny..
V obrane sa vymenili len Balde s cancelom, minulý rok obrana podľa štatistík jedna z naj v Európe, v tejto zase nočná mora. A to aj s MATSom pred zranením, bola tiež nočná mora. Blind s garciom kolko hrajú spolu v girone? Ukázali nám masterclass. V reale hra v defenzíve tchoameni s vasquezom, nie je problém, v čom to bude? No lebo v reale je tréner ktorý vie natrénovať na tréningoch taktiku, herne situácie, vie dať správne pokyny hracom, dobre poradiť. Kdezto naš asi toho nie je schopný, lebo keď na YT rozoberá taktiku a stratégiu tak človek si pomyslí, wow, geniálne..👏🏻 potom príde zápas, a vidíme milión horizontálnych prihrávok, 0 rýchlosť, každý stojí a drbe sa v nose, 0 striel z diaľky, infarktove závery zápasov atd a tak skoro v každom zápase.
To je prirodzene že niekto z tímu odíde, niekto je zranený, niekto ma pokles formy, súhlasím že miestami u nás toho bolo až príliš veľa, ale o tom je futbal. Xavi stratil kontrolu ešte v októbri-novembri a v zime sa definitívne zosypal. Hráme LL pre boha, ligu 3 mužstiev a totálne zdegradovaným zvyškom. Aj s tými zraneniami sme mali byt ak nie prví tak tvrdo druhí..
Proste tak to je, nie každý super hráč bude super tréner, pirlo a lampard určite budú súhlasiť. Xavi by mal vyskúšať napr nejaký betis, celtu, villareal tak na 3-4 sezóny a potom späť ku nám ak budú výsledky.
Kde je Neapol? Nepatri tuto sezonu ani medzi spicku v Taliansku a nieto este v Europe. Az vyradime City,Real,tak zacnime uvazovat.
Xavi vsak robil fatalne chyby a niekedy si stale myslim,ze je slepy.Ak by nebol,tak napr.Romeu ma davno zbalene a sedi vo vlaku do Girony.
Vyssie niekdo spomenul kondicnu pripravu muzstva. Tu nadviazem na silovu pripravu a rege. Mame tolko zranenych stale,ze musi byt niekde problem!!! Od.ebali sme si Gaviho,Pedriho,FDJ atd atd. Ani neviem,ci mame hraca ,ktory nebol zraneny.
oko vidi.
Vsetky tabulky a teorie si mozeme strcit do pr.ele. Oko predsa vidi,co sa deje na ihrisku.
S tym kadrom: my mame svetovy kader a svetove mena. Nechapem preco stale nariekame,ze nemame.Tak schvalne:
-brankar ...top
Cancello
Araujo
Kounde
Christensen
FDJ
Gundo
Pedri
Lewa
Ku tomu pridaj komety ako Yamal a Cubarsi....
Ti prvi maju top uroven,alebo maximum skusenosti,maldi maju hlad. Treba to zladit. A to je uloha trenera.
Ja sa smejem ,ked niekto rozprava o Viniciusovi,ako o svetovej triede.To je zase umele nafukovanie. Ved sa pozri na jeho cisla. Oproti Mbappemu je v tretine s golmi.Minutaz ma obrovsku a produktivita priemerna. 10 golov v 28 kolach!
A to dal 3 v poslednych dvoch,takze mal 7 golov za 26 kol. Lewa ma viac na konte a to sustavne citame,ako je za zenitom (co sice je),ale je stale platny hrac.
Nemyslim si,ze nemame na Real,ako pises. Ak ho neporazime,vidim to na slabinu v trenerovi.Kader mame schopny.
Moj nazor.